Na stronie Pogoni-Pitrcovii pojawiła się informacja żę może ich wzmocnić Węgrzyn. Jeżeli ten najlepszy zawodnik Widzewa w ubiegłym seonie może być przymierzany do Pogoni to mógłby naszą defensywe wydatnie wzmocnić.
-
-
Kazimierz Węgrzyn
zdaje sie byl taki plan, ale z niego zrezygnowano? bo juz nie pamietam.
też mi sie zdaje że coś mówili o nim...
przestańcie węgrzynić. On chce 500 tysięcy za rok (Widzew mu dawał ponoc 300). Ptaszysko mu moze tyle da - nasi dzialacze nie - I BARDZO DOBRZE. Węgrzyn jest przereklamowany. To wcale nie jest aż taki dobry obrońca. A na dodatek gada i z Ptakovią i ze Szczakowianką i @#$% wie z kim jeszcze. Byli do wzięcia dobrzy obrońcy, ale się "zbyli" bo nasi spece byli zajęci pozyskaniem 145 pomocnika (Romaniuk, obie Dudy - wiem, wiem nie zagra, jego winy są znacznie większe niż Zegara, ale Piotr Duda to też dobry stoper, Golański, Sierant, Ciesielski, Księżyc). Byli, ale się zbyli - bo już podpisali kontrakty z innymi klubami. Na mój glupi rozumek szuka się najpierw tam, gdzie na rynku dobrych zawodników jest malo. A w Polsce najmniej jest - bramkarzy, trochę więcej obrońców, jescze więcej napastników, a na końcu zatrzęsienie pomocnicków. U nas robi się na odwrót. Nie wiem - może w tym szaleństwie jest metoda, ale to przerasta mój tyci rozumek. I obrony dalej nie mamy - co pokazał sparing z Ptakovią.
Ja pamiętam takie mecze w II lidze gdy gnietliśmy nieprawdopodobnie a potem jedna, dwie kontry tamtych i po meczu (np. O:1 z Okocimskim czy 0:2 z Łęczną, która wtedy była dużo słabsza). A w II lidze niektorych "zabiegać" się juz nie da
jak nie uda się wzmocniś sensownymi obrońcami, to kto wie czy Stawowy nie będzie zmuszony przeformatować na obrońców Kubika i Bastera (tego już tak chyba próbuje ustawiać, sam Baster mówi że jest mu wsio radno pomoc czy obrona byleby gral na lewej stronie) albo obarczyć w większym niż dotychczas zakresie zadaniami obronnymi nominalnych i rzeczywistych pomocników
Mgr WS jest specjalistą od "przeformatowywania" (vide pomocnik Skrzyński w obronie, czy napastnik Dudziński w pomocy), a więc nie bójta wójta. Byleby tylko Bastera na bramkarza nie przeformatował :)
potrzeba matką wynalazku...
przy całym szacunku dla Marka B. - taki "wynalazek" jest średni. Powiedzmy, ze by się nie mógł wykazac walecznością, bo bramkarz przeciez przestoi 90 proc. meczu.
160 dni później
Fajnie się to czyta...
"Węgrzyn jest przereklamowany. To wcale nie jest aż taki dobry obrońca."
Hehehehe,ciekawe jak się teraz Dr.Jekyll z "tym" czuje?? :P
Pozdrawiam!!!
4 dni później
Szacunek dla Kazia ze strony kibiców Pogoni!!!
Niezłe, niezłe - co nie oznacza, że Mości Doktór - oby powrócił w szeregi forumowe - ma b. wiele trafnych spostrzeżeń.
Węgrzyn był trafiony akurat, są też i nietrafione zakupy.
Ale ja się nie czepiam, bo z transferami (zwłaszcza w polskich warunkach) to jest już jak z zamawianiem towarów z Kambodży: zamawiasz ryż a przychodzi jakaś wytwórczość ludowa.
A tak a propos: wciąż są odgrzewane stare wątki a co z wątkiem Klubów w Paski. Szukam i szukam i nic nie moge znaleźć - czy któryś z gospodarzy-moderatorów wygrzebalby to może w archiwach? Helpmi plijjjzzzz! Może jest to gdzieś zgrane na jakimsik sidiromie i dałoby się tu ctrl+c; ctrl+v?
Klarosie w tej kwesti to trza Bartola molestować. Dawno temu mówił coś (miał coś poklikać z 1200 razy pozamieniać stare tematy na inny format i to udostępnić - albo coś w ten deseń) o tym. A, że z czasem i pamięciom u niego średnio to sprawa leży. Może Ciebie prędzej posłucha :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)