Crac. To już by była paranoja jakby przechodzil skutek, a nie przyczyna. Ale w tym kraju wszystko moze być. Dlatego mam nadzieję, ze odpowiedni ludzie z klubu sprawdzili to
-
-
Bez Any?
Oby wszystko było okej, bo nie chciałbym żeby po zwycięskim meczu z Zagłębiem dostać jeb..go walkowera od pzpn-u!!
http://www.pzpn.pl/podstrony/rozgrywki/regulamin.php?li=1&g=I
pod tym adresem jest regulamin PZPNu odnośnie tegoż właśnie ale w sumie to janso nie precyzuje jak to właściwie jest - albo ja nic z tego bełkotu nie rozumiem...
Rzeczywiście bełkot jak nie wiem:( pewnie Piechniczek pisał tan regulamin;-)
Dr Jekyll - ;-)
Zastanówmy się spokojnie...
Kaziu Węgrzyn w ub. sezonie dostał (sprawdziłem) 6 „żółtek”. Zgodnie z interpretacją którą proponujesz i regulaminem PZPN-u powinien pauzować po 7 (czyli po pierwszej w Cracovii) kartce... Tymczasem „Kazek” zarobił już 3 żółte kartki i gra dalej...
PS. Gdzie ten temat był wałkowany bo szczęśliwie nie jestem nałogowym czytaczem forum... :-))
Pozdrawiam
Crac
... albo licząc "od nowa" powinien pauzować po 2. żółtej kartce w tym sezonie... :-)
Pozdrawiam
Crac
Czytałem regulamin pzpn-u i jest tylko mowa o kartkach,ze np. za 4 pazuje zawodnik jeden mecz , nie ma o anulowanych kartkach w związku z rozpoczęciem nowej rundy , więc sam już niewiem ...........
a mozeby zadzwonić do Pzpn-u:
(22)8270675 - sekretariat
(22)8270678 - dział oraganizacji imprez
źródło:stronka pzpn!
KAŻDA kartka począwszy od trzeciego „żółtka” jest KARANA.
Jest to ALBO kara pieniężna, ALBO dyskwalifikacja (na 1 lub 2 mecze) ALBO te dwie kary łącznie...
Skoro zatem kara ZAWSZE jest wymierzona, więc nie ma potrzeby amnestii...
Nowy sezon oznacza li tylko – liczenie od nowa... :-)
Pozdrawiam
Crac
Rzeczywiście regulamin nie mówi wprost czy kartki z poprzedniego sezonu się liczą. Interpretować te przepisy można w każdą stronę. Ale na to , ze jednak kartki nie przechodzą wskazywałby przepis mówiący o ilości meczów , jakie należy pauzować. Powyżej 10 kartek zawodnik płaci i pauzuje za każdą kolejną. Jeśli kartki przechodziłyby na kolejny sezon to doszłoby szybko do sytuacji absurdalnej. Zawodnik mógłby w ciągu powiedzmy 2 sezonów złapać 10 kartek i musiałby pauzować i płacić za każdą kolejną do końca kariery w polskiej lidze!!!
Crac - zgodnie z Twoją interpretacją - kartki otrzymane pod koniec sezonu pozostają bezkarne.
Zresztą uważam, że nie nam się klócić na ten temat - tu powinien się wypowiedziec Baylay
Nie jestem (szczęśliwie;) nałogowym czytaczem szeroko reklamowanej tu innej strony - a temat był wałkowany w poście icka "Bez Baranka z Zaglębiem;(", a nawet jak sie forum nie czyta wcale, to jest taka opcja Szukaj. Wpisując słowo "Baran żółta kartka" otrzymujemy wynik po 4 sekundach. O taki:
http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?f=1&i=74528&t=74528
Dr Jekyll:
ŻADNA kartka (ponad 2 "prawem dozwolone") nie pozostaje bez kary!
Np.
6. kartka to KARA PIENIĘŻNA w wysokości 600 zł
9. kartka to KARA PIENIĘŻNA w wysokości 1000 zł
Innymi słowy: nie tylko dyskwalifikacja jest karą...
Poza tym:
Regulamin określa zasady kar dyscyplinarnych w określonym (np. 2003/04) sezonie. Jeśli nie przywołuje się w nim występków (kartek) z poprzedniego sezonu (sezonów) to znaczy, że cały "cykl" karania mieści się dokładnie w czasie, który określa przedmiotowy regulamin.
Innymi słowy (wracamy do źródeł):
Z poprzedniego sezonu przechodzą KARY (dyskwalifikacji) a nie KARTKI (ukarane karą pieniężną)...
Amen :-))
Pozdrawiam
Crac
Tymczasem na treningu Cracovii pojawił się polski napastnik 28-letni Maciej Dołęga, który występował w pierwszej lidze w Pogoni Szczecin. Dziś trenerzy mają zadecydować o jego przyszłości w Cracovii.
Kto pamieta go jeszcze w czuwaju przemyśl? Słynny karny Jacka Mroza, i właśnie Dołęga jako domniemana karta przetargowa w meczu o remis i awans a jednocześnie o utrzymanie??? Mówiliśmy o nim Forest , szybki był jak wiat ale wybiegał poza końcowa linie .
nie tylko w Pogoni grywał, ale i w Stomilu, i Indonezji. Może jednak WARTO czytywać forum Craco? (o Dołędze było wczoraj :)
a ja tam (nawiazując do tematu) ciesze sie, ze Ana nie zagra i mam nadzieje ze Szczotka cos strzeli bo to najwyzszy czas!!
... a co do bzdur typu "Szczoczarz to jeszcze młody chlopak trzeba go oszczedzac" to mi rece opadaja. Gosc nie ma 15 lat, juz czas zeby w koncu udowodnil co jest wart, zagral caly mecz a nie wychodzil na jakies ogony!
Racje ma Crac. Kary przechodzą. Np jak ktoś dostaje 4 żółta kartkę w ostatnim meczu sezonu to pauzuje w pierwszym następnego. Nic go z tej kary nie zwalnia, nawet zmiana klubu. Amnestia tylko może go uratować. cos takiego to chyba było jak Listkiewicz został prezesem. Pamietam jak tym grajkom z Ruch co skopali sędziego (bodaj Baszczyński i Śrutwa) anulował nowo wybrany wówczas prezes roczne dyskwalifikacje(dla mnie to było jawne skur...two). Kartki natomiast są anulowane. Czyli jak kończy zawodnik sezon z pięcioma to licznik mu się zeruje.
ok. jestem w stanie się zgodzic. W przepisach doczytałem się bowiem tylko że "kartki otrzymane na szczeblu centralnym nie liczą się w rozgrywkach prowadzonych przez okręgi". A zatem zapewne jest i odwrotnie. Ale skoro jest odwrotnie - to czemu Bania musiał pauzować? Wina nie przechodzi tylko kara. Takie przepisy mogł wymyślić tylko taki palant jak pewien niedouczony sędzia, który zostal tzw. prezesem.
Na dodatek do takiej interpretacji zupełnie nie pasuje mi sprawa Zióła, który nie zagrał z Kolporterem [b]wyłącznie[/b] "dzięki" dokładnie [b]odwrotnej[/b] interpretacji tegoż przepisu przez pana Komendolowicza. ("nie zaliczono" mu meczu w eliminacjach (nie centralnych, a okregowych) o PP.
A zatem co związek to inna interpretacja? [b] Żenada[/b]
Pomijam już to, że placenie za kartki jest karą indywidualną dla zawodnika, natomiast zmuszanie go do pauzowania za kartki jest karą nie dla niego a dla zespołu. Paranoja
Niemniej - wbrew twierdzeniu Craca - kartki kończące sezon sa w ten sposób bezkarne. Przykład: ten sam co wyżej (lekko zmieniony):
Kaziu Węgrzyn - dostał sześć kartek. Cos tam zapauzował, coś tam zapłacił. Ukarany. OK. Przypuśćmy, że w ostatnich 2 meczach dostaje kartki. I ani nie pauzuje, ani nie płaci? Wiedział kiedy dostać ? :)))))
Moze to i jest tak w przepisach, ale to jest totalna bzdura, albo pezetpeenowski burdel. W mętnej wodzie można lowić swoje rybki (najlepiej podobno ryby łowią Ptaki:))
A tak ogólnie: cieszę się że Baranek zagra. Lubię go oglądać na boisku :)
A czy nie jest to tak, ze PZPN powinien zawiadomic klub, ze zawodnik ma pauzowac? Kiedys tak bylo i zdarzaly sie przypadki, ze ten, ktory nie powinien wystepowac gral, gdyz zawiadomienie z PZPN-u nie przyszlo... przed meczem!
To miał byc post o Ankowskim, a zrobiło się zółto - czerowno... Uważam, że ANA powinien zasiąść na ławce, ale powinniśmy zachować się w porządku i wesprzeć go uchowo. Nikomu to nie zaszkodzi, a może pomóc. Kto wie, może ANA wejdzie w końcówce i strzeli zwycięska bramkę. Wszystko zależy od nas. Już pisałem do Świstaka na ten temat. Uważam, że warto, postawmy się na jego miejscu...
SERCE W PASY
rozpoczęcie meczu na ławce przeważnie wzmaga "sportową złość" (choc zdarzają się wyjątki:). A wesprzeć Anę należy, ale np. w momencie gdy będzie wchodził lub schodził - oklaskami lub skandowaniem (i to bez względu na to jak będzie grał). Skandowanie wtedy gdy siedzi na lawce - mogloby zostać odebrane opacznie (np. przez trenera).
Aha i uważam, że "wesprzeć" Anę powinni nie Opravcy, a właśnie ci mądrale którzy go wyzywali na Błękitnych. Miałoby to znacznie większy psychologiczny oddźwięk. Tylko, czy ich na to będzie stać?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)