Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • CRACOVIA TO MY!!!

• Forum sympatyków i k
    • Rozpoczęto 11.04.2005 o 12:21
      Ostatnia aktywność 13.04.2005 o 09:07
      3841 wyświetleń
    • FanatyKSC

195
      0
    • 12.04.2005 o 20:52
      Post #146930 12.04.2005 20:52
    Romper Stomper - powiem tylko tyle - bredzisz cżłowieku Liczy się efekt końcowy, a nim był pomeczowy dym - na innych stadionach byłoby to nie do pomyślenia, np na Lechu tacy gówniarze z góry wiedzą, że nawet nie moga pomyśleć o takiej napince przy kratach, nikt nie musi na nich pokrzykiwać. U nas jest ZERO dyscypliny na stadionie i to jest fakt, który nie podlega dyskusji. Więc to co wypisujesz jest smieszne i obaj o tym wiemy. Bez odbioru. Aha - i jeszcze do "kombatantów z sieprawia", którzy ostatnio powrócili na forum z kultowymi tekstami typu "gdzie byliście, kiedy nas było 300?" Otóż, byłęm prawie zawsze wśrod tych 300, chodzę na Pasy od 20 lat z okładem, więc walcie się na ryj.
    • tomecki

4.9K
      3.5K
    • 12.04.2005 o 21:00
      Post #146932 12.04.2005 21:00
    GTX: 100% poparcia
    • Ludojad

145
      0
    • 12.04.2005 o 21:20
      Post #146936 12.04.2005 21:20
    Mój ŚP Dziadek a także żyjący: Ojciec i najbliźsi przyjaciele, wielu kolegów i znajomych - wszyscy za Pasami... W latach 90tych raz byłem na Wiśle... Nigdy więcej! Krzysztof Duda strzelił wówczas głową bramkę, a następnie zszedł z boiska przez czerwoną kartkę... Wygraliśmy w 10... Myślę, że śmiało mogę powtórzyć za innymi wiernymi kibicami - Cracovia to my!!! Czy ten wątek też zamkniecie? Chce tylko wiedzieć kto teraz decyduje o naszym dopingu, kto nadaje mu ton? Czy prowadzący doping w młynie sam decyduje, że śpiewamy anty, czy ktoś inny o tym decyduje?? A chodzi mi o to samo, co i wielu... O pojednanie. Czemu nie jest jasno powiedziane czy prowadzący doping są za czy przeciw? Czego można się spodziewać na następnych meczach ze strony młyna: anty-dopingu czy pojednawczych haseł? I w sumie to na to ostatnie pytanie oczekuję odpowiedzi ze strony prowadzącego doping w młynie...
    • lokis

48
      0
    • 12.04.2005 o 21:30
      Post #146942 12.04.2005 21:30
    Ja za to chodziłem na poprzedni puchar Intertoto (piszę na poprzedni, bo za 3 miesiące znów w nim wystąpimy, albo i dłużej). Zaliczyłem wiele wyjazdów po najwiąkszych wiochach w Polsce za ukochaną Cracovią. Ale takiego bydła jak obecnie nigdy nie było. Kiedyś była organizacja, był szacynek dla starego wyjazdowicza (nie było podziałów piknik, ultras, chuligan - dopingowaliśmy lub biliśmy się wszyscy). Był porządek - [zachowuj sie] mać!!! A teraz jest tyle [zachowuj sie]i nikt tego nie kontroluje. Małolani robią co chcą, nie ma autorytetów, nikt nie weźmie ich za pysk, zero, totalne dno organizacyjne. Przynoszą tylko wstyd chuliganom. Rzucają kamieniami, kołyszą buforami, robią bezsensowne napinki. Skoro chuligani nie potrafią tego trzymać co im przynosi duży wstyd za mordę to niech [zachowuj sie] z Cracovii raz na zawsze z tymi gnojami, bo widocznie do niczego się nie nadają. [zachowuj sie] chuligańscy frajerzy i nieudacznicy! Zeszliście na psy!!!
    • Ludojad

145
      0
    • 12.04.2005 o 21:48
      Post #146949 12.04.2005 21:48
    Nie ma porządku, słuszna uwaga... Ale autorytety zauważam... Profesor Filipiak, gdy przechodził przed przerwą koło sektorów B i D został nagrodzony licznymi brawami. To człowiek inteligentny, mądry, zwykle dobrze mówi i ciekawie argumentuje - chociażby słowa o Papieżu, czy Mszy Św. potwierdzają to. Potrafi trafić do ludzi, ma głowę do interesów, włożył w Klub wiele pieniędzy i zaangażowania - ludzie to widzą i doceniają. Myślę, że z czasem jego i tak wielka rola w Cracovii będzie systematycznie wzrastać, byle trzymał się słusznych ideii. Staje się, jeżeli już nie jest autorytetem w wielu dziedzinach dla wielu z nas... Podobnie Wice-Prezes Misior - człowiek poczciwy, elokwentny i rozumny. Nie będę wychwalał tych Panów, bo nie o to tu chodzi, ale to bezprzecznie czołowi obecnie przedstawiciele Pasów i wiele od nich zależy - powinni być w wielu aspektach autorytetami (a to nie tylko posłuch ale i odpowiedzialność) dla nas... Jestem przekonany, że gorąco optują za pokojem między kibicami i że powinni mieć jeszcze większy wpływ na postawy kibiców przynajmniej naszej drużyny...
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 13.04.2005 o 00:00
      Post #147015 13.04.2005 00:00
    mit "było nas 300" sie rozwija to ilu was jest tych trzystu? moze sie k.mac wpiszcie w jakąś "księgę 300" uzbiera sie pewnie z tysiąc (szczególnie gimnazjalistów) dla porządku: na Pasach od jesieni'85 (I SEZON III LIGI) Wiadomość zmieniona (13-04-05 00:51)
    • Agnan

4.4K
      96
    • 13.04.2005 o 00:41
      Post #147038 13.04.2005 00:41
    Romper Stomper napisał(a): > Jestem na NIE > A teraz kilka moich uwag: (...) > 4 I nie używajcie gwizdków na derbach aby zagłuszyć ''wisła to > stara ....'' bo naprawdę wiele osób może się zdenerwować (...) > Takimi tematami jak ten tylko wywołujecie niepotrzebne > zamieszanie i konflikty w szeroko pojmowanym środowisku Pasów . > Romper Stomper - kiedy do Ciebie, człowieku, dotrze, że śpiewając "Wisła to..." - niezależnie od uczuć do Wisły - kompromitujesz przede wszystkim siebie, śpiewających to, ogólnie kibiców Cracovii i Cracovię? Zależy Ci na Cracovii? Więc tego nie śpiewaj i gwizdaj z innymi na tych co śpiewają. Informuję Cię, że zawsze Ci, co śpiewali tę słynną pieśń denerwowali mnie (i wielu innych) choć specjalnego sentymentu do Wisły nie czuję. Jak już pisałem kilkakrotnie - jako uczeń szkoły podstawowej chodziłem często na Cracovię z kumplami. W grupie byli kibice Wisły. I nikomu to nie przeszkadzało. Wzajemny szacunek, wparcie, bez miłości. Pojawiła się wielka szansa. Poczytaj sobie posty wiślaków na naszym forum. Podziękowania za punkty z Legią. Serce się raduje! Wisła to też klub z Krakowa... Rozumiem że Ty i grupka Tobie podobnych chce tę szansę zniszczyć. Mam głęboką nadzieję że się Wam nie uda. Niektórzy wysyłają zwolenników pojednania na Wisłę. To ich należy wysłać, ale broń Boże na żaden stadion. Wbrew temu, co piszesz, grupa którą masz na myśli to nie "szeroko pojmowane środowisko Pasów" ale bardzo, bardzo wąsko. O ile w ogóle zasługuje ono na włączenie do środowiska Pasów.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 13.04.2005 o 08:02
      Post #147077 13.04.2005 08:02
    gtx......100 % poparcia..... STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
    • Bodek1906

14
      0
    • 13.04.2005 o 08:41
      Post #147081 13.04.2005 08:41
    Jestem za jak już pisałem. Mam ograniczony dostęp do neta więc piszę niezbyt często. Ale muszę odpowiedzieć na zdanie po moim wpisie że jak na Nasz stadion przestaną chodzić chuligani to będzie jak na Amice. Nie chcę wiedzieć ile osób chodziłoby na Wronki gdzie jest kultura powtarzam kultura gdyby to było prawie milionowe miasto, a nie prowincja. Pozdro. T Y L K O P A S Y.
    • Ferencvaros

2K
      103
    • 13.04.2005 o 09:07
      Post #147087 13.04.2005 09:07
    No wlasnie... Wyobraza sobie ktos z Was wyjazd np Warszawy na Legie, bez huliganow?? Przeciez bysmy nie wrocili, a w najlepszym razie bez barw i flag. Drobna hipokryzja przez Was przemawia. W III lidze fajnie bylo pojechac na jakas wies i porzadzic sobie na ryneczku i przy sklepie. Bo wszyscy sie nas bali. Nikt sie nie postawil bo "Cracovia ma huliganow". A gdyby tak nie bylo, to by nas chlopkowie rozniesli widełkami... A i jeszcze jedno. Z naszym "najwazniejszym huliganem" nie miaelm zbyt wiele do czynienia, ale pamietam wyjazd do Bielska rok temu. Gdyby nie jego postawa, to doszloby tam do totalnego mordobicia, i niejeden z kibicow przywiozlby do domu slady po gumie. Juz to widze jak ktos panuje nad takim stloczonym, zdenerwowanym tlumem... Moge powiedziec z pelna odpoiwedzialnoscia- bez takich gosci na meczach wyjazdowych nie czulbym sie bezpiecznie.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie