Do pMaHsDy :
Witam !
Z opisów rozumiem, że mieszkasz na Łokietka. Ciekaw jestem jak teraz tam wygląda sytuacja bez zbytniego przebarwiania sytuacji. W latach 80-tych mieszkałem na Łokietka w "żółtych blokach" Od zawsze była tam Wisła ale wszyscy starzy się powyprowadzali, potem nastało młode pokolenie i kilku moich kumpli grało w trampkarzach Cracovii. Od tego czasu zaczęła się miłość do Cracovii. Graliśmy z braćmi Kubikami, Hajdukiem, Rusockim.
Chciałbym się dowiedzieć jak jest teraz. Co ciekawe nigdy nie było jakiś animozji między kibicami. Do teraz mam kolegów z którymi chodziłem do jednej klasy i są za Wisłą. Nie przeszkadza nam miłóść do swoich klubów.
Jeśli możesz to podbij do mnie na GG 5820218
Pozdrawiam
-
-
PODZIAŁ KRAKA
Bartoch - ja myśle że się mylisz. Na Widoku napewno nie ma 66% pasów. Ja mysle że jest 66.5% a może nawet 67%.
Jaja se ludzie robicie. Na jakiej podstawie wy piszecie takie liczby. Nie da się ustalić procentowo ile jest Pasów a ile wisły. Referendum robiliście czy co. Takie wpisy odrazu można spisać na straty bo sa poprostu nieobiektywne. Jakbyś napisał że jest nas tam sporo, mamy lekką przewagę lub lekką przewagę ma wisła to przynajmniej byłbys wiarygodny. Ani ty nie znasz wszystkich wislaków ani wiślacy nie znają wszystkich Pasiaków to jak chcesz robić jakieś zestawienia. Nie dajmy się zwariować bo się w tym temacie powoli zaczyna robić szopka....
TSWR
Jesteś w delikatnym błędzie...początkowy podział jest naciągany...np. gromady to nie osiedle, a ulica. Podobnie jest z Zarzeczem...Na takiej samej zasadzie możemy dopisać do Cracovii np.Żabiniec czy osiedle Srebrnych orłów....
Na Kurdwanowie podział
Naszych najwiecej na Witosa, Halszki, Wysłouchów. Gimnazjum tez jest pasiaste! Wisla przesiaduje na Bojki, Stojalowskieg, tez sa w wiezowcach Wysloucow i paru leszczy z Turniejowej.
ale za to Stary Kurdwanów za Cracovią :>>
wlasnie wszystko zaczeło sie od Szlaku...... jak to malolaci najpierw napisy, szlak był ostro "pobazgrany" jak na tamte czasy,/z dokladna data to bede mial problemy ale od okolo 97r bylismy juz w stanie nie tylko mazac sprejami:) pojawiły sie dobre kontakty, wtedy na Nasze mecze chodzilo wlasnie po 700 ludzi wszyscy sie znali i jeden za drugim stawał murem.... poczulismy sie pewnie i nastapila wymiana pokolen... duzo sie dzialo...... i chyba poczulismy sie zbyt pewnie.... po jakism czasie nastapily ostre wjazdy juz nie tylko dzielnicowej Wisły ale okolicznych osiedli.... i wtedy to sie dopiero dzialo...... jezeli mieszkales na Krzywej CZy Krowoderskiej musimy sie znac pzrynajmniej z widzenia jezeli nie brałes czynnego udziału w dzielnicowym życiu....
dokładnie tak - od siebie dodam tylko, że wtedy (tj ok 97r.) byliśmy naprawde zajebiscie zapowiadającą się ekipą( roczniki 80 - 84 plus minus). Szkoda, że pewne wypadki losowe (przymusowe wakacje, wyprowadzki itp.) i nie tylko losowe (np. przerzuty od "Arki" i "szachwonicy") troche przerzedziły nam szeregi nie tylko na Szlaku zresztą bo i na Łobzowskiej, Krowoderskiej, Batorego, Garbarskiej i paru innych ulicach.
Ale nie jakby nie spojżeć nie było, nie jest i patrząc po małolatach nie będzie źle...
Zubereg Gromady to 4 wieżowce i jeden mały blok:> z okna je widze;-)
a Qrdwanów? na stojalowskiego też jest troche Pasiaków;-)tak jak i na bojki i w wieżowcach na wysłouchów ale i na odwrót u nas Wiślacy też są pojedyńczo więc lepiej pisac pół na pół mniej wiecej nie ma co sie wiecej rozpisywac;-)
to co napisal bartoch jest do bolu idiotyczne....ale w pewnej mierze prawdziwe. Widok generalnie jest PASIASTY.....nie 100% bo to byl by poprostu farmazon ale Craxa ma zdecydowanie wieksza przewage na osiedlu....chocby dlatego ze za Cracovia sa starsi a za wisla malolaty.
P.S.
bartoch- pomysl z 10 razy zanim cos na forum napiszesz i ze 100 razy zanim zalozysz jakis kolejny "BOSKI" temat.....z ktorego wszyscy wylewaja BRACHU :]
Wiadomość zmieniona (02-01-05 18:46)
Z nieoficjalnych źródeł dowiedziałem sie że na Złocieniu jest 2 albo 3 Pasiaków, którzy sie trzymają już sporo czasu i psiarnia ich cały czas nie może dojechać:)Zauważyłem nawet ostatnio jak tam byłem że udało im sie zmazać napis antyjude:)To już sukces biorąc pod uwagę stosunek Pasiaków do piesków na tym osiedlu(zresztą śmierdzącym bo była tam kiedyś oczyszczalnia ścieków).
sorry ale nieczytałem wszystkich postów i niewiem czy ktoś już poprawił ---
stare łagiewniki to są pasy poza synem pana prezydenta , a wisła jest na nowych łagiewnikach(cegielniana) i to nie w 100%
Domin napisał(a):
> Z nieoficjalnych źródeł dowiedziałem sie że na Złocieniu jest 2
> albo 3 Pasiaków, którzy sie trzymają już sporo czasu i psiarnia
> ich cały czas nie może dojechać:)Zauważyłem nawet ostatnio jak
> tam byłem że udało im sie zmazać napis antyjude:)To już sukces
> biorąc pod uwagę stosunek Pasiaków do piesków na tym
> osiedlu(zresztą śmierdzącym bo była tam kiedyś oczyszczalnia
> ścieków).
>
A ja sie bede musial wyprowadzic na Złocień :-(
może nie bedzie tak źle, co mają poweidzieć pasiaki na bieżanowie gdzie naprawde mają przejebane bo jak ich Sharksi wyczają no to lipa...na Zlocieniu to słyszałem i widziałem że typowe kozaki chodzą, z szalikami a jak byś sam podbił do 2 to by spierdalali do domu.A po za tym mieszka tam mój szwagier za Wisłą i powiem mu że sie wprowadza pasiak i żeby mu pomagal bo jak nie to oddawał siostre;)
pozdrawiam wszystkich bawiących się dzisiaj przy cmentarzu o 22 :)
jeżeli mnie tylko czytają ;-))
Domin w kurwe zabawny jesteś. Rozglądnij się po tym temacie to znajdziesz wpis odnośnie Złocienia. Albo nie, wkleje ci go żebyś nie szukał:
"Na oś Złocień znam dwóch za Pasami, ale nie ma gorszego miejsca dla kibica Cracovii niż tamto. Oni mają spokój ale pod warunkiem, że nie będą denerwować wiślaków albo coś, więc w praktyce 100% Wisła - widać zresztą po ilości vlepek...."
Taka jest prawda, a jak pojawi sie wiecej wpisów jak to mozna się bujac po Złocieniu i podbijac do Wiślaków to trzeba będzie skrócić wam wolność i zaczniemy inaczej rozmawiać. Dasz palec i chcą całą ręke :|
PANOWIE CO WY WYPISUJECIE O STOKACH??!!
STOKI SA BYLY I BEDA ZA WISLA NA DOLNYCH JEST PARU KIBICÓW HUTNIKA
A CRACOVIA OWSZEM JEST ALE NA GORNYCH WZGÓRZACH CHOCIAZ I TAM JEST PARU WISLAKÓW
hehe ! ale zrobiłem kariere na waszym forum !!
ale sie kłocicie ! juz sam niewiem co o tym sądzić !
TYLKO WISŁA TS !
pozdrawiam was ! prawdziwych kibiców Cracovii !
nie przerzutów których jest u was pełno !
TYLKO WISŁA TS !
pozdro
A ja sie bede musiał wyprowadzić na złocień w wakacje :(:[ no do chuja pana ja nie chce chodź i tak mieszkam na wiślackim chujowym osiedlu ale wole już tutaj :(
Ja tam nie weim jak osiedla ale strasznie denerwuje mnie "gumowy" napis w centrum miasta kolo cieżko pracujących górników, ale spox to sie zmieni. Druga sprawa to jak wpadłem dziś na fizyke to na ławkach w auli były psie wlepy ale to też sie zmieni, mam zamiar troche postudiować :)
BROC NO CO TY NA LAGIEWNIKACH WISŁA ZGŁUPIAŁES. 70% ŁAGIEWNIK TO CRACOVIA. ZAZNACZE ZE ŁAGIEWNIKI DZIELA SIE NA STARE I NOWE , STARE TO 90% CRACOVIA A NOWE 20%. JA JESTEM Z NOWYCH WIEC WIEM. 2 LATA TEMU JA I MÓJ BRAT JAKO NIELICZNIE OTWARCIE PRZYZNAWALISMY SIE DO CRACOVII. ZA NAMI POSZŁO WIELE OSOB I CORAZ WIECEJ ICH JEST.
NAPROSTUJE TROCHE TE WASZ PROPAGANDOWE OKRZYKI:
"a Olsza 1 ?
jest Nas tu kilku... a po akcjach widać, że PASY na tym terenie rządzą...
Olsza 2 ....niby zapsiona, a żadnego jeszcze w szaliku nie widziałem..."
n/c
"a swoszowice??ponawiam pytanie ;d"
pasy
"U was była podobne info jak to że prokocim to same przerzuty, albo że na woli duchackiej jest ogromna ilość wiślaków...."
Co do Prokocimia Nowego to 75% na tym osiedlu to przerzuty.
Wiadomość zmieniona (16-01-05 01:20)
Rasta zgadzam się z twoimi komentarzami....mam tylko jedno ale piszesz o propagandzie a poprawiłeś trzy osiedla.....:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)