Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Prowokacje pseudokibiców -nie dajmy się!!!

• Forum sympatyków i k
    • Rozpoczęto 11.04.2005 o 00:22
      Ostatnia aktywność 13.04.2005 o 15:12
      2394 wyświetleń
    • Ludojad

145
      0
    • 13.04.2005 o 08:53
      Post #147083 13.04.2005 08:53
    ... w dupe temu, komu przeszkadzają na meczach kibice w szalikach Wisły dopingujący Cracovię, jak było na ostatnim meczu z Legią... Takim Wiślakom należą się wyłącznie duże brawa i szacunek za odwagę! A poza tym trzeba się cieszyć, że podnoszą frekwencje a swe fundusze przeznaczają na nasz Klub. Nie ma co się oburzać. Ja tam na Wisłę się nie wybieram, ale jeśli ktoś chce iść - jego sprawa, jeśli ktoś chce przyjść - jego sprawa... Cracovia od początku swego istnienia poszczegana była jako Klub tolerancyjny, może nawet za bardzo, co zaowocowało takim, a nie innym określeniem nas - kibiców. W dodatku sytuacja, że ktoś jest kibicem jednej drużyny krakowskiej, a chodzi na mecze drugiej, pooglądać futbol, a nawet pokibicować jej, trwa cały czas... Co najwyżej nie może się przyznać i chodzi na mecze bez szalika swego klubu, co jest zrozumiałe ze względu na pewne aspołeczne jednostki... Komu przeszkadza pokój w Krakowie, wzajemny szacunek?? W swoim życiu kibicowałem (z wiadomych względów) już różnym egzotycznym drużynom typu Valarengii Oslo czy Dynama Tibilisi... Wywoływało to powszechne zdziwienie ogółu, a nawet kibiców Pasów, bo przecież grały one z polskim klubem... Pozostawałem nieugięty. Raz tylko, gdy po sromotnej porażce w Hiszpanii Real wbił Wiśle szybko bramkę pomyślałem sobie, że mogliby nawet wygrać by nie kompromitować polskiej piłki... Żałowałem później, bo rozmiary zwycięstwa przerosły oczekiwania... Po ostatnich wydarzeniach prawdopodobnie zweryfikuję moją postawę - mam na to jeszcze troszkę czasu - do pucharów...
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 13.04.2005 o 10:18
      Post #147102 13.04.2005 10:18
    Docent-''Wisła to nasz przyjaciel, Wisła w porządku jest, musimy z nią tylko wygrać, reszta nie liczy się" Tekst roku , propunuję abyś to zaśpiewał na meczu z Zagłebiem :):)
    • Ferencvaros

2K
      103
    • 13.04.2005 o 12:22
      Post #147131 13.04.2005 12:22
    Ja nie chce widywac ludzi w barwach Wisly na naszym stadionie. To juz jest przesada, a ich tolerowanie przypomina mi tolerowanie zwizkow homoseksulanych. Jest to nienaturalne!!! A do wszytskich, ktorzy sie tak wzruszyli widzac białe gwiazdy na naszych trybunach. Ubierzcie sie kochani w szaliki Cracovii, i idzcie sobie dopingowac Wisle w najblizszym meczu na Reymonta. Rozumiem wszystko. Rozumiem wzajemne ignorowanie sie (dla mnie stan idealny). Rozumiem nawet wzajemny szacunek, i bezpieczne chodzenie po miescie w barwach (moje marzenie). Ale nie rozumiem przychodzenia na nasz stadion w szaliku Wisly!!! Pozostańmy kibicami!!!!! Jednym z elementow kibicowania jest rywalizacja, nie tylko na gruncie czysto sportowym. A historia Wisly i Cracovii to wzajemnna niechec, juz od 100 lat. I nagle kilku histerykow z forum uznaje, ze np kibicowanie Valarendze to obciach. Nie mam pytan...
    • gtx

2.3K
      532
    • 13.04.2005 o 12:34
      Post #147133 13.04.2005 12:34
    Ferencvaros napisał(a): > > Rozumiem wszystko. > Rozumiem wzajemne ignorowanie sie (dla mnie stan idealny). > Rozumiem nawet wzajemny szacunek, i bezpieczne chodzenie po > miescie w barwach (moje marzenie). Ale nie rozumiem > przychodzenia na nasz stadion w szaliku Wisly!!! > Pozostańmy kibicami!!!!! > > Jednym z elementow kibicowania jest rywalizacja, nie tylko na > gruncie czysto sportowym. A historia Wisly i Cracovii to > wzajemnna niechec, juz od 100 lat. I tu się wreszcie zgadzamy :)
    • Dementor

10.2K
      2
    • 13.04.2005 o 12:34
      Post #147134 13.04.2005 12:34
    Ferenc: mieszasz teraz skrajności :P EDIT: muszę chyba rozwinąć: bo to co opisałeś to jest modelowe rozwiązanie - więc nie pisz w że histerycy z forum zaczynają forsować kibicowanie Wiśle (np. w pucharach) za właściwe rozwiązanie :)
    • MisioPas

2K
      1.4K
    • 13.04.2005 o 12:39
      Post #147136 13.04.2005 12:39
    Ferencvaros! Cofnij sie do mojego posta z wczoraj z godziny 22-iej!!! A kurde o czym tam napisalem? Tak to widze i chcialbym zeby tak wlasnie bylo! Wiem ze niektorzy wpadli w euforie ale jak osiagniemy to co tam napisalem bedzie dobrze i mysle ze wszyscy beda zadowoleni a Ci co sie chca napierd.alac to niech to robia ale wlasnie tak jak stoi w tamtym poscie!
    • Mentny

4K
      540
    • 13.04.2005 o 12:46
      Post #147139 13.04.2005 12:46
    No moim zdaniem właśnie Ferenc teraz unika skrajności. Moje poglądy są może nieco bardziej liberalne, ale trudno mieć do kogoś pretensje, że nie będzie kochał Wisły. Jego sprawa i już. Jeżeli tylko nie robi innemu krzywdy to co można mu zarzucić? Nakazać miłość? Jeżeli ktoś ma ochotę na jakieś bliższe związki, to jego sprawa. Jeżeli ktoś ich nie lubi i bedzie ich tylko tolerował, to jego sprawa. Jeżeli ktoś chce innych lać, bo kibicują innemu klubowi lub zabierać mu szaliki, to już inna bajka. Na to godzić się nie można.
    • Dementor

10.2K
      2
    • 13.04.2005 o 12:56
      Post #147144 13.04.2005 12:56
    Romper: ja się z Tobą mogę spotkać i Ci niektóre rzeczy wytłumaczyć... nie koniecznie mi również chodzi o rozwiązanie siłowe ;) Od wczoraj przestałem się wypowiadać moraizatorsko po tym jak mi jeden z forumowiczów wypomniał że 10 lat temu za małolata sam (razem z nim) ganiałem za wiślakami i kroiłem im szaliki... ale patrząc przez pryzmat wieku, doświadczenia itp. zmądrzałem nieco i chętnie się wiedzą podzielę np. przy browarku.
    • jkm05

829
      0
    • 13.04.2005 o 12:56
      Post #147145 13.04.2005 12:56
    FERENCVAROS - Twoja wypowiedź to dla mnie jest model wzajemnych stosunków z Wisłą. Po prostu tolerowanie się, brak agresji a miłość.... jak ktoś ma ochotę to jego sprawa. Tylko jest pewna pułapka, skoro szaliki Wisły mi nie przeszkadzają (na mnie akurat wrażenia nie robią) to gdy się pojawiają na naszym stadionie też nie powinny przeszkadzać. Ale to tak na marginesie. Generalnie jednak uważam że trafiłeś w sedno. Wisła to nie CRACOVIA a CRACOVIA to nie Wisła. Umiejmy się pięknie różnić i to wystarczy. CRACOVIA PANY!!!!!
    • -D?ugi-

108
      0
    • 13.04.2005 o 13:01
      Post #147149 13.04.2005 13:01
    Ferencvaros ma racje , ja rozumiem sprzeciw rozróbom na stadionie ale nie chce widziec wisły na naszym stadionie !! bo to jest juz wielka przesada , popatrzcie sobie na historie tych klubów od 100 lat jest obustronna niechęć działaczy , zawodników a w szczególności kibiców . To jest Święta Wojna !! Święta Wojna na boisku i Święta Wojna na trybunach ( chodzi mi o oburzenie dopingiem anty w czasie derbów , warto sobie przypomnieć jak na jesień przywitały nas pieski na reymonta ) I nie rozumiem ludzi typu docent którzy piszą "Wisła to nasz przyjaciel, Wisła w porządku jest, musimy z nią tylko wygrać, reszta nie liczy się" ;-/ chyba co poniektórym po marszu pojednania powróciły wspomnienia swych korzeni kibicowskich ze piszą takie głupoty .... Ludzie nigdy nie było zadnego pojednania i nigdy nie będzie a Ci którzy myslą inaczej i wykłócają sie o to z Pasiakami niech zejdą na ziemię . Ludzie ignorujmy sie a nie mówmy o " pojednaniu" Cracovia to jest nasz klub i historie tego klubu tworzymy tez my Kibice !! Pasiaki !!!
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 13.04.2005 o 13:42
      Post #147162 13.04.2005 13:42
    Z Wisłą powinny być takie relacje jak z Hutnikiem.....
    • DSS

4.4K
      1K
    • 13.04.2005 o 14:24
      Post #147172 13.04.2005 14:24
    Ludzie kazdy pisze to co jego poprzednik, sa dwie grupy: -Kibice pragnacy jednac sie z wisła -Kibice majacy odwrotne zdanie do pierwszych Obie grupy cały czas pisza to samo co powoli staje sie nudne, denne i ki **** wi jakie jeszcze. Dajcie sobie spokoj, skonczcie juz to *********** bo "Co sie ma wydazyc, wydazy sie i tak na ulicy" Reasumujac, pokasojcie te tematy bo w kazdym jest to samo!:/ To co piszecie na forum robcie poza netem:/
    • Ferencvaros

2K
      103
    • 13.04.2005 o 14:25
      Post #147173 13.04.2005 14:25
    Dementor- tylko ja pisze o skrajnosciach?? Popatrz na wpisy naszych kibicow, ktorzy byli tak oburzeniu tym, jak potraktowano posiadaczy szlikow Wisly. Albo tych wszystkich Wislakow, ktorzy ostatnio rozmozyli sie na naszym forum jak króliki w Autralii. Co drugie slowo to jakies brednie o pojednaniu, Ojcu Świętym i tolerancji. Popatrz na to, co pisze np docent... Szczerze- to mam juz tego dosc, i chyba nie tylko ja. Wyszli nagle z zakamarkow internetu "normalni", ktorzy sprzeciwiaja sie temu i tamtemu. A jeszcze 2 tygodnie temu zdanie ogolu bylo jasne- "Anty GTS". Nie kazdy to pisal, wykrzykiwal, ale prawie kazdy- w tym tez i ja- w ten sposob myslal. Nie mozna z dnia na dzien zmieniac nagle nastawienia. Msza miala miejsce, gdyz smierc Ojca Świetego to wydarzenie, przy ktorym wszystkie inne wydaja sie banalne i nieistotne. Ale to sie juz skonczylo!!! Ziemia kreci sie dalej... Dyskusja o huliganach i bandytyzmie toczy sie tylko dlatego, ze doszlo do tej mszy. Ale zrozumciez ludzie, ze bylo to wydarzenie, ktore sie juz nigdy nie powtorzy!!! I wlasnie dlatego bylo ono takie wazne i wyjatkowe.
    • ar

482
      105
    • 13.04.2005 o 14:43
      Post #147176 13.04.2005 14:43
    DSS jest jeszcze trzecia grupa - prawdopodobnie najbardziej liczna - - mająca głęboko gdzieś wisłę, legię ............... /wstawić co kto uważa/, pojednania itp - ale również mająca dość "atrakcjyjnych" zdarzeń jak na legii, którym się zwyczajnie niedobrze robi jak słyszy wisła to stara ............ - po to po prostu stało się nudne,
    • DSS

4.4K
      1K
    • 13.04.2005 o 14:47
      Post #147177 13.04.2005 14:47
    ar - ale trzecia grupa tez ******** to samo, wszystko jest przewałkowane.
    • ar

482
      105
    • 13.04.2005 o 14:57
      Post #147181 13.04.2005 14:57
    w sumie się zgadzam z Tobą - bicie piany a taka ciekawostka - pisząc wisł.. - napisałem z małej litery - a tu się poprawiło - ciekawe
    • DSS

4.4K
      1K
    • 13.04.2005 o 15:12
      Post #147183 13.04.2005 15:12
    Ja tak samo ale to chyba jest juz tak ustawione, ze samo poprawia na duza:/ (bez sensu) ale juz nie robmy czaterii bo nas zjada zaraz:P Czyli jak to wszystko podsumujemy wyjdze, ze nie ma po co dalej pieprzyc o pojednaniu, przynajmniej na necie.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie