Autor: FanatyKSC (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 12-04-05 17:39
Romper Stomper napisał(a):
> Z tego co widziałem to hoolsi na początku darli sie aby nie
> rzucać w policję kamieniami............
>
Muahahahahaha, "darli się" no nie wytrzymam. Czyli jednak wariant drugi - pijani 14-latkowie mają wielkich hoolsów w dupie, a tamci moga sobie co najwyżej pokrzyczeć i się zesrać. Kompletna poruta... Teraz to już się serdecznie ubawiłem..... :)))
Nie pierdol głupot jeżeli cię tam nie było i tego nie widziałeś.
Wystarczyło ,że kilku konkretnych chłopów krzykneło a wszyscy gówniarze zaczeli spierdalać, niestety 1-2 minuty pózniej już policja wkroczyła do akcji .....
-
-
CRACOVIA TO MY!!!
tak czytam te posty patrze po nickach wiekszosc to same nowe osoby na tym forum i stwierdzam ze czesc z was robi z siebie swietoszków pan awaria to juz prohibicje chce wprowadzic i jeszcze kilka innych ciekawych pomysłow naprawde marnujesz sie człowieku.
powtórze stary oklepany slogan gdzie wiekszosc z was byla jak Cracovia błakala sie po 3 lidze czy tez na hokeja chodzilo po 100 osob >?? wiekszosc z was to kibice sukcesywni a moze I ligowa Cracovia i tansze bilety na mecze przyciagneły niektórych z drugiej strony Błoń ??
Zaczynam tęsknic za ta 3 ligowa Cracovia
Jestem całym sercem ZA!!!!!
Dev nie interesuje mnie czyjaś metryczka! Interesuje mnie to, że ludzie sygnalizują brak akceptacji dla bandytyzmu!!! A dla Twojej informacji jestem obecny na Pasach od 21 lat i jestm bardzo szczęśliwy, że stadion mojej ukochanej Cracovii jest wypełniony po brzegi! Dla mnie najważnejsze jest to aby Cracovi było jak najlepej! Myślę, że i Ty tego gorąco pragniesz!
Sprawą oczywistą jest że bandziorom czas powiedzieć nie. Policja nie bije ludzi niewinnych.
"Czyli od nastepnego meczu na stadion wstep beda miec tylko ksieza i siostry zakonne, ale trzaba ich oddzielic kratami".
DSS - kratami należy oddzielić ten prymityw co robi gnój podszywając się pod nasze barwy.
Stary kibolu - jakie kraty? Szkoda marnować czasu i pracy. Wynocha ze stadionu
kurde czytam o tym ,,wynocha ze stadionu" od dłuższego czasu... ale nikt nie podał konkretnego przykładu jak to chcecie zrobić??:>
dev napisał(a):
> Zaczynam tęsknic za ta 3 ligowa Cracovia,
Jest tyle świetnych 3-ligowych drużyn np. Heko Czermno albo Resovia Cenowa Bomba, zawsze dev możesz znaleźć coś dla siebie jak nie podoba Ci się w I lidze;)
Nie powiem ci jak to się może stać ale Kałuży byłoby wstyd grać dla takiej bandy
gtx:
Masz amike, 2 wisełki, reali madryt - kto cie zmusza do chodzenia na pasy?
wstyd to wy przynosicie bratajac sie z wisła !!!!
dev CRACOVIA TO NA PEWNO NIE ty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I ZAPAMIĘTAJ TO SOBIE
Milus zacytuje Ci cos, cale...
[quote]Od zawsze zadymy, chuliganka itp to była domena kibiców Cracovii. Pijana wiara na hokeju, burdy na wyjazdach piłkarskich. Okres wojny miejskiej w czasach kiedy kibice Wisły faktycznie dominowali w Krakowie. Zorientowani wiedza o co chodzi. Owszem, duża część sympatyków to naturalne pokolenie wychowane na tradycji rodzinnej. Ale... Kto chodził do szkoły ten wie, jak tworzyły się nowe zastępy kibiców z tych nieokreślonych. Ci, zainteresowani dobrym sportem wybierali Wisłę, inni, coraz liczniejsi, lubiący mocne życie, mordobicia, zadymy zaciagali się pod biało-czerwone barwy. Rozpowszechniająca się bieda tylko przyspieszała ten proces. Był okres że powiedzenie "jestem za Cracovią" powodowało u przeciwnika stulenie uszu. To właśnie obecność Wisły i ciągłego konfliktu powodował że, czynnik sportowy Pasów był i jest drugorzędny w tym "sporze". Już nie rezultat derbów pokazywał kto jest "panem" tylko prawo pięści, potem noża.
Tyle skrótow. Co do genezy:
- okres komuny i gloryfikacja walki z aparatem, milicją,
- upadek klubu i coraz mniejsze zainteresowanie wynikami
- poszerzanie czynnika kryminogennego wśród zorganizowanych, mniej bądź bardziej grup kibiców - to w efekcie bezrobocia i braku perspektyw dla wielu
- sukcesy Wisły, które spowodowały, że coraz więcej pikników zaczęło tam dominować co także ostręczało potencjalnych "hools" od tego klubu na rzecz KSC
- wreszcie wygrana wojna z kibicami Wisły - i na fali tych sukcesów kolejna fala nierozgraniętej młodzieży napływa w szeregi kibiców Cracovii
- coraz niższa frekfencja na trybunach, przy (paradoksalnie) jednoczesnym wzroście sympatii do Cracovii w wielu miejscach mapy Krakowa - to efekt powyższego
Nic więc dziwnego, że setki a potem tysiące (bo wciąż jesteśmy w III lidze) chuliganów wynuża się coraz liczniej i kieruje na mecze Cracovii. Oni rok temu nie bardzo wiedzieli gdzie jest stadion Pasów. Moim zdaniem ostatnie burdy to efekt procesów uruchomionych lat temu wiele. Nikt nie jest w stanie tego zmienić z dnia na dzień. Żadne apele, zadne obrażania sie tego nie zmienią.
Co do burd: niech ktos z reką na sercu, powie czy nie miałby nieco innego zdania gdyby nie strach przed rezygnacją Comarchu z finansowania Cracovii? Co to @!#$ jest? Pierwsza burda? Druga? A może trzecia? Heh. Co rok pojawiaja się zadymy z udziałem kibiców Cracovii ale jeszcze rzadna nie spowodowała takiej histerii jak głupi wyjazd do Staszowa czy rozbite szyby w Nowej Hucie. Tylko strach przed złą famą w obliczu szansy na ekstraklasę zmienił pozstawy wielu obecnych forumowiczów.
Gdzie były te głosy oburzenia jeszcze rok temu. Nie było! A ile zachwytów i piania czytałem na tym forum po tym jak JG załatwił Stal w Stalowej Woli. Tylko że wtedy nie było Comarchu...
Tak naprawdę uzdrowic może sytuację z dnia na dzień zamknięcie stadionu Cracovii. Zmiana nazwy druzyny na Comarch i rozgrywanie meczy gdzie indziej (może na Kablu?). Może po 10 latach będzie mozna wrócić do nazwy Cracovii i liczyć że obecni kibice juz tam sie nie pokarzą.
[/quote]
Dwa lata, a ja nie zapomnialem o tym....
DO dev : no wreszcie dobre pytanie. Jako kibic Wisły zawsze ciekawiła mnie frekwencja na Cracovii i najbardziej ona mnie śmieszyła. Średnia ilość osób -to o ile pamiętam -wynosiła 500-600 osób. A do tego ta wasza duma z bycia pasiakem rozbawiała mnie totalnie.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Wiadomość zmieniona (12-04-05 20:16)
Dodam od siebie:
Temat za chwile zostanie poddany silnemu moderowaniu jeżeli po kolejnej prośbie z mojej strony będzie następowała eskalacja tej napinki.
Liczę na to, że pewne osoby wezmą to sobie do serca, bo widmo wielkiego BANA czaii się dziś na forum.
Pozdrawiam.
Kobian do mnie pijesz ??
Wiadomość zmieniona (13-04-05 00:44)
Osoby, których ewentualnie będzie to dotyczyć zostaną publicznie poinformowane i jednokrotnie ostrzeżone. Kolejne ostrzeżenie skutkuje banem.
dev - dzisiaj nie pije bo antybiotyk biorę ;)
dolfuss napisał :" Policja nie bije ludzi niewinnych". O w mordę bo sie porobie! To może powiesz mi kolego co ja takiego zrobiłem w Warszawie, że mnie dziadka skopano po dupie i pałami obito gnaty.Chyba to, że nie potrafiłem szybko s.......ć przed nimi.
Ale abstrahując, JESTEM ZA ,tylko nie zabierajcie mi tego piwka, please!
Pozdrowienia!
Wiesz ja też byłem w Warszawie. Wiem jak było. Sorki ale wydaje mi się że nas poniosło i daliśmy się sprowokować. Ten "szturm" na bramę nie miał sensu. Byłem w tedy blisko bramy. Trzeba było zlać ochronę, nie dać się sprowokować. Im tylko o to chodziło.
Pax, pax, pomiędzy Chrześcijanami :DD
Milus napisał(a):
> gtx:
> Masz amike, 2 wisełki, reali madryt - kto cie zmusza do
> chodzenia na pasy?
Miluś z tym Realem to całkiem dobry pomysł wiesz? Tylko, że mój Real nazywa się Cracovia!!! Cracovia ze wspaniałą historią i jeszcze wspanialszymi sukcesami przed sobą. Za szybko te awanse nastąpiły, za szybko. Mentalnie dalej jesteśmy w III lidze.
Romper: przede wszystkim skończmy z śmiesznym mitem, że gangsta kogoś broni i że bez nich to dopiero będzie nieszczęście. Udało im się wywołać takie nastroje w Rosji, w favelach Rio de Janeiro, w kilku dzielnicach Palermo. Biednych nakarmią, sierocie dadzą stypendium (za drobne przysługi od czasu do czasu: rozprowadź w szkole troszkę tych białych torebek, przyprowadź kolegę albo koleżankę...) Po prostu "żywią y bronią".
Byli blisko sukcesu w Nowym Jorku i na szczęscie znalazł się gość z jajami, który temu położył kres pod hasłem "zero tolerancji". Innej metody na razie nie wynaleziono.
Po prostu przestańmy być 3 światem w sprawach praworządności.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)