Był to kolejny mecz w którym a raczej po którym nie wiem czy rwać sobie włosy z głowy czy wręcz śmiać się do łez. I bynajmniej nie chodzi tutaj o dramaturgie meczu i jego finał bo był to mecz nad mecze :] tyle tylko że... tej dramaturgi nie nie powinno być gdyby nie ....tak tak gdyby nie Bania. Chylę czoła za to co zrobił dla klubu. Dziękuje mu za bramki które pomogły wejść Cracovii do pierwszej ligi. Ale chętnie też podziekowalbym jeszcze raz jeszcze za...... za to że wreszcie siadł na ławce! Niestety jest on pupilkiem Stawowego. Na boisku nic sobą nie prezentruje. Przypomina mi drzewo. Jego szybkość, zwrotność, obecna skuteczność,wychodzenie na pozycje, rozgegranie,technika,orientacja na boisku,zawzietosc,czy tez wola walki o pilke woła o pomste do nieba. Rozumiem że można mieć jeden dwa słabcze mecze. Ale to się ciągnie już od poprzedniej rundy. I nie są to tylko moje słowa na szczęście bo siedząc na trybunach w koło od ludzi słychać głosy: co on robi na tym boisku, bania do zmiany itp. Przytocze tu choćiażby jeden właśnie ostatn i mecz z Legia. Ile tych sytuacji Bania miał w przeciągiu pierwszych 20 minut? 3 ! Pytanie co zrobił w każdej z nich? Zmarnował każda. A gdyby wykorzystał je byloby "po meczu". Zabija mnie takze jego zawrotna szybkosc...zabija smiechem. W grze "bez pilki" nie bardzo wie co ma zrobic zreszta jak ja dostanie to tez ma z tym problem. Jest słaby jak na 1 lige-nic dodac niz ujac. Ktos napisze moze teraz ze przeciez ma juz tyle bramek w 1 lidze. Ok zgoda ma bo tego zaprzeczyc sie nie da. Ale ile mial sytuacji??? Jesli druzyna stwarza mu w ciagu pierwszych 20 minut 3-4 dogodne sytuacje to to jest malo? Niestety zadko je wykorzystuje a na trybunach jak zwykle slychac jek zawodu. Dziekuje mu raz jeszcze za bramki ktore zdobyl..... i jemu samemu tez juz podziekuje !
-
-
Bania Piotr
To może wskaż następcę - może Marek Citko, który go wczoraj zastąpił i zagrał tak, że ja już wolę Piotrka.
Tak chocby i on. Masz racje zagral wczoraj slabo ale przyajmniej jakies akcje tworzyl ! Jest sporo lepszy od Bani. Nalezy wziazc pod uwage ze nie gra on po 90 minut tylko po 20 a to duza roznica chocby nawet w ograniu. Niech gra na lewej stronie po prawej Bojarski a z przodu Moskała.
popieram bania mial takie sytlulacje do wykozystania ze to jest poprostu nie wiarygodne ze nic nie szcelił przy głowce to on nawet tej piłki niechciał skierowac do brami tylko posłał na oślep bania sie chyba wypalił
Na razie nie mamy nikogo lepszego i dajcie spokój z tym gadaniem .
Jak nie ma lepszego? Niech tego srodkowego gra Moskała.
Jak dla mnie Bania gral w pozadku. Doszedl do paru sytuacji bramkowych,
zabraklo tylko troche szczescia.
Szczescia? nie obraz sie ale rozbawiles mnie tym słowem :)
Bania słaby i nieskuteczny to fakt, ale ambicji i woli walki to bym mu nie odmawiał kolego PoprostuKibic. Tylko samą walką, bez szybkości, zwrotności i paru innych rzeczy to nie da rady się grać, nawet w naszej słabej ekstraklasie
PoprostuKibic- nie widze w tym nic smiesznego. Ty masz swoje zdanie ja mam swoje. Pozatym i tak nie ma go kto zastapic.
Bo co ta za pilkarz co ma liczyc tylko na szczescie? Tu trzeba to wytrenowac miec instynkt, umiec sie zachowac, umiec strzelic czyt. wiedziec gdzie i jak a nie walic na palce bezmyslnie liczac a moze wejdzie. To wlasnie decyduje o skutecznosci napastnika ! Szczesciem to on mal w meczu jeszcze w 2 lidze z Pogonia i karny na 1-1. To dzieci w przerwie meczu tak strzelaly walczac o nagordy ! To Surma juz chyba lepiej strzelil. Cale szczescie....tak wlasnie szczescie ze bramkarz "poszedl" w druga strone bo z dobrze wykonanym karnym to to nie mialo nic wspolnego. I tak wlasnie wyglada gra w wykonaiu tego zawdonika. A teraz uznaj to za chwalenie sie lub nie jest mi to obojetne ale przez 8 lat gralem w klubach i jakies pojecie o pilce mam. A ten gosc na 1 lige jest obecnie! za slaby. Bledem jest brak kogos kto faktycznie moglby go zastapic ale zdecyodowanie lepszym wyjsciem jest Bojarski na prawej Moskala srodek i lewa? Niech bedzie narazie Citko.
A co do tej pory pokazał Moskała. Z Łęczną nie wykorzystał dwóch setek, a z Legią wogóle nie dochodził do żadnych sytuacji. Bania przynajmniej stwarza sobie sytuacje, a to że jest nieskuteczny to inna sprawa.
Ale w końcu napewno coś mu wejdzie
Bania beznadziejnie słaby, ja bym go dał do środka (na jedną połowę), albo na ławę. Moskała mimo beznadziejnych warunków fizycznych, jest chyba lepszy. Jeszcze jakby poćwiczył trochę "upadków" w polu karnym... Ten element to chyba wszyscy nasi gracze powinni potrenować.
Dobrze, że się Bojar zrehabilitował, bo nawet się przewrócić nie umie (...) A jak nie umie, to niech chociaż strzela. Dobry zawodnik to i strzela w światło bramki, i jednocześnie się przewraca: jak nie wpadnie, zawsze jest szansa na karnego. Grać trzeba też umieć głową, nie tylko nogami.
Wara od Baniowego
Ten "chór wujów" wyklinajšcy kapitana naszej drużyny,
który i tak strzelił dla niej najwięcej goli to po prostu żenua.
W każdym meczu w jakim go widziałem widzę że wklada maximum zaangazownaia i daje z siebie 100%
Jak kazdy ma swoje mankamenty ale i tak podziwam jego profesjonalizm
i umiejetnosci.
Doceńcie to wreszcie!
Piotrek szacunek wielki !
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
CRACOVIA - pierwszy Mistrz Polski (1921), jedyny Mistrz Galicji (1913)
CRACOVIA 1906 - na zawsze pierwsi
Wiadomość zmieniona (11-04-05 14:04)
nie no k..wa zawsze będzie strzelał bo malkontenci sobie życzą...osłabiacie mnie poprostu...hm...kibice sukcesu
A sie zapytam szanownych panów, a kto za Banie?????
Nie mamy lepszego napstnika ( Moskała jakis taki mały, nie porwa mnie do tej pory swoją grą, s[podziewałem sie po nim ciut więcej).
Jak strzela(ł) gole to wszyscy nosili(noszą) Go na rękach.Coś nie idzie to już "be".Ciekawe jak sie Piotrek poczuje jak to przeczyta,a napewno tu zagląda.Zastanówcie się co wypisujecie.....
I jeszcze jedno. Pamietam jakie było ujeżdżanie po Piotrku w zeszłej rundzie. Wszystko umilkło po Wiśle Płock. W Cracovii od dawna nie ma "rasowych napadziorów" ale to jeszcze nie dowód że należy tak jechać po kapitanie drużyny. Wierzę, że Piotrek już niedługo się przełamie.
'Chor wujkow' jak to fajnie okreslil raf_ jedynka najpierw przez pierwsza polowe krzyczal caly czas na Banie,'Bania do zmiany,Bania strzel se banie,Citko za Banie,Stawowy oczu nie masz,dawaj Citke'....A jak juz wszedl Citko i gral jak kazdy widzial to bylo,'Citko do zmiany,Citko ruszaj sie,postac przyszedles,Citko gwiazdo,rusz tylek'..po prostu rece opadaja.
Jak widac niektorzy to czytac nie potrafia. Napisalem wyraznie ze chyle czola za to co dokonal i dziekuje. Rozchodzi sie o to ze sobie nie radzi w 1 lidze. Brakuje nam napastnika za niego. Nie mowie wara z Cracovii bo nie mi o tym decydowac a i takich zamiarow nie mam. Jest słaby!!!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)