Witam Kibiców Pasów! Mam pytanko: ile kosztuje wjazd na mecz Cracovii, pytam ponieważ będę w sobotę w Krakowie i zamierzam obejrzeć Cracovię w akcji z Zagłębiem - mecz zdaje się o 15,00. Z góry dzia za odpowiedź. Pozdrawiam i życzę zwycięstw. Indi/Konin.
-
-
KIBICE
Może tak ciągnąc temat wyjazdów (bo sprawa transparentu to nie na internet) to jezeli nie bedzie wiadomo jak, czym jedziemy do szczecina a dodatkowo jakiś promocyjna cena to widze nawet możliwość kolejnego zera wyjazdowego !!!!
Obym się mylił i duż część kibice miała chęć jechać do Szczecina ! Bo ja mam !!
10 i 15 zł
"Bilety są ważne tylko z identyfikatorem. Można go wyrabiać od poniedziałku do piątku w pomieszczeniach klubowych (ul. Kraszewskiego 33) między 9.00 a 18.00. Wystarczy przynieść dwa zdjęcia legitymacyjne, dowód tożsamości i 4 zł. Identyfikatory są wyrabiane "od ręki". "
Do Szczecina samochodem nikt nie pojedzie. Jesli wiec nie będzie zorganizowanego wyjazdu to zero pewne...
A jeszcze tak niedawno naśmiewaliście się ze słabych wyjazdów ( ...... ) a teraz 0 w białymstoku i ciekawe co bedzie w Łodzi i Szczecinie ... ( odpukać )
no więc:
1. pociąg w pasy do Szczecina to nierealna mrzonka tylko normalna rzecz do załatwienia.. Świstak, napiszmy sobie na mejla, bo mam pewien pomysł i chętnie bym się tym zajął, potrzebna współpraca..
2. JESTEM JAK NAJBARDZIEJ ZA TAKĄ FLAGĄ..
ale biorąc pod uwagę ostatnie gliwickie spięcie Świstaka z jakimiś typami spod ciemnej gwiazdy dotyczące drobnostki (bluzgów na Piasta), nie sądzę, żeby bardziej chuligańska część spośród kibiców Cracovii chciała za cokolwiek przepraszać..
Inaczej, może by i chcieli ale z drugiej strony wygodnie jest im żyć z takim brzemieniem bo czują się nieco "mocniejsi"..
Każdy jednak widzi, że piętno "noża" z kibiców Cracovii robi swoje, każdy jedzie po nas jak po najgorszych bandytach, postronnym ludziom kojarzymy się z debilną masą, skojarzenia na temat Cracovii przeważnie dotykają kwestii "noża".. Nieważne, że 99,9 % naszych fanów nigdy do czegoś podobnego by się nie posunęła.. liczą się incydenty a tych z naszej strony nie brakuje..
Czas pokazać, że nie jesteśmy "mordercami" jak uważają jacyś niezorientowani "życzliwi", tylko wielotysięczną pasiastą armią, gotową oddać wszystko za swój klub..
Czas pokazać, że powinno się nas szanować a nie wyzywać od "morderców" i "tych, którzy używają sprzętu"..
Czas pokazać, że hools Cracovii powinno się bać w Polsce nie dlatego, że noszą sprzęt, ale dlatego, że są wogóle najmocniejsi..
Od dawna wydaje mi się, że taka brygada jak nasza chuliganka sprzętu wcale nie potrzebuje.. To wyświechtany slogan, który za wszelką cenę trzeba zmienić.. Cracovia to zbyt silna ekpia, żeby plamić sobie ręce żelastwem..
Temat flagi z przeprosinami uważam za niesłychanie ważny i na pewno w żaden sposób nie ujmujący Cracovii respektu na kibicowskiej mapie Polski.. To ludzki gest, którego uczynienie właściwe jest honorowym ludziom..
Chciałbym, żeby wszyscy kibice mojego klubu byli honorowi..
dla mnie być za Cracovią oznacza mieć honor..
pzdrw
no ladnie... to bedzie dobry mecz... :D
Nawiązuję do tych biletów - więc jako przyjezdny nie mam szansy wejść na mecz bez identyfikatora po zakupie samego biletu?
raczej szans nie ma ale co to za problem wyrobić ten identyfikator..
2 zdjęcia (możesz trzasnąć cyfrą i wywołać 8 sztuk za 10 złotych) i 4 zlote za laminowanie ID, weż dwa dokumenty ze sobą i po krzyku..
zapraszamy..
no właśnie, tylko drobna niby rzecz:
- to nawet nie chodzi, żeby przepraszać - bo nie myśmy to zrobili, no i Pogoń poprawdzie atakowała - tylko
1. uszanować pamięć chłopaka który zginął z rąk jednego z 'naszych'
2. pokazać, że wcale nie traktujemy tego jako powodu do dumy i nie akceptujemy jazd z nożami - tu bardziej chodzi o stworzenie klimatu zera tolerancji dla zachowań smarkaczy myślących że jak pojadą z kosą to inni będą przed nimi czuli respekt
3. odebrać jeden z powodów nienawiści do nas w Polsce. Umieć się znaleźć w mairę honorowo, bo mamy reputację niehonorowych
poza tym, tak po ludzku, pomyślmy: jakbyś się czuł, gdyby twojego syna ktoś zadźgał, przed meczem reprezentacji twojego kraju, w nierównej walce ( nóż przeciw rękom ), a potem jeszcze się szczycił....
Przyjedź , kup bilet i wejdziesz...
jeśli chodzi o przepraszanie, to już bardziej przeprosić powinniśmy, jako ogół kibiców, za tą flagę 1-0 bo wisiała i nikt jej nie zdjął. To już trochę wina całej grupy kibiców.
ładnie popłynął ten temat w zupełnie niezrozumiałym kierunku..
zaczęło się od tego ilu nas jest w Gliwicach..
a teraz rozkminiamy kwestie moralno-honorowe..
ustalamy pociąg w Pasy do Szczecina..
podajemy info przyjezdnym na temat ID..
na temat flagi podtrzymuję to, co wcześniej napisałem..
pzdrw
wyjazd do SZCZECINA TYLKO POCIĄGIEM TAK TO WIDZę namówić naszego spikera niech powie ze zbieramy sie na dworcu pod zegarem ta wiadomość musi być ogłoszona na meczu dla kibiców to jeden z przykładów ? gdzie i kiedy o której godzinie ??? zbiórka!!
PKP
Kraków 07.00
Poznań 13.30
... przesiadka .... (co jak się spóźni?)
Poznań 13.50
Szczecin 16.32
dowiem się jutro: ile by kosztowało wynajęcie wagonu do tego pociągu, lącznie z "przeczepieniem" w Poznaniu ...
bezpośredni to ekspres (kasa, kasa)
Kraków 06.31
Szczecin 14.50
A droga powrotna, to ....:(:(
jest pociąg
Szczecin 23.25
Kraków 09.08
ale prowadzi tylko kuszetki i sypialne
lub dopiero:
Szczecin 00.08
Kraków 09.47
sprawami ewentualnych "doczepek" zajmuje się Zaklad Przewozów Pasażerskich na Placu Kolejowym (i to też Wam jutro rozpoznam)
w tobie nadzieja :-)))
koszty "wynajęcia" specjalnego wagonu - doczepionego do innego pociągu:
- przydzielenie wagonu = 200,00
- manewry (12 razy) * 42,00 = 504,00
- za każdy kilometr 3,60 (tam i powrót to około 1200 km) = 4320
czyli ogółem około 5000,00 zł.
+ każdy musi sobie kupić bilety PKP (II klasa normalny na pociag pośpieszny - prawie 50,00 w jedną stronę)
do wagonu II klasy wejdzie (licząc tylko miejsca siedzące) 116 osób czyli koszt NA OSOBĘ - w granicach 45,00 zł. + 100,00 za bilety .... czyli wypada po 150,00 na osobę
a jeszcze mogą dojśc koszty - nazwijmy to "ochrony" (milicjantki, soki)
OJ MYŚLĘ ŻE TO ZA DROGA IMPREZA :(:(:(
tacy dwaj:
do Szczecina 50 złotych na pewno mniej, poza tym wielu jeździ na ulgowe.. poza tym są wtedy bilety weekendowe..
zgadza się, ja podalem koszt wagonu i tylko dla przykładu najdroższy wariant biltów indywidualnych ....
wyjazd autobusem (pojemność około 50 miejsc) to w granicach około 90,00 na osobę
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)