Znowu to samo... Nie wiem, moze jakies takie formulki trzeba pisac stosowne do okazji: "kibicuje Cracovii od 9 roku zycia... moj pasiasty rodowod moge udokumentowac dwa pokolenia wstecz...", albo moze powiniennem sobie zmienic sygnaturke na "10.1994: Cracovia - Kamax Kanczuga 3:0".
"Gdzie byliscie.... ble ble ble... a bo w trzeciej lidze... ble ble ble... podkrakowskie wioski... ble ble ble...". Jestescie szurnieci! Przed kim broniliscie Cracovii?! Przed wspaniala bojowka Karpat Sieprawa, czy przed rolnikami z Niedzwiedzia? Jesli nie bylo szansy na burde to nie nie jechaliscie na mecz, wielcy chuligani!
Jak to jest, ze z trzeciej ligi pamietam mecze wyjazdowe, na ktorych w ogole nie widzialem ludzi w barwach Pasow?! Jak to jest, ze w trzeciej lidze mlyn Pasow okresowo ginal smiercia naturalna, a na meczach bylo po kilkuset dziadkow?!
Gdziez wiec wtedy byliscie, wielcy chuligani?!
-
-
Prowokacje pseudokibiców -nie dajmy się!!!
Dyskusje na temat co być powinno nie mają sensu. Każdy logicznie myślący człowiek wie co dla jego klubu jest najlepsze.
Jeżeli potencjalnie zdaży się że Profesor będzie miał w końcu dość tego bagna i odejdzie z klubu to "chuligani" będą mogli podziękować samym sobie. Znów wrócą te świetne czasy kiedy będzie można przywitać się z każdym z 300 kibiców na meczu z Górnikiem Wieliczka (nie obrażając jego kibiców)
Nie wiem czy pamietacie mecz z Ruchem? Dwa dni wczesniej profesor wylozyl 2,5mln zl. na spolke! Jesli dobrze pamietam to chyba wtedy wykupil najwieksza liczbe akcji! Jesli sie myle to sprostujcie. Na meczu co bylo przypominac chyba nie trzeba! Dokladnie na drugi dzien Filipiak powiedzial w wywiadzie ze jest wzbuzony tym co sie stalo i gdyby to sie stalo tydzien wczesniej to pieniedzy by nie wylozyl! To tak do wypowiedzi ktore glosza ze klub istnieje dzieki bandziorom bo gdyby zadyma byla tydzien wczesniej to w dupie bysmy teraz byli!
Nie robcie ze mnie wapniaka bo mam 29 lat!!! :)))
[zachowuj sie - wiecej kultury, to nie chlew]
I jeszcze jedno, przeczytałem to na forum Wisły, jeśli to prawda to to już jest poniżej dna, ale może któś to potwierdzi:
napisał Magnus:
"Dopiero dzisiaj się dowiedziełem w radiu Kraków, że psychole z Cracovii po meczu z legią poszli pod Kurie i wyszukiwali barw klubowych, które były przez nich niszczone a niektóre zabierane. Wiecie coś o tym? Jeżeli to prawda to większego sku......twa nie widziałem."
Odpowiedz na wczesniejszy post Agnana
Jak chcesz tak to idz na wisle i im kibicuj
a tak pozatym wisla ma ogromny zwiazek z komuna gdyz chodzili tam sami milicjanci przyczajone ORMO itp.
WIEC JA NAPEWNO NIE BEDE SIE Z NIMI JEDNAL
A TEN KTO KASUJE MOJE POSTY NIE WIEM CZEGO SIE OBAWIA ??
ZE ZNAJDA SIE INNI TACY CO BEDA CISNAC WSZYSTKIM BARANOM !!??
[zachowuj sie]
[zachowuj sie]
Kubuś. ... zero szacunku dla ciebie ......! a chcąc wyzywać zapraszam na najbliższym meczu wszyscy widoczni możesz podejść i powtórzyć text który zapodałeś na necie internetowy kibolu:>
Wiadomość zmieniona (12-04-05 19:00)
forumowcy chcą sie jednać to się jednają ale mogą to zrobić tylko na internecie !! nigdy nie będzie pojednania z żadną wisłą legią ani żadną kur.wą !
a tym co piszą o bandytach że czeba ich wyeliminować to niech probuja to robić !! hahahaha !! frajerzy jesteście i tyle
pozdro marcin-ksc-3xl
Cracovia Siemaszki
Kubuś napinaczu podejdz na meczu i powiedz w oczy to co napisałes jezeli masz do kogoś problem , frajer z ciebie i tyle !
Poziom tych wszystkich dyskusji zaczyna mnie denerwować.
Zaraz polecą posty i bany.
Zbastować proszę z obraźliwymi stwierdzeniami i kozakowaniem.
Santo dzieciaku , nawet nie wiesz jak bardzo śmieszny jesteś
Tobie nie ale przeszkadzają Cracovii
Santo! Zawsze mialem do Ciebie szacunek i sympatie! Wlasnie ja stracilem! Reprezentujesz dno! Mam was ku.rwa coraz bardziej dosc!!!
ps. Zebys jeszcze byl taki do polszczyzny jak do bandytki!!!!
Czeba pisze sie Trzeba! Pewnie na tej lekcji zamiast sluchac pisales po lawce ze Wisla to k...! O ile taki element do szkoly wogole przyjmuja!!!
Wiadomość zmieniona (12-04-05 20:00)
Autor: marcin-ksc-3xl (---.net.autocom.pl)
Data: 12-04-05 17:01
Jak chcesz tak to idz na Wisle i im kibicuj
a tak pozatym Wisla ma ogromny zwiazek z komuna gdyz chodzili tam sami milicjanci przyczajone ORMO itp.
??? i pewnie jeszcze wojsko tam zwozili. Komuna zniszczyła cały nasz sport a nie tylko Cracovię. Niewiele o tym wiesz
dolfuss jak bys chcial wiedziec nawiazujac do tego to policja do tej pory dostaje bilety na mecze wisly wiec jak nic nie wiesz to sie lepiej nie oddzywaj
http://www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=13&news_id=61092
Polecam wszystkim którzy chcą zwiększyć swoją wiedzę.
depesz - Całkowicie się z tobą zgadzam.
Ja na Pasy trafiłem przez hokej. Gdyby nie Profesor nigdy bym na piłkę nie poszedł. Powiem tak - jak Pasy spadły do z ekstraklasy, to przez dwa sezony
przychodziło na mecze po 50 os (max! a bywalo i 10-15 ). A klub wtedy potrzebował każdych pieniędzy. Jak tylko zaczeły się pojawiać wyniki, to nagle sobie wszyscy przypominali - tylko czym to się w tedy kończyło? Dwa razy zamknięto lodowisko z powodu burd.
Bardzo się bałem meczów z unią bo jestem świadomy na co "naszych" stać.
Moim zdaniem temu że chuligani tak rozrabiają na stadionach winne jest głównie polskie prawo i jego egzekucja.
Żeby się ich pozbyć ze stadionów potrzebne są 4 rzeczy:
1) Chęć pozostałych kibiców i innych środowisk - to jest
2) Chęć klubów by pozbyć się chuliganów ze stadionów - to też jest
3) Dobre prawo (ostre) - tego nie ma
4) Skuteczne egzekwowanie tego prawa - tego też nie ma
Ad.1 Normalni kibice nie chcą chuliganów i to oczywiste, tylko że oni przecież bandytów nie wyrzucą ze stadionów... mogą co najwyżej na nich gwizdać i wyrażać swe oburzenie, a to w praktyce nic nie zmienia
Ad.2 Kluby też chcą się pozbyć problemu jakim są chuligani, bo przez nich są same straty oraz odstraszają oni innych kibiców. Ale kluby same też nie rozwiązą tego problemu. Prawie u nas nie ma systemów kontroli kibiców (różnych kart imiennych pozwalających identyfikować kibiców, z monitoringem troszkę lepiej - ale to jeszcze nie jest ideał) i to nie dlatego że kluby nie chcą, ale są biedne i ich nie stać - tu potrzebna jest pomoc PZPN i państwa - na razie jest ona niewystarczająca. W/w instytucje przerzucają odpowiedzialność w rozwiązaniu problemu na kluby, a to nie one maja łapać chuliganów, a juz tym bardziej ich zamykać...
Ad.3 Prawo jakie jest każdy wie... Policja jak już łapie chuliganów, to za kilka godzin oni są w domach po wpłącie 100 czy 200 zł kolegium... (Nawet jak ich ofiary są w szpitalu) - jest to często "niska szkodliwość społeczna".
Ci którzy napadają na innych ludzi (innych kibiców i Bogu ducha winnych ludzi) powinni trafiać na kilka lat za kratki - to może wyleczyli by się z tego. A na stadion na pewno by nie weszli... Tylko że do tego trzeba kogoś z charyzmą, kto by w sejmie potrafił przekonać większość jak poważny jest to problem (bo jest) i przeforsować stosowne przepisy prawne...
Ad.4 Najważniejsza sprawa - egzekucja prawa. Tego w Polsce praktycznie nie ma. Chuligani olewają zakazy stadionowe (bo niektórzy je mają)a i tak bez żadnego problemu wchodzą na mecze. Jak już wspomnialem większość jest wypuszczana po paru godzinach i nic im sie nie dzieje. W innych państwach odsetek chuliganerii na poczatku zwykle jest podobny - tylko że tam jak np. w Anglii w końcu wzieli się do roboty i powsadzali ich do więzień. Po tym ocalała resztka chuliganerii dała sobie spokój lub zeszła do podziemia, bo wie że jak coś przeskrobią to kara jest NIEUCHRONNA. I to jest najważniejsze - u nas większość ma to gdzieś bo wie, że do pierdla to może trafi dopiero za morderstwo. Za mniejsze przestępstwa zawsze się wywinie.
Tu potrzeba specjalnych komórek sądowych, w którym sprawy nie będą ciągnąć się latami, lecz będą rozpatrzywane na bieżąco.
I niestety dopóki nie będzie u nas kogoś pokroju Margaret Thacher, albo nie zdaży na jakimś stadionie wielka tragedia (odpukać) to dalej będzie tak samo.
Prawie każdy klub ma ten problem - jedni w większym stopniu inni w mniejszym. Cracovia raczej w większym stopniu - i żaden sam z osobna sobie z nim nie poradzi mimo najlepszych chęci, bo to nie klub ma łapać chuliganów-przestępców i ich osądzać.
"ps. Zebys jeszcze byl taki do polszczyzny jak do bandytki!!!!
Czeba pisze sie Trzeba! Pewnie na tej lekcji zamiast sluchac pisales po lawce ze Wisla to k...! O ile taki element do szkoly wogole przyjmuja!!!"
ciesz się że ty nie popełniasz błędów. z bandytką nie jestem związany w takim stopniu jak ci się pewnie zdaje. i takie elementy do szkoły właśnie przyjmują. Ty pewnie już jesteś po studiach. Studencik! Klaskałeś legii jak spiewali cwel cwel cracovia ?? frajerzy jesteście-żal mi was
ale zgode internetową macie dobrą :) hahahah !
Najgorsze jest to że zaczynamy się na Forum wyzywać.
Tylko po co? Tak czy inaczej na stadionach zacznie się uspokajać, jedna czy druga zadyma po drodze nic nie zmieni. To jest proces który bardzo powoli ale postępuje. Jeśli ktoś popatrzy na sytuację z pewnej perspektywy i na chłodno to nie musi być socjologiem by to zauważyć.
Ja osobiście nie wierzę w zabieranie szalików pod Kurią (być może nie chcę w to wierzyć). To by było jak bezczeszczenie grobu, profanacja. Jeśli ktokolwiek (z tej czy innej strony) by to zrobił to jego człowieczeństwo dla mnie stoi pod znakiem zapytania.
CRACOVIA PANY!!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)