Dynda mi i powiewa czy Arka, albo jakiś inny Kosmos lubi Łks. Te zgody i kosy, jaka to dziecinada. Dla mnie osobiście Łks był jest i będzie klubem zaprzyjaźnionym z Cracovią. Nie należę do KUMATYCH, ale zrywania tzw. zgód z powodu tego czy innego zachowania jakichś palantów są śmieszne. A gdzie prawie 100 lat tradycji obu klubów Jestem pewien także tego, że jak w 80-tych latach Widzew odnosił sukcesy w Europie to kibicowała mu cała Polska. (może poza Łksem, co akurat rozumię, mając na swoim podwórku GTS).
Pozdrawiam KUMATYCH i innych zgodowiczów.
P.s. Przyjmuję zakłady, że wywalą tego posta dbający o political correct moderatorzy.
-
-
Zgoda z ŁKS-em
ja mam szalik ŁKS & Cracovia :) znam paru ludzi z Łodzi ogólnie wporządku ludzie !
Ja sie podepne pod temat z moim pytaniem: Co sie stalo ze zgoda z Gornikiem Zabrze, bo jest to jedna z najbardziej szanowanych przezemnie zespolow w Polsce?
Pozdrowienia dla ŁKS-aków!
Przy okazji pozdrowień to ja pozdrawiam również wszystkich fanów Górnika Zabrze
POZDRAWIAM ŁKS.
Była zgoda.....
...pozostał szacunek!!
ja tam chodze w szalu Waszym po osiedlu :) /znaczy Cracovii/ :)
GTX, myślę, że porównywanie Widzewa do GTS-u było chybione, a z resztą się zgadzam. Poza tym myślę, że tak na prawdę, nasze sympatie często nie przebiegają zgodnie z tym czy ktoś ma z kimś zgodę, czy kosę. Taki jest futbol. Ja kibicuję Cracovii i Widzewowi i leję na to czy kibice się lubią czy nie, co o sobie myślą itp. Niestety nadal żyjemy w kraju, gdzie za szalik można stracić życie i w którym wyjście z rodziną na mecz może być pierwszą i ostatnią zarazem wizytą. Całe szczęście powoli się to zmienia, ale nadal bandyci i prostaki zniechęcają normalnych ludzi do przychodzenia na stadiony.
Pozdrawiam
Są pewne Kluby : Wisła , Śląsk , Lechia , Jagiellonia , Pogoń , Legia . Zagłębie , Ruch , Widzew których ja nie znoszę , i nie ma najmniejszego znaczenia czy kiedykolwiek Nasi kibice by się np. z jednym z nich polubili ( co jest niemożliwe) , nawet gdyby się między sobą nie bili czy miałabyć sielanka to dla mnie te kluby na zawsze do końca mojego ziemskiego życia będą znienawidzone
Jesli chodzi o porownajnia to mi Cracovia i historia jej kibicow przypomina bardziej Widzew- bardzo ciezkie poczatki w miescie zdominaowanym przez rywala (Wisle albo LKS), a pozniej juz tylko lepiej...
Jakos tak mam, ze lubie i LKS i Widzew, dwie fajne druzyny z bardzo klimatycznego miasta :)
Wiadomość zmieniona (14-01-05 15:24)
No Ferencvaros trochę przesadzasz z naszymi ciężkimi początkami. Za równo u zarania dziejów jak i zaraz po wojnie nie było z Pasami tak źle. A tak w ogóle to zgadzam się z Tobą, że lepiej lubić jakieś drużyny niż inne nienawidzić.
Gdzie Ty odczułeś te "klimaty" w tym ponurym mieście, skansenie wszelakiej brzydoty (sorry Łk-esiacy)?
Wiadomość zmieniona (14-01-05 14:52)
coś Ci się Ferenc pomieszlo z tymi początkami.
a Łódz jest moim zdaniem piękna w swojej specyficznej brzydocie - uwielbiam to miasto. Łks bardzo lubie - Widzew tak sobie, ale jak grali w LM to im kibicowałem :)
Co mi sie pomieszalo??
Kiedy tworzyl sie ruch kibicowski- lata 70 i 80- w Krakowie rzadzila Wisla a w Lodzi LKS (nie czas teraz na podawanie powodow, dlaczego tak bylo, a dlaczego nie bylo inaczej).
Uwazacie, ze bylo inaczej??
gtx- jakos tak mam, ze piekniejsze sa dla mnie fabryki i palace burzuazji w Lodzi, Manchetserze i innych przemyslowych miastach, niz "standardowe" zabytki, ktore w odroznieniu od tych pierwszych malo mowia o ludziach, ktorzy je tworzyli. Po prostu bardzo mi sie podobaja takie miasta.
Wiadomość zmieniona (14-01-05 15:26)
No mi sie wydaje ze zadnej zgody jako takeij nie ma tylko jest uklad i zajebiste stosunki
4251 dni później
Odkopuję dinozaura :) klubem Łodzi jest ŁKS !!!
hmmmm....ostatnio mnie doszły plotki z trybun, że stanowiska ekip się zbliżyły.
ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> hmmmm....ostatnio mnie doszły plotki z trybun,
> że stanowiska ekip się zbliżyły.
Lubie eŁKS-e i mam wielką nadzieję, że nie rozsypie się przez to zgoda z Arką :)
Dobre kontakty z eŁKSą były, są i miejmy nadzieję cały czas będą. Jeżeli coś przyklepią to pewnie układ, choć ja się nie znam, jestem tylko Januszem.:) A co do Arki, to niby czemu miałoby się coś posypać? Lech już od dawna ma z nimi układ i wszystko OK. My nie jesteśmy GTS i jeśli coś oficjalnie zostanie przybite, to nie będziemy odpierdzielać takiej błazenady jak gorsza strona Błoń. Nie ma się co spinać, tym bardziej przed faktem.
Wy tak poważnie z tym ŁKS em???
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)