Nadszedł czas zemsty
- Chelsea pożałuje tego, że mnie nie kupiła - mówi przed szlagierowym rewanżem 1/8 finału Ligi Mistrzów gwiazdor Barcelony Samuel Eto'o. Latem wydawało się, że Kameruńczyk trafi do Chelsea, ale ostatecznie londyńczycy wybrali Didiera Drogbę. - Pożałują tego. Zostaną wyeliminowani z Ligi Mistrzów - odgraża się Eto'o. - Mourinho musi zdać sobie sprawę, że jestem lepszy od wielu jego piłkarzy - dodaje.
Los był złośliwy, gdy skojarzył ze sobą Chelsea i Barcelonę, dwie najwyżej notowane drużyny w zakładach bukmacherskich. Złośliwy dla wspomnianych zespołów, bo na pewno nie dla kibiców, którzy już zacierają ręce. Dla fanów Chelsea, która przegrała na Camp Nou 1:2, najważniejszą informacją jest powrót do gry rewelacyjnego Holendra Arjena Robbena.
- Nie będę na niego wywierał presji, ale jeśli czuje się na siłach, wpuszczę go na boisko - deklaruje trener londyńczyków Jose Mourinho. - Piłkarze Chelsea zagrają tak, jakby to był ich ostatni mecz w sezonie. Musimy uważać przede wszystkim przez pierwszy kwadrans - mówi obrońca Barcelony Giovanni van Bronckhorst, który jako piłkarz Arsenalu dwukrotnie grał na Stamford Bridge i... ani razu nie przegrał. Bardzo zdeterminowany jest jego kolega z drużyny Samuel Eto'o. Z powodu kontuzji w dziele "zemsty" nie pomoże im Rafael Marquez.
Innym wtorkowym szlagierem będzie potyczka Milanu z Manchesterem United. Gospodarze zagrają bez kontuzjowanego Andrija Szewczenki, ale i tak będą w lepszej sytuacji. Po pierwsze, wygrali w Manchesterze 1:0. Po drugie, "Czerwone diabły" też mają kłopoty kadrowe. Kontuzje wyeliminowały z gry Gary'ego Neville'a i Louisa Saha. Wreszcie po trzecie, wyjdą na boisko przy ogłuszającym dopingu 80 tysięcy widzów.
Najbliższy awansu do ćwierćfinału jest dzisiaj Olympique Lyon, który dwa tygodnie temu wygrał na wyjeździe z Werderem 3:1.
Dodajmy, że mecz Inter Mediolan - Porto (1:1) odbędzie się dopiero 15 marca. Powód? Dzisiaj z gościny obiektu San Siro skorzystają piłkarze Milanu i Manchesteru.
Źródło: Życie Warszawy - Maciej Białek
-
-
BARCELONA-CHELSEA
hej Barca goooooooooool
Barca wygra dzisiaj albo oprzejdzie dalej:PMusi przejsc!!I fianł bedzie Milan : Barcelona!!
BARCA ROZPIERDOLI CHELSA I WYGRA CAŁĄ LIGE MISTRZÓW!!!!!!!!!!!!!!!!
Chelsea - Barcelona: 0-2
ja w sts obstawiłem x2 :)
Barca szykanowana przez lata przez pro madryckie rzady (franco),nigdy sie nie poddawala,tak jak i cala Katalonia (bez zamachow w przeciwienstwie do Baskow).Teraz wracaja do miasta dla nich szczesliwego,w ktorym zdobyli po raz jedyny puchar europy.Teraz znowu nadszedl ich czas.Frank lepszy niz Jose!
no i jeszcze ma super bawiacych sie kibicow-szaleja od wczoraj nad tamiza i sporo londonczykow patrzy na to z sympatia.chelsea juz ma mistrza kraju i puchar ligi i styknie!
barca to klub którego nienawidze od małego nigdy ic nie lubiłem !!!!!
DZIŚ WYGRA CHELSEA MUSI WYGRAĆ!!!!
SZCZURY I KONIE WRÓCA Z SPUSZCZONYMI GŁOWAMI DO KATALONI!
CHELSEA LONDYN !!!
Barcelona - Chelsea - REMIS BĘDZIE
Chelskij wygra,zobaczycie.
Nie podzielam hurra optymizmu szanownych kolegow co to za Chelsea są - Barca wygra rzecz jasna choc łatwo nie będzie.
GOL!!!! 1-0!!! JESZCZE JEDEN!!!!!!
a te stroje MOJEJ Barcy.... to chyba nawet w Robanie są niedostępne :):):)
3-0! :) jest super:)
i gra prawa strona obrony (stoper i boczny) jak... gorzej niż z Robana.. jak z darów dla bezdomnych :(:(:(
DO boju FC Barcelona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dacie rade:]
znaczy sporo jeszcze bedzie bramek - 4:3 dla Barcy :-)
Coś Puchar Europy/Liga Mistrzów nie są łaskawe dla Barcy :)
pmx7 - jak tam Man Utd wróżysz dzisiejszego wieczora ??
kurna jego mać.........:-(((((((((((((((((((((((((((((((((
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)