cyt.
Autor: zyx (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 18-09-03 07:08
A teraz ciekawostka.
Wyobrażcie sobie że w 1916 roku Wisła miała tak mocny sklad, że ośmiu gości nie mieściło się w jej składzie.
Wyjechali w tedy do pod warszawskiej miejscowości, gdzie stacjonowały Polskie wojska.
Tam wraz z kilkoma żołnierzami założyli drużynę która jest protoplastą warszawskiej legii.
Tak więc legio - jesteś naszą córką !!!!!!!!!
Jesteś naszą wyrodną córką.
legio ty nie masz swoich niezależnych korzeni!!!
legio czym ty wogóle jesteś.........?????
PS historii nie zmienicie.
AVE HAMAZ
koniec cytatu :-)
-
-
z forum kibice.pl
O ile wiem to Caavovia też miała swój udział w stowrzeniu Legii ...
Pierwszym kapitanem Legii był ktoś z Cracovii.
No CRACOVIA oczywiście.
heh drogi Pawle....
nie do końca "też" miała swój udział...
tylko po prostu pan zyx pomylił fakty (np. nazwy drużyn) no ale to klasyka:-)))
Tak też mi się wydawało. Dzięki i pozdrawiam.
najzabawniejsze ,ze w 1916 [...] nie istniala a jej byli gracze grali jako rezerwa Cracovii:-)
hehe taka piosenka mi sie przypomniala
"... tak sie tworzy historie"!!! :P
:)
Legia to MY!
icek. Nie dośc, że masz rację z tym "istnieniem inaczej" , to na dodatek nie ci akurat rezerwiści poszli tworzyć Ległą, a niestety zawodnicy z naszego pierwszego składu. I za to Mielecha nie poważam ;(
Tak sie przekręca historię.
A ten zyx to może nasza genialna Pietruszka, który pięknie umie obracać kota ogonem (chociaż... url jest inny), albo jakiś jego pojętny uczeń?
Niedługo perwnie gdzieś przeczytamy, ze to gts był patriotycznym i tepionym przez komunę klubem, a milicji lizali tyłki ci z drugiej strony Bloń.
Ale cóż - jaki dobrodziej - tacy kibice. Równie naginają rzeczywistość jak twórcy ich "potęgi" - wspierający ich do dzisiaj, czego sie równie mocno jak jeden z apostołów (acz równie nieudolnie) usiłują wypierać :)))
Tak się tworzy gwardyjskimi metodami ("przyznaj się, że jesteś niedźwiedziem") pseudohistorię :))
Legio - córeczko Cracovii kochana
Czemuś córą Koryntu zostać wolała...
legia - córka marnotrawna :P
Jekyll jakbyś trafił. Mnie juz jeden trzykolorogwardzista tłumaczył , jak to mężnie wyzywali ZOMO z X sektora i za to spadli w 85 do 2 ligi;-)
Mało się pitym Okocimiem nie zadławiłem wtedy ze śmiechu;(
Swietne hasło, dobre dla LECHA:
"LEGIA - CÓRA KORYNTU"
Albo dla domyślnych
"LEGIA - CÓRA STOLICY"
"LEGIA - CÓRA STOLICY"
- bomba!
:)))))))))))
to taki pilkarski mulat :P
znaczy mulatka :D
na poczatek weekendu przyda sie troche rozluznienia... c.d.
(...)
Autor: zyx (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 18-09-03 16:40
Słynny historyk, statystyk, chodząca encyklopedia, król kolekcjonerów Pan Kukulski.
Do wielu swoich sukcesów dołożył
jeden, ale jakże brzemienny w skutkach, dla wielu pokoleń pasów.
Otóż przed jednym z jubileuszów dwóch najstarszych Krakowskich klubów, udał się do biblioteki Jagiellońskiej, i ze starych roczników gazet skwapliwie powyrywał strony na których były wzmianki na ten temat.
Pewnie do dzisiaj by to nie wyszło na jaw, lecz dzień po nim odwiedziła Jagielląkę grupa historyków Wisły. To co dostali do wglądu, przypominało papiery którymi zajęły się szczury.
Jak sprawdziła bibliotekarka, poprzedniego dnia jedyną osoba która porzyczała te gazety
był.....dr. Kukulski, który nie zglaszał żadnych zastrzeżeń co do ich zawartości.
Tak więc to wasz profesor od prania muzgu doprowadził was, do kompletnej ruiny intelektualnej, i umysłowej.
Każdy to porzyzna, że to wy przeskoczyliście samego Gebelsa !!!
AVE HAMAZ
(...)
Jagielląka porzyczała muzgu (od kogo ewentualnie komu)?
:):):)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)