Klima ruszyl temat w innym watku.
Czty wie ktos co sie dzieje w szkoleniu. Widac ,ze praca Jonczyka i kolegow nie poszla na marne. Juniorzy mlodsi graja naprawde dobrze. Jednak mlodsze roczniki trampokarzy slabiutko. Wie ktos kto zajmuje sie tym po odejsciu Jonczyka do wyzszych celow? Czy klub wogole sie tym zajmuje? Juz pare razy bylo w Cracovii tak ,ze przy wynikach 1 druzyny calkiem olewano szkolenie.
-
-
Szkolenie Narybku!
"Młodsze roczniki słabiutko" - widać kolego że jesteś niedoinformowany.....
Jończyk tylko prowadził 87 ... i tyle....
A o zainteresowniu klubu szkoleniem - to tak jak napisałeś w ostatnim zdaniu...
Z tego co czytalem kiedys w 'Pasach' trampkarzy trenuja Wacek i Siemieniec
nie to, żebym się czepiał, ale:
- nie sądzę, że maluchy powinny godzinami biegać przy samiusieńkiej Wielickiej bo to niezdrowo
- poza treningiem strzału i drabinkami na Ruczaju o ile wiem z niezwykle bliskiego mi źródła, gra wygląda tak, że wszyscy lecą naraz na jedną piłkę. To bardziej jak trening survivalu.
- ale dzieciom się ponoć podoba...
Jak z wiatrakami !!!
nic nie napisze bo i tak wiecie swoje !!!
Wszystko jest poukładane.....
Moje trzy grosze...
"Klub olewa szkolenie narybku":
Napewno dużo racji w tym stwierdzeniu i chcielibyśmy by było inaczej (tak jak i wielu innych sprawach), ale w obecnej chwili do szkolenia tegoż narybku potrzeba nie trenerów, a trenerów-menadżerów!!! Ludzi, którzy nie tylko będą potrafili zadbać o nauczenie grania w piłkę, ale także zajmą się zabezpieczeniem sprzętu, wyjazdami na ciekawe turnieje, itp. A pomoc powinna płynąć ze strony rodziców, którzy postępy swoich pociech przeżywają najbardziej. A Klub? Klub powinien spełnić podstawowe warunki: opłacać trenera i zapewniać bazę do treningów.
Przykładu takiego postępowania nie trzeba więc daleko szukać w przeszłości: osoba Pana Sputy. A obecnie na najlepszej drodze do powtórzenia jego osiągnięć jest grupa trenera Hajdo (juniorzy młodsi).
Nie wszystkie jego metody wprawdzie mi się podobają (o czym kiedyś pisałem), ale radzę śledzić wyniki, a przede wszystkim postępy tej grupy.
Hajdo ma wyniki a zaczelo sie od szkółki Jończyka na Ruczaju, ligi UKS Cracovii etc.... Szkoda ,że teraz klub jakby ją odpuszczał:-(((((( wydaje mi się ,że to straszny bląd.
Ale wszystko jest jeszcze do wyprostowania. Trzeba tylko znaleśc nowego Jończyka!
icek 66 czy uważasz że trenerzy którzy pracuują obecnie z trampkarzami w klubie - nie sprawdzają się ? Co Ty piszesz....??? Wszyscy w KRAKOWIE WIIEDZĄ ŻE TO "NAJLEPSZY SZTAB SZKOLENIOWY W KRAKOWIE "wzystko jest poukładane .... "Wszystko zaczęło się od szkółki Jończyka na Ruczaju" - to nie była szkółka Jończyka lecz Cracovii - i NIE sam Jończyk ją reaktywował ( byli tam również HAJDO , GÓRECKI, I GĘDŁEK (tylko cały sęk w tym że Ci ludzie są skromni ) Hajdo obecnie pracuje w juniorach, Górecki z tego co wiem w Trampkarzach i "zawiaduje" całą młodzieżą, Gędłka też widziałem na meczu prowadzącego chłopaków do zwycięstwa (a także organizował ligę UKS =- wiem bo mój kuzyn brał w niej udział a ja go zawoziłem - i tam też był trener Gędłek) więc co wy tak o tym Jończyku ?? hmm... Tego nie boję sie napisać bo wiem - "Najlepsi trenerzy młodzieży są w Cracovii " !!!
KOOR - nie zrozumieliśmy się. Co do trenerów to absolutnie nie mam żadnych zastrzeżeń. Nie znam się zresztą na tym. Miałem na myśli sprawy organizacyjne!
...a dzisiaj młodszych trampkarzy powiozła dróżyna o gwardyjskim pniu, coś koło ósemki niestety.
Nie zachwalając drużyny j.młodszych chcałbym napisać że z oficjalnych źródeł dowiedziałem się iż w ubiegłą niedziele pokonali oni Sandecję 8 - 0 !
Skromny wynik ale zawsze cieszy !
Niestety j.starsi doznali porażki ulegając Sądeczaninom 2-0 !
co do trampkarzy ... to musze przyznać że naprawde cienitko
Co prawda I drużyna Cracovi zajmuje obecnie pierwsze miejsce ale w meczu z moją drużyną nie pokazali nic wielkiego remisując z nami 0-0
A drużyne straszych trampkarzy trenuje Piotr Górecki
Oj Brono Brono !!! a skąd Ty masz takie wiadomości ??? :P
nie trampkarze młodsi lecz najmłodsi przegrali 0:7 :-( ,
a Ty BRONO słyszałeś - dowiedziałeś się czy broniłeś w tym meczu ??
Pasiaste serce - zobaczysz ze w rewanżu będzie coś około 5:0 dla pasów !
to był ich pierszy mecz....
Wiadomości są zdecydowanie oficjalne ! I prawdziwe ! Jakoś się dowiedziałem już niepamiętam !
a kiedy i o której macie mecz ???????
BRONO więc do spania bo w niedziele ciężki mecz z Hutnikiem
Sunday 12 .
Apropo ... Cracovia gra cały czas jednym i tym samym składem ... tylko rocznik 89 a my rocznik 89 i 90 ! i gram ze sobą tylko raz na dwa lata ... a oni grają razem od początku życia ... a tak wogóle to ten mecz też był naszym pierwszym
I meczu jeszcze nie przegraliśmy ... jutro jedziemy do Krzeszowic i wpisze tu w temacie jaki wynik !!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)