Jak wytłumaczyć to że żydzi pchają się jak tylko mogą do władzy na kazimierzu? Doszy mnie kiedyś słuchy że chcieli wykupić Kazimierz? Przynajmniej znaczną część? :|
-
-
RUCH SKINHEADS
ZiCk88 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak wytłumaczyć to że żydzi pchają się jak
> tylko mogą do władzy na kazimierzu? Doszy mnie
> kiedyś słuchy że chcieli wykupić Kazimierz?
> Przynajmniej znaczną część? :|
>
ZAPOZNAJ SIE Z HISTORIA KRAKOWA, A POTEM POGADAMY.
złe cie doszły słuchy ZiCk88,
umyj uszy..
pzdrw
Zick88 nie muszą kupować , zdecydowaną większość kamienic już odebrali nie płacąc ani grosza ( większość zwrotów kamienic to mega przekręty, jeżeli ktoś chce wyłudzić kamienice wartą kilka milionów złotych to opłaca się ''zainwestować'' w łapówkę dla odpowiedniego urzędu w Izraelu , dajesz np 100 tyś dolarów i masz wszystkie potrzebne papiery dotyczące ''twoich przodków'' , 100 tyś dolarów to nie jest wielka suma w porównaniu z wartością kamienicy. )
Denzi Tootenham był w latach 80-tych najpopularniejszym klubem wsród londyńskich nazi-skinheads ( min kibicują im muzycy z Brutal Attack ) , tak samo jak kiedyś w Krakowie i w okolicach skinheads = Cracovia : )
Romper Stomper,
naprawdę nie jest tak,
skala o jakiej mówiono parę/parenaście lat temu okazała się źle oszacowana,
mieszkałem na Kazimierzu prawie dwa lata i dobrze rozpoznałem ten temat,
większość kamienic zdobyli agresywni polscy kamienicznicy bądź Angole i Niemcy,
po prostu szybciej od nas zdali sobie sprawę jak bardzo Kraków stał się atrakcyjnym miastem w świecie,
pzdrw
RS, wiem bo mam tam dobrego kumpla co pamieta czasy Gazzy,Linekera,Ardilessa i innych wspanialych. ja tylko podkreslam,ze towarzystwo pod wzgledem rasowym bylo i jest zmiksowane,tak jak prawie w calej Anglii i wszyscy jakos maja sie ok.
12 dni później
jestem w trakcie lektury Salonu 2 Łysiaka - pierwszy tom zaczyna rozdział o antysemityźmie - jak go przeczytałem to troszkę moja neutralność do Żydów się zmniejszyła. W zasadzie w kontekście tego rozdziału to śpiewanie, że Gwiazda Davida to nasz znak traci swój żartobliwy odcień, właściwie w ogóle nie bawi... no ale szczęsliwie tylko w kontekscie tego rozdziału - bo kontekscie Krakowa i naszej rzeczywistości, a właściwie w oderwaniu od niej jest nadal OK ;)
Pavele, Żydzi są narodem wybranym. Tylko to może tłumaczyć, że żadne prawa socjologii i demografii się ich nie imają. Gdyby nie to, dawno już by wymarli jak Moabici, Ebionici, Filistyni i inni im w starożytności współcześni. Ja nie neguję takich faktów, np, że Żydzi stanowili 30% aparatu UB w czasach stalinowskich. Ale co byśmy bez Żydów poczęli? Od Żydów przecie wyszło zbawienie!
Acha i jeszcze jedno. Pisze się "antysemityzmie" a nie "antysemityźmie".
o cholera jasna - patrz jakie zaćmienie durnego umysłu - ledwie clowiek podniesie rekę nad klawiaturę żeby coś o Żydach napisać i od razu taka plama. Za karę powinienem 1000 razy 'o antysemityzmie' napisać...
no i przez ten semityzm anty mam wieczor spieprzony...
[quote]Zick88 nie muszą kupować , zdecydowaną większość kamienic już odebrali nie płacąc ani grosza ( większość zwrotów kamienic to mega przekręty, jeżeli ktoś chce wyłudzić kamienice wartą kilka milionów złotych to opłaca się ''zainwestować'' w łapówkę dla odpowiedniego urzędu w Izraelu , dajesz np 100 tyś dolarów i masz wszystkie potrzebne papiery dotyczące ''twoich przodków'' , 100 tyś dolarów to nie jest wielka suma w porównaniu z wartością kamienicy. ) [/quote]
Do tego moga zainwestowac 10tys dolarow na polskiego urzednika i im jeszcze ta kamienice wyremontuja.
To wszystko bzdury.Największym złodziejem jest miasto w porozumieniem z Sądem które nie daje kamienic prywatnych (właścicieli nie znanych ) w zarząd mieszkańcom tylko wyznacza kuratorów doprowadzając tym samym budynek do ruiny.
Piszecie takie głupoty że nadajecie się do G.K.
Może była dwa albo trzy przypadki nieprawidłowego przejęcia do których organy ścigania dotarły a transakcje przejęcia były sprawdzane wszystkie.
[quote]Może była dwa albo trzy przypadki nieprawidłowego przejęcia do których organy ścigania dotarły a transakcje przejęcia były sprawdzane wszystkie.[/quote]
Dobrze ale nie mozesz wiedziec ile bylo takich do ktorych organy scigania nie dotarly.
[quote]Piszecie takie głupoty że nadajecie się do G.K. [/quote]
Dobrze ze nie GW :P
No właśnie mniej więcej w czasie akcji Tvn po którym mecenas Adam W. miał spore kłopoty,zostały wszystkie przejęcia gruntownie sprawdzone i uwierz mi pare osób było nieżle zdenerwowanych że nic nie znaleziono,a przydało by się coś przed wyborami.
a ostatnio bardziej nie lubie G.K. niż G.W.
Maaciek odnośnie zarządzania kamienicami przez kuratorów w pełni się z tobą zgadzam.
Znasz termin ''ciemna liczba przestępstw '' ?? . Wykrywalność nigdy nie wynosi 100% , a przestępstwa ze styku korupcji i nielegalnych przejęć własności są bardzo trudne do wykrycia , działania operacyjne są dość kosztowne a proces przy dobrych adwokatach oksarżonych bardzo ciężko jest wygrać . Mam rozumieć, że wierzysz w doskonałość urzędników i policji jeżeli napisałeś że prawie wszystkie przypadki odzyskania mienia były uczciwe bo wyżej wymienione organa to sprawdziły. Mogę się założyć, że z powodu braku funduszy nie jeździli np do Izraela czy do innych państw prowadzić działań operacyjnych ( badanie przeszłości domniemanych spadkobierców, dokumentów itd ) . Przy takich sprawach pole do oszustw jest bardzo szerokie.
Kuźwa dziedziczę dom w Wodziu i muszę zapłacić za to qpę kasy. Jest tu jaki prawnik?
Geo nie wiem czemu się denerwujesz , przecież kasa z tego podatku pójdzie w większości na cele socjalne, pisałeś parokrotnie że państwo o wiele lepiej wie od ciebie na co wydawać twoją kasę więc spuść pokornie głowę i zapłać . Nareszcie będziesz mógł przejść z teorii do praktyki .
Zniesienie podatku od spadków i darowizn było w programach wielu partii prawicowych , oczywiście lewactwo się temu sprzeciwia , ''postępowiec'' Żakowski pisał że zniesienie tego podatku to cios w ubogich :D .
Tu se zaglądnij >>>> http://www.bankier.pl/wiadomosc/Od-przyszlego-roku-bez-podatku-od-spadkow-i-darowizn-PIT-bez-wiekszych-zmian-1498079.html
Jak byłeś w nim zameldowany to nie zapłacisz nic.
Ja chyba w nic nie wierze,ale jedno jest pewne jeśli jest sposób na to by komuś do.j.e.b.a.ć jeśli ten ktoś ma lepiej,to zawsze znajdzie się metoda tak po przyjacielsku i zupełnie bezinteresownie.
Myśle że sporo jest takich osób,robią to z nudów.
Thx RS. No qrka wodna byłem zameldowany. Teraz dom został sam. Zresztą moja żona ma łeb od spraw biurokratycznych, ona się na wszystkim zna, podźwignęła z upadku szkołę społeczną w Zabrzu. Podania, podatki i inne tego typu rzeczy robi za mnie. Bez niej bym umarł, bo się na biurokracji kompletnie nie znam. (Jestem stworzony do celów wyższych.)
Zresztą co się będę przejmował. I tak umrę, biedniejszy czy bogatszy.
Postulat zerowego startu to logicznie tak samo postulat socjalistyczny jak i neoliberalny. Jeżeli wszyscy mają być równi wobec rynq to dlaczego jedni mają mieć więcej na starcie?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)