wyszlo na moje ze "pojednanie " to pic na wode, a teraz wszyscy placza.
-
-
Cracovia - Legia czyli przedsmak derby!
A ja przypominam, że przed mszą w poprzedni poniedziałek były pewne ustalenia z TS. Dlatego też uważam, że skoro raz wyszło, to należy porozumiewać się z tymi samymi osobami. Chodzi mi o to, że prawdopodobnie wtedy biletów dla TS nie przejmą chuligani.
To jest ważne dlatego, że stosunkowo niewielkie grupy bandytów są doskonale zorganizowane (mówiąc wprost: mafia), a niektórzy debile łatwo ulegają ich wpływom, bo istnieje kult siły.
Z naszej strony powinniśmy więc przeciwstawić nie tylko ilość "normalnych" (90%), ale też jakieś więcej niż minimum organizacji.
Mimo wszystko namawiam do optymizmu przed derbami.
kkk_84: im sie nie przegada.. dopuki sami kiedys niedostana wpier.... (nikomu tego nie zycze) zobacza co to znaczy "pojednanie"
Piszemy,mówimy,czytamy ale może dobrze by było by częsciej Zarząd klubu zdawał relację jaki ma plan walki z stadionowym bandytyzmem i jak idzie jego realizacja.Wszyscy którzy chcą spokojnej Cracovii mają prawo tego wymagać!!
Ci którzy myśleli że po smierci Papieża, skończą się zadymy a kibice będą się kochać ......niech się pukna w kalarepkę....Ale i tak zdarzył się cud...który trwał tydzień...
Chyba niektórych pokręciło coś. Już trabią o tym, że z pojednania nici i wracamy do wojny.
Po pierwsze, to większość kibiców faktycznie nie musiała się jednać, bo na nich obce barwy nie działają jak płachta na byka. Niektórzy jednak sporo zrozumieli.
No i jest grupa, która nigdy pojednania nie chciała, bo zadymy to ich środowisko naturalne. Napierdzielać się, to jest sól i sens ich marnego żywota. Oni trąbią wszem i wobec, że pojednania nie będzie. W taki razie niech się napierdzielają do woli z podobnymi sobie. Niech tylko robią to w ustronnych miejscach, w gronie zainteresowanych i bez wspominania nawet o Cracovii.
Wiadomość zmieniona (11-04-05 16:08)
Jak ktoś jest bandytom, to nim jest. Jeśli idzie na demolkę to niech idzie w swoim prywatnym imeniu. Dlaczego, własnie przez takich pajaców, "jakaś" dziennikarka ma bluzgać po kibicach Cracovi.
A ja takie 'cudeńko' znalazłem :]
http://www.legia.net/foto/05cracovia_legia/05cracovia-legia50.jpg
Klub ma penłne nasze poparcie - wysiekać to draństwo z naszego stadionu!!
I jeszcze jeden kwiatek :))))
Cytat:
Do zamieszek doszło wczoraj po meczu w Krakowie. Kibice Cracovii i Legii stoczyli bitwę na ulicach, zniszczonych zostało kilka aut. W trakcie meczu tylko w pierwszej połowie kibice zachowywali się wzajemnym szacunkiem.
(...)
Fani stołecznej drużyny skandowali: "hej, hej Cracovia", za co otrzymali potężną porcję braw . Ale w drugiej połowie pojawiły się wyzwiska, a po tym - jak jeden z kibiców rzucił racą w transparent Cracovii - miejscowi odrzucili świecę dymną do sektora przyjezdnych.
DO WSYZSTKICH KTORZY MYSLA NORMALNIE - PRZECZYTAJCIE POST GTX PT:
"CRACOVIA TO MY"
I WPISZCIE SIE. ZAMANIFESTUJMY NASZA LICZEBNOSC. SILA TYLKO W JEDNOSCI!!
Zubereg - sam się puknij w kalarepkę jeżeli nie zauważyłeś zmiany w reakcjach normalnych kibiców. Już nie ma milczącego przyzwolenia dla bandytyzmu. Początek został zrobiony i teraz nie można dopuścić by to oni stanowili o obliczu Cracovii. Już wystarczy gadania "a nie mówiłem" i machania ręką. Sami tego nie zrobimy, ale nawet poprzez to forum (czytane przez Zarząd) możemy wpływać na podjęcie dalszych działań.
jupiter
Poczekamy do derbów....
A tak na marginesie jutro zobaczymy pojednanie JUVE i Liverpoolu...Niektórzy się zdziwią......
Pozwolę sobie przypomnieć pierwszą połowę. Była kultura w całosci i pierwszorzędne brawa, naprawdę imponujące. W drugiej próby antydopingu były b. słabe. A tych zadymiarzy przy klatce legionistow było niewielu. Do racy poleciał raptem jeden i szkoda, że nie dosłyszał okrzyków potępienia. Na A1 też bywały okrzyki dezaprobaty do antydopingowców. Szkoda, że spiker nie włączał się w większym stopniu. A walka była poza stadionem i to z policją, właściwie bez powodu. 12 przymknięto. Dzisiaj decyzję podejmie prokurator, zobaczymy jaką. Wytrwajmy, przy niegłupim, aktywnym prowadzącym. Może z Świstakiem i A.A
Derby mają być dla wisły PIEKŁEM a nie wersalem :):)
Szanowny Jasnie Panie, brzydko mi Pana email odpowiada jak do niego zapytania kieruje...
Nie rozumiem czemu nagle co poniektórzy sa tak przeciwni dopingowi anty , a jeszcze nie tak dawno na meczu z jagiellonią cały stadion spiewał wisła to stara ku*** przez 2 minuty na non stopie i to spiewali tez dziadki i pikniki a teraz nagle maja coś przeciwko ... I wracając jeszcze do tego "pojednania" to radze poczytajcie sobie posty które były pisane przed derbami jakoś nikt w nich nie pisał o "pojednaniu" raczej przeciwnie . Żadnego "pojednania" nie było i nie będzie ! nienawiść do wisły jest zakorzeniona w historii i nie da sie tak poprostu tego zmienić . I żeby nie było jestem przeciwny rozróbom na stadionie i ganiania z nozem po ulicach i dźganiu niewinnych ludzi ale jestem tez przeciwko "pojednaniu" jak wyglądały by derby bez tego smaczku , klimatu i tej adrenaliny ?
Długi - to że śpiewało 1000 jemiołów na 5 tys obecnych to jeszcze nie jest cały stadion
jasne
w ramach walki z pojednaniem nalezy wysyłac osiłków na gniazdo i tłumaczyć co ma leciec
i tak straciliśmy Świstaka
jest to niewątpliwie powód do dumy
mam nadzieje, ze zuberegi, kscQrdwanowy, santy, liptony, devy i inne wynalazki (ci z 300 oczywiscie, A JAKŻE) teraz wejdą na gniazdo i pociągną "wisła stara" na pełnej kurwie przez 90 minut + przerwa :((
Maniex
Ja nie mam ambicji gniazdowego, ale derby to derby....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)