" Zawisza Bydgoszcz - Lech Poznań
ten mecz ma na celu upamietnienie najwiekszego sukcesu w historii pilki w Zawiszy - zajecie 4 miejsca w I lidze w sezonie 1989/90.A tak sie sklada, ze w tym roku mija 15 lat od tamtych wydarzen. Poza tym dzialaczom stowarzyszenia (kibicom) ktorzy przejeli sekcje pilki noznej zalezy na odbudowie pilki w Zawiszy. Mamy w swoich szeregach Grzesia Wodkiewicza i za sprawa jego kontaktow udalo sie taki mecz zaplanowac. Dodatkowym smaczkiem ma byc oprawa spotkania i relacja w telewizji tele5. Wszystko dla propagandy futbolu. " - z forum Lecha
Moze okazac sie calkiem ciekawy mecz a bardziej to co moze sie dziac na trubunach.... :)
-
-
Zawisza - Lech
kiedy ? ............
23 marca
Co do atmosfery na trybunach to może być ciekawie. Zawisza (w czasach gdy grał w czołówce II ligi oraz przez kilka lat w ekstraklasie) zawsze miał zgodę z ARKĄ. Bitwy i to poważne toczone były z Lechią. Z Lechem zawsze było dobrze (po latach czekania na awans Lech pokonał Zawiszę w Bydgoszczy 3:0 na inaugurację ligi). Dzisiaj Zawisza dołuje. Pałęta się po dolnych rejonach IV ligi, ale ostatnio w kilku byłych piłkarzy postanowiło zaangażować się klub i wyprowadzić go z kryzysu. Jednym z działań mających zwrócić uwagę na klub jest organizowany mecz z Lechem.
Przypomnę tu na marginesie tradycyjną kosę, wykraczającą daleko poza dziedzinę sportu, między Bydgoszczą a Toruniem.
Geopijatyk
heheh a wiecie, że my nic nie wiemy na temat tego meczu. Podobno w maju ma grać Akademia Piłkarska (Lech II) z Zawiszą :) ale Lech raczej niee
no to własnie dziwne odwiedziłem strone Zawiszy to ten mecz jest w 23 marca juz nawet jakies plakaty maja i rozklejaja po miescie....
Tak z ciekawosci chcialem zapytac jaki jest obecnie nasz stosunek do Zawiszy? Osobiscie darze ich sympatia i mam kumpla fanatyka Zawiszy ktory zawsze jak moze to przyjezdza na nasze wazne mecze! Byl ze mna w Jaworznie i u nas na Pogoni, na derby juz sie zapowiedzial! Zawsze pije z nami i potem gebe drze za pasami ile sil w plucach!!!
Wiadomość zmieniona (15-03-05 11:08)
23 marca. Mecz towarzyski, grany przy swiatłach, transmisja w Tele5. Godz. 17:30. Tyle wiemy my w tej chwili. W klubie nikt nie potwierdził tego, że gramy więc źródło jest niepewne. Wogóle jakiś dziwny termin, teraz liga poprzekładana, brak terminów a oni sparing urządzją:>
Wiadomość zmieniona (15-03-05 11:11)
szczególy o tym meczu sa na stronie Zawiszy www.zawiszafans.com zapowiada sie naprawde ciekawie :D
Organizowany jest wyjazd na to spotkanie. Wyjazd w środę, zbiórka na Dworcu Głównym o 13:15, odjazd pociągu rejsowego o 13:30. Koszt wyjazdu zawiera się jedynie w cenie biletu na mecz tj. 5 zł.
Udało się i wyjazd do Bydgoszczy stanie się rzeczywistością :)
Ciekawe jaki wynik , miała być transmisja w tele5 i nici z tego.Cracovia też mogłaby zagrać mecz towarzyski z jakims zasłużonym zespołem któremu się w obecnej chwili nie wiedzie np. właśnie z Zawiszą czy Górnikirm Wałbrzych..
Lech Poznań wygrał z Zawiszą Bydgoszcz 3:2 takie wiadomości dostałam od Koziołka:)
ICHKERIYA - jutro jest retrasmisja !
Lecha ok 180 mlyn Zawiszy ok tysiak
Bandyto dzięki za info choc znając " możliwości " rodzimych tv to nic nie wiadomo....
właśnie wróciłem, wyjazd udany :) Początek zdecydowanie dla Lecha. Od pierwszych minut mógł i powinien prowadzić już kilkoma bramkami. Potem Lech grał bardzo niedokładnie co wykorzystała ekipa Zawiszy strzelając dwie bramki (strzał z dystansu i rzut karny). W drugiej połowie jedni i drudzy mieli sytuacje, Lech strzelił bramkę na 2:2 i gdy wydawało się, że już nic sie nie zmieni to MY strzeliliśmy zwycięskiego gola :)
Bramki: Wachowicz, Ibo, Paulewicz :)
Wiadomość zmieniona (24-03-05 00:45)
MECZ W TV NA TELE5 W SOBOTE O 17:05
FOTKI SA NA STRONIE WWW.ZAWISZAFANS.COM
I NA STRONIE http://www.zawisza.info/ JEST SPORO FOTEK
Zamiast transmisji był czynnik psi , zamiast dzisiejszej retransmisji czynnik psi k... jak mi w sobotę zamiast powtórki tego meczu puszczą znów czynnik psi to już będzie gruba przesada !!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)