Na dniach wybieram sie do rejstracji samochodu i mam pytanie ile trzeba czekac w tej kolejce po numrek... od ktorej rano mniej wiecej zeby zarejstrowac!!! i jak to wogole teraz jest z tymi numerkami!! Moze ktos rejstrowal ostatnio ??
Wiadomość zmieniona (19-10-04 14:28)
-
-
Rejstracja Samochodu w Krakowie
ja byłem o 9 rano stałem może 15 minut po numerek i potem do kasy chwile by opłacić wszystkie wymagane opłaty, potem spowrotem do BOI (biuro obslugi interesanta) i złożyłem komplet dokumentów - w sumie zabawilem w urzędzie jakieś 40 minut, ok godz. 15 przyjechałem po dowód i tablice. Wszystko idzie prosto jak się ma komplet wymaganych dokumentów, najwięcej awantutują się ludzie jak się wyczekają na numerek, a potem się okazuje ze nie dostaną numerka bo czegoś w dokumentach im brakuje. Rejestrowałem auto niecały miesiac temu.
PS. może się jeszcze Kobian wypowie - bo On tam był jakiś tydzień temu...
Wiadomość zmieniona (19-10-04 14:32)
Dzieki wielkie !!!
ja rejestrowalem w grudniu w hucie i tez spokojnie wszystko zalatwilem...
ale teraz jest ten nowy rejest (komputery) i ponoc cala procedura trwa bardzo dlugo!.. moze rejstrowal ktos po 1 pazdziernika!!??
Wiadomość zmieniona (19-10-04 14:33)
ten system dzialal już wcześniej w Krakowie, wiec w sumie tyczy się tego okresu co opisałem, jedyna nowość to zmieniony dokument i tyle.
a nie orientuje sie ktos na jakiej zasadzie wyrabia sie kopie naklejki na szybe (tej z numerem rej.) ???
tyle samo trzeba odstac?
Tak, rejestrował...wrr...- Żona moja o 4.30 Rano ! Była 30 osobą w kolejce ! - cała procedura zakończyła się o godz 11.30 wydaniem tymczasowego dowodu rejestracyjnego z 2 błędami w druku ! Tymczasowego, znaczy się, że za miesiąc dokładnie ta sama zabawa czeka człowieka...
Nawet nie powiem co to za syf bo mi szkoda klawiatury... życzę miłej zabawy w każdym razie...
pociesze tylko ze odbiór po miesiącu stałego dowodu to nie ta sama procedura - idzie sie od razu do okienka w którym dostawało sie dowód tymczasowy (o3wiście z oplaconą kolejny raz opłatą) i sie odbiera bez problemu, żadnych numerków, żadnych kolejek...
Ja byłem w tamtą środę...Przyszedłem o 6 rano pod urząd miasta i byłem ok 20 osobą...Postałem dwie godziny i przyszedł mój Wujek bo to jemu zajmowałem kolejke i potem mi mówił że osoby które stały przed nim zaczęły wpuszczać znajomych więc wszedł jako 30 osoba,jakos tak.
Więc jesli nie chce Ci sie czekac to wynajmij kogos żeby Ci zajął kolejke,tak jak ja zająłem Wujkowi :) Albo najlepiej przyjedz autem pod sam urząd okolo 6 rano i powiedz ostatniej osobie w kolejce ze jestes za nią ale poczekasz w aucie,tak tez ludzie robia,przynajmniej nie bedziesz stal na mrozie...Uwierz ze po 2 godzinach jest naprawde zimno,a stalem w kurtce puchowej,czapce,kapturze i i tak bylo mi zimno.
hmmmm, no to mam argument dla żony, co by auta nie kupować :)
z tym tylko ze wlasnie to ja jestem to wynajeta osoba co musi zarejstrowac samochod... hehe!! Ale dzieki za rade... i tak bede kolo 4... a stanie na mrozie nie jest wcale takie zle... kwestia przyzwyczajenia :P
Rock - masz maila..
tak sie składa, ze rejestrowałem samochód wczoraj na Powstańców Warszawy. W poniedziałki można to zrobić do 17:30. Byłem ok. 13 i cała procedura trwała 40 min, bez kolejki. pozdrawiam
no właśnie miałen napisać że anafly może odpowiedzieć ze szczegółami na pytanie Rocka... nie przeliczyłem się :)
O 4 ??? Ja byłem o 6 i było lajt...Jak coś to bądź przed 6:00 to bedziesz w pierwszej pietnastce,no chyba ze wolisz o tej 4:00 to spoko :)
Jakbys zglodnial to naprzeciwko tego budynku z napisem PRUMERICA FINANCIAL (taki niebieski na dachu na caly budynek) jest budka z żarciem,otwarta całą dobę,maja zajebiste rzeczy,np za hamburgera max zaplacisz 5,80zł a to jest jak pół chleba,w srodku masz 3 kawalki miesa itp. No kosmos! Herbate i inne akcesoria tez tam masz...Idziesz do tego urzedu miasta kolo sądu tak ? Na kordylewskiego? Jesli tak no to wlasnie tam masz ta budke:) A jak idziesz do huty to juz musisz sobie sam budke znalezc,hehe.
kolo sadu i Lo13
Ja tez polecam ten Bar Max. Smacznie i dużo :D
i tanio :D
panowie :D:D:D co ta za darmowa reklama ?? cóż to za podejście jakiejś nowej kreatywnej ekonomi ?? hmmm... no chyba że w/w bar wspiera Opravców to wtedy ok :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)