-
-
MILICYJNA OKUPACJA WISLY!!!!!!!!!
w samym temacie? jest blad bo legii przez dwa i , no ale ja nie wiem kto to pisal i wisla i legia to scierwo !
A co, może kibice Wisły nie prali się z ZOMO ?
pewnie ze sie prali z ZOMO,razem z ZOMO przeciwko Cracovii...........
A GTS to tak od parady był????!!!!
usmiałem sie teraz powiedza ze beda mieki sowiecka okupacje swojego klubu -jak łatywo pieski pozbywaja sie swojej historii .
Towarisze z Bialyjej zwiezdy my wam ja namalujem po czerwonym kolorem tosz wy i my z KGB to rodaki
Panowie trzymajcie fason! Po co na naszym forum to roztrząsać?
Jeden konkretny argument za utrzymaniem tego tematu na naszym forum poproszę.
nuda miedzy egzaminami:-)
A co hamer do gimnazjum zdajesz?
Dementor. Argument - Jak ten temat zostanie to być może jutro nie pojawi się jakiś nowy. Jest to tez świetna okazja na virtualne ponapinanie się oraz leczenie swoich fobii.
weź **** tą **** vlekpe **** bo na **** bierze;/
Stare brednie wislakow. Najlepsza odpowiedzia na "milicyjna czy ubcka okupacje Wisly" jest fakt historyczny. Zaden inny wielki przedwojenny klub nie zgodzil sie do UBekow przystac. Na kilka naciskano ale spotkano sie z biernym oporem. Wislacy poprosili o to na walnym zgromadzeniu dobrowolnie.
No ale kiedys prali sie z ZOMO:-)))))
Stare brednie Pasiaków. Czy myslisz że w latach powojennych (Stalinowskie metody działania) jakis klub mógł odmówić? Podaj mi przykład takiego klubu który odmówił. Który to przedwojenny klub był taki odważny? Który działacz sprzeciwił by się wtedy władzy?
Już to widze jak wysyłają zapytania do wszystich kubów, który z nich nie chciałby zostac Gwardyjskim.
Oldboy nawijaj dalej z propagandą. Posmiejemy się razem.
Cracovia odmówiła , zwisła przyjęła UB z otwartymi ramionami
Ceero-to egzamin na dyrektora twojego gimnazjum szczylu szczekający
Romper nie rozsmieszaj mnie.
Skloro Cracovia odmówiła w tak ważnej sprawie(wskaż dowody) to dlaczego nie odmówiła gdy:
Dopiero w czasach reorganizacji polskiego sportu na wzór radziecki i tworzenia osławionych "zrzeszeń sportowych", tradycja ugięła się przed siłą urzędniczych decyzji. Tak właśnie 14 października 1948 powstał ZWIĄZKOWY Klub Sportowy CRACOVIA. Na początku 1949 klub przydzielono do nowoutworzonego związku sportowego, grupującego pracowników miejskich służb komunalnych, pod nazwą Zrzeszenie Sportowe OGNIWO i zmuszono do przyjęcia oficjalnej nazwy Związkowy Klub Sportowy OGNIWO-CRACOVIA.
Przeciez sprawa nazwy była drobnostką w porównaniu z niedostosowaniem się do próśb władzy.
Hamer....pozdro.
Ceero odpowiedz na to tylko rzeczowwwq
1. czy byliscie milicyjnym klubem z własnego wyboru ?
2.Czy wasz stadion budowali więzniowie ?(przewaznie polityczni)
3.Czy wykorzystując waszą ubekośc okradaliscie inne kluby ?
Tych pytań jest wiele ale obawiam sie ze nie rozmiesz a na powyzsze kazdy madry odpowie TAK BYŁO i wiele zosytało wam z tego
PAZDRAWIALIJU JA WAS SABAKI
Że się wtrące. Argument idiotyczny. 1. Zrzeszenie Start to nie UB ani MBP.
2. Dotykało to wszystkich i wszystkie Kluby zmieniały nazwe.
3.Właśnie przecie o TO chodziło by znaleść się w innym pionie niż gwardyjski
Co do Twojego pytania to prezes Cracovii się sprzeciwił. Spotkały go zresztą bardzo pzrykre "przygody". Ostatecznie z tego co pamiętam musiał z Krakowa się wyprowadzić.
Natomiast w imieniu Wiślaków akces do pionu wiadomego złożył słynny gracz W. (chyba mu Giergiel było) na Walnym Zgromadzeniu.
Kiedyś czytałem wspomnienia bodajże Reymana na ten temat...jemu było wstyd
po tym Walnym...
,że zacytuje z pamięci "dziś nasza gwiazda(albo klub) starciła swój blask" - czy jakoś tak.
Wiadomość zmieniona (26-01-05 11:29)
>>Ceero odpowiedz na to tylko rzeczowwwq
>>1. czy byliscie milicyjnym klubem z własnego wyboru ?
>>2.Czy wasz stadion budowali więzniowie ?(przewaznie polityczni)
>>3.Czy wykorzystując waszą ubekośc okradaliscie inne kluby ?
>>Tych pytań jest wiele ale obawiam sie ze nie rozmiesz a na powyzsze kazdy >>madry odpowie TAK BYŁO i wiele zosytało wam z tego
>>PAZDRAWIALIJU JA WAS SABAKI
ad.1 Czy Polska była przez 50 lat komunistyczna z własnego wyboru? Przecież wiekszośc wybrała 3xTak w sławnym referendum
ad2. Nie wiem, jeżlei tak to co w związku z tym? Napewno 99% to byli wiezniowie polityczni a reszta żydzi i cyganie.
ad.3 Tak. Robiłem to ja osobiście z kilkoma kumplami. A ty zapewne masz na mysli trzy przypadki które od lat powtarzacie jak mantre.
- oswietlenie
- Kmiecik - poczytaj jego wpomnieniato sie dowiesz jaki ma stosunek do Wisły i czy uważał sie "porwany"
- sławny mecz koszykówki.
Na każdą sprawe można poswiecic osobną dyskusje ktyóra się bedzie ciągła przez 110 wpisów.
Moje zbiorcze podsumowanie - Prawda lezy pośrodku. Wisła słaba w krojeniu innych klubów była bo co jakiś czas do II ligi spadała a wciągu 50 lat po wojnie zdobyła tylko 1 mistrzostwo. A ile przed wojną?
Icek66
Czytałem o tym walnym i jasno z tego wynika że wyjścia Wisła nie miała. Nastrój był grobowy. Ciekawe co "obiecano" uczestnikom spotkania gdyby nie przegłosowali wniosku.
Jesli chodzi o waszego prezesa to możesz wskazac zródło twojej wiedzy chciałbym o tym poczytać.
Nie będe już podbijał tego tematu bo takie dyskusje z identycznymi argumentami toczyły się kilka razy na róznych forach. Na tym chyba też. Zawsze się to konczyło w taki sam sposób. A ja nie mam ochoty wdawać sie w pyskówki i zbiorczo odpowiadac na argumenty kilkunastu osobom.
Jesli kogos to interesuje to niech wejdzie na kibice.pl i poszuka w historii. Są tam tematy dynsatyczne ciągnące sie przez setki wpisów.
Wiadomość zmieniona (26-01-05 11:42)
"Wisła słaba w krojeniu innych klubów była bo co jakiś czas do II ligi spadała a wciągu 50 lat po wojnie zdobyła tylko 1 mistrzostwo. "
Powiem szczerze aczkolwiek brutalnie. Nie jesteś partnerem do dyskusji jak nawet PODSTAWOWEJ historii własnego klubu nie znasz.
Człowieku jak Twoja wiedza jest na takim poziomie to "po kiego grzyba" wogóle nam tu głowę zawracasz...
dla mnie koniec tematu;-)
Chodziło mi o okres 56-89. Mistrzostwa 49,50 nie brałem pod uwage bo wtedy jeszcze nie kroiliśmy tak mocno, ludzie odpowiedzialni za te sukcesy wywodzili się z przedwojennej Wisły. Nie bądz taki brutalny.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)