CRACOVIA PODPISAŁA KONTRAKT -- PODAJE WYBORCZA
-
-
NIGERYJCZYK JEST NASZ !
no to jest juz jedno pytanie do Prezesa na czacie - "po kiego grzyba?"
Brajt - Prezes Ci nie odpowie - ja mogę: bo my tu w Cracovii wicie rozumiecie kolekcjonujemy słabych i niesprawdzonych pomocników, których nam podsuwa Janusz Kowalik ;(. Takie mamy hobby. A wszystko po to, aby prasa pisała o tym, a nie o zadymach :)
ale - nie ma tego złego. Moze dzieki temu wspaniałemu transferowi nasze rezerwy utrzymają się w IV lidze...
Od razu na mysl przychodzi mi zakup Lewczenki do Pogoni. Baniak pomimo dlugiego testowania byl zachwycony cytat "jest prawie tak dobry jak Dymkowski dlatego nie bierzemy Dymkowskiego tylko jego". Po niedlugim czasie nasz asior Lewczenko zasilil Pogon Nowa i nawet strzelil jedna bramke;D Teraz idzie do Blekitnych bo jest cieniakiem gorszym nawet od Bugaja i Kaczorowskiego- chociaz sadzilem ze ciezko byc slabszym od nich.
Stawowy musi odejsc...
Wola - a skąd wiesz ze ten transfer (podobnie jak jeszcze jeden) to pomysł Stawowego? Ja bym nie był taki pewien. Do trenera można mieć uzasadnione i duże pretensje o to, że nie ćwiczy z zawodnikami strzałów i stałych fragmentów gry, ale transfery letnie są całkiem, całkiem akurat
... Poczekajmy jeszcze z jego dymisja. Coraz wiecej mu sie bledow zdarza, ale w sumie trzeba ryzykowac - bez tego zabawy nie ma:)
zmiana trenera po 2 nieudanych meczach jest raczej smieszna. Takie coś praktykuje tylko szczeniak nazwiskiem Dawid Ptak. Niemniej - warto by było aby ktoś z czyim zdaniem Stawowy się liczy - zwrócił mu uwagę na parę spraw (ktore chyba już wystarczająco duzo byly na tym forum wałkowane)
a co jak gostek walnie w dwóch trzech pierwszych meczach powiedzmy 3-4 golasy i swoją techniką bedzie ośmieszał przeciwników???
cosik mam takie przeczucie.????
A moze by ten Nigeryjczy zagral w jakims meczu???
zanim na Nim psy powiesicie
Jedno jest pewne tak jak nie wiemy czy jest dobry tak samo nie wiemy czy jest kiepski. Wniosek jest prosty dajmy mu szanse.
Jasiu - widać ze nie czytałeś forum dokładnie.
Tu nie chodzi o to czy jest dobry czy jest kiepski. A jaki jest wystarczy porównanie:
* Zdyskwalifikowany przez Jończyka (po obserwacji w jednym meczu) Orosco - gra w mistrzu Malty, 36 bramek w sezonie, napastnik
* Przyjęty bez sprawdzenia w ostatnim momencie (bez obserwacji nawet na treningu) Alchemik - grał w spadkowiczu z I ligi Malty, 6 bramek w sezonie, defensywny pomocnik.
Mnie to wystarczy. Cuda się zdarzają tylko w filmach. Byle napastnik z Wieliczki czy Gumioków (Kwieciński, Madejski, Papież) jest lepszy - bo jest znany.
Za pieniadze jakie zarobil on sam i Kowalik na pewno by się cos w Polsce znalazło
Szanse to mu może należało dać ale miesiąc temu w sparingach, a nie podpisywać kontraktu na łapu capu bez sprawdzenia czy on wogóle umie kopnąć piłkę.
I to mialem na myśli pisząc wczoraj, że nas zaskoczą (nie wiadomo czy mile)
OK dr Jekyll - jak to będzie klapa to Ci napisze że się pomyliłem, przyznam Ci racje. Jeśli będzie dobrze napisz to samo Ty. Co do działania na wariata to się zgadzam, ale czasem improwizacja jest wskazana. Proponuję dać mu jakieś 3 mecze.
W poniedziałek na treningu Cracovii po raz pierwszy pojawił się Minabo Asechemie. Nigeryjski napastnik wyróżniał się nienaganną techniką i fryzurą a la Kalu Uche. Dziś po obiedzie piłkarze "Pasów" wyjadą do Białegostoku na mecz z wiceliderem drugiej ligi.
- Co sądzę o porównaniu mnie do Uche? Nic. Ludzie zawsze coś sobie wymyślą - skwitował Asechemie. Cracovia podpisała z Nigeryjczykiem roczny kontrakt, ale z klauzulą pozwalającą na rozwiązanie go po trzech miesiącach. Jest to możliwe, bo afrykańskiemu zawodnikowi skończyła się umowa z maltańskim Marsaxlokk. - Ma spore umiejętności, jest utalentowany, dobrze gra głową i drybluje w sytuacji jeden na jeden - oceniał piłkarza trener Cracovii Wojciech Stawowy. Teraz szkoleniowiec chce, by Asechemie poznał drużynę i porozumiał się ze swoimi nowymi kolegami. Przyspieszeniem aklimatyzacji ma być wyjazd w charakterze kibica na mecz do Białegostoku.
Jest możliwość rozwiązania kontraktu po 3 miesiącach. Ryzyko więc ograniczone.
no tak (z tą klauzulą) - to juz mi sie podobie bardziej. Jasiu - a jesli się pomylę to odszczekam publicznie - tak jak się odszczekałem Dudzia, ktory dłuuuuuuuuugo nie mogł mnie do siebie przekonać. Ale w końcu przekonał :)
Nigeria-Ghana , maj tego roku
[url]http://www.kickoffnigeria.com/stories/?StoryMode=Archive&curl=200305/Eagles_and_Cameroon_do_it_again.php[/url]
dementi zazwyczaj bywa potwierdzeniem. Czemuż to kolega Mell tak ostro na stronie głównej dementuje pomocnika? Informacje o "defensywnym pomocniku" nie "wzięły się" z powietrza, tylko z renomowanych stron piłkarskich. Czyżby Janusz Kowalik ich nie widział??? :))))
Ale wzmocnienie........
Liga Malty to poziom naszej trzeciej ligi, to już niema drugoligowych snajperów w tym kraju?????????
wczoraj-dziś-jutro-zawsze CRACOVIA!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)