zubereg- mówisz językiem łukaszenki. tam też skazują za byle co i wyśmiewają zarzuty o nadużycia. znajdź mi w takim razie powód dla którego polsat mógł zwolnić Lisa?
Co do służb to jedno jest pewne, że służby działają teraz bardzo mocno. To powrót PRLowskich metod. Tylko ślepiec lub głupiec tego nie widzi
co do upr-u to może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego pierwsze miejsce w Krakowie ma Stanisław Żóltek, wiceprezydent za Gołasia, człowiek który siedział w pierdlu za branie łapówek?????
-
-
Spory polityczno - ideowe
Gregorio, nie siedział w pierdlu tylko w areszcie i nie za branie łapówek tylko oskarżony o to. A wyszedł bo oskarżenie było zupełnie fałszywe i miało odwrócić uwagę od właściwego biorącego, wiesz jak to jest - łapać złodzieja najgłośniej krzyczą złodzieje.Przypomina ci to coś?? Myślę że Żółtkowi należą się przeprosiny.
gregorio Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> zubereg- mówisz językiem łukaszenki. tam też
> skazują za byle co i wyśmiewają zarzuty o
> nadużycia. znajdź mi w takim razie powód dla
> którego polsat mógł zwolnić Lisa?
> Co do służb to jedno jest pewne, że służby
> działają teraz bardzo mocno. To powrót
> PRLowskich metod. Tylko ślepiec lub głupiec tego
> nie widzi
1.Bardzo trudno się z tobą dyskutuje ponieważ nie odpowiadasz na pytania ( brak argumentów ?? ) .
2.Gdy pod naciskiem ( wiadomo kogo ) zdjęto z TVN-u ''ale plamę '' to też krzyczałeś brednie, że to początek totalitaryzmu ?? : )
3. Działania UOP wobec legalnej partii ( PC ) było działaniem słabym, średnim czy mocnym ?? Czy było powrotem do PRL-owskich metod ??
4.Tylko głupiec mówi , że zmierzamy ku totalitaryzmowi ( razem z Francją , Rosja jest już totalitarna według Gregorio )
> co do upr-u to może mi ktoś wytłumaczyć
> dlaczego pierwsze miejsce w Krakowie ma Stanisław
> Żóltek, wiceprezydent za Gołasia, człowiek
> który siedział w pierdlu za branie
> łapówek?????
Po raz kolejny mijasz się z prawdą , Zółtek został uniewinniony i dostał odszkodowanie ( śmieszną sumę , jedna z bolączek polskiego wymiaru sprawiedliwości ) za bezprawne zatrzymanie .
Bezpodstawnie go oskarżyłeś , niczym Łukaszenko : )
RS - akurat znam te sprawy i wiem jak bylo z Zoltkiem. Być moze nie znalazł wystarczających dowodów wobec niego, ale mojej opinii o nim to nie zmienia. Nie będę tutaj pisał o konkretnych sprawach, bo byłoby to rzucaniem oskarżeniem zamiast udaniem się do prokuratury, ale Ż. postacią czystą nie jest/ swoją drogą czemu tutaj nie krzyczycie, że Pasiacy nie powinni głosować na czlowieka prezydenta który być może najbardziej zaniedbał Cracovie w historii... Nawet za komuny nie groził nam upadek.
-sprawy plamy nie znam - możesz nakreślić?
-chyba nie powiesz mi, że Rosja jest krajem w pełni demokratycznym?
-na jakie pytania niby nie udzieliłem odpowiedzi?
Gregorio... piszesz, jak częstokroć JK mówił i mawia... "Ja wiem. ale nie powiem"
Czyją Żonę kiedyś porwano ze znanego fitnesklubu? A potem rzucano pieniądze przypadkowo znalezione przez dróżnika, pracownika PKP?
co do totalitaryzmu, RS zubereg - możecie mi wytłumaczyć to:
Polska odmówiła zgody na przyjazd obserwatorów OBWE na wybory parlamentarne
cheko, PAP 2007-09-21, ostatnia aktualizacja 2007-09-21 21:03:32.0
Rzecznik polskiego MSZ Robert Szaniawski potwierdził, że Polska odmówiła wydania zgody na przyjazd obserwatorów Organizacji Bezpieczeństwa i Współpracy w Europie (OBWE) na październikowe wybory parlamentarne.
Informację taką podała w piątek wieczorem agencja AFP, powołując się na anonimowego dyplomatę w Wiedniu.
- Rząd polski poinformował sekretariat OBWE, że nie byłby zadowolony z przybycia zagranicznych obserwatorów na wybory parlamentarne 21 października w Polsce - powiedział francuskiej agencji prasowej pragnący pozostać anonimowy dyplomata w Wiedniu, gdzie znajduje się siedziba Organizacji.
Szaniawski powiedział, że OBWE zwracając się do Polski o przyjęcie obserwatorów nie postawiła żadnych zarzutów, co do możliwych nieprawidłowości podczas najbliższych wyborów w Polsce.
- Jesteśmy zaskoczeni. Polska jest krajem o utrwalonej demokracji i nie widzimy konieczności misji OBWE w sprawie wyborów w naszym kraju - zaznaczył rzecznik polskiego MSZ.
Na początku września gorące komentarze i zdziwienie wśród polskich polityków wywołała wypowiedź byłego prezydenta Czech Vaclava Havla, który przy okazji wizyty w Krakowie ocenił, że byłoby dobrze, gdyby na wybory w Polsce przyjechali międzynarodowi obserwatorzy.
Premier Jarosław Kaczyński mówił wówczas, że jest "zupełnie oczywiste", iż demokracja, partie polityczne, media "nie spotykają w Polsce najmniejszych przeszkód w wykonywaniu swoich funkcji". Były prezydent Lech Wałęsa uznał, że Havel nie ma dobrego rozeznania co do sytuacji w Polsce. Jak mówił, były prezydent Czech "myślał, że wróciliśmy do trzeciego świata", ponieważ "były takie głosy, że demokracja jest zagrożona".
tak tak...
Polska nie jest krajem demokratycznym...
tu władze totalitarną sprawują bracia Kaczyńscy..
ciekawe czy takie bajki bedziecie dzieciom na dobranoc opowiadać...
troche umiaru ludzie
Tak, tak Panie Gregorio... należy znów uruchomić Radio Wolna Europa... tylko zagłuszacze dziś na emeryturze (średnia 3 - 4 tysiące miesięcznie).
przestańcie dupcyć o totalitaryzmie. odpowiedzcie czy to jest normalne??? ok, nie jest tak zle jak za prl, ale jesli was to niepokoi to good luck panowie.
mnie niepokoi to że czerwona świnia czyli mgr inaczej i brat zbrodniarza rozgłaszają po całej europie zmyślone brednie na temat mojego kraju i potem jakiś inny idiota bredzi o obserwatorach zagranicznych...
Rząd (PiS) nie chcą wpuścić, bo, jak pisał ktoś na innym forum,
chcą mieć pewnie 120% głosów w wyborach
smutne to jakich pojebów naród nam wybrał
smutne jest to jak niezauważone to jest przez naród. Jak ludzie na tym forum robią wszystko żeby tylko się do tego nie odnieść... Jak mają to w dupie.
W tym wypadku ewidentnie Michnik i s-ka wypuścili Havla, a ten jako ich kolega zrobił im przysługe. A co na temat stosunków polsko-czeskich ma dopowiedzenia prezydent W.Klaus.
"Najlepsze po drugiej wojnie światowej". I to jest wazniejsze co mówi prezydent Klaus od tego co bredzi były prezydent Havel.
mimo wszystko... Gary... nie obrażaj Havla
gregorio Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> RS - akurat znam te sprawy i wiem jak bylo z
> Zoltkiem. Być moze nie znalazł wystarczających
> dowodów wobec niego
Prokuratura opierała zarzuty na pomówieniach jednego z współoskarżonych.
Pomówienie udowodnił sąd, i Żółtek został uniewinniony.
Czterech pozostałych współoskarżonych zostało skazanych.
Jeszcze coś ?
gregorio
Powodów zwolnienia Lisa może być wiele..Pierwszy z brzegu brak obiektywizmu..., drugi to jego charakter...trzeci powód to może być po prostu chęć zmiany "Informacji"....
Przyglądam się waszej rozmowie i w związku z tym chciałbym zapytać zuberega, czy zarzucając Lisowi brak obiektywizmu, mógłby wskazać obecne medium, lub ew. dziennikarza telewizji publicznej u którego zarzut o bestronność byłby zupełnie bezzasadny?
zubereg - polsat jest tv komercyjną. Za czasów lisa oglądalność wydarzeń wzrosła dwukrotnie. Bez wątpienia musiało to spowodować przyrost wpływów z reklam. Coś jeszcze? i żadne chrzanienie o braku obiektywizmu bo tak twierdzi zubereg nie ma tu nic do rzeczy
tytus, romek. i a'tomek:
> nie chcą wpuścić, bo, jak pisał ktoś na innym forum,
> chcą mieć pewnie 120% głosów w wyborach
> smutne to jakich pojebów naród nam wybrał
Smutna jest tylko sączona tu czerwona propaganda. Tylko głupiec
może się na to nabrać. :(
W Szwajcarii w tym roku też są wybory i nikomu obserwatorzy nie przeszkadzają. Za to znam kraj europejski - dla ułatwienia sąsiad Polski- gdzie również obserwatorow nie chce się wpuszczać. Jednego nie mogę zrozumieć- co PiS chce tym zakazem pokazac?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)