Mam kilka pytan ktore mnie nurtuja od jakiegos czasu.
1. Panie Wojtku - prosze mi powiedziec dlaczego CRACOVIA nie poczynila zadnych wzmocnien w przerwie zimowej???
2.Czy nie uwaza Pan ze czas sie pozegnac z niektorymi zawodnikami?
(np. Dudzinski , Wisniewski , Wawrzyczek , Piatek )
3. Dlaczego zawodnicy Cracovii nie potrafia szczelac z dystansu,tylko zawsze za wszelka cene chca wejsc z pilka do bramki???
4. Dlaczego nie byl Pan wstanie zorganizowac wiecej sparingprtnerow w przerwie zimowej ?
Wiadomość zmieniona (30-03-05 17:36)
-
-
Czy Pan Stawowy jest slepy????
Po **** kolejny taki temat ?!
1. Pan Wojtek tu raczej Ci nie odpowie ;)
2. Patrz pkt 1
3. Patrz pkt 1
4. To nie do niego nalezalo
5. Patrz pkt 1
6. Pan Chmura jest szkoleniowcem ??
7. Patrz pkt 1
8. Patrz pkt 1
;))))
Temat out.
a nie mozecie poczekac na mecze ligowe i dopiero wtedy tyle gadac ? hmm ? powiedziales ze jestes wiernym kibicem , to kibicuj , noi obserwuj sytuacje , a moze sie pomylisz , jak narazie nie przegralismy w tej rundzie wiec jest dobrze :)
nie zamknę...
nie usunę...
ale na przyszłość Panie imi: czy każde pomyje należy wylewać na forum ??
eee. coś ta Chłopy :):):) fajny temat...
........do robienia sobie "powielkanocnych jaj" :):):)
i tak - dla jaj - moje odpowiedzi...
ad 1. "w rundzie jesiennej" wzmocnień nie mogło być bo przepisy zabraniają
ad 2. prosimy o wskazanie konkretów
ad 3. abstrahując od ortografii: strzela się wtedy, gdy jest szansa wpadnięcia piłki do bramki. w innych sytuacjach jest to tylko bezużyteczna sztuka dla sztuki
ad 4. należy rozszerzyć pytanie o kwestię związaną z brakiem papieru toaletowego w tojtojkach
ad 5. rozmowa jak "między nami elektrykami" jeden zna się na prądzie a drugiego prąd poraził
ad 6. prosimy o wskazanie konkretów
ad 7. średnia wieku wyjściowej 11 na Łęczną to 27,5 roku.... temat aktualny za 3 lata. a tak a'propos to średnia wieku drużyn najlepszych w świecie i europie to ok. 29 lat
ad 8. w meczach udanej I rundy wystąpiło niemal 20 piłkarzy
[i]Sam prowadze duza firme i wiem ze milo jest dostac pieniazki[/i] - ZAPROSZENIE DO SPOSNOROWANIA LUB CONAJMNIEJ DO G100 stale aktualne
[i]Nie mozna byc profesjonalnym pilkarzem jezeli sie baluje i pokryjomu pali papierosy. Nie bede wymienial ktorzy zawodnicy lubia nocne zycie,ale takie sa fakty.[/i] PROSIMY O FAKTY!!!!!
[i]reszta ,nie wiem czy w drugiej lidze by sobie znalazla miejsce w podstawowym skladzie[/i] TO KTO WYWALCZYŁ AWANS DO I LIGII?
UWAGA: nie jestem zwolennikiem ani przeciwnikiem trenera Stawowego. Ale jak ktoś chce POWAŻNIE DYSKUTOWAĆ, to niech....
a może to źle, że weszliśmy do tej pierwszej ligii - bez trenera, bez zawodników, bez zaplecza "logistyczno-menedżerskiego"?
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
Wiadomość zmieniona (29-03-05 16:41)
3. Dlaczego zawodnicy Cracovii nie potrafia szczelac z dystansu???
bo to wbrew norma UE ;)
Wiadomość zmieniona (29-03-05 16:44)
Hmm, czyżby jakiś konkurent do ewentualnego przejęcia funkcji trenera Cracovii?
Tylko jakiś taki niewykształcony czy jak....?
Fajnie miec duza firme moze zasponsorujesz PASY co?
Powtarzam po raz kolejny - osiągnięte wyniki bronią trenera Stawowego, a za ostatnie nie powodzenia to bym winił przede wszystkim naszych piłkarzy za to, że po prostu nie chciało im sie grać..... Postaram się odpowiedzieć na niektóre pytania jako kibic, a więc:
Ad. 1.
A po co wzmacniać drużynę, która zajmowała wysokie szóste miejsce po pierwszej rundzie??? Nikt nie obiecywał pucharów w tym sezonie, a nad strefą spadkową dystans jest spory.....
Jedna tylko uwaga do tego co napisał Tacy dwaj: "....w rundzie jesiennej" wzmocnień nie mogło być bo przepisy zabraniają...." - krótko mówiąc: nie jest to prawdą
Ad. 2.
Faktycznie tutaj moge polemizować.... Być może trener Stawowy jest za miękki dla swoich podopiecznych, ale to tylko moje przypuszczenia. Na pewno jednak gdyby na święta wykopał z drużyny 2-3 graczy dla przykładu to nikt by nie mógł mieć do niego pretensji.... Jednak tego nie zrobił, ale to on jest trenerem i to jego decyzja.....
Ad. 3.
Może w meczu z Łęczną tak to wygladało, ale fakt jest taki że strzela się wtedy jak jest widoczna luka w drodze do bramki..... Gdy jej nie ma i obrońca zablokuje piłkę istnieje realna groźba kontrataku..... Inna sprawa, że często piłkarze kombinują szukając lepszej dla siebie pozycji do oddania strzału, ale to juz nie jest problem tylko piłkarzy Cracovii.... Wiele juz razy temat wałkowano, ale myślę że pod tym względem nie jest tak źle.
Ad. 4.
Myslę, że trener najlepiej wie ile potrzeba mu gier kontrolnych przed każdą rundą. Tutaj zawsze znajdzie się ktoś "mądry", który będzie narzekał bez względu na to ile tych sparringów zostanie rozegranych i zawsze będzie źle (raz będzie za mało, a raz za dużo). Wobec tego ja mam pytanie do autora tematu - jaka Twoim zdaniem jest optymalna liczba sparringów???
Ad. 5 i 6.
Nie wiem jakim specjalista jest pan Chmura, więc nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie......
Ad. 7.
A wszystko przez Kazka Węgrzyna, który zdecydowanie zawyża średnią ;-))) No cóż - wskazana przeze mnie osoba jest najlepszym przykładem na to, że piłkarzom nie ma sensu zaglądać w metryki....
Ad. 8.
Wydaje mi się, że kilku naszych rezerwowych piłkarzy z pierwszej rundy spokojnie by się mieściło w składach innych drużyn pierwszoligowych....
Reasumując: kilka pytań jest bezsensownych, rozumiem że wynikają one z niepokoju po ostatnich kompromitujących porażkach: w sparringu z Radomiakiem i rezerw (wzmocnionych sześcioma zawodnikami z szerokiej kadry pierwszego zespołu) z ostatnią w tabeli IV ligi Skawą Wadowice.... Cóż - w tej chwili pozostaje nam czekać i wszystko zweryfikuje liga. Jeżeli nie będzie po sezonie wysokiego zadawalającego kibiców miejsca w tabeli to takie pytania można uznać za stosowne....
imi jak masz duza firme to sypnal bys na oprawe na derby ;)
obetniesz ludziom premie i akurat bedzie ;)
Imi napisales ze nie jestes malkotetentem tylko wiernym kibicem.Ale czyim?Bo chyba nie Cracovii?Sadze po tym co napisales.Jako wlasciciel jak piszesz duzej firmy napewno wiesz ze nic tak jej nie szkodzi jak zla atmosfera wewnatz....Zasiany ferment dziala destabilizujaco na pracownikow,spada automatycznie wydajnosc i dochodzi do krachu...
W sporcie jest tak samo.Dlatego Cie prosze /obojetnie komu kibicujesz/,wstrzymaj sie ze swoimi wywodami do zakonczenia rundy wiosennej.Wtedy przyjdzie czas na obiektywna ocene i tak robi kazdy Prawdziwy Pasiak !
Imi otrzymał wyczerpujące odpowiedzi.Ale co do Ad2-dzisiaj na sparingu patrząc na Łukasza Sz. i Krzysia Prz. prosiłem Boga o cierpliwość.Łukasz strzelił i nawet biłem brawo.Ale powiedzcie mi , oświećcie mnie-jakie zalety mają obaj piłkarze bo jakoś ja ich nie widzę mimo tolerancji kibica...
Zgadzam sie z Vasago, ktory napisal: "... za ostatnie niepowodzenia to bym winił przede wszystkim naszych piłkarzy za to, że po prostu nie chciało im sie grać..."
Chyba najwiecej z nasza dryzyna pozostaje do zrobienia wlasnie w sferze motywacyjnej, w przekonaniu zawodnikow, ze do kazdego meczu trzeba przystepowac z ogromna wola zwyciestwa i pelna koncentracja. Szczegolnie do meczow z przeciwnikami teoretycznie slabszymi, bo wlasnie z nimi nalezy odnosic zwyciestwa. Coz z tego, ze wygra sie z Legia, GTS-em czy Groclinem, jesli przegra sie z GKS-em, Lechem czy Wodzislawiem? Bilans wyjdzie na zero.
Ogladalem wczoraj powtorke meczu Zaglebia L. z Odra W. i w pierwszej polowie Zaglebie mialo tak at least 5 "setek". Jak ich nie wykorzystali pozostanie ich tajemnica. W drugiej polowie byla juz kopanina, co prawda nie tak tragiczna jak caly mecz Wisla Plock-Lech, ale prawdziwej pilki niewiele. Wniosek: Odra jest do pokonania tylko trzeba gryzc trawe i wykorzystac stwarzane sytuacje. Cracovia ma bardzo korzystny uklad kilku najblizszych gier i MUSI sie do nich maksymalnie przylozyc. Zawodnikow mamy nie gorszych od innych druzyn, a na pewno sa lepsi jak zespol. Jak kiedys napisal Jacek Kaczmarski: chciec to moc ( w slowie moc "u" zamkniete).
Imi
Może zamiast proponować wyrzucanie mógłbyś zasugerować, jakie elementy gry czy techniki powinniby bardziej ćwiczyć, żeby byli jeszcze lepsi. Bo niektórzy może jeszcze nie pasują do najlepszych , ale od wyciągania ostatecznych wniosków jest tylko trener. Kto mu nie pasował, to został wypożyczony jak Ankowski. W lecie ma przyjść Pawlusiński i może Chmiest.
A Ty spróbuj sam poszukać odpowiedzi na swoje uwagi w byłych tematach. Wiedział byś dużo więcej, jakbyś był stałym czytelnikiem Forum.
A CZY ZAŁOŻYCIEL TEMATU MA MÓZG????
JAK DLA MNIE TEN OSOBNIK JEST PROWOKATOREM I NIE MA POJECIA O PIŁCE NOŻNEJ, A OPRÓCZ TEGO NIE UMIE PISAĆ W JĘZYKU POLSKIM!
TEMAT DO WYKASOWANIA LUB PRZYAJMNIEJ ZMIANY TEMATU, KTÓRY OBRAŻA MNIE, JAKO KIBICA, A ZWŁASZCZA TRENERA STAWOWEGO KTÓRY ZROBIŁ WIĘCEJ DLA PASÓW NIŻ "IMI" ZE SWOJĄ MIĘDZYNARODOWĄ OGROMNĄ FIRMĄ:)
PS. MAM PYTANIE CZY TWOJA FIRMA NIE NAZYWA SIE TELEFONIKA KABLE S.A.???:)
TD - w sumie to nic dodać nic ująć, prócz faktu że ad.1 - Moskała to jest osłabienie widocznie...
Imi - nie wiem, co to za "dużą firmę" prowadzisz, ale nie wróżę jej świetlanej przyszłości pod Twoim kierownictwem...
Imi jak zakladasz temat i widzisz ze ludzie sie nie zgadzaja z Toba to sprzydalo by sie abys sie wypowiadal i bronil swoich racji, a nie zakladal tematu dla samego zalozenia ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)