Mmmniam Piwa - tylko jasne - przede wszystkim od naszych genialnych poludniowych sąsiadów. Oryginalny Pilzner Urquell, gorzki, intensywny, orzeżwiający Budweiser - nie mylić z jego zachodnią podróbką. Kelt -znakomity ! i ten porcelanowy korek! Złoty bażant - słowacka leganda, niezłe.
Heineken , Carlsberg - klasyki, choć w każdym kraju smakują inaczej, w Polsce niezłe.
Wśród Polskich klasę dla siebie stanowi Żywiec, niestety w większości knajp serwowany ze spora ilością kranówki. Lubię też Tyskie, ostatnio chyba poprawił się Okocim.
Knur: W życiu nie piłem takich sików jak na Ukrainie - może za szybko się zraziłem i nie dotarłem do tych lepszych.. Ukraińcy mają za to niesamowitą wódeczkę , dużo lepszą niż polska i słowacka.
Kiedyś było piwo Cracovia - jak przez mgłę pamietam butelkę z drużyną w pasiastych koszulkach na naklejce. Słyszałem ( chyba byłem za mały, żeby to pić) że było naprawdę paskudne. Nie jestem pewien, moze mi się to przyśniło. Jak bredzę to proszę mi zwrócić uwage.
Wiadomość zmieniona (18-05-04 18:30)
-
-
Piwo...
Warka strondżek is the best,ale cena... passe:(- napiasal Ipswich :))))
Ale zakladac sie o piwo to lubisz :))- tak tylko dla przypomnienia ;))))
Bedziesz na Pogonii?
Wypijemy zdrowie Jarka "pogromcy rosonerich" Krzyżanowskiego.
Pozdrowienia z pieknego Krakowa.
Piwo Tyskie ponad wszystkie :-) a tak wogole to pozdrawiam wprost z miasta gdzie najlepsze piwo jest i ukochana gra druzyna ktora zwie sie GKS
Lech i Carlsberg !!! :-)
stary co ty piszesz Lech to jeszcze mozna przebolec ale zeby carlsberg nie nie nie
tacy dwaj napisał(a):
> =>=> knur: czy po "czernohyvskim" vel "czernobylskim"
> spożywający zaczyna świecić w ciemności ? :):):):)
ba, i to jak. dzięki temu nikt nie potrąci wracającego do domu. wiem, że pijanego Pan Bóg strzeże, ale tam ostrożności nigdy za wiele.
rebbe - co do wódki zgdoa, co do piw - szukaj szukaj. ja też fatalnie wspominam pierwsze piwa na ziemi ukraińskiej (Czernomor, czy jakoś tak), ale z czasem znalazłem to co lubię :D
poza tym jestem fanem tamtejszych "longierków" - buteleczka 0,33 wypełniona płynem o mocy 7-8 volt i dowolnym smaku: rum-cola, brandy-cola, vodka-cola, kaktus, marakuja, itd. a najelpszy jest Szarm - o wdzięcznym kolorze rozcieńczonego denaturatu...
z czeskich: Gambrinus i Kozel Velkopopovicki
ze slovenskich: Gemer
Ukraina: Obolon
a z naszych dawniej Tychy (ale z wiadomych względów unikam) a tak to Okocim (głównie Harnaś)
jakie sa te wiadome wzgledy bo nie wiem o co biega
Fradi będę i o browcu pamietam:))
czyli warka strong z algi mam rozumiec?
bądź ok 16-tej w ok rzeczonej knajpy , a odpokutuję za tego mojego Szczypkowskiego
Jestem piwoszem amatorem, więc często testuje przeróżne piwa jednak najczęściej pijam Tyskie,Heineken,Żywiec,Kronenbourg(pycha) i piwo Śląskie(niepasteryzowane-odlot). Nie lubie tylko tanich piw z marketów -fuj! Czekam na piwo "PASY"
No to 16 w Aldze- a warki strąk nie pijam, bo ta nazwa przypomina mi jednego glupiego pilkarza jednego glupiego klubu ;)))))
No i nie zapominaj, ze tylko zartowalem z tym przypominaniem. Swoja droga to sie zastanow- jak koles o nazwisku Szczypkowski moglby strzelic gola Milanowi....
Moze Ferencvaros jednak zdobedzie tego mistrza?
Ulubione Polskie: Lech
Ulubione Zagraniczne: Corona
oki, to moze byc jasne. Z resztą wybór nalezy do ciebie:))
A Andrzej (chyba) Szczypkowski grał wtedy na pewno w Zagłębiu i w meczu z Milanem też.Dlaczego się na niego uparłem? i 'dont know...
chociaż tych siedem browców przedmeczowych mogło wywołać demencję:)
dobre bo tanie:
tesco, van gerst i taki tam inne
To moze jednak ta siara? Bo taki pilkarz jak Miroslaw Siara tez byl- w Amice gral chociazby, ze juz o Siarce Tarnobrzeg nie wspomne :)))
A tak poza tym to Tobie sie nalezy piwo, za to, ze dopieprzasz z Wrocka na ten mecz- ale bym sie smial jakby zabraklo biletow ;))))))))))))
TYLKO ZUBR ale jak moza pic lecha to nie rozumiem znalezli sie sponsorzy :(((( dramat
heh jak mozna uzywac ery to tez nie rozumiem... ideii tez nie albo pic krolewskie np. ..... ehh
Mi ostatnio posmakowało Okocim mocne ale przeważnie to pije tyskie i warunie strong!!
Tera ja (tak nie będę kasował tematu więc proszę mnie w spokoju zostawić, albo nawet zaprosić na piwo;-)))
Najbardziej lubię jedno piwo a nazywa się ono...
TYSKIE!!!
Konsekwentnie i zdecydowanie ŻYWIEC !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)