[img]http://www.wosp.org.pl/13final.gif[/img]
Wyślij SMS o treści "serce"
- 7547 (koszt 5 PLN + VAT)
--------------------------------------------------------------------------------
Licytacja medali i kart
- /0-prefix-22/ 622 20 20
--------------------------------------------------------------------------------
Wpłać darowiznę kartą kredytową
- /0-prefix-22/ 547 44 44
Audiotele - 0 400 407 400
-
-
XIII Finał WOŚP
Tutaj mamy nasze pamiątki które możemy również licytować
http://www.wosp.sportowefakty.pl/index.php?cat=1
SIEMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eee eeee eeee Sii iii i eeeeee e ee e ma
XXX
Trzeba sie cos dołozyc do WOSP
:)
Wiadomość zmieniona (09-01-05 18:58)
Kojo - DOBRZE PRAWISZ!! Niech piłkarze będą z NAS dumni. Oni z pewnością spodziewają się, że ich prezenty pójdą za duże pieniądze, a tu tymczasem tylko Citek i Baniowy moga spać spokojnie :)
ale jeszcze TYDZIEŃ czasu - aukcja trwa do niedzieli 16.01]
www.wosp.sportowefakty.pl
tez prawda :/
!!! .. ja tam się dorzuciłem .. mało bo mało ale właśnie z tego biorą się poźniej owe miliony .. !!!
ale przy okazji jest szansa zdobycia ŚWIETNEGO gadżetu piłkarzy czy trenera.
bo nie powiesz chyba, że buty ,,Nike" Marka Citki, ,,złote buty" Baniowego, ulubiony dres ,,Stawa", w którym wprowadził nas do I ligi, piłka BOjara, rękawice Wąskiego, strój Drumliego czy koszulka dla pań Szczoty i do wszystko z autografami, czy dedykacjami to byle co.
mg milo, ze ktos masz takie samo zdanie jak ja na temat tej chucpy
akcja jest dobra ale h..j mnie strzela jak na kazdym kroku ktoś za mna biega z puszka i prosi zebym coś wrzucił. niektórzy to dla swietego spokoju daja im kaske i vlepiaja sobie to serduszko
Wiadomość zmieniona (09-01-05 21:10)
hehe fajne vlepy rozdaja...!!
BRONO:
Jakie ty masz dobre serce :)
Jak cie jutro spotkam to az ci pogratuluje bo nie spodziewalbym sie tego po tobie :)
Robin daj sobie na wstrzymanie...
I poza tym wyobras sobie, ze mnie np. te "wynaturzenia" interesuja.
To, ze sie z tym nie zgadzasz to nie znaczy, ze trzeba oponenta obrazac.
Ja tam widze temat "XIII Finał WOŚP"
A Ty zachowujesz sie niekulturalnie, a teraz zaczynasz grozic?
W 1992 roku podczas festiwalu w Jarocinie odbył się półfinał Orkiestry.
Pierwszy Finał odbył się 3 stycznia 1993r. i był poświęcony chorobom serca.
Zebraliśmy [b]1.535.440,68 USD [/b]
II Finał odbył się 2 stycznia 1994 roku - poświęcony był pomocy szpitalom noworodkowym.
Zebraliśmy [b]1.930.726,93 USD[/b]
III Finał odbył się 8 stycznia 1995 roku - zbieraliśmy pieniądze na zakup sprzętu dla klinik onkologicznych.
Wynik:[b] 2.816.465,36 USD [/b]
IV Finał odbył się 7 stycznia 1996 roku i poświęcony był ratowaniu życia dzieci, które uległy wypadkom.
Zebrano: [b]2.543.413,59 USD [/b]
V Finał miał miejsce 5 stycznia 1997 roku - był poświęcony ratowaniu dzieci z chorobami serca.
Zebraliśmy: [b]3.062.067,29 USD. [/b]
VI Finał, poświęcony ratowaniu życia dzieci poszkodowanych w wypadkach miał miejsce 4 stycznia 1998r.
Efekt:[b] 3.543.276,74 USD [/b]
VII Finał - 10 stycznia 1999r. - Orkiestra grała dla ratowania życia nowordkom.
Zebraliśmy: [b]4.515.020,82 USD [/b]
Kolejny, VIII Finał poświęcony ratowaniu życia dzieci z chorobami nerek, miał miejsce 9 stycznia 2000 roku. Zebraliśmy [b]6.089.390,91 USD[/b]
IX Finał, poświęcony diagnostyce noworodków i niemowląt, zakończył się rekordowym wynikiem [b]6.112.642,74[/b] DOLARÓW!!!
Po X Finale, poświęconemu ratowaniu życia dzieci z wadami wrodzonymi, a w szczególności leczeniu operacyjnemu noworodków i niemowląt, na naszym koncie znalazło się[b] 6.848.998,85 USD [/b]
XI Finał, który poświęciliśmy zakupowi sprzętu medycznego dla oddzałów niemowlęcych i dzieci młodszych, zakończył się wynikiem[b] 7.695.614,16 USD [/b]
W czasie XII Finału, którego celem po raz drugi był zakup sprzętu medycznego dla oddziałów niemowlęcych i dzieci młodszych, zebraliśmy[b] 6 923 443,22 USD[/b]
Jaka organizacja charytatywana zebrala wiecej na dzieciaki w polsce??
Wiadomość zmieniona (09-01-05 22:53)
okej, okej. Wlasnie skojarzylem, ze tez skorzystalem z "dobrodziejstwa WOSP"
Synalek miesiac temu przy narodzeniu mial badanie sluchu wykony dzieki sponsoringowi WOSP, tak przynajmniej na zalaczonym certyfikacie jest.
I smsesem za sekunde WOSP oddam co mu nalezne.
Nie zmienia to mojego zdania na temat takich zbiorek. Nie po to bole taka skladke zdrowotna i wszelkie podatki, aby rzeczami oczywistymi mialy sie zajmowac prywatne fundacje.
To nie WOSP jest chory tylko sluzba zdrowia i panstwo.
[b]co pierd... weekend... Comarch/Cracovia lezy, Atletico lezy, Barca lezy :(((((([/b]
mg, karolo,
czy sie to komus podoba czy nie - mam na temat Owsiakowej inicjatywy dokładnie takie samo zdanie jak wy - i uzupełnie je jeszcze o jedno - szlag mnie trafia gdy wiem, ze kasa zebrana na orkiestre jest brana pod uwage przy planowaniu budzetu na ochrone zdrowia - nazywajmy rzeczy po imieniu - orkiestra jest niczym innym jak pieknie przygotowana = od strony socjotechnicznej i marketingowej - akcja zebrania 'dobrowolnego' podatku na sluzbe zdrowia od ludzi. Dobrowolnego w cudzysłowiu bo jesli ktos liznał psychologie i socjologie to wie, ze całość jest tak przygotowana, ze jesli nie wpłacisz to masz potworne poczucie, ze zrobiłes albo raczej nie zrobiles tego co powinienes. I dlatego tez nie daje nic na orkiestre.
Karolo, rozumiem Twoj nieco przewrotny ton gdy piszesz, ze i Ty skorzystałes z orkiestry - ale czy inni go też zrozumieją?
Gdzie do cholery ida nasze podatki?
Może zorganizujmy sobie kolejna orkiestre na polskie drogi, wszak ginie na nich ponad 5000 ludzi rocznie, na policje, wojsko, edukację i na co tam jeszcze powinny iść nasze pieniądze sciągane w postaci podatków... Sie kurna zdenerwowałem. ale zawsze gdy sobie uswiadomie w jakim bajzlu przyszlo mi życ tak reaguje.
ps. tak w ogole orkiestra jest spoko.. fajne koncerty..kolorowii ludzie..luz..slowem centralnie ekstra...
siema, a raczej sciema
ps. - ostatni raz w tym temacie - reszta rodziny, czego oczywiscie im nie bronie - Orkiestrę finansowo wspiera - tylko ja jestem taką czarną owca :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)