Cudotwórca
Pierwszy tydzień rządów Donalda Tuska
Poniedziałek
Donald Tusk wyczarterował 10.000 jumbo-jetów. 3 miliony Polaków wraca do
kraju.
Wtorek
Zarządzeniem premiera Donalda Tuska zlikwidowano wypadki samochodowe.
Środa
Donald Tusk obniżył podatki --- od środy PIT, CIT i VAT w Polsce wynoszą
1%, jednocześnie Donald Tusk zwiększył wynagrodzenia --- pielęgniarka
zarabia średnio 5890 zł netto, a lekarz 25630 zł netto. Nauczyciele
zarabiają od środy 8300 zł netto, a urzędnicy 6250. Zachodnie granice
Polski przekraczają tysiące lekarzy z Niemiec Francji i Irlandii by
podjąć pracę w polskich szpitalach.
Czwartek
W czwartek Donald Tusk gwałtownie podniósł prestiż Polski na świecie ---
UE ogłosiła wprowadzenie Nicei i pierwiastka jednocześnie, Niemcy
zrezygnowały z Gazociągu Północnego, a bałtycką rurą będzie
transportowane mięso z Polski do Rosji.
Piątek
W piątek Donald Tusk wybudował 2500 kilometrów autostrad 840 pływalni i
320 stadionów. Hanna Gronkiewicz-Waltz --- nowa minister infrastruktury -
przecięła 6000 wstęg w ciągu 18 godzin
Sobota
Donald Tusk rozdał akcje, średnio 70 tysięcy na głowę. Ponadto
wprowadził poszóstne becikowe i ulgę na dziecko --- bez kozery - pińcet
tysięcy.
Niedziela
Po zrobieniu tych wszystkich cudów, siódmego dnia, Donald Tusk odpoczął.
PS
Wieczorem w niedzielę od niechcenia Donald Tusk zniósł przymrozki, by
jabłka już nigdy nie drożały.
-
-
Spory polityczno - ideowe
Amen.Zacznijcie się do niego już modlić
Prawda jest taka że dla każdego obserwatora który choć troszkę interesuje się polityką było OCZYWISTE że PO wygra a nawet że musi wygrać ponieważ był to już ostatni dzwonek dla tego ugrupowania, a to dlatego, że sensem istnienia parti politycznej jest rządzenie i wszystkie partie na obecnej scenie politycznej już przez ten etap przechodziły oprócz właśnie PO!Gdyby teraz nie wygrali to musieli by chyba utworzyć nową partię (Unię Obywatelska albo Platformę Wolności)
Teraz PiSowi będzie babardzo trudno przejąć stery rządowe gdyż PO przejęła władzę w doskonałym momencie (wzrost gospodarczy, subwence z UE) i nie zostaje im nic innego do roboty jak "rządzić i dzielić"
Jest tu parę wpisów cieszących się że "chołota" nie weszła do parlamentu
nie zapominajcie czyja to zasługa! Ja osobiście jestem Premierowi Kaczyńskiemu za to bardzo wdzięczny !!!
Szkoda tylko że nadal istnieje spora grupa otumanionych ludzi którzy popierają spadkobierców jedynej słusznej parti z Kwaśniewskim na czele. który to w debacie z Tuskiem stwierdził że najlepiej było by rozwiązać IPN !
To tak jakby jakiś Izraelski polityk głosił w kampani przedwyborczej że należy zamknąć instytut Jadwashem. Ciekawe ile by dostał głosów ...
Teraz gdy PO obejmie rządy IPN raczej nie zostanie rozwiązany chociaż z pewnością skutecznie zablokowany i to na lata ...
Wnioskuję to po obserwacji ostatnich 2 lat podczas których jak nigdy wcześniej po '89 r. było widać ogromny strach wśród niektórych środowisk przed lustracją, czego najlepszym dowodem było powstanie śmiesznego tworu jakim jest LiD.
Jestem pewien że rządy PO to koniec lustracj i dekomunizacji i w obecnej sytuacji Ci którym na tym zależy nie popełnią już tego błędu i zabezpieczą się na lata przed możliwością poznania całej prawdy, która jest niezbędna żeby oczyścić w końcu nasze podwórko jak to uczniono we wszystkich krajach bloku post sowieckiego.
W moim odczuciu jest to podstawowy błąd kampani wyborczej PiSu że nie potrafili wprowadzić debaty dotyczącej dalszych losów lustarcji i dekomunizacji tylko zajmowali się pszyszłą prywatyzacją szpitali.
Głównym wygranym tych wyborów to nie jest ani PO ani PiS tylko właśNie LiD bo "świnie wróciły do koryta"...
Teraz w nowej rzeczywistości nie pozostaje mi nic innego jak czekanie wraz z wszystkimi na obiecany przez Donalda cud Irlandii w Polsce (żeby on chociaż wiedział jak do tego cudu na wyspach doszło)
Tylko tak się zastanawiam gdzie na ten cud Pan Donald znajdzie pieniądze, bo będąc dwu krotnie w Irlandii na 2 miechy pracowałem w swoim przyszłym zawodzie i zarabiałem 450E tygodniowo przy 5 dniowym i 7 godzinnym tygodniu pracy.
Ciekawy jestem czy chociaż pod koniec rządów PO będę miał przynajmniej o połowę mniejsze dochody ...
Chciałbym móc z czegoś rozliczać Tuska w trakcie rządzenia.....ale po za cudem...niczego nie obiecał..
Wiec poczekam na cud.
siedząc w jednym z 3 mln mieszkan możesz czekac.
W takim razie rozumiem że cud nastąpi w połowie kadencji:))))))). To poczekam.
no toluz ;-)
maaciek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Cudy istnieją zdarzają się i problem polega na
> tym że tacy ludzie jak Ty nie zauważają ich.
> Jednym z najbardziej konkretnych cudów to Cud
> Ojca Pio:
> Pierwszy zanotowany cud Ojca Pio wydarzył się w
> roku 1908. Mieszkał w tym czasie w klasztorze
> Montefusco. Jednego dnia Ojciec Pio zebrał w
> pobliskim lesie kasztany do torby i wysłał w
> prezencie do Pietrelcina do jego cioci Darii.
> Kobieta otrzymała kasztany, zjadła je, a torbę
> zatrzymała na pamiątkę. Kilka dni później
> szukała czegoś w szufladzie gdzie jej mąż
> zwykle trzymał proch do pistoletu. Był wieczór
> więc oświetlała sobie pokój świeczką. Nagle
> szuflada zapaliła się od świeczki, a od niej
> ciocia Daria. Szybko złapała torbę którą
> przesłał jej Ojciec Pio i przyłożyła do
> twarzy. Momentalnie, ból zniknął, a żadnych
> ran, blizn i poparzeń nie pozostało na jej
> twarzy.
> Tych cudów spowodowanych przez Ojca Pio było z
> kilkadziesiąt.
>
>
> Z dziedziny geografii mamy np Siedem Cudów
> Świata czyli
> Piramida Cheopsa
> Wiszące Ogrody Semiramidy
> Świątynia Artemidy w Efezie
> Posąg Zeusa w Olimpii
> Mauzoleum w Halikarnasie
> Kolos Rodyjski
> Latarnia Morska w Faros
>
> Kolejne Cudy to tzw Cudy dnia codziennego czyli
> cud eucharystyczny.
> Hostia w dłoniach księdza podczas mszy
> przemienia się w okrągły fragment ciała, a
> wino w krew.
>
> Mamy również teorie Cudu Europejskiego:
> koncepcja Erica Jonesa, autora The European
> Miracle: Environments, Economies and Geopolitics
> in the History of Europe and Asia mówiąca, że
> Europa i Europejczycy już przed 1492 rokiem
> miała specjalne cechy, które pozwoliły na
> odkrycie Nowego Świata, rozwój kapitalizmu, i
> zdominowanie światowego handlu i polityki.
>
> Do Hrabiego mam 17 lat i jestem po zawodówce
>
>
>
Jestem katolikiem wiec wierzę w cuda, ale nie ze strony polityków, a już na pewno nie faceta, który pół roku przed wyborami prezydenckimi bierze ślub kościelny z kobietą, z którą jest od 20 lat (typowe zagranie pod publiczkę, nie wierzę w szczerość jego intencji).
Hehe cud...
Dla mnie to będzie cud jak nie będzie korków na krakowskich ulicach. 1,5 godziny jechałem do dziewczyny. Może jakieś ogólne rozporządzenie na temat likwidacji korków. :)
A tak po za tym. Niech obniżą podatki, zniosą podatek od zysków kapitałowych, obniżą koszty pracy, ograniczą administracje i uproszczą procedury formalno-prawne. Mi to wystarczy. No w sumie to przydałoby się jeszcze infrastrukturę rozbudować.
Z filozoficznego punktu widzenia największym cudem jest istnienie czegokolwiek poza Bogiem. Bo z istoty stworzenia nie wynika, że musi istnieć, z istoty zaś Boga wynika. Tak więc to, że np. Zubereg istnieje jest cudem, i to o wiele większym cudem, niż np. jak się Ojciec Pio rozdwoi i jest jednocześnie tu i tam.
gratuluję wyborcom PO w szczególności:
1) przedsiębiorcom, którzy nie zostawili państwa na pastwę losu i nadal będą płacić podatek dochodowy
2) emerytom i rencistom za ich zrozumienie dla państwa i poparcie dla podatku od emerytur i rent
3) widzom TVP, którzy w tych trudnych chwilach nie zapomnieli o publicznej telewizji i sumienie będą płacić abonament RTV
4) wyborcom, którzy prawie jednomyślnie opowiedzieli się za utrzymaniem subwencji dla partii
5) podatnikom, którzy popierają inicjatywę państwa "30% dla Ciebie, a reszta na bezpłatną opiekę medyczną"
6) ateistom, agnostykom oraz niechrześcijanom, którzy popierają utworzenie państwa wyznaniowego
7) importerom za ich wytrwałość i utrzymanie ceł
8) oraz wszystkim tym, o których zapomniałem wspomnieć gratuluję przyłożyliście się do budowania nowej socjalistycznej RP!
mam nadzieje, ze kandydatura na misnistra finansow towarzysza Balcerowicza to jakis ponury zart...
Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
> Yes! Yes! Yes!
> Janusz Korwin Mikke von! YES!
> Giertych von! YES!
Jak tak dalej pójdzie Geo, to nie będziesz się miał z kim popstrykać na forum, będzie obowiązywała jedna jedyna POprawność POlityczna.
Niech żyje Republika Europejska!!!
Niech żyje EuroSojuz!!!!
[i]A przed nami większe cele, a przed nami nowy świat,
razem młodzi przyjaciele, zbudujemy nowy ład.[/i]
Skowyt Pis-u to dla mnie melodia która zwiastuje przyszłość ,ludzie się nie POmylili ,niech zwyciężają lepsi.
Staruchy głosowały na Pis i mam nadzieje że będzie ich coraz mniej.
Niech żyje Wolna Europa, a nie anormalny amerykański imperializm kulturalny
wreszcie mogę to napisać
FREEDOM!!!!!!!!!!
[url]http://www.polityczne.net/polska/prezydent-zagra-o-msz/[/url]
Fragm przemówienia Tuska w Sejmie sprzed dwóch lat
[i] Platforma Obywatelska od początku walczy i mogę państwu obiecać, że konsekwentnie będzie walczyć z finansowaniem partii z budżetu państwa. I niezależnie od tego, ile razy jeszcze politycy różnej maści będą apelowali do nas o edukację, o nawrócenie się na tę koalicję skoku na kasę podatników, będziemy bardzo konsekwentni w zwalczaniu przywilejów władzy i finansowania z budżetu państwa.
... ta Izba jeszcze pod koniec swojego urzędowania przywróci obywatelom odrobinę wiary w to, że polityka nie musi byc skokiem na kasę(..)[/i]
Wyciągnie PO z kasy państwa 50 baniek w tym roku czy nie?
Liczę na pierwszy cud. Taki liberalny test dla PO
maaciek Napisał(a):
> wreszcie mogę to napisać
> FREEDOM!!!!!!!!!!
Używając cytatu z marnego historycznie ale świetnego do oglądania amerykańskiego filmu znakomicie wpisujesz się w amerykański imperializm kulturalny :)
76,2 % morderców , gwalcicieli, zlodziei, kieszonkowców, bandziorów, meneli i inni którym powinela sie noga, czyli wiezniów oddalo glos na PO. 7,6% na LiD a tylko 2,8 % na PiS. Ciekawe na co owi szanowni wyborcy teraz licza.
Na cud...
gary Napisał(a):
> Fragm przemówienia Tuska w Sejmie sprzed dwóch
> lat
>
> Platforma Obywatelska od początku walczy i mogę
> państwu obiecać, że konsekwentnie będzie
> walczyć z finansowaniem partii z budżetu
> państwa. I niezależnie od tego, ile razy jeszcze
> politycy różnej maści będą apelowali do nas o
> edukację, o nawrócenie się na tę koalicję
> skoku na kasę podatników, będziemy bardzo
> konsekwentni w zwalczaniu przywilejów władzy i
> finansowania z budżetu państwa.
> ... ta Izba jeszcze pod koniec swojego
> urzędowania przywróci obywatelom odrobinę wiary
> w to, że polityka nie musi byc skokiem na
> kasę(..)
>
> Wyciągnie PO z kasy państwa 50 baniek w tym roku
> czy nie?
> Liczę na pierwszy cud. Taki liberalny test dla PO
Zabawię się w wizje futurologiczne:
1) wyborcy PO zapewniają, ze PO nie przyjmie tych pieniędzy,bo zbudują nam drugą Irlandię wiec trzeba ciąć wydatki budżetowe :)
2) PO stwierdza, że bardzo chcieliby nie wziąć tych 50 milionów, ale nie mogą, bo.... zmieniły się warunki, kampania byłą droga, trzeba mieć środki zeby PiS nie wrócił do władzy itp., ale od następnych wyborów to już zlikwidują finansowanie partii z budżetu :D
3) Wyborcza, TVN itp. "uświadamiają" "inteligencki" ( :D:D:D) elektorat PO, że rzeczą oczywistą dla każdego inteligenta jest, że jest zbyt wcześnie żeby likwidować dotację dla partii, ale oczywiście trzeba będzie do tego dążyć w przyszłości
4) "inteligenci" ( :D:D:D) popierający PO zaczną twierdzić, że od początku byli za tym żeby jeszcze nie likwidować dotacji, bo....(wstaw argumenty wypowiedziane w Faktach TVN lub napisane Wyborczej)
5) z poczuciem dobrze wykonanego obowiązku "inteligenci" ( :D:D:D:D - sorry nie mogę) zaczną przekonywać "ciemny lud", że choć dotacja jest marnotrawieniem pieniędzy to jednak nie jest, co dla każdego prawdziwego inteligenta jest rzeczą oczywistą :D:D:D:D:D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)