spojrzcie prawdzie w oczy. zginal bandyta-nozownik w porachunkach z innymi nozownikami za swoje bandyckie wyczyny.
kogos pogielo zeby 10000 w ogromnej wiekszosci spokojnych porzadnych ludzi czcilo minuta ciszy kogos takiego.
protest przeciwko przemocy to tak. to popieram.
-
-
minuta ciszy
mosku niestety nie jest to takie proste
oczywiście , ze klub nie ma z tym nic wspólnego , ale kibice klubu już tak - dlatego akcję muszą zorganizowac KIBICE, a klub może im jedynie pomóc
Ci bandyci o których wspominasz byli kibicami, ale czyny, które popełnili nie wynikały z pobudek kibicowskich.
A ci "nasi" cięli się dlatego , ze ktoś kibicował innemu klubowi. W tym wypadku nie zginął nikt przypadkowy, ale skąd wiesz, czy koledzy zamordowanego , nie zabiją pojutrze kogoś przypadkowego akurat jadącego na mecz w szaliku Cracovii. A następnego dnia nasi kibice zatłuką kogoś za to, ze mieszka na wrogim osiedlu?
Poza tym w sprawę jest zamieszana osoba , będąca autorytetem dla wielu mlodych chuliganów Cracovii.
Może trochę głupie porównanie ale oddające mój sposób rozumowania:
Jakby ktoś w imieniu blondynów mordował brunetów to ja jako blondyn musiałbym przeciw temu zaprotestować i odciąć się od ich działań.
Co do mediów to własnie tworza one wizerunek kibica mordercy i organizując taką akcję pokazujemy, że większośc kibiców nie aprobuje takich zachowań, co więcej ma odwagę przeciwstawić się bandytom na stadionach.
Cały czas podkreślam , ze żadna minuta ciszy ku czci zmarłego nie wchodzi w grę, chodzi o protest przeciw zabijaniu się z powodu koloru szalika i pokazanie potencjalnym mordercom siedzącym na naszym stadionie, że nie są naszą dumą tylko hańbą.
Wiadomość zmieniona (10-10-04 14:34)
K.URWA..... BANA DOŻYWOTNIEGO DLA MACKA RG!!!!!
spier.dalaj prowokatorze!
temat do HP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja nie moge ale sie porobiło!!!!!!!!!Niech teraz mi ktoś powie co bedzie sie działo z Metalem?Nie dobrze sie zaczyna dziac!!!!
Maciek ale pierdolisz tak zgadzam sie ten gosc mogl wpierdolic kose kazdemu znas, ale co myslisz, ze juz go nie ma to mi nikt kosy pod zebro nie wsadzi?? gowno prawda teraz to tym predzej dostane kose bo wyjda wszystkie pojeby na ulice i beda ciac kogo popadnie.
Czytam te ostatnie posty i zaczynam sie zastanawiac komu zaleze aby tak zaciemniec obraz prawdy?????
Wiadomo jest ,ze od kilku lat trwa wojna pomiedzy kibicami Cracovii i Wisly i nie jest to swieta wojna ale niestety wojna na noze .Nie jest to pierwszy
i niestety ale nie ostatni przypadek ,ze czlowiek zostal zabity.
Nie nazywal bym bandyta 17 latka bo z tego co donosi prasa nie byl to wieloletni kryminalista tylko niestey jeden z wielu kibicow jaki jest w tym miescie .Zabil 33 letni znany kibic Cracovii ,kilku tu pisalo ,ze go zna. Jest to tragedia i teraz nie nam osadzac kim byl zamordowany ale wystarczy minuta ciszy uzmyslowic ,ze takie zbrodnie dokonuja niestety kibice wielu druzyn nie tylko Cracovii czy Wisly.
Ta dyskusja daje mi tez duzo do myslenia i czuje ,ze kilku nie bardzo ma ochote spojrzec prawdzie w oczy a tylko jest zaslepiona zemsta na mojej osobie za takie a nie inne spojrzenie na probblem chamstwa i przemocy .
Zastanawiam sie po co to cale zamieszanie i czy warto protestowac skoro tu na tej liscie jest kilka osob ,ktore daja przyzwolenie na chamstwo i przemoc tylko tym ,ze chca sie odciac od prawdy czyli faktow.
A fakty sa takie ,ze 33 letni kibic Cracovii--nazywana pseldokibicem-- zabil nozem 17 letnigo kibica Wisly .Oczywiscie mozna uznac ,ze nic to prawdziwych kibicow nie interesuje ,tylko mam kolejne pytanie kto jest prawdziwym kibicem czy ten ktory chce minuta milczenia zaprotestowac przeciw chamstwu i przemocy czy ten ktory chce wykrzyczec --technicznie nie bardzo wiem jak to zrobic aby caly stadion krzyczal - czy ten ktory uwaza ,ze nic go to nie interesuje.
A na pytanie marcinapasy ....czy wierze ,tak wierze i mam nadzieje ,ze kilku wlasnie przez ta minute zastanowi sie nad tym co sie stalo.Bo tylko w czasie ciszy mozna uslyszec glos sumienia.
I tu dzialacze Cracovii tez powinni sie zastanowic nad tym problemem ,a nie uwazajac ,ze nic sie nie stalo i nic nikogo to nie interesuje .
Bo nie chce byc drugi raz prorokiem ale po nastepnych derbach tez moze dojsc do kolejnego mordu.Od kilku mlodych ludzi slyszalem , mozna sie tylko cieszyc ,ze jest tylko jedna ofiara smiertelna .Moze i mozna sie cieszyc ,ze nie ma wiecej ale trzeba sie zastanowic co dalej i co sie spiewa przed wczasie i po meczu.
Wiadomość zmieniona (10-10-04 16:13)
Czy wszyscy moderatorzy są zajęci meczem w Cottbus?
Czy ktoś może uprzątnąć to ... z forum???
Dlaczego szanowni moderatorzy usunęli mój post, w którym napisałem, że sprawca morderstwa powinien zgnić w więzieniu???
Czyżbyście byli za karą grzywny za mord z premedytacją???
Nawet jeśli tak, to nie powód żeby usuwqać mój post.
Wiadomość zmieniona (10-10-04 16:50)
mam pytanie do moderatoro ,jesli to nie jest tajemnica to dlaczego ten temat zostal przeniesiony ??????czy naprawde sprawa zabojstwa jest tak malo powazna ?????
ale wy mącicie-minute ciszy sobie zróbcie w domu. pomijam temat że to wislackie nasienie było ale jakby małolat am nie biegał i nie dzgał to by zył! co był kozak bo kose miał? wielki wiślak z kozikiem w dłoni dzgnął kogos kogo nie powinien i zapadł wyrok... owszem był on nie adekwatny jednakże w dziejszych czas obowiązuje prawo dzungli - silniejszy wygrywa... to własnie dlatego małolat by byc byc silniejszymi i wygrywac biegają z nozami siekierami tasakami chcą byc silni ale nie pamietaja ze jest od nich ktos silniejszy ... bo prawda jest taka ż ena każdego kozaka jest dwóch kozaków. Szkoda tylko dobrego chłopaka jakim jest Metal nie potrzebnie dzgał na śmierc... w kazdym bądz razie nie zdziwcie sie jak z tej sprawy wyjdzie jeszcze jakiś młyn szarakany teraz dopiero będa szukac a i małolaci by byc kims by sie pokazac beda dzgać ... trza sie zemnścić ... zemszcze sie bede kims.... zadnej minuty ciszy, zadnych flag etc... to juz było dziesiatki razy i co to dało ? Nie zmieniecie świata bo jest ktoś silniejszy od was...
Chociaz jest za kratami Robert Powodzonka...
ja nie wierzę, że to Metal go zabił........ i nie uwierzę
Nie czytałem tych wszystkich mądrości na sto postów z hakiem.
Moje zdanie jest takie - medal ma 2 strony
Chłopaczyna zabierając się na ostro za chuligankę zdawał sobie sprawe czym takie "zabawy" grożą, albo był niepoważny. Powiem wam szczerze - takie akcje jak on urządził jednemu z naszych kolegów kilka tygodni wcześniej żadko przechodzą bez echa. Bawiąc się w procenty to z 80% takich przypadków "odzywa" się wcześniej czy później.
Nikt mu kazał szukać wrażeń - mógł sobie znaleźć jakieś normalne hobby jak robi większość jego rówieśników, a brać udział w świętej wojnie.
Znacie przysłowie "nosił wilk razy kilka..."
Zanim zaczniecie składać mu hołdy zastanówcie się co byście powiedzieli gdyby wam kolegę, syna, kuzyna pociął.
Mnie absolutnie jako wroga go nie żal - może los skojażyłby nas pewnego dnia na przeciw siebie i on mógłby być szybszy. Wtedy kaplica.
Druga strona medalu jest taka, że kurewsko bardzo szkoda mi jego rodziny, kumpli, kobiety. Bez wdawania się w szczegóły powiem krótko, że mam pewne wyobrażenie odnośnie tego jak Ci ludzie mogą się teraz czuć i naprawdę bardzo mi ich żal, bo dla wielu z nich to zapewne najgorsza trauma w życiu...
Zgadzam sie. Szkoda chłopa, chociaż był psem Wiślackim, ale minuta ciszy na naszym stadionie nie jest dobrym pomysłem i wiele osób tak sądzi.
Współczucia dla rodziny.
Meti trzymaj się!!!
Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie !!!
Minuta ciszy w jest również formą "solidaryzmu" z ofiarą tego wydażenia, a ja do końca nie jestem przekonany kto był katem a kto ofiarą.
Nie znamy faktycznego przebiegu wydarzeń i może zbyt wcześnie ferujemy wyroki.
Owszem każda taka śmierć jest bezsensowna i tragiczna dla bliskich , lecz musimy sobie uzmysłowić pewien fakt :
- decydując się na zabranie i noszenie z sobą noża , zawsze kiedys musi obrucić się przeciwko nam samym.
Nie chcę gloryfikować przemocy jako środka , ale ..........sam sobie zgotował taki los.
Ciął naszych bandytów to i nasi bandyci jego pocieli. Tak wygląda polski western. A Metala wrabiają mendy!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)