opowiadać - tylko szczerze:):):)
-
-
MATURZYŚCI JAK WAM POSZŁO?
Ja pisałem nową maturę z polskiego, tę co będzie za rok. I tak sobie myslę, że licealiści będą mieli znacznie prostsze zadanie niż my mieliśmy. rzecz jest podzielona na dwie części - w pierwszej sprawdza rozumienie tekstu, w drugiej analiza jakiegos kawałka prozy czy poezji. Ale ogólnie nie chodzi już tak jak dotychczas, o pogłębianie tematu, tylko umiejętne prześlizgiwanie sie po jego powierzchni. Takie mam wrażenie.
pozdr
K.
słyszałem że w przyszłym roku (na nowej maturze) będzie analiza "Do Amsterdamu" :)
poważnie: lepiej to analizować niż np. po raz tysięczny Sienkiewicza, przynajmniej coś co jest im bliższe niż "szabelka Wołodyjowskiego"
Wiadomość zmieniona (13-05-04 19:00)
a ja zdaje za rok....ale starą;-)
witam
TD jesli chodzi o maturke to chyba nie ma na co narzekac :)) polski napisany, matma tez (banalne zadania) jeszcze tylko polski w srode i 31 angielski i fajrant, potem juz tylko studia, najwyzsza pora wyprowadzic sie z Kielc i zawitac u Was, bedzie Was wiecej o jeden :)
wlasnie dostalem telefon, ze zdalem i polski i matme, tylko nie wiem na jaka ocene, ZAJEBIOZA !!!!
eeeee nie macie juz o czym gadac ;-)
pochwal się lepiej Boola ocenami... :P
ja tak sobie chociaż dało się ściągać pisemny z polskiego i z historii mam nadzieje ze zdałem
nie mam jeszcze ocen... :/
Zdać zdałem :) uważam nawet że w miarę dobrze...
Poszło Lightowo - latwiej niz myslalem.
Polski - temat bardzo fajny.
Majca - warunki byly sprzyjajace :)
Suma sumarum licze po cichu na jakies zwolnienie z ustnego :>
no mi tez nawet niezle poszlo ale okaze sie jak oddadza oby bylo dobrze bo juz ludzie szykuja imprezke dla mnie z tego powodu :)))) wiec musze zdac :]]]]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)