dla mnie zgoda z Koroną przestała istnieć...tyle...kumaci wiedza o co chodzi:((
A po drugie Korona nie powinna jechać po Arce, tyle w temacie
-
-
A CO Z KORONĄ???
sprawy sie potoczyly za daleko :|
Autor: Rydwan73
"Po pierwsze nasza zgoda nie musi byc ich zgodą"
a potrafisz sobie wyobrazić dwóch twoich dobrych kumpli napie.... się między sobą.....ja niezabardzo
nie musi byc przyjaźń ... szacunek powinien
Triada najwazniejsza ! Potem polonia (w sumie na rowni)
Wiadomość zmieniona (22-09-04 23:08)
Moim zdaniem nakazywanie kumplowi by kumplował się z moimi kumplami bo jak nie to w ryj jest nie w porządku w stosunku do wieloletniego kumpla jakim jest dla nas Korona Kielce .
SCYZORY OK
Lecz zawsze można spytać co ich tak wrogo do Arki nastawia .
Nie to ze wrogo nastawieni ale Arka Gdynia weszła w jakis tam zwiazek z naszą najwieksza kosą - KSZO Ostrowiec i na dodatek jak przez miasto przejeżdzał autokar z tą trzodą(kibice KSZO) to przez całe Kielce nic innego nie krzyczeli jak tylko Arka Gdynia !!!!! a ze sie komus tam na stadionie wyrwało z takim tekstem na Arke to juz inna sprawa :-) i ja sie temu wcalnie nie dziwie i nikt nie powinien....zreszta my mamy juz za miesiąc mecz z Arka w Gdyni i tam sie okarze jak oni nas przyjmją i wtedy bedzie mozna coś wiecej powiedzieć :-)
Wyobraźcie sobie sytuację, że mimo dobrych układów z ŁKS-em Łódź ci na derbach Krakowa zasiadają z Wisłą, wieszają własną flagę obok flag Wisły i generalnie przy dopingu Wisły wielokrotnie słyszycie "ŁKS Łódź" ... jak czulibyście się w takim przypadku ?
Taką właśnie sytuację ma Korona - kilkukrotnie parę osób pojawiało się okazjonalnie na meczach Arki (dwa czy trzy razy), do tego Arka prosiła kiedyś kielczan, żeby wspomogli ich na meczu w Stalowej Woli (gdy Stalówka grała jeszcze w 2 lidze) ...
Dla Korony KSZOki są takim rywalem jak dla Was Wisła i nie dziwię się takiej, a nie innej reakcji - Wy zrobilibyście podobnie, gdyby była sytuacja jak wyżej (z ŁKSem). Moim zdaniem w tym wszystkim to Arka zachowała się "dziwnie".
Obiektywny,
Właśnie że była podobna sytuacja. W Łodzi było dość sympatycznie mimo że u nich siedziała Resovia, która nie jest na KSC tolerowana, i wcale to nie przeszkadzało naszym przechodzić się po stadionie a Łodzianom przyjaźnie z nami zagadywać, więc po co ten kwas z Arką ?
Dla mnie zawsze będziecie jedną z najlepszych zgód, po tym jak kilkanaście lat temu było Was z nami kilkuset w Radomiu. Myślę, że u nas jest jakiś żal za mało zdecydowany Wasz odpór ludziom od Waszego sponsora, którzy nie potrafili się pogodzić że nie przebili nas w walce o awans.
Popytaj też kumatych czy nie poszło o jakieś ineteresy albo rewiry.
Ale ja wam życzę jak najlepiej.
kra:
po pierwsze - żeby nie było wątpliwości - ja nie jestem z Korony ...
po drugie - sytuacja o której mówisz nie jest podobna, bo gdyby Korona grała z Wami i z Wami pojawił się ktoś z Arki, to nikt z Korony by się nie odezwał. Arka pojawiła się na meczu derbowym, który jest dla wszystkich największą świętością. Wyobraź sobie ŁKS, który siada na derbach Krakowa z Wisłą ... i odpowiedz sobie na pytanie: czy na kolejnym Waszym meczu z ŁKSem znowu byłaby taka sama atmosfera jak ostatnio ? Ja idę o zakład, że nie.
Nie wyobrażam sobie, żeby jakakolwiek ekipa, z którą ma się niezły kontakt, mogła usiąść z największym wrogiem podczas pojedynku derbowego.
obiektywny21: zgadzam sie z tobą w 100% . Ja tam lubie Korone. Cracovia &Korona forever!
5 dni później
hmmm Korona jedzie na Arke no mozna tylko co niektorym przypomniec czy wiecie jakie są stosunki miedzy nami a Tarnovią i mysle ze wszystko jasne ;)
Przezorny, pytasz co zrobilismy? Otóż do końca rundy w ramach protestu, w związku właśnie z tą sytuacją, na Szczepaniaka nie zawisła żadna flaga, oprocz Waszej na meczu z hutnikiem - przekaz chyba czytelny?Pojawiły się ponadto sprostowania w lokalnej prasie, w których jednoznacznie poinformowaliśmy, że całą odpowiedzialność za zajścia, z którymi Pasiacy nie mieli nic wspólnego, bierzemy na siebie. Ponadto Klub zwolnił spikera. Powiedz mi co jeszcze mogliśmy zrobić? Mam jeszcze jedno zdanko do Świstaka-musisz być bardzo zarozumiałym człowiekiem, skoro całą Cracovię utożsamiasz ze swoją skromną osobą, i chcesz zerwać zgodę, przez jakieś osobiste urazy, ale można i tak...
Wiadomość zmieniona (24-09-04 11:15)
ej co jest z tym "w" w "zawisła" nie mogę tego poprawić, pozdro dla wszystkich Pasiaków
MP: cenzor kulturalności zadziałał ;) ot co :)
6 dni później
Panowie o czym wy mowicie niepiszcie tu nic o resovi bo niema sensu ta druzyna jest po prostu do .... a korona to bedzie w 1 lidze jak bedzie kupowala mecze tak jak to robila w 3 lidze :[
temat bez sensu a patrząc na wpisy co nie których to byś Cię sie wstdydzili ja tam z Arką osobiscie mam dobre stosunki i nic do nich nie mam ale zawsz Korona będzie ważniejsza może przez to że nie mamy z Arką zgody a ze Scyzorami mamy i to zajebistą i jak ja bym na was jechał dlatego że macie zgode z Tovią a my nie i to jest identyczna sytułacja ale zapewniam że nikt nie ma zazłe wam że trzymacie z Tovią i nie znajdzicie wpsiu na forum księdze takich żeczy jak tu a może sobie przypomnijcie troszke histori kto z was pamięta zgode Arki z Wisłą a kto chodzi na Cracovi od zawsze nawet jak była bliska spadku do 4 ligi a kto chodzi od czasu gdy Comarch sponsoruje was nie zapomnijcie o tym że wszystkie zgody były zakładande z jakiegoś powodu i ktoś je pielegnował żeby przetrwały do dziś i tak ma być!! POZDRO DLA WAS DLA ARKI I KORONECZKI!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)