PAS napisał(a):
> 4. Niepotrzebnie odrzucona w kibiców Legii petarda warszawska
Typ od Nas chcial oddac Legii to co im z rak wypadlo !!!
Jaki kurwa minus ????!!!!!
-
-
Cracovia-Legia 1:0 !!!
Dementor to Ty chyba na innym meczu byłeś bo ja przynajmniej ze 2 razy słyszałem "wisła to ...."
niestety nie umiem gwizdać ale na następny mecz biore gwizdek albo takie cuś jak na mecze żużlowe i bede napier.... ile wlezie jak bedzie anty ....
co do tych z końcówki sektora "c" to fakt jest faktem że kolesie są nam zupełnie niepotrzebni tak samo jak spinki z jakimiś oszołomami z wa-wy
chodzę na Cracovie i Jej kibicuje !!!
Sprawiedliwości stało się zadość.Legii nie pomógł nawet czarny oszust.On cały mecz czekał na ,,taką okazję by wywinąć numer"'.Ciekawe jak to się stało że kibicom legii udało sie przemycić na nasz stadion racę i innne przedmioty.Nasza ochrona nie powinna do tego dopuścić .Rzucenie tej racy w naszą flagę i niemal zapalenie jej spowodowało eskalację konfliktu.Za brak profesjonalizmu nasza ochrona powinna ponieś konsekwencję.Co do meczu to cała drużyna walczyła do upadłego od 1-90 minuty.Bardzo pewnie zagrał mlody Swistak(nie winie go za karnego ktorego nie było).Super robotę w destrukcji zrobił dziś Baran .Był on prawdziwym przekleństwem legionistów.Co do Citki to nie jest w najwyższej formie ale to piłkarz super kreatywny .Jego podanie do Bojara po którym nie został odgwizdany ewidentny karny dla nas było idealne.Cała drużyna zasługuje dziś na pochwalę za ogromnę serce do gry i waleczność do upadłego.
A moze by tych kolesi utopić w Wiśle. Miałoby to taką symboliczną wymowę ;-)
Jestem tu nowy i pisze bo juz nie wytrzymalem. Kibicuje craxie ale nie mam przy tym jakiejs szczegolnej niecheci do Wisly ani jej kibicow. Po mszy na Kaluzy myslalem ze cos sie odmieni, ze jednak uda sie pojednac Wisle i Cracovii ale dzis kibice poprostu pokazali co znacza zapewnienia i obietnice. Po co byly wszystkie msze i marsze pojednania miedzy Wisla i Cracovia jesli bitwy tocza sie z innymi przyjezdnymi kibicami. Z nimi chyba tez mial byc rozejm ale widze ze nie wszyscy zrozumieli to wszystko. Teraz widze ze po smierci Ojca Swietego wszystko bylo robione na pokaz nie wiem po co i skonczyly sie juz chyba piekne chwile spokoju i pojednania. Juz raczej w to nie wierze ze sie moze udac a Ci co to wszczynaja niech sie nad soba zastanowia.
Potter, co Ty piszesz?? Jaki młody Świstak?? przecież on ma 28 lat!!
Pozdrawiam
Do pottera:
"Ciekawe jak to się stało że kibicom legii udało sie przemycić na nasz stadion racę i innne przedmioty.Nasza ochrona nie powinna do tego dopuścić"
W taki sam sposob jak kibice Cracovii zdobyli kamerdloce i zaczeli rzucac w legionistow. Nie widze roznicy. Aporopo ochrony. Gdzie ty widziales jakas ochrone?? No chyba, ze chodzi o taka z shotgunami :)
Wiadomości dnia
Bójki fanów Cracovii z policją po meczu z Legią
10.04.2005 21:13
Pod koniec niedzielnego, ligowego meczu piłkarskiego Cracovii z Legią Warszawa doszło na stadionie do bójek kibiców obydwu drużyn, a po spotkaniu szalikowcy zaatakowali policję. Pięciu funkcjonariuszy oraz dwóch kibiców zostało rannych.
- Pod koniec meczu fani Cracovii obrzucili kibiców Legii, zgromadzonych w wydzielonym sektorze, kamieniami, butelkami oraz metalowymi przedmiotami - powiedziała PAP komisarz Sylwia Bober- Jasnoch z wydziału prasowego policji. - Dwóch kibiców Legii zostało rannych i przewieziono ich do szpitala. Następnie szalikowcy Cracovii próbowali sforsować ogrodzenie sektora, w którym znajdowali się przyjezdni z Warszawy. Wtedy klub poprosił o pomoc policję, która zaprowadziła na stadionie porządek.
To nie był jednak koniec awantur. Kibice Cracovii szybko zapomnieli o przyrzeczeniach, złożonych kilka dni temu podczas mszy świętej odprawionej na stadionie w intencji Ojca Świętego, kiedy to zapewniali o pojednaniu z szalikowcami innych drużyn. Wówczas skandowali "Pojednanie dla papieża". Niedzielny mecz okazał się, że to były tylko puste słowa.
- Po meczu szalikowcy Cracovii zaatakowali policjantów, którzy wychodzili ze stadionu - poinformowała Sylwia Bober-Jasnoch. - Kibice, zorganizowani w mniejsze i większe grupy obrzucali policjantów kamieniami oraz innymi ciężkimi przedmiotami. Do starć doszło na sąsiadujących ze stadionem ulicach. Pięciu policjantów zostało rannych. Uszkodzono cztery radiowozy. Policja użyła miotaczy wodnych oraz broni gładkolufowej. Wieczorem zapanował spokój wokół stadionu Cracovii.
20 najbardziej agresywnych kibiców Cracovii zostało zatrzymanych przez policję.
(PAP)
LUDZIE!!!!!!!!!!!! TRZYMAJCIE MNIE BO ZWARJUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Centralne Wojskowe Ku.rw.isko Sportowe
Wiadomość zmieniona (10-04-05 23:48)
odniośnie ochrony na stadionie stanowczo nadaje sie ona do wymiany , brak profesjonalizmu w każdym calu , wnieśc mozna prawie wszystko , ludzie wchodzą na stadion na ,,lewo'' , odnośnie śpiewów anty .... jakoś się to dziisja dało zrobić ale wolałbym słyszeć te śpiewy niz ogladać i słuchać teraz o zajściach po meczu bo za przeproszeniem żyg......... mi się chce .
Maniex z calym szacunkeim dla Ciebie uwazam ze powiedzialem cala prawde, a zeby wiedziec i zrozumiec pewne sprawy trzeba byc w odpowiednim momencie o odpowiedniej porze.
A ciekawe kiedy doszło do bójki kibiców obydwu drużyn ???
Jak ja luvie takie bezsensowne zdania w gazetach.
Już mnie one wogóle nie ruszaja. Kolejny news za 3 dni wszyscy zapomna.
Wiadomość zmieniona (10-04-05 23:59)
TO SAMO ŚCIERWO NA ONECIE!
"Pod koniec meczu fani Cracovii obrzucili kibiców Legii, zgromadzonych w wydzielonym sektorze, kamieniami, butelkami oraz metalowymi przedmiotami - powiedziała komisarz Sylwia Bober- Jasnoch z wydziału prasowego policji. - Dwóch kibiców Legii zostało rannych i przewieziono ich do szpitala. Następnie szalikowcy Cracovii próbowali sforsować ogrodzenie sektora, w którym znajdowali się przyjezdni z Warszawy. Wtedy klub poprosił o pomoc policję, która zaprowadziła na stadionie porządek".
To nie był jednak koniec awantur. Kibice Cracovii szybko zapomnieli o przyrzeczeniach, złożonych kilka dni temu podczas mszy świętej odprawionej na stadionie w intencji Ojca Świętego, kiedy to zapewniali o pojednaniu z szalikowcami innych drużyn. Wówczas skandowali "Pojednanie dla papieża". Niedzielny mecz okazał się, że to były tylko puste słowa.
"Po meczu szalikowcy Cracovii zaatakowali policjantów, którzy wychodzili ze stadionu - poinformowała Sylwia Bober-Jasnoch. - Kibice, zorganizowani w mniejsze i większe grupy obrzucali policjantów kamieniami oraz innymi ciężkimi przedmiotami. Do starć doszło na sąsiadujących ze stadionem ulicach. Pięciu policjantów zostało rannych. Uszkodzono cztery radiowozy. Policja użyła miotaczy wodnych oraz broni gładkolufowej. Wieczorem zapanował spokój wokół stadionu Cracovii".
20 najbardziej agresywnych kibiców Cracovii zostało zatrzymanych przez policję.
TYLKO WISLA.
to samo bo to PAP
nie nie mam, tak was prawda boli zrobcie sobie gniazdko milosci i dalej zapraszajcie kibicow Wisly i Hutnika do nas ( dobrze ze Ci co byli nic im sie nie stalo) gadajcie sobie jak to pieknie jest czasem pojedzcie po klubie zeby Kordyl mial co przedrukowac w Gazecie i udawajcie ze jest pieknie i cacy a jak ktos Wam powie jaka jest prawda i co lepsze ostrzega Was wczesniej to po nim jedziecie.
PS. Maniex jak juz ban dla mnie to nie dobowy bo to nic nie da tylko minimum z miesiac.
kkk_84,
W czym przeszkadza Ci zaprzestanie bluzgania na Wisłę?
mi nie przeszkadza zaprzestanie tylko ze ludzie na forum gadaja o tym a dlaczego bluzgi polecialy to nie wiedza jak by stali tam gdzie ja to by wiedzieli i zaden by sie slowem nie odezwal.
Nie ma się co dziwić mediom że mają sensację. A co myślicie że napiszą że prowokowała Legia, lała się Legia i bluzgała też. Przez ostatni tydzień nie było dnia żeby jakaś telewizja, gazeta lub radio nie dawały newsów dotyczących Cracovii i to newsów bardzo nam przychylnych. Sami to zjeb..., niestety.
muszę wziąść kkk w obronę... taka prawda jest że bandyci na razie potrafią skutecznie sterroryzować normalnych ludzi, o tym kkk pisze...
widziałem podobną sytuację na A1...
Trafia mnie że dzięki takim ludziom w Polskę idzie zła fama.
Pozdro dla prawdziwych kibiców... nie mylić z bandytami!
kkk_84,
Ok, teraz rozumiem. Źle zrozumiałem wcześniej..
Wiem, że nie da się wszystkiego od razu załatwić, bo to po prostu niemożliwe. Ale jeśli naprawdę chcemy cokolwiek zrobić, to musimy w tym trwać choćby nawet się paliło i waliło. Nie możemy nawet jeden raz odpuścić i pogodzić się z tym, że kibole znów zaczynają swoje chore jazdy na stadionach i w ich okolicach (lub inaczej: w imię barw klubowych).
Po stronie Wisły również wszyscy zdają sobie sprawę z tego, że lekko nie będzie i na efekty na pewno trzeba będzie czekać. Jednak w większości są tacy, którzy chcą - może nie przyjaznej - ale na pewno kulturalnej atmosfery na stadionach w Krakowie. I nie tylko na stadionach, ogólnie - pomiędzy kibicami.
Na derbach po prostu trzeba pokazać, że dla normalnych kibiców nie liczy się jeżdżenie po innych, lecz doping. Że ważniejsze i bardziej honorowe jest zagłuszenie dopingu rywali swoim, a nie ułożenie bardziej "wykwintnej wiązanki" w ich stronę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)