Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Derby okazją do pojednania

• Hyde Park
    • Rozpoczęto 20.10.2004 o 06:45
      Ostatnia aktywność 20.10.2004 o 16:31
      414 wyświetleń
    • Triada-

187
      0
    • 20.10.2004 o 06:45
      Post #179190 20.10.2004 06:45
    Przed listopadowym meczem piłkarzy Legii i Polonii spotkają się władze obu warszawskich klubów Rośnie fala przemocy między fanami Legii i Polonii. Czy działacze klubów zdołają zapobiec nieszczęściu? - Wkrótce spotkamy się z kolegami z Łazienkowskiej - mówi dyrektor sportowy Jerzy Engel. Zapomnijmy o tym, co było złe w historii stosunków między tymi klubami. Przypomnijmy sobie sprawy, które nas łączą - apeluje Engel.Od kilku dni informujemy, że w Warszawie nasiliły się bandyckie napady szalikowców obu klubów. Rosnąca nienawiść między nimi nie zwiastuje niczego dobrego przed meczem derbowym na Łazienkowskiej (6 listopada). - Miesiąc temu kibice Polonii "skroili" flagę jednemu z najgroźniejszych ugrupowań szalikowców Legii. Tamci nie spoczną, dopóki nie odzyskają swojej własności - uważa fan "Czarnych koszul". Honorowy prezes Polonii Jerzy Piekarzewski początkowo nie chciał wierzyć, gdy opowiadaliśmy mu o ostatnich wydarzeniach z udziałem pseudokibiców. - Nie wiedziałem, że jest tak źle - przyznał załamany. Dążą do normalności Jest źle, ale to nie znaczy, że musi być gorzej. Zbliżające się derby są dobrą okazją do zakopania topora wojennego. - Jako zarząd KSP robimy wszystko, żeby uspokoić sytuację. Podczas niedawnego spotkania z kibicami na Konwiktorskiej poruszaliśmy wszystkie kwestie, które nas niepokoją - mówi Jerzy Engel. - Krok po kroku dążymy do normalności. Na razie walczymy z wulgarnym słownictwem na naszym stadionie. Kolejną okazją do pokazania się z dobrej strony będzie spotkanie z Legią - dodaje.Dzień przed meczem w Warszawie swoje piłkarskie święto będą mieli łodzianie (ŁKS podejmuje Widzew). Działacze obu klubów od dawna rozmawiają na temat spokojnego przebiegu tego wydarzenia. Rzecznik nic nie wie - W Warszawie też dojdzie do takiego spotkania - zapewnia Jerzy Engel. - Jeszcze nie ustaliliśmy terminu, ale to żaden problem. Mam wielu przyjaciół na Łazienkowskiej. - Być może władze klubów coś szykują, ale tylko we własnym gronie. Ja na razie nic nie wiem - twierdzi rzecznik prasowy Legii Jacek Bednarz. - Działacze Polonii nie zrobili w ostatnich latach nic, żeby zbliżyć się do naszego klubu. Dla pana Ranieckiego (sponsora Polonii - przyp. red.) przedstawiciele Legii są ostatnimi ludźmi na świecie, z którymi chce się spotkać - mówi anonimowo jeden z pracowników Legii. Szacunek na Legii Może ma rację, ale w tym przypadku polonistów będzie reprezentował Jerzy Engel, szanowany również na Łazienkowskiej (kiedyś trener, później dyrektor sportowy Legii).- Osiągałem sukcesy z Legią i Polonią. Wiem, że nigdy nie będzie miłości między kibicami obu drużyn, podobnie jak nie będzie zgody szalikowców w Łodzi i Krakowie. Zróbmy jednak wszystko, żeby nasz mecz derbowy stał się wielkiem wydarzeniem sportowym, a nie kolejną pozycją w telewizyjnym magazynie kryminalnym - kończy Engel. Data: 20.10.2004
    • TIFOSI

26
      0
    • 20.10.2004 o 16:31
      Post #179243 20.10.2004 16:31
    "Miesiąc temu kibice Polonii "skroili" flagę jednemu z najgroźniejszych ugrupowań szalikowców Legii. Tamci nie spoczną, dopóki nie odzyskają swojej własności - uważa fan "Czarnych koszul". - to jest najlepsze! Nie no tekst do d**y, jakie pojednanie?? jaki wzrost agesji miedzy nami, że buchneliśmy im jedną flagę dostali wsieku macicy i podjechali pod kasy przed jednym z meczy??? buhahah!!! cisza i spokój...

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie