pietrucha a ja wam wspolczuje tajnego wspołpracownika !!!
RoMan czy to mial byc "wakacyjny żartobliwy temat" te przykazania sa ok i sa prawdziwe i nie ma tam zartu dla mnie
-
-
10 przykazań o wyższości Cracovii nad Wisłą
lucekpas ale ja mówie o Romanie a nie o Kapce. Mieszasz sprawy jak dziecko.
Coż, gdyby okazało się że ktoś z Cracovii współpracował z SB to pan Lucekpas niechybnie rzuciłby pewnie szal Pasów do kosza.
Wiadomość zmieniona (26-06-04 00:23)
Projo
w podpisie masz błędny werset Biblii.
Powinien brzmieć:
[b]I spadła z niebia gwiazda wielka, gorejąca jak pochodnia, i upadła na trzecią część rzek i na źródła wód
A imię tej gwiazdy zwą piołunem ...
[/b]
:)
o boshe...
pietrucha - caly werset mi sie nie zmiescił ale na to samo wychodzi ze gwiazda rozsypie sie w popiół
Pietrucha- nie kozakuj- my na Świętej Ziemi regularnie czytujemy Torę na role. To chyba wiemy jak tam jest. Aj waj!
Ferencvaros a od kiedy to Apokalipsa wchodzi w skład Tory???...
projo - ale piołun to nie to samo co popiół ;)
a może by się uczonego w piśmie spytać zamiast z gojami dyskutować?
Slash - Nowy Testament należy traktować jako przypisy do Tory
Co do piołunu - to jest takie gorzkie gówno z którego się np absynt robi.
Cytat jest niedokładny , ale interpretacja słuszna - Gwiada rozpada się na proch bądz popiół - piołunowy, który zatruwa trzecią część rzek.
Pisali to żydzi i żaden goj tego nigdy nie zrozumie.
No chyba nie za bardzo, wyznawcy judaizmu nie uznają przecież Jezusa jako mesjasza więc jak mogą traktować Nowy Testament jako przypisy do Tory - rabinie?? :P
Swoją drogą fajne rozmycie...
Wiadomość zmieniona (26-06-04 17:35)
Wy******* w kosmos ten temat. Prosze. ;-)
nie uznają jako mesjasza , ale uznają jak proroka i bardzo poważnie go traktują...
Kurcze, nie spodziewalem sie na forum dyskusji teologiczno- religioznawczych... Ale swoją drogą to od razu widać komu kibicuje inteligencja krakowska :))
haha ale się uśmiałem romanku. Twierdzisz że austriacki zaborca był przyjacielem polskośći? Hehe, za dużo się łysego Mazanka naczytałeś. Ciekawe kto bombardował nasz piękny Kraków w 1846, kto rozstrzelał manifestacje Dembowskiego, z czyjego poruczenia Szela mordował polskich szlachciców, kto podsycał konflikt polsko-ukraiński, ech mógłbym tak długo. Nie mieszaj wyidealizowanej tęsknoty( sentymentu) za Galicją, i czasami "dobrego" cysorza, z rzeczywistością XIX i początków XX wieku.
Nie wiem co chcesz osiągnąc takim tematem, ja też mógłbym napisac przykazanie o nowohuckich dresach z bejsbolami latającymi po mieście, o mordercach niewinnych ludzi mieniących się kibicami Cracovii, itd, itp. Ale po co? Czy świat stanie sie ;epszy jak sie ponapinamy w necie?
Z okazji awansu do I ligi moje gratulacje i jedno wspólne dla nas przykazanie.
1. Kraków zawsze będzie rządzić polską piłką :))
Ps. Panie Rafale czy Białoński z Kordylem tez tak się kłócą w redakcji?
Wiadomość zmieniona (27-06-04 11:35)
Daj spokoj to jest zalosne... Wy naprawde macie jakis kompleks... Czepiacie sie tylko Wisly bo jest najlepsza druzyna w tym kraju.
i oto był debiut Żurawia - merytoryczny po zbóju
:):):):):):):):):):):)
SOŁTYS:
[img]http://republika.pl/starezdj/rydz.jpg[/img]
Wiadomość zmieniona (28-06-04 09:15)
temat do zamknięcia po osiągnięciu 1000 wpisów..
p.s. a kim są panowie Białoński i Kordyl?
;-)
Proszę o komentarz ludzi kumatych na temat postu "WiślakTS" i tego zdjecia ....
Ro Man napisał:
p.s. a kim są panowie Białoński i Kordyl?
;-)
ech Rafał, nie tylko ty pracujesz w GW :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)