Jak donosi Gazeta Krakowska:
[i]"W najbliższym czasie (środa, czwartek i wtorek po świętach) Cracovia ma rozegrać trzy sparingi"[/i]
Z kim te sparingi i czy otwarte dla kibicow ??
Wiadomość zmieniona (21-03-05 09:14)
Wiadomość zmieniona (23-03-05 15:36)
-
-
SPARINGI [komentarze]
skąd ten cytat?
z Gazety Krakowskiej
i bardzo dobrze - bo sparingi są jak najbardziej potrzebne - ten kto nie zauwaza tego iż druzyna jest... hmmm... jak to poprawnie politycznie napisać żeby zjeby nie dostać... brakuje im szybkości itp. i w porównaniu z drużyną Górnika Łęczna (abstrachując od pogody) nie wypadła za ciekawie - myślę że jednak za 3 tygodnie (po solidnie przepracowanym treningowo i sparingowo okresie) już będą w pełni przygotowani na batalię z Legią.
w dzienniku tez cos wspominali o tych sparingach ale z kim i o ktorej to juz nic :(
Pilnie potrzebny sparing -partner dla drużyny Wojtka Stawowego.
Najlepiej aby drużyna prezentowała poziom znacznie niższy niż Pasternik Ochojno .
Należy w drużynie wyzwolić ducha zwycięzcy i nawyk strzelania bramek - nie dotyczy napastników bo oni zapomnieli jak się strzela bramki.
Może ogłoszenie takiej treści należało by umieścić w prasie lokalnej ?
Aleksander i jego [b]chłopcy ?![/b] miał wyzwolić ducha walki ..
To może drużyna Wiarusy Igołomnia pozwoli przełamać indolencje strzelecka..
Moja propozycja to Wiarusy...ale znając życie, to Pan Wojtek wymięknie i postawi na wewnętrzna gierkę...;-)
Środa Radomiak Radom, Kałuzy godzinia 13
Wtorek (29-ty) GKS Katowice, Kaluzy, godzina 18-ta
cholera o 13 :/ kutwa niedam rady
ale o 19 mi pasi....tylko tera je pytanie za miliona........czy to będzie otwarty
sparing czy nas nie wpuszczą ?
Karolo - możesz się dowiedzieć jakto będzie ?
no o 13 to ja od godziny bede mial przerwe swiateczna
Na RADOMIAKA CHĘTNIE SIĘ WYBIORE ZAPOWIADAJA ŁADNĄ POGODE;-)
ALE CZY WPUSZCZĄ NA STADION?
I TAK BEDE;-)
Trapez napisal:
> Najlepiej aby drużyna prezentowała poziom znacznie niższy niż Pasternik Ochojno .
Należy w drużynie wyzwolić ducha zwycięzcy i nawyk strzelania bramek - nie dotyczy napastników bo oni zapomnieli jak się strzela bramki.
Może ogłoszenie takiej treści należało by umieścić w prasie lokalnej ?
Aleksander i jego chłopcy ?! miał wyzwolić ducha walki ..
Trapez, z calym szacunkiem, ale w tym momencie jestes chyba jednak zbyt sarkastyczny. Wiadomo, ze w przerwie rozgrywek ligowych trzeba cos zagrac, a jak sobie to W. Stawowy ustawi to jednak nie tylko sprawa jego checi ale i obiektywnych mozliwosci.
Nie wymagajmy cudow, nie zawsze da sie znalezc optymalnych sparringpartnerow. Moim zdaniem, na obecnym etapie druzyna gra naprawde niezle, potrzeba jej tylko wiekszej ilosci gier i ta przerwa wypelniona meczami kontrolnymi tak naprawde moze byc dla Cracovii plusem, bo szkoleniowych spotkan w fazie przygotowawczej rozegrali - zgadza sie - jednak za malo - ale czy to wina trenera?. Tak sie zdarza, trudno, zeby zawsze wszystko bylo perfect. Ja wciaz prezentuje opinie, ze Stawowy, jak by go nie oceniac (a takze bywam krytyczny wobec jego pociagniec), wie o co mu chodzi. Ma okreslony cel i konsekwentnie do niego dazy. A to musi dac - przy odpowiedniej pracy - okreslone rezultaty. Ma nasz "treneiro" sporo cech potrzebnych w tym zawodzie,
Przede wszystkim przeswiadczenie o slusznosci drogi jaka wybral, a takze m.in. nieustepliwosc, upor, konsekwencje i tzw. twarda reke. Moim zdaniem, choc mam w swoim pilkarskim zyciorysie tylko 9-letni staz trenerski w polonijnej druzynie w Kalifornii, umiejestnosc "dogadania sie" z zawodnikami i wyrobienie sobie u nich autorytetu/posluchu wynikajacego nie tylko z zajmowanej pozycji, znacza wiecej niz wszystkie rysowane na tablicach zalozenia taktyczne.
Na razie, jakby nie patrzec, metody stosowane przez Stawowego (pomimo bledow) generalnie przynosza bardzo dobry skutek.
Tak Lexal widziałeś tabele ?
Piszesz :
[i]Na razie, jakby nie patrzec, metody stosowane przez Stawowego (pomimo bledow) generalnie przynosza bardzo dobry skutek.[/i]
lp. drużyna pkt.
1. Wisła Kraków 41
2. Groclin Grodzisk 31
3. Legia Warszawa 31
4. Amica Wronki 25
5. Zagłębie Lubin 20
6. Wisła Płock 20
7. Cracovia Kraków [b] 19 [/b]
8. Polonia Warszawa 18
9. Górnik Zabrze 16
10. Pogoń Szczecin 15
11. Odra Wodzisław 14
12. Górnik Łęczna 13
13. Lech Poznań [b]12 [/b]
14. GKS Katowice 8
7 punktów do pozycji która powoduje baraże o utrzymanie w I lidze
Wystarczy 3 mecze przegrać i jesteśmy na dnie - no bardzo dobry skutek taktyki trenera.
Masz Trapez dla przeciwwagi:
2002/2003
2003/2004
Traktuj prace trenera troche szerzej niz ostatni mecz.
PS: Ilu trenerow w calej polskiej lidze (od extraklasy do III ligi) jest z zespolem juz 3ci sezon z rzędu? Bo cos mi sie zdaje ze chyba nieduzo.
Trapez, ale patrzac inaczej, mamy tylko 6 pkt. straty do 6-tego miejsca i mecz zalegly!. Oprocz Lecznej, ze wszystkimi druzynami pod nami mamy jeszcze mecze w tym 3 u siebie. U siebie tez gramy z Plockiem, Lubinem, Legia i Wisla, ktore sa przed nami. Walka o utrzymanie na pewno nam nie grozi. W ogromnych klopotach bedzie niestety warszawska Polonia, ktora teraz ma Leczna i Katowice, a obie te druzyny sa w tym momencie cholernie zdesperowane, no i Leczna nie bedzie na pewno "chlopcem do bicia" w tej rundzie.
Nigdy nie ma tak, ze wszyscy pod nami wszystko wygrywaja, a my wszystko przegrywamy. Cracovia ma moim zdaniem teraz wlasnie pozycje , ktora pozwala grac jej bez obciazenia i moze starac sie o zwyciestwo nad kazdym, bez wzgledu na to, gdzie bedzie grac. Nic nad nami nie "wisi" i jest to swietny moment by pokazac, co naprawde umiemy grac.
http://www.90minut.pl/news.php?id=259036
"[...]Decyzję o przyśpieszeniu terminu meczu z radością przyjęto też w Jaworznie. - Dobrze, że tak się skończyło, bo mało brakowało, a sezon zaczęlibyśmy w kwietniu! - mówi Janusz Białek, trener Szczczakowianki. Z powodu meczu z Ruchem zespół z Jaworzna musiał odwołać dwa sparingi - środowy z reprezentacją Małopolski i czwartkowy z Cracovią Kraków. - Nie mogę nadwyrężać zdrowia i sił piłkarzy przed meczem o punkty - tłumaczy Białek.
[...]
źródło: Gazeta.pl"
A już zaczynałem kląć na ALbina ,ż ewszystko na ostatnią chwilę i nie mógł nawet sparingu na czwartek załatwić...jak widać znowu pech"
...swoją drogą A.M. ma coś pechową rękę do załatwiania sparingów...(jak prawdziwy
Pasiak zawsze umiem się przyczepić;)
karolo napisal: "..... Wtorek (29-ty) GKS Katowice, Kaluzy, godzina 19-ta"
z tego co ja widze to z GKSem o 18 a nie 19 :P
Dobra! ale czy będą wpuszczać na sparingi?
Odpowiedż na to pytanie jest najwazniejsza.
Choć i tak bede:)
I za ile...
Co z tym wejsciem czy mozna i za ile jak cos wie ktos moze??????????
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)