RoMan.....Rafale....wiedziałem że zaskoczysz nas jeszcze czymś "ciekawym", no i doczekałem się.....Znowu nas ośmieszyłeś tym razem już nie polemizujac z Wiślakami na ich forum,ale oficjalnie - na łamach GW.Wiesz co mnie dziwi??Dziwi mnie sposób w jaki chcesz pokazać jak bardzo jesteś ANTY,a dziwi mnie to, tym bardziej że twój artykuł jest w swej konwencji zupełnie przeciwny postawie twojej na naszym pasiastym forum.A jeszcze nie tak dawno ty,Pasiak podobno sercem całym, kibicowałeś Wiśle w pucharach.A teraz jesteś tak bardzo ANTY że kipiac nienawiścia musiałes skrobnac subiektywny artykulik....Ot tak.dla własnej satysfakcji.Zdrówka życzę.
-
-
RoMan raz jeszcze,czyli skończ Waść...
dobrze gada, dać mu wódki..
Martinez... zajrzyj do tematu RoMan społecznik... sprawdź ostatni wpis i jego godzinę... nie minęły 2 minuty od mej przepowiedni :D
Sorry Dem ale niektórych ludzi ciężko zrozumieć..........
Wiem o co chodzi... ale jeżeli w tym temacie też dojdzie do niepotrzebnych napinek - to będziemy musieli zamknąć.
RoMan czekamy na Twoją wypowiedź.
Korzystając z okazji.
Karvin ale czy oczekujesz że ktoś z kibiców Wisły odpowie Ci w imieniu Pana Gaberle?
Bo większośc osób z tematu zamkniętego oczekiwała na odpowiedź RoMana autora paszkwila, który jest kibicem, bywalcem tego forum.
Jak już zwróciłem uwagę, Gaberle miał łatwiejszą pracę gdyż przynajmniej nie musiał celowo (bo przecież pominięcie słowa STAR nie uznamy za literówkę) przekręcać Waszych haseł i naginać rzeczywistości do potrzeb artykułu.
Poza tym piszesz że były jakies teksty u nas na forum, które wefekcie dotarly do dziennikarzy i wtedy oni się zainteresowali problemem "antywiślackim".
Widzisz - tego się możesz tylko domyslać.
To co popelnił RoMan nei podlega domniemaniom i przypuszczeniom = to jest fakt.
A co do autora sensacyjki - jesteś obłudnikiem i hipokrytą który za płaszczykiem tolerancji i poszanowania obozu przeciwnego stara się go szkalowac na wszelki sposób.
To już trzecie twoje wypracowanko.
Pierwsze opisało w typowy dla ciebie sposób incydent z turnieju Grabki.
Gdzie pomijając fakty, koloryzując i nie zwracając uwagi nawet na policyjny protokół (który mogę Ci przedstawić osobiście) opisałeś zdarzenie tak jak chciałeś i tak jak Ci było na rękę.
(tak jakby w Krakowie nie było bardziej gorszących zdarzeń)
Kolejne dotyczyło naszej fety kiedy to zauwazyłeś że piłkarz Wisły na fecie mistrzowskiej, po pokonaniu Poloni Wawa i wygraniu rywalizacji z Legią Wawa o mistrzostwo zaintonował "legła Warszawa"
(tak jakbyś ciekawszego mym zdaniem tekstu nie zauwazył na Waszej fecie z ust kogoś o wiele bardziej odpwoiedzialnego niż skórokop)
Teraz to.
Człowieku - pisz co chcesz, do podrzędnych dziennikarzy pretensji mieć nie można, hieny=taka robota. Ale ty niby sobą reprezentujesz kibiców Cracovii (w jakims stopniu). Ty tutaj odgrywasz osobę tolerancyjną itp.
Skończ to zakłamanie, nie wstyd Ci?
north: podnieś sobie ciśnienie na dobranoc ;) luknij na dzisiejsze wydanie wybiórczej ;)
nie czytam tego ścierwa
jeszcze tego brakowało bym "utrzymywał" takich tandeciarzy
śpię spokojnie
no to poczekamy aż pewnie ktoś tutaj wklei...
O co macie pretencje do Romka? Że nie napisał "star"??? :DDDD
A taki np MisoPas - policjant na etacie niuchania po naszym forum u nikogo nie wzbudza czujności? :DDD
Milus
Chodzi o nowy artykuł romana....
Czyżby chodziło o ten tekst?:
**** z G.W.****
Usunięto antysemickie słowa piosenki z oficjalnego serwisu www Wisły Kraków
Rafał Romanowski 24-02-2005 , ostatnia aktualizacja 24-02-2005 22:29
- Na oficjalnej stronie internetowej Wisły umieszczono pogardliwe antyżydowskie hasła - zaalarmowali nas czytelnicy. - Wisła Kraków SSA nie akceptuje wszelkich przejawów dyskryminacji rasowej i nienawiści religijnej - odpowiada rzecznik klubu i zapowiada weryfikację zawartości strony.
"Boi się nas gumiorski Hutnik, boją się nas żydowskie psy" - takim tekstem piosenki "Chłopcy z Reymonta" dopingują swych piłkarzy najbardziej skrajni kibice "Białej Gwiazdy". To jedna z wielu pogardliwych piosenek (śpiewanych zresztą po obu stronach Błoń) na meczach ekstraklasy. Problem w tym, że do wczoraj tekst owej pieśni widniał w oficjalnym serwisie internetowym śpiewniku dla kibiców klubu z Reymonta.
Widniał, bowiem po naszej interwencji Jerzy Jurczyński, rzecznik prasowy Wisły, zdecydował się na stanowcze kroki zapobiegawcze. To już druga w ciągu doby szybka interwencja Jurczyńskiego, który - przypomnijmy - doprowadził do usunięcia ze sklepiku Wiślacki Świat wlepek o rasistowskiej treści. W specjalnym, przysłanym do redakcji "Gazety", oświadczeniu rzecznik pisze: "Śpiewnik opublikowany na witrynie internetowej jest zbiorem tradycyjnych piosenek kibicowskich Wisły Kraków. Celem prezentacji tekstów kibicowskich utworów muzycznych na oficjalnej witrynie klubu jest jedynie obiektywna dokumentacja zjawiska, jakim jest licząca blisko 100-lat tradycji twórczość kibiców i sympatyków klubu. Wisła Kraków SSA nie akceptuje wszelkich przejawów dyskryminacji rasowej i nienawiści religijnej. Rozpoczęliśmy weryfikację tekstów piosenek publikowanych na oficjalnej witrynie internetowej klubu".
Tym samym budząca kontrowersje sprawa dobiega końca. - Co innego firmowany przez klub obieg oficjalny, co innego niemożliwa do skontrolowania "szara strefa" kibicowskiej twórczości - komentują działacze Wisły, chwaląc zdecydowane kroki swego rzecznika. - Szkodliwego marginesu nie można tolerować - mówi Mariusz, jeden z dzwoniących do redakcji sympatyków klubu.
*** koniec cytatu***
Wiadomość zmieniona (25-02-05 01:37)
Ro Man szacunek za odwage i już.
I nie przejmuj sie wpisami które Cie tutaj obrażają.
Popatrzcie na wszystko z innej perspektywy .Sami wislacy usuwajac to przyznali mu racje wiec oco chodzi?
Panie z Reymonta wy napiszcie do zwiazku kynologicznego i po kłopocie - ze ktos chce w Krakowie tepic psy.
Jest wojna z gts czy jej nie ma? jest i na kazdym froncie tej wojny powinno sie ja prowadzic.
Odeon32.Wszystko ok.Napisałem że vlepka dla mnie jest kretyńska.Ciekaw jestem tylko kiedy zajmie się Waszymi flagami nawołującymi do przemocy.Jeżeli tego nie zrobi to znaczy że jest hipokrytą.Nie pisz mi tylko że to coś innego bo w końcu dzieje się to za przyzwoleniem klubu.Oznaczać to będzie że Żyda nie wolno obrażać natomiast rywala tak.
Przy okazji tej "afery" wyciąga się RoManowi wiele spraw jak chociażby to jego łażenie po sklepach.Zresztą ja to wyciągnąłem.Do tej pory nikogo to nie interesowało.Pisząc to postrzegany jest jako kibic "Pasów" nie dziennikarz.W jakim to świetle stawia Was to sami sobie odpowiedzcie.
Poza tym nie ma to nic wspólnego z rzetelnością dziennikarską.Mógł napisać o wszelkich przejawach przemocy w stylu vlepek , flag , piosenek po obu stronach Błoń przy okazji pisząc że takie rzeczy można dostać dostać w oficjalnym sklepie Wisły.Tym "artykułem" chciał po prostu dowalić Wiśle i pokazać kibicom Cracovii jaki to z niego "Prawdziwy Pas" i nie mając sił lub ochoty na walkę wręcz walczy z GTS-em piórem.
Wiadomość zmieniona (25-02-05 07:50)
Milus! Kolego, jestes bardzo glupiutki! Nie znasz mnie wiec wyciagasz pochopne wnioski. Ja pojawiam sie tu od niedawna i dosc zadko a to tylko dlatego ze unikam polemiki z osobnikami reagujacymi wlasnie tak jak Ty! Pozyjesz jeszcze troche to zrozumiesz pewne sprawy! Jestem kibicem Cracovii od urodzenia czyli juz 30lat i nigdy nie mialem nic wspolnego z milicja ani policja! A jesli chcesz wiedziec kim jestem to zapytaj PasoZyda!!!
Mnie zalezy tylko na tym zeby wreszcie atmosfera w Krakowie zrobila sie normalna a zachowania pseudodziennikarza RoMana nie sluza temu! Co mnie do kur.wy nedzy obchodzi Wisla! Niech robia sobie co chca puki nie wpierd.alaja sie do naszych spraw to my nie ingerujmy w ich interesy! Durne sa tlumaczenia co powiedza turysci amerykanscy! Nie musza chodzic do sklepu wisly zeby doszukac sie takich "bestialskich aktow przemocy" na narodzie wybranym Izraelu!
Ja RoMana popieram w calej rozciaglosci.
Dziennikarstwo to jego praca, z ktorej utrzymuje on swoja rodzine.
Mowiac, ze nie moze on pisac tego, czy tamtego, poniekad odbieracie jego rodzinie chcleb.
Artykuly o ktorych mowa, sa dobrym wykonaniem dziennikarskiej roboty- mozna sie z nimi zgadzac, mozna nie zgadzac, ale na tym walsnie polega chyba dziennikarstwo. Artykul jest poczytny, kontrowersyjny- chyba po prostu dobry...
North- zarzucasz RoManowi nierzetelnosc. Nawiazanie do Ku-Klux-Klanu i tresci antysemickich jest na tej vlepce chyba tak oczywiste, jak to, ze Wasz klub zdobedzie juz ktoregos tam z rzedu Misia :)))
Jesli nie chcecie aby RoMan pisal artykuly, bo jest on kibicem Cracovii, to nie widze innego wyjscia- ci, ktorzy tak twierdza, niech skladaja sie na miesieczna pensje dla RoMana, w zamian za to, ze nie bedize on pisal o tym czy o tamtym.
Martinez-przecież RoMuś na pucharach był na wiśle z gazety;) tylko w jakim on to dziale pracuje??...hmmmm...no chyba nie sportowym:D
Mnie tylko zastanawia to czy byly by pretensje o takie artykuly gdyby Ro Man nie "siedzial" tutaj na forum... ?
Dodo o jakich obraźliwych flagach piszesz? Bo flagą łowcy psów się zajęliście a innej już nie ma wywieszanej na stadionie, zresztą to samo było z szalikiem śmierć wiśle.
North" A co do autora sensacyjki - jesteś obłudnikiem i hipokrytą który za płaszczykiem tolerancji i poszanowania obozu przeciwnego stara się go szkalowac na wszelki sposób."
No i to samo odosi się do waszego Fijałka, wy nie widzicie problemu jak nas oczerniał, ale jak ktoś was zacznie to wielki płacz.
I odrazu mówie, że nie bronie Romana.
Panie z reymonta -pytam sie KTO ? na derbach krzyczał:
-"Żydy j...e, Hitler o was zapomniał, Cyklon B mamy dla was, won stąd do Auschwitz Birkenau"
Ro Man ? czy wy ? a moze cała ta akcja ma na celu walke z pewnymi dzecinnymi zachowaniami po obu stronach błoń.
Tez niepoperam pewnych rzeczy u nas na Pasach.
Koło nienawisci jest juz bardzo nakręcone i czas moze na przyhamowanie tego.
Na poczatek zacznijmy od Rasizmu u nas tez trzeba zrobic rachunek sumienia.
Po co sie nakrecac.
Jak Ro Man nie ma racji to miejcie pretensje do klubu ze sciagnoł te piosenke i wasze vlepki.
Czy akcja o naszym oswietleniu ze zasłania Wawel była fer ? tez to pisała wyborcza i tez ponoc byly telefony do redakcji.
Rasizm ksenofobia chuliganstwo morderstwa strach -temu mowie nie stanowcze
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)