hmm- no w zasadzie to chyba na tym polega praca RoMana. Ten artykul to dobre wykonanie jego pracy. Poniewaz jest to artykul chwytliwy, ktory skloni pewnie kilkaset osob do zakupu jego gazety. RoMan z tego utrzymuje rodzine wiec...
Dziwi mnie natomiast dyskusja, jaka tu trwa. Wogole ten artykul nie powinien byc prezentowany na forum Cracovii. Co nas to, do cholery obchodzi??
-
-
Ro Man społecznik ...
Depesz ! "Kto jest bez winy ..." resztę sobie dopowiedz.Nie uważam żeby ta wlepka była właściwa.U Was z kolei są gadżety antywiślackie. Rzecz w tym że dla mnie RoMan robi z siebie wielkiego błazna latając po sklepach , przedstawiając się za turystę z Niemiec szukającego pamiątek Waszego klubu (sam o tym pisał) i gadając bzdury że "u nich" to znana jest tylko Cracovia.
Ale cóż."Szajbus" nie żyje więc może RoMan chce zająć jego miejsce.
dodo64!!!
NIE ORAŻAJ SZAJBUSA...!(PORÓWNANIAMI)
Czekamy na artykuł RoMana o paleniu wiślackich barw na derbach i skierowanie z tego powodu zawiadomienia do prokuratury.
W końcu to jego praca. ;-)
cały czas wydaje mi się że nie wszyscy rozumieją przesłanie...
niedopuszczalne jest by w Oficjalnym Sklepie GTSu były wlepki o treści rasistowskiej... gdzieś widzialem vlepkę psiurów na której był tekst: Łowcy Żydowskich Napletków chyba by się w Oficjalnym sklepie nie pojawiły... chociaż kto ich tam wie... oni tak samą nienawidzą nas jak my ich... wiadomym jest że te vlepki robią kibice a nie klub, ale klub powinien zadbać by nie można ich było kupić w Oficajlnych Sklepach...
podobnie by było - co uwazam rózwnież za niedopuszczalne - gdyby w naszym sklepiku pojawiły się vlepki np. z hasłem: Jebać zWisłe i Policje...
a odpowiedź na pytanie: co autor artykułu miał na celu lub na myśli poznamy dopiero jak się sam tu wypowie...
wiem jednak jedno... gdyby autorem takiego artykułu był ogólnie znienawidzony FijałekWęszyFijałekCzuwa... wszyscy byście mu przyklasnęli i uznali za niedopuszczalne to co zrobił GTS - że dopuścił do sprzedaży takich vlep u siebie w Oficjalnym Sklepie... ale że to napisał Pasiak, a tym bardziej ze to RoMan to już konfident, konfitura, szpicel, przerzut...
RoMus sam sie przyznal w ktoryms temacie ktory dementor zganil i zamknal, ze kroi Wislakow i prowadzi z nimi 8:0!!! To powinien napisac w gazecie ze tak robi i skrytykowac sam siebie bo to jego praca!Przeciez jest czuly na zachowania aspoleczne! Panowie KUR.WA!!! Czy to wszystko jest normalne? Ja tego nie kumam!!! Mnie to jakos wyglada na moralnosc Kalego! Kiedy w tym miescie bedzie wreszcie do kur.wy nedzy normalnie?
Mysle ze dementor troszke przesadzasz! Takie zachowania sa niedopuszczalne zarowno z jednej jak i drugiej strony! A ze RoMan napewno obiektywny w temacie nie byl to jestem przekonany! A to chyba jest podstawa pracy dziennikarskiej! Ja sie juz nie wypowiadam bo zaraz zrobicie ze mnie jakiegos psiarskiego pomiota ale zdania nie zmienie i stracilem szacunek dla redaktorka a dla jego pracodawcy stracilem juz dawno! HEJ HEJ CRACOVIA!!!
Wiadomość zmieniona (24-02-05 11:47)
MisioPas: niektóre tematy zakładane przez RoMana (przerzuty, wjazdy z bramą na pełnej kurwie, centralne bujanie się w barwach i kozakowanie) trzeba czytać z przymrużeniem oka... nawet jeśli chcial wykonać jakąś pracę psycholigoczna tymi wpisami to mu nie wyszło a spowodowalo niepotrzebną napinkę i dlatego tematy polecialy...
i jeszcze jedno... zamknąłem temat o bujaniu się w barwach ale ktoś inny go usunął, innych wogóle nie dotykałem - to tyle z Bieżących Działań Modów
hehe, co za temat.
Ps. Gdy wyszedl artykół o szalu "Śmierć Wiśle" to jakoś nikt autora artykółu nie nazywał konfidentem.
Ps2. Problemmem w obydwu przypadkach ( szal Cracovii oraz vlepka Wisły) jest oficjalna dystrybucja tych gadżetów. Gdyby nie to nikt by nawet o tym żadnego zdania nie napisał.
Napewno trzeba czytac z przymrozeniem oka bo goscia znam i o nim cos wiem chociaz on mnie nie zna! Mieszkamy obok siebie!!! Dobra juz siedze cicho....!!!!
MisioPas: nie chodzi o to żebyś siedzial cicho ;) forum jest dla wszystkich, a zwłaszcza dla Pasiaków :)
stonujmy niepozytywne emocje do momentu jak RoMan na pełnej kurwie się tu wypowie...
PS. Ciekawe czy do tego ichniejszego sklepiku też wjechal z bramą ;)
:))))))) Buhahahaha!!!!! Dobre Dementor, rozbawiles mnie!!! :)))))))))))
Dodo64: Nie wiem, czy RoMan lata po sklepach przedstawiajac sie jako turysta z Niemiec, ktory nie zna Wisly. Jesli tak robi, to ja bym raczej powiedzial, ze robi sobie jaja, ale moze za to tez podpada pod kapusia. Abstrahuje jednak od oceny tego, jak RoMan spedza czas wolny.
A czy to jest w porzadku? Wedlug mnie to jest oczywiscie poziom "Faktu". Gdyby ludzie nie czytali brukowcow, to nikt by nie musial pisac takich artykulow (vide pani Wisniewska). To chyba proste. Chcialbym tylko sie dowiedziec, czy na forum Wisly pojawilo sie oburzenie w zwiazku z kampania zwalczania szalikow anty-wislackich. Bo z tego co pamietam, po drugiej stronie slychac bylo raczej glosy swietego oburzenia. Jesli bylo inaczej to zwracam honor i ustepuje.
A na marginesie: RoMan zostal potepiony i ekskomunikowany. Czekam na podobne uwagi z Waszej strony pod adresem pana, pozal sie Boze, redaktora Gaberle, ktory to "wykorzystujac przewage, ktora jest zawod dziennikarza" - jak ladnie ujal to DSS - od kilkunastu lat szkaluje Cracovie pod szyldem "GK".
" Re: Za mało gadżetów Cracovii na Starym Mieście
Autor: Ro Man (---.eskadra.com.pl)
Data: 31-01-05 14:53
no niestety w Pasażu Hetmańskim Wislackie gadżety i szaliki wywalone na wierzch jakby co najmniej w Lidze Mistrzów grali.. wszędzie białe gwiazdy i kolory ogólnie przyjęte za niesmaczne..
a nasze barwy wciśnięte gdzieś dalej, ewidentnie nie wyeksponowane, a oryginalne i bardzo ładne przynajmniej..
udając anglojęzycznego turystę z Niemiec wypomniałem więc sprzedawcom, że nie mają dosyć pamiątek Cracovii, która w Niemczech jest bardzo popularna ;) pytałem z głupia frant "czyje to szaliki z białą gwiazdką" bo my w Niemczech kojarzymy tylko Cracovię i szaliki w biało-czerwone pasy..
wytłumaczyli mi, że to szalik Wisły (oczywiście bardzo się zdumiałem), poprosiłem, żeby napisali mi nazwę tej drużyny na kartce (koleś napisał ) i zapewniłem, że sprawdzę w cos na ich temat..
sprzedający i (całkiem ładna) sprzedająca nawet przestali się dziwić, usmiechali się i obiecali więcej gadżetów Cracovii już za kilka dni..
a jak wygląda sytuacja gdzie indziej..?
pozdrawiam "
Nie napisałem że RoMan jest kapusiem.Dla mnie jest on "RoMusiem".
nie ma sensu na licytacje... nie dojdziemy do porozumienia... a pyskówki są niepotrzebne... pozostaje czekać na wpis RoMana...
Wiadomość zmieniona (24-02-05 13:38)
Dementor zbłąkanego kundla to sobie w domu poszukaj.... a jeżeli chodzi o piosnki to czep się swoich szczególnie "gwardyjskiej"... ;
w domu nie mam zbłąkanego kundla... tylko championa Goldena Retrievera... bardzo RASOWY :) ... bez odbioru bo temat zbacza...
Dementor ! Czy ja Wam wywlekam że u Was na "trybunie honorowej' śpiewane jest "Wisła to stara..." ? Info mam od osoby którą zaprosiliście na mecz (notabene Wiślaka).To chyba też należy do oficjalnego stanowiska Waszego klubu.Nie chcę nawet wspominać "występu" Filipiaka na Rynku po awansie do I Ligi.Więc skończmy sie licytować bo zaraz sie zrobi "pyskówka".
RoMan
Gwarantuje chwytliwy temat.
Oczyścimy kraków...
Śmierć Wiśle
Szaliki, flagi.
Wyrżniemy Was...
Trzy morderstwa w cztery lata.
Do boju uzdrowicielu Krakowa.
Skoro taką batalię o jedną wlepkę stozcyłeś liczę na twą tfurzetelność.
Dementor (ostatni z mojej strony wpis na ten temat) nie Podniecaj się tak jedną vlepką czy też paroma przyśpiewkami (które nawiasem mówiąc są Wersalem w porównaniu z Waszymi "pianiami" czy też flagami na które nikt z Waszego Klubu jakoś krytycznie nie reagował), bo z przejęcia literki Ci się mylą. Owszem źle się dzieje w Naszym Mieście po obu stronach, jednak jeżeli wytyka to ktoś piszący o 500 "samurajach" w jaskini smoka, czy też inny Ktosiek ;) ubliżający od "gTSów" czy też "psiurów" bo zalatuje to hipokryzją!!
P.S. Choć "rasowy" i tak... przeżut ;)
Wiadomość zmieniona (24-02-05 14:28)
Interesująca napinka - czekam aż któryś z szanownych gości odpowie depeszowi(sprawa szalika i redaktorzyny zwanej Gaberlem)
Chyba że starym znanym zwyczajem unikacie niewygodnego tematu;-)))
pozdrawiam wszystkich bez wyjątku i również uważam że vlepki i inne gadżety anty są bez sensu - i proszę Wiślaków o nie wybielanie sytuacji u siebie - jest tego dokładnie tyle samo po obu stronach....
i wielki plus dla opravców za ostatnią serię vlepek, które wszystkie były vlepkami Cracovii!!! (w trzy hokejowe, za co dodatkowy plus)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)