Chciałbym spytać forumowiczów,jako dobrych znawców, czy dzisiejsi trenerzy nie wpuszczają nas w maliny stale podkreślając rangę taktyki.Strzałki,strzałeczki a potem jeden kiks obroncy czy poślizg bramkarza i cudem nie przegrywamy.Czy skrzydłowy zamiast myśleć o przejściu obrońcy nie musi myśleć o przedmeczowym schemacie zmian?
Jak narysować strzałkami piękny gol Ronaldinio?Moim zdaniem piłka jest piękna bo w dużej mierze nieprzewidywalna a trener Górski na pytanie o taktykę najczęściej odpowiadał-Ta...musimy strzelić o jedna bramkę więcej...
I jeszcze jedno -Cracovia dopiero za rok ma grać że haha-To co ja mam robić teraz?,oddać karnet??
-
-
Strzałki Stawowego i credo Górskiego
jak masz takie problemy , to po co go wogóle kupowałeś?
Albert jak chodzisz tylko na piękne wygrane mecze to daj sobie spokój z piłką nożną. W kibicowanie są wpisane mecze gdy przysłowioewgo "buca grają".
Czytałem dwie książki Górskiego. Miał świetnie rozpracowanych taktycznie przeciwników. Analizował gre każdego zawodnika przeciwników osobno.
W przeciwieństwie do Stawawowego nigdy nie zdradzał szczegółow prasie. To głupota przekazywać informacje o swoich planach wrogom. Skoro mecz jest bitwą to taktyka powinna być tajna generale Wojciechu.
Albo zagraj sobie w FIFE Albercik,tam nie trzeba miec karnetów no i cały czas wygrywasz i piękne bramki zdobywasz no i chyba nawet strzałeczki sa...;)))
PozdrO
Stawowy wogóle za dużo gada pamętacie jakie żale miał jak zrezygnowano z trenera odnowy mi się wydaje że on tą gadką gra pod siebie chce żeby na niego zwrócono uwage on chyba myśli najbardziej o swoim sukcesie bo zawsze powtarza że to jego dryżyna którą buduje od III ligi dlatego moim zdaniem zaznaczam moim zdaniem nie grają najlepsi!!!
Cenię trenera Stawowego ale nie przeceniałbym strzałkowej taktyki.
Piszę to po sparingu z Radomiakiem.
Albert podając przykład bramki Ronaldinho sam sobie zaprzeczyłeś. No bo co ta bramka dała? Ano nic - Barcelona odpadła mimo pięknej gry, geniuszowi Ronaldinho itd. Awansowała (zupełnie zasłużenie) Chelsea i to właśnie dzięki taktyce.
Albert poruszył ciekawą kwestię. Czy gra naszej drużyny nie jest aby przeregulowana?? Jak się ma Citkę, Gizę czy Drumlaka to nie trzeba im godzinami wpajać zawiłości taktycznych,. Już oni sami wiedzieliby jalk grać. Pamiętacie początek gry Olisadebe w reprezentacji? Co mecz to brama a czasami dwie. Dlaczego? Bo nie kumał po polsku i jak Engel klarował taktykę to Oli nie łapał. A potem zdawał się na swoje umiejętności i instynkt strzelecki. I były efekty. A potem go Becia po polski wyuczyła i zamiast patrzeć za jakim golem to zaczął się przejmować schematami taktycznymi. Ech. Czy myśmy czaem nie zgubili kreatywności, spontanivczności, nieprzewidywalności?? Panowie "wybitni trenerzy" :-))) co o tym myślicie??
Taktytę ustawiasię pod zawodników jakich mam zawodników co im najlepiej wychodzi w czym są najlepsi jeżeli taki Citko czy Drumlak całą swoją karierę poświęcili na prowadzenie gry na dogrywanie dokładnych piłek na spokojną grę na środku boiska a teraz każe się im zapiepszać przez 90min to wybaczcie ale w tym wieku to nie dla nich dlatego myśle że Wojtek troche przegina w starym systemie nie wszystko wychodziło a tu naglecoś nowego i okazuję się że to szwankuje.Taktyka pod zawodnika a nie odwrotnie!!!
L.D.Z. , jeśli ktoś miał wątpliwości , ż nie grają najlepsi to po dzisiejszym meczu powinien je stracić. Zawodnicy z drugiego planu , którym szczególnie powinno zależeć na pokazaniu się zagrali skandalicznie (Wiśniewski , Szczoczarz). Bez rewelacji (delikatnie mówiąc) grał też Wawrzyczek. Którzy są więc ci najlepsi , którzy nie grają?
Baylay ale powiedz mi kto wogóle grał dobrze przecież Stawowy mówił że jedynym jego problemem jest że może wystawić tylko 11 zawodników i wybacz ale to są słowa STAWA to albo on się nie zna albo przekręcili jego wypowiedż!!!Moim zdaniem po ostatnim meczu do wymiany są Piątek Bania Przytuła ale kim ich zastąpić to już sprawa Stawa!!!
Odrazu byście wymieniali!!!!po jednej porażce(co prawda kompromitującej)nie zmieniea sie 3 zawodników!to nie jest 4 mecz z rzędu który przegrywamy tylko pierwszy !!!!poczekajmy na sparing z GKSem...
nie dajcie sie ponieść emocją Pasiaści malkontenci:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)