Szczyrk, nie ma jak Golgotka ;-)
-
-
Narty,narty,narty...............ew.snowboard:-)
W tym temacie muszę się wpisać. Z racji tego że pochodzę z okolic Żywca i od dzieciństwa zdzieram kolejne pary nart w Korbielowie - każdemu polecam. Moim zdaniem stoki ciekawsze niż w Szczyrku. Pilsko jest o ile się nie mylę drugą co do wysokości górą narciarską w Polsce po Kasprowym a przynajmniej tak mocno i często nie wieje a do tego w suma tras znacznie dłuższa. Z Krakowa skrótami pod wyciągi nie ma nawet 100 km. Trochę dalej nie ma to jak Chopok na Słowacji, ale w sezonie nie polecam z powodu kolejek, stoki jednak zupełnie nieporównywalne z żadnymi w Polsce. Może kieruję się sentymentem ale polecam naprawdę Korbielów, z Krakowa niedaleko i nie ma to jak Żywiec w schronisku na Hali Miziowej w nowym schronisku - a do tego krajobraz odpowiednio upiększony vlepkami cracovii.
Hamer my tu o oslich laczkach??A co jest w Szczawnicy jesli nie jedna wielka osla laczka??Wszyscy do Zakopanego!! ZAKOPANE W PASACH ZAKOCHANE!!!
górka za Nowohuckim Centrum Kultury ( NCK :) ) jest wypasiona :)))
ja rok temu śmigałem na nartach w Sczyrku (Skrzyczne) , Szczawnicy ( Palenica, ALaska ;-))) - polecam i zgadzam sie z HAmerem;-), Kluszkowcach, i Spytkowicach. Ale i tak Szczyrk wg mnie jest najlepszy jeśli chodzi o wszystkie trasy/ długość zróznicowanie, po prostu zjazdy nie są nudne jak np. Szafranówka....
co 2 zjazdy grzaniec lub grzane piwko i mozna jechac dalej;-))
Wiadomość zmieniona (01-12-04 15:41)
Knur - GOlgotka w Szczyrku fajna - ostra , tylko za duże i za częste hopki;-)
oczywiscie to trasa z Holologacją FIS podobnie jak Bieńkula
sory za ten post ( nie nabijam) przypadkowo mi sie skopiował poprzedni i teraz go zmieniam;-)
Wiadomość zmieniona (01-12-04 15:39)
Wiadomość zmieniona (01-12-04 15:40)
Bukowina Tatrz. / ok. 10 km. od Białki / - jak macie dzieci to tam jest super / żarcie najlepsze na świecie - u p. Tarasowej / - dla wytrawnych narciarzy - Nie polecam. / górki dla mało i średnio zaawansowanych /
Matt Z_ne.....................Zakopane tez jest oslą łączką w porownaniu do chociazby Chopoka:-)))))))))
i chybas nie jezdzil na Palenicy bo choc ma tylko 1 kilometr to jest dosyc ostra i FISowska:-)
gregu-nie widziałeś mnie przypadkiem na palenicy albo w alabamie??:-)) zajmuje dosyc duzo mijesca:-)) jak bedziesz zawijał w te okolice to daj znac......ja jutro jade do kluszkowiec wieczorem........pzodrawiam
w białce tatrzańskiej za małolata bywałem praktycznie co weekend,nie tylko w zimie.Pomyslec ze czlowiek wchodzil do takiej lodowatej gorskiej wody :) a "kaczki" jakie sie fajne robilo :) heh
Hamer ja sie narazie nie wybieram ...;-( dopiero w połowie grudnia. W Kluszkowcach tez nie głupio ale zjazd troche za krótki no i jak bylem tam rok temu to żeby zjechac czekało sie w kolejce na górze;-) Alabama to ta knajpa? A Alaska to dyskoteka? dobrze pamiętam;-)? wiesz , tam koło Grajcarka.
Pasiaki!! opanowujemy stoki ! ;-)
Pozdro
nie......my w szczawnicy na alaske mowimy alabama i sobie zapomnialem ze nie wszyscy to znają:-))))))))
Ja tam wole sie trzymac twardo na ziemi,ale nie mowie bo probowalem na Jaworzynie w Krynicy
..panie i panowie, nie od dziś wiadomo, że tylko hala gąsienicowa i goryczkowa to teren godny dla prawdziwych snowboadzistów, względnie narciarzy....bravo santo - jedyny, który tak naprawdę wie gdzie szusować
ZAKOPANE-CRACOVIA!
Hamer da sie tam coś w Szczawnicy nie drogo wynając na sylwestra?
gąsienicowa i goryczkowa - cienizna, obydwie zjechałem tyłem. Dla twardzieli polecam czarną trasę na Pilsku.
A kto jeździł na Wierchomli ? Jak tam jest ?
Bo szukam stoku już na ten łykend.
podobno jest tam fajnie,ale tylko podobno:-)
ja juz dzis zaczynam w Kluszkowcach......
To daj znać czy jest sens tam jechać w sobotę.
ok-o ile bede mial juz internet w szczawnicy.....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)