No przecież że nie Niemcy....;-)
-
-
w środę z Jagiellonią
Jesteś pewny?? Bo już sam nie wiem ;)
Wiesz, dla mnie Polska to jest nawet w Mińsku, Wilnie, Lwowie, Lidzie, Grodnie i Pińsku.
Nie chodzi o polityczne granice, ale o vaterland (jak dla mnie Cracusa) lub heimat (dla żyjących tam Polaków).
Sorki za tak patriotyczny ton, ale zupełnie nie czuję bluesa co do obraźliwości słów, że ktoś jest z Biało (Stoku) Rusi.
Jak już musiałbym się na Białostocczanach wyżyć, to rzekłbym, że w zasadzie są jedną wielką osadą folwarczną dla Jaśnie Pana hr. (xięcia?) Branickiego. Gdyby nie on a potem trochę Żydów co w textyliach dłubali w XIX w., to by tam dalej Puszcza Knyszyńska rosła.
Poza tym jak ktoś już pojedzie do tego stoku, to niech sobie pochodzi pomiędzy cerkwiami i kościołami "rzymskimi" żeby różnorodności powąchać.
U nas tego nie uświadczysz (chyba, że przyjmiemy kryteria klubowe...).
:)))
Ja też daleki jestem od (oczywiście poza przekomarzaniem się z kolegami ze wschodniej ściany - ale to raczej z Sanokiem czyli Ukrainą:-)) odbierania prawa do polskości mieszkańcom wschodnich rubieży Rzeczpospolitej, podbnie jak Klaros Wilno czy Lwów traktuję jako POLSKIE miasta, no ale drogi Klarosie wiesz jak to jest w klimatach kibicowskich;-)))
a w Białymstoku byłem - nie podobało mi się nie wybieram się w związku z tym:-)))
No dobra, niech będzie Polska B.....
Zadowoleni?
Już lepiej...
:))))))))))
wiecie co chłopaki ...
dajcie se na luz ...
nie czuję się obywatelem tego kraju kategorii B ...
i proponuję zakończyć te śmieszne wywody o wyższości ...
z prostego powodu ...
na "ścianie wschodniej" jest nas trochę ...
Przemyśl,Rzeszów,Lublin,Biała Podlaska,Siedlce,Łomża ...
wszędzie tam są kibice Cracovii ...
wielu z nas jest bardziej nawiedzonymi pasiakami niż wy z CK Krakowa ...
Robert dobrze napisane !
Polska B nie jest zła :).
Karvin net - napinacz :D
wiec wielce madrzy krakowscy kibice jasnie nam panujacej Cracovii na niwie malo zaszczytnej ligi chuliganskiej ... Bialystok sie pisze wlasnie tak nie jak Wam sie to zdarza pisac oddzielnie i z malej litery ( jesli nie szanujesz innych nie wymagaja aby szanowali ciebie) Co do polozenia grodu Branickich to niestety ale nijak sie nie da tego na Ukraine przeniesc, co do Bialorusi to tez bardzo chybione porowanie bo blizej nam do Litwy w ktorej z reszta granicach bylismy kilka wiekow temu. Od Bialorusi tez sie panowie odstosunkuje bo podejrzewam ze zaden z Was nigdy tego pieknego i jak ze nam drogiego Kraju nie przeszedl z plecakiem ! Wiec sie nie wypowiadajcie na temat czegos o czym macie naprawde blade pojecie a jedyne co wiecie to pewnie to ze Minsk to stolica Bialorusi a wlada ta kraina niejaki Lukaszenko ktorego imienia pewnie tez nie znacie.
Ja szanuje klub Cracovie a jeszcze bardziej Krakow wiec oczekuje tego samego od Was w stosunku do Bialegostoku i Jagiellonii. Oczywiscie kieruje ten apel do normalnych kibicow Cracovi nie oszolomow co rozwalaja wlasny stadion i miasto ....
ziuk_NYC
PS dodam jeszcze ze w gazecie wybiorczej napisali ze Cracovia nie zglosila sie po bilety dla Was i chyba bedziecie kibicowac swoim przed radiem w domu albo nie daj Boze biegac po Bialymstoku z siekierami ku chwale swojej Cracovi i zamkietego stadionu na Kaluzy
Kolego Ziuk, właśnie po Tobie wpisał się Twój kolega Jaga BKS. Rozumiem, że o takich kulturalnych kibicach wspominasz w swoim poście?
Czy to prawda, że nie wybieracie się na ten prestiżowy mecz ?
Kolego Fikus ja doskonale sobie zdaje sprawe ze i w Cracovii, Jadze i w Wisle ze ludzie ktorzy zawsze beda ublizac innym druzynom, wywieszac chamskie flagi i obijac mordy przeciwnikom zza miedzy. Ale drogi kolego zadaj sobie pytanie czy tedy jest droga do poprawy naszej rodzimej pilki ? w ten sposob chcemy zapelnic trybuny naszych stadionow dzisiatkami tysiecy kibicow przez co przekonamy firmy i prezne koncerny do inwestowania w sport ktory kochamy ? Smiem w to watpic ! Ja jestem wiernym kibicem jednako Jagiellonii Bialystok jak i Wisly Krakow ale nie miesci mi sie w glowie aby nie nawidzic Cracovii jednego z najbardziej zasluzonych klubow dla naszej polskiej pilki tylko dlatego ze Wy nienawidzicie mnie za to ze mam na szyji szalik z biala gwiazda i Jotka.
Czy dla Was jest naprawde tak trudno zrozumiec ze mordobiciem, obelgami szkodzimy sobie nie pomagajac naszym klubom ani o jote.
Zadajcie sobie pytanie co Wam daje renoma bandziorow i imbecyli w Kraju w ktorym zyjecie ? Cieszy to Was ? Jestescie z tego dumni ? Jesli tak to bravo ! nie minie rok jak Profesor z ComArchu zabierze sie z Waszego klubu i polecicie na leb na szyje do III Ligi albo i nizej. Tego chcecie ? Ja nie, ja bym wolal abycie awansowali do I Ligi i tam na boisku z moja kochana Wisla dali taki zajebisty mecz zeby wszystkim w Kraju wyszly galy na wierz . . . lapiecie o co mi chodzi ? czy dalej chcecie sie w swoim bagienku partolic ?
Ech, kolego Ziuk, ja załapałem juz dawno, Ty jednak jak widze nie załapałeś tego co usiłowałem przekazać poprzednim postem. Cóż jednak wymagać od kolejnego "sympatyka futbolu", który wiedzę o kibicach czerpie z forum onetu oraz prasy codziennej.
ps. Oczywiście przyjedziemy do Białegostoku w sile kilkuset dresiarzy którzy uzbrojeni w siekiery zamordują kilku waszych kibiców oraz superkulturalnych sympatyków gwardyjskiego towarzystwa sportowego, którzy słyną z kulturalnego dopingu i wrodzonej awersji do tzw burd stadionowych.
forumowiczu ziuk (kolegą na razie Cie nie nazwę): zauważ jednak że powoli u nas się zienia, fakt faktem że nad rozwydżonymi małolatami (będącymi pod wpływem różnego rodzaju......) nie każdy jest w stanie zapanować, ale walnięcie hasłem że jesteśmy w Polsce odbierani jako "banda imbecyli" to ześ chyba przesadził. Akurat z tym to jest chyba odwrotnie. Na Kauży przychodzą akurat w większości wykształceni ludzie, w przeciwieństwie niż na Reymonta, 1/4 kibiców na stadionie to pracownicy milicji lub ich rodziny - o których to wykształceniu nie śmiem nawet wspominać :P:P:P do tego dochodzą prowincjusze ze wszystkich okolicznych wioch i miasteczek z małopolski, ciekawe czy kiedykolwiek się zastanowiłeś ile Krakusów przychodzi na Reymonta - śmiem wątpić - i dla tego nawet nie będę Cię w tym temacie uświadamiał. Powiem tylko tyle, jest tak wielu bardzo wartościowych ludzi związanych z Cracovią że wyjdziemy z tej zapaści, która już wszystkim obrzydła i odrodzenie (choć dla wielu osób niewygodne - patrz ile nam jest podkładanych kłod pod nogi) i może w niedługim czasie doczekamy się derbów na klasowym poziomie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)