Dziśiejsz przegrana Wisły koresponduje doprzyszłych meczów ligowych, a tym bardziej do derbów 2 pażdziernika.Można było się przekonać na podstawie dwumeczu Wisły z Realem ,iż drużyna Krakowska jest obecnie
w słabej formie.Zawodnicy Realu grając na 90 % zangażowania w meczu w
dość łatwy sposób ograli Wisłe, która z wyjątkiem szczelonej bramki praktycznie w całym meczu nie potrafiła stworzyć sytuacji bramkowych.Natomiast najlepszy ich bramkarz Majdan wybronił Wisłę przed
jeszcze większą porażką.Z taką grą Wisła nie ma co szukać miejsca nawet
w pucharze UEFA.Najlepsi jej zawodnicy Żurawski i Majdan powinni wyjechać za granicę do lepszych klubów ponieważ w tej drużynie kariery piłkarskiej nie zrobią.Tym bardziej otwiera się szansa dla Pasów na pokonanie Wisły pod warunkiem większej koncentracji w grze obronnej,oraz
ścisłym kryciu przeciwnika na całym boisku.Zresztą to jest drogowskaz dla innych klubów z czołówki ekstraklasy iż Wisła obecnie jest tylko papierowym
tygrysem i zdobycie przez nią tytułu mistrza polski stoi pod znakiem zapytania.Proszę Moderatora aby tego tematu nie usuwał ponieważ jestem
ciekaw co o tym sądzi większość formułowiczów( zresztą test nie jest obrażliwy lecz przedstawia aktualne realia żądzące piłką nożną)
Cracovia ponad wszystkie czasy
-
-
Pzregrana Wisły jest analogią do meczów ligowych
Według tych wypocin,Stawowy,the best.
zakladales juz taki temat
nie ma go juz gdzies?
ps. sorry ale słownik ortograficzny polecam
myśle jednak że na tle tak silnego rywala nie mogli nic zdziałać w lidze natomiast są tak czy tak jedną z lepszych drużyn i nie wiem czy ktoś im wyrwie mistrza ... zabrakło Szymkowiaka ...
Eeee, szukanie szans Cracovi w derbach które sa za 1,5 miesiąca na podstawie dwumeczu z najsilniejszą drużyną świata wydaje mi sie lekko śmieszne..
Shakur: nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz ze real jest najsilniejsza druzyna swiata. Napewno jest najslawniejsza, pelna gwiazdorow ktorzy robia dobre wrazenie, ale tylko wrazenie.
Jakby Real był najsilniejszą drużyną świata to nie byłoby wczorajszego meczu,Real nie jest nawet najlepszą drużyną w Hiszpanii.
A wracając do meczu to pokazał ,że poziom naszej piłki jest bardzo niski i chyba nie ma się co łudzić,że to się w najbliższym czasie zmieni.
Wiadomość zmieniona (26-08-04 08:54)
Mimo że Henryk K. i inni, również częśc dziennikarzy, szukają jakichś pozytywnych przebłysków w grze Wisły i nawet je znajdują, dla mnie wczorajszy mecz był przygnębiającym widowiskiem. Wisła skompromitowała sie na boisku, ale to jeszcze pół biedy - dla mnie to była kompromitacja całej polskiej piłki, bo to bezsprzecznie najlepszy zespół w polskiej lidze. Czy widzieliście te drwiące uśmiechy Ronaldo, ten niesmak Zidane'a? Przez 90 minut jedno groźne uderzenie Żurawskiego i ta bramka na koniec, żeby można było mówić, że Wisła nie straciła honoru. Otóż straciła, a ten wynik nie odzwierciedla przebiegu gry. Gdyby nie Majdan, który chyba rozegrał mecz życia... Wczoraj Wisła nie istniała. Real grał chwilami od niechcenia, jak na sparingu. A Wisła na weet nie próbowała podjąć walki.
To żaden wstyd przegrać z Realem. Ale pozostaje kwestia stylu. Oprócz kilku prób Zieńczuka i Gorawskiego nie zdarzyło się wczoraj na boisku nic. Znowu przegrali w szatni. Znowu ktoś nam pokazał, gdzie jest polska piłka. Wczoraj w ogóle polskiej piłki.
Tak dramatyzuję i rodzdzieram szaty, bo dawno nie widziałem tak smutnego meczu.
Zastanawiam się tylko, czy te mecze zdeprymują Wiślaków przed pojedynkami w pucharach czy dadzą im przetarcie? Wcale nie jestem pewien, że to drugie. Zobaczymy.
pozdr
K.
Heh,klima,wyjales mi to z ust...
Również w 100% zgadzam się z Klimą.
Nie ma się co cieszyć z przegranej Wisły ( to takie nasze polskie bagienko), bo znaczy to, jak żałośnie niski poziom jest naszej ektraklasy i polskiej reprezentacji.
Przecież dzieli nas przepaść z europejską piłką! My się podniecamy naszą ligą, kto zdobędzie "mistrza". Robią na nas wrażenia zarobków i poziomu grania np.Wisły, a w Hiszpanii nawet nie wiedzieli że taki klub istnieje.
Że nie muszę już wspominać o innych klubach, w tym i nasz.
Na jakiś czas mam dość polskiej piłki - idę pić, i nie wiem kiedy wytrzeźwieje, a poza tym mam gdzieś kto zdobędzie "mistrza"...
Noo chyba że "pasiaczki"!!! hehe
Tak piłka jest nasza słaba ale dlaczego piłkarze Wisły weyjezdzajac zapowiadali zwyciestwo i iespodzianke ? Zurawski sam na lotnisku mowił o takiej mozliwosci i nastawieniu druzyny a co było ? Real zrobił z nich błaznów bo mogło by byc tam 7,8,9 bramek dla Realu który ,Ni elubie buty i pychy Wislaków i mam nadzieje ze za to zostana ukarani
Mogło być 7 ale nie było.To nie buta i pycha.Co mieli mówić?Że jadą ładnie przegrać?Butą i pychą było zabranie 13 zawodników na mecz ze Skalnikiem Gracze.
Polscy piłkarze nie powinni ogladać telewizji i znac aktualnych gwiazd. Do konc powinno sie zatajac przed nimi kogo wylosowali. I np ściemniać że to jakiś zespół Ormiański.
Wtedy powinno być duzo lepiej.
Bo ostatnio większość konfrontacji międzynarodowych przegrywają w szatni.
Bo przyjechali panowie co ich pokazują w telewizji i jak kichną to się pół świata martwi.
Na dodatek więcej zarabiają.
Dlatego tajną bronią naszych kopaczy powinna być nieświadomość.
Howgh
klima a ktora przegrana byla bardziej przygnebiajaca ? Ta Wisly z Realem czy ta Lecha z Grozym ? Buahahaha!!
Panowie nie ma znaczenia jaka polska drużyna gra w pucharach. ważne sa punkty dla całości bo one w następnym sezonie moga procentować. Widac było po grze Wisły że nie mieli większych szans z Realem. Widac różnicę w poziomie gry a przecież to jest narazie najsilniejsza polska drużyna która w konfrontacji z hiszpanami nie mogła nic zrobić. Oglądając mecz Leszka z Groznym jeszcze zastanawiałem się jak to jest możliwe wszyscy oceniali mecze Wisły jako słabe ( na tle Realu ) a mecz Leszka z takim słabym zespołem i co - nie dali rady pokonac :(( Punkty które były praktycznie do wziecia przepadły. Szkoda . Przygoda Lecha się skonczyła .
Ja Was k***a nie rozumie!Najezdzacie ze Wisla zle grala,ze sie skompromitowala ale przecierz to byl Real Madryt-najlepszy klub swiata!!!Cracovia przegrywa z jakims Skalnikiem to co,to nie jest wstyd?Legia,Lech i Amica ledwo wygrywaja z jakimis malymi klubikami (oprocz Lecha ktory nie przeszedl nawet pirwszej rundy!!!)to mozna mowic o kompromitacji tych klubow i calej Polski.Wisla nie pregrala wysoko a mecz w Krakowie pokazal ze Wisla jest dobrym zespolem i napewno nie przynosi wstydu lecz podnosi jako jedyny klub poziom polskiej pilki!Jestescie smieszne pasiaki-od razu widac wasze kompleksy i zazdrosc do Wisly
WISLA NOWA HUTA HOOLIGANS
Nikt tu nie mowi o kompromitacji,a o roznicy jaka dzieli pilke polska od np:hiszpanskiej.
Wiadomość zmieniona (27-08-04 14:35)
Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Gdyby obrońcy postawy Wisły na tym forum ślldzili uważnie wpisy, to zobaczyliby, że po przegranej ze Skalnikiem poadło sporo głosów o kompromitacji. Nikt tego nie ukrywał. Przegrana Lecha nie ma tu nic do rzeczy, jest to wstyd, ale zupełnie innego kalibru. Ja wolę równać do silniejszych niż do słabszych. To Wisła jest wizytówką polskiego futbolu i to na niej skupione były przez moment oczy Hiszpanów. Porównajcie ciężar gatunkowy meczów Lecha i Wisły - są to dwa zupełnie inne światy.
Ja swojego zdania o meczu Wisły nie zmienię. Uważam, że to było zawstydzające widowisko.
pozdr
K.
Jesli uwazasz ze przegrana 2:0 i 3:1 jest zawstydzajaca to trudno.Barcelona przegrala 4:0 nia wspominajac juz o innych "potencjalnie" mocniejszych drozynach.Czeba jeszcze wspomniec ze Wisla gra srednio 6 meczy na arenie miedzynarodowej dla Realu i wiekszosci zachodnich drozyn jest to chleb powszedni.Nie byl to piekny mecz Wiselki ale napewno nie byl zly czy zawstydzajacy
WISLA NOWA HUTA HOOLIGANS--ZAWSZE WIERNI
No dobrze, możesz pisać, że wynik idzie w świat i że za kilka lat nikt nie będzie pamiętał o stylu tylko o wyniku. Ja pisze na gorąco i jeszcze raz: ten wynik z Madrytu to najniższy wynik kary, dzięki fantastycznej dyspozycji Majdana jedynie. Nic więcej.
Nie było mi wstyd po meczu w Krakowie: Wisła dała z siebie bardzo dużo, próbowała podjąć walkę. Nie udało się. Czy uważasz, że w Madrycie była jakakolwiek walka? Czy też obrona Częstochowy?
pozdr
K.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)