Tak samo mowilem jak poszedlem do liceum 6 lat temu tez myslalem ze zanim przyjdzie moja kolej na wojo to juz bendzie zawodowa armia i jakos nic sie nie ruszylo w tym kierunku :(
-
-
Jak nie isc do wojska?Prosze o pomoc!
Moze spytam sie zolnierza zawodowego szeregowego Pokusia jak nie isc do woja o ile jeszcze nie pojechal na poligon ;)
Z ta dziara to nie trzeba byc takm desperatem tylko .....miec kase
Nie wiem ile dokaldnie kosztuje ale duzo osob tak robilo ze dziargali sie w widocznych miejsach a pozniej usuwali laserowo - zaieg taki nie zostawia zadnego sladu ani blizn !
wydaje mi się że wystarczy dziara na plecach duża albo niech Ci ktoś złamie nos bo z krzywą przegrodą Cie nie wezmą :)
Przyznaje , ja też próbowałem coś tam kręcić z jednego tylko powodu okropnie się bałem i do tego stopnia , że udało mi się chyba siłą woli wymusić na organiźmie(w czasie badań) nadciśnienie tętnicze.Nic to ,gdy stanąłem przed komisją lekarską i przedstawiłem im swoją udokumentowaną dolegliwość , to owa komisja stwierdziła , że nadciśnienie i to tętnicze to oni mają wszyscy i to właśnie przez takich jak ja i dup kat.A.
Z perspektywy czasu ten półtoraroczny mój pobyt w wojsku uważam za świetną przygodę i wcale jej nie żałuje(oczywiście strach miał wielkie oczy).
Macieksc zastanów się , prędzej czy póżniej(może za rok ,dwa,może później)tą zawodową armię wprowadzą,i przez to teraz może być to jedna z ostatnich okazji by doświadczyć tej przygody.
No ja tez mam strach w oczach ale podobno to tak bardzo nie boli ;)
swastyka na czole :))
hehe
co do krzywej przegrody to jak moj kumpel sie chcial tym wykrecic to mu powiedzieli zeby sie nie martwil... nie wezma go do sluzb chemicznych heh
i of kors kat A
**Autor: DNL_KKS (---.insat.net.pl)
Data: 14-01-05 16:43
Sluzba zastepcza - trwa 21 miesiecy, sa to osoby ktore ze wzgledow np religijnych lub wyznaniowych zasad moralnych NIE CHCA pelnic sluzby zasadniczej, wykonuja prace w czasie pokoju na rzecz ochrony srodowiska, sluzby zdrowia, ochrony przeciwpozarowej itp
-SLUZBA ZASTEPCZA TRWA TERAZ 18 MIESIECY, PO 9 MOŻNA SIE STARAC O SKROCENIE DO 12. POZATYM MOŻESZ ZŁAPAC ROBOTE NA CAŁE ZYCIE. JEDEN MOJ KUMPEL JEST W SANEPIDZIE OD DWOCH MIESIECY A DRUGI W STRAZY POZARNEJ OD MIESIACA. CH**A ROBIA A ZARABIAJA 530 ZŁ - LEPSZE TO NIZ 150 ZŁ ŻOŁDU I RAZ W MIESIĄCU BYC W DOMU. JAK JESTES W SŁUZBIE ZASTEPCZEJ TO NORMALNIE PRACUJESZ PO 8 GODZ. , CHYBA ,ŻE W PRZYPADKU STRAZY POZARNEJ- PRZESZKOLENIA, KURSY , ALE TO TYLKO PARE TYGODNI W CIĄGU ROKU.
najlepiej to zrobić tak jak Igor z "Na Wspólnej" ;)
Czyli jak? BARANINA jak Twoi kumple sie tam dostali?
Macieksc - jesli to nie tajemnica,to co zrobiles ze Cie drugi raz ze studiow wywalili?
Łukasz KSC - a odczulasz sie i masz papiery na to, ze sie regularnie leczysz i punktualnie stawiasz na kolejne zastrzyki ?
Ja po raz pierwszy na komisji lekarskiej bylem w 2002 roku (bez zadnych papierow, dostalem A z jednym paragrafem), dwa lata pozniej zlozylem prosbe o zmiane kategorii (zaczalem sie odczulac w listopadzie 2003, wlasnie ze wzgledu na to, zeby z glowy miec wojsko). Za drugim razem na komisji bezproblemowo dali mi D - pytali tylko czym sie odczulam (Phostal) i jakie leki biore (Claritine, Buderhin) ...
Pozdrawiam
Wiadomość zmieniona (14-01-05 19:28)
a co z armia zawodowa? kiedy wprowadza? planu juz upadly? :/
Jak to co nie uczylem sie ;)
BARANINA , ja tam nie wiem ;)
Przepisywalem to z zeszytu do PO
A odnosnie tych dziar to robia jakies biologiczne dziary, ktore schodza chyba po 3 latach... Cos takiego, robione sa tak jak normalny tatuaz, tylko barwnik nie jest tak gleboko dawany tylko jakos zaraz pod skore.
uuuuuu ... współczuje
ERNESTO - powaga na same alergie się udało.
Ja poza tym (przy okazji dowiedziałem się, że mam uczylenie na śierść psa, a psy mam właściwie od urodzenia) miałem jeszcze papiery na schorzenie serca co do którego ewentualna weryfikacja jest możliwa tylko w razie obserwacji długoterminowej, a z drugiej strony wyklucza wysiłek. Wszyskto było podpisane przez autorytety, a dodatkowo przed komisją strzeliłem "dobrą" kawkę i tusipect w dawce uderzeniowej. Ciśnienie wyszlo jak złoto coś kolo190/120, a młody lekarzyna jak zobaczył kto parafował papiery to prawie trąby jeryhońskie słyszał w tej mojej pikawie: DDD
Ja w tym wszystkim miałem straszny ubaw, połączony z przeświadczeniem, że chyba obie strony wiedzą co jest grane, bo jakoś chyba nie wyglądam na osobe ciężko chorą ;)))
Najlepsza gadka była z tym wojskowym na końcu - chłop się produkuje tym wojskowym językiem i tonem, że dziś zacząłem i zakończyłem swoja przygode z armia. Mnie w pewnym momencie tak zaczęło wewnątrz targać, że byłem bliski wybuchu śmiechawy, ale jakoś się powstrzymałem. Wspomnienia w każdym razie mam na na całe życie i żadnych wyrzutów sumienie, bo jak mówi Korwin - Mikke pobór do armii to największe barbarzyństwo XXI wieku i ja podpisuję się pod tym obiema rękami.
P.S. Ale to i tak sofcik w porównaniu z tymi wałami co tam się wyprawia - dla przykładu jednen mój znajomy, który powiedzmy był w dobrej komitywie z komisją razem z nimi wybierał z tego śmiesznego katalogu na co jest chory...
prawa jazdy to pikuś przy wku
Wiadomość zmieniona (14-01-05 20:56)
Służba zastępcza ma jeden duży plus, jak Ci się nie chce robić to idziesz na chorobowe ;-)
ERNESTO lecze sie regularnie od 2 lat.Cały czas biore różne lekarstwa i jestem kłuty.Nieduzo mi to w sumie pomaga bo i tak przez 2 miechy w roku chodze zasmarkany i z oczami jakbym wogóle niesypiał.Ale te inteligenty na WKU powiedzieli mi ze pylica z wojska nie zwalnia!!!A nie mogli zobaczyc jak wyglądam bo komisje miałem w okolicach lutego a wtedy nie mam wielkich objawów!!!
Łukasz - to idz do wku i zapytaj ile sie czeka na komisje, jesli napisze sie odwolanie - jak sie dowiesz, to zloz tak, zebys wygladal wtedy najgorzej :D
Tzn. ja poszedlem 100% zdrowy, bez kataru, bez niczego ... i zadnych problemow nie bylo. Fakt faktem mieszkam w Saczu (proponowano mi komisje w Krakowie, jesli chcialbym sie odwolywac w lutym, ale odmowilem - powiedzialem, ze poczekam do marca, bo mi jeden miesiac nie robi roznicy :) ) i moze tu jest inaczej, ale naprawde nie mialem problemow z otrzymaniem D :) Mialem papier tylko i wylacznie na alergie, na nic wiecej...
Pozdrawiam
Edit: dodam, ze nie mialem wowczas znajomych w komisji, ani zadnych kopert nikomu nie dawalem :)
Wiadomość zmieniona (15-01-05 00:00)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)