Powiedzcie mi jak teraz jest z podpisywaniem umow w pleju jesli chodzi o Dawne UPC.Bo mi sie skonczyla w maju umowa ??
-
-
Koniec monopolu Canalu +
Ale co konkretnie 'jak jest'? Podpisujesz po prostu nową umowę , zobacz sobie na ich stronie co mają w ofercie w twojej lokacji.
- Edytowany
Jak Ci dobrze z tym co masz to nic nie podpisuj i leć na bezterminowym. Ja tak obecnie lecę. Conprawda podbili mi cenę z 90 na 105 i odpięli netflix. Ale za to Viaplay Total dalej mam w abo i mnie to urządza na razie.
Jak się wyjaśni kto będzie miał F1 od przyszłego roku wtedy się zastanowię co robić. Może tylko 11 dokupię Jak do nich wróci. I tak nic sensowniejszego na razie nie ma w opcjach.
Mi też zależy na obecnym modemie, a nie tym kurwitubie co teraz dają.
Przedewszystkim masz elastyczność w zmianie oferty przez jakiś czas.
[quote]#post1642473 Powiedzcie mi jak teraz jest z podpisywaniem umow w pleju jesli chodzi o Dawne UPC.Bo mi sie skonczyla w maju umowa ??[/quote]
Broń Cię Boże nic nie podpisuj, jedź na bezterminówce jezeli nic nie chcesz zmieniać, Play to jest teraz gówno niesamowite. Jadą teraz na umowach i sprzęcie z UPC, ale jak kiedyś przyjdzie mi podpisywać nową umowę to spierdzielam gdzie indziej.
- Edytowany
Nie zjarzylem @Ivory że siedzisz na bezterminówce.
Jeśli jesteś zadowolony z tego co masz to nic na razie nie rób. Ja byłem zmuszony zamknąć UPC i wziąć Playa (mniejsza o powody) . Nie narzekam na internet (mam goły) bez żadnych extrasow, ale straciłem promocyjny dostęp do pakietu gdzie miałem viaplay premium, Polsat premium i 11.
Na razie Play się nie dogadał z C+ i nie oferuje LM , costam więcej mają jeśli weźmiesz od nich dekoder i tv, ale drogie to i nie interesuje mnie ich oferta.
O co chodzi z tym kurwitubem Bart hehehe?
Ja ogólnie na internet nie narzekam, hula sobie, to że działem technicznym, i tu i tu zarządzają debile to inna sprawa, nie idzie się z nimi normalnie dogadać, ale oprócz tego spoks.
Kurwidup to ten nowy super hiper ich router który nie może być ustawiony jako bridge, a mi na tym w chuj zależy. A i konfigurację w nim są takie, że się ręce załamuje.
[quote]#post1642455 Nie odpowiem ci Santo kiedy Viaplay znika i jak to będzie wyglądać jeśli chodzi o przekazywanie innym treści (F1, NHL, PL, Bundesliga etc), ale na razie hula i tylko tam masz wszystkie mecze PL czy Bundesligi. W C+ tylko wybrane mecze PL.
Viaplay ma też NHL na część Europy więc i tak ich trzymam.
Ja sobie dobrałem całe 11 osobno, bo tam mają wszystkie mecze Serie A, LaLiga (oprócz tych pokazywanych w C+) a często mam ochotę na jakiś konkretny mecz. Tylko 15 pln na miesiąc więc to nic.
edit: ps. Viaplay już nie oferuje rocznego abo, wieć powiedzmy coś się zmieni, ale kiedy nie mam pojęcia.
[/quote]
Warto by tu usystematyzować pewne sprawy w kontekście praw.
Viaplay zawija się z Polski w połowie przyszłego roku, prawa na wszystkie mecze ligi angielskiej mają do 2028 roku ale jak się zawiną to pewnie ktoś te prawa kupi, podejrzewam że Canal plus bo na razie mogą pokazać tylko 2 mecze i to nie pierwszego wyboru
Viaplay ma też lige niemiecka ale po nowym roku 5 meczy będzie też na Eleven Sport a w kolejnych sezonach w Elevenach już będą wszystkie mecze. Puchar Niemiec też w Elevenach
Viaplay ma też Formułe 1, z racji tego ze się zwijają pewnie na przełomie roku ktoś te prawa od nich podkupi, podejrzewam Polsat
Ostatnie prawa jakie mają to Puchar Anglii i Puchar Ligi Angielskiej - po sezonie ktoś to kupi podejrzewam Eleveny
Co do innych rzeczy to tak:
Liga Mistrzów Canal Plus Extra, jeden mecz w środę na TVP - wczoraj wybrali szlagier Brugge-Dortmund zamiast Manchester City-Inter
Liga Europy/Konferencji Polsat Sport Premium - tu myślałem że się Canal Plus dogada z Polsatem i udostępnią sobie wzajemnie kanały ale nic z tego, mecze polskich drużyn na pewno będą w którymś z kanałów otwartych czyli Polsat, SuperPolsat, TV4 lub TV6
Liga Polska - Canal Plus, jeden mecz TVP Sport
I i II liga TVP sport i regionalne kanały TVP
Włochy - tu Eleven jeśli chodzi o ligę, natomiast Puchar będzie na kanałach Polsat sport
Hiszpania - Eleven 5 meczów, Canal Plus 5 meczów. El Classico na obu kanałach, Puchar Hiszpanii w TVP
Francja - kilka meczów jest na kanałach Eleven, Pucharu Francji to chyba nikt nie pokaże
Holandia zostaje w Polsacie
Portugalia - kanały Eleven
fajna ściągawka. ja miałem polsaty sport extra na LM specjalnie wzięte i obecnie nie mam dostępu do C+ extra. chociaż płacę tyle co do tej pory. akurta w grudniu kończy mi się umowa, więc pewnie skończy się znowu tym samym - czyli wymówieniem umowy i czekaniem na telefon od typa, który może więcej niż jarząbek z infolinii
Co do uściślenia, Via kończy się po tym sezonie umowa ogólnie na F1 i będzie nowy przetarg.
[quote]#post1642629 fajna ściągawka. ja miałem polsaty sport extra na LM specjalnie wzięte i obecnie nie mam dostępu do C+ extra. chociaż płacę tyle co do tej pory. akurta w grudniu kończy mi się umowa, więc pewnie skończy się znowu tym samym - czyli wymówieniem umowy i czekaniem na telefon od typa, który może więcej niż jarząbek z infolinii [/quote]
Ja miałem umowę do pażdziernika i zadzwonilem już w maju albo czerwcu,że chce przedłużyć umowę i powiedziałem,że proszę mi wykasować polsat sport, który notabene już nie jest w ich ofercie oraz viaplay i proszę mi dać nowe kanały z LM. Dostałem to co chciałem, także płacę tyle samo co wcześniej. Myślę,że można się dogadać ale trzeba ich cisnąć.
13 dni później
gdzie mam oglądać ligę konferencji? Bo mnie w tym sezonie najbardziej interesuje. nie ma na viaplay, nie ma na polsat sport premium to gdzie jest?
Polsat Sport
Na Flashscore przy każdym meczu jest ikonka TV - jak sie na nia najedzie pokazuje na jakim kanale leci mecz.
wczoraj mi właśnie nic nie pokazywało przy Chelsea, możliwe że nie było transmisji z takiego meczu? duże rozczarowanie. człowiek już się przyzwyczaił do tego, że ogląda każdy mecz bez względu na rozgrywki.
Wystarczyło by grali w wyższej lidze i byś nie miał problemy. 😉
26 dni później
No i się wyjaśniło. Po nowym roku będę musiał porozmawiać z UPC lub innym tałatajstwem w sprawie umowy.
F1 wraca do 11 na 4 lata.
Ciekawe co teraz z Premmier League, obniżą cenę pakietu premium w Viaplay? W sumie to bule głównie za to, bo Bundeslige oglądam sporadycznie a NHL jest w niższym pakiecie.
Od przyszłego roku ma nie być Via całkowicie w Polsce. Chyba, że są jakieś informacje o innych ligach sprzeczne z tym komunikatem.
Może jeszcze nie dogadali się co do innych lig.
Tak, do lata 2025 mają wypad, tak przynajmniej było w planach.
Czyli PL, Bundesliga, NHL muszą u kogoś wylądować - osobiście liczę na powrót NHL do NHL.tv
tylko żeby ktoś pokazywał każdy mecz PL? viaplay jak zaczęło działać jak należy to było pięknie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)