>ja osobiscie nic szczegolnie kretynskiego w nim nie widze.
I to jest wlasnie to.
>juz sie tego nie moge doczekac!!!
Spoko, doczekasz sie.
czekalem raczej na wieksze konkrety, no ale coz chyba nieodpowiedni czlowiek w nieodlowiednim temacie :D a szkoda bo myslalem ze rozmawiam z osoba ktora potrafi bronic swojego stanowiska w temacie.
-
-
Nasze piekne flagi!!!
Lexal co ty pierdolisz , Metal poświęcił całe życie Cracovii i gdby nie jego postawa i działania to pewnie mielibyśmy o wiele większe problemy z psami na mieście.
A szkoda.. Bo raz, moglibysmy go wciaz wygrac, a dwa - mozna by bylo zwinac ten kompromitujacy nas napis i wtedy nie musielibysmy sie dluzej wstydzic.
Pozdro Kojo, mysle, ze that's it.
Wiadomość zmieniona (19-03-05 11:05)
Romper Stomper, nie za bardzo kumam co bysmy mieli za problemy, gdzie i z kim. Moglbys mi to rozkminic?
szkoda ze tego typu transparenty kompromituja cie wielki fanie CRACOVII za oceanu, u nas w szarej Polsce (przynajmniej dla mnie) jest to raczej pozytywne zjawisko!!!
Forumowiczu o skomplikowanym nicku: before Sebasss after SKIBA, przyznaje ze dyskusja z Toba staje sie dla mnie niezmiernie skomplikowana. Trace rozeznanie za czym jestes za, a za czym przeciw i czy czlowiek jest odpowiedni dla tematu, czy tez temat dla czlowieka i kto ma bronic swojego stanowiska, a kto atakowac toz stanowisko (a moze inne, bo tak naprawde nie wiem co miales na mysli zakladajac ten temat).
moze to Kalifornijskie slonce na Ciebie niezbyt dobrze wplywa bo jakos inni forumowicze nie mieli klopotow z odczytaniem mojego tematu!
ale zebys nie zotal z "reka w nocniku" to wytlumacze Ci lopatologicznie ze chodzilo mi o slabe oflagowanie na meczu a nie o transprent ktory wisial!
podlapal temacik teraz?
jesli nie to popros zeby ktos inny ci to wytlumaczyl!!!
before Sebasss after SKIBA, slonce na mnie niestety nie wplywa, bo nawet w Kalifornii nie swieci o prawie 3-ciej w nocy (na zlosc pewnie, bo mowia, iz w Ameryce wszystko jest mozliwe).
Dziekuje za wyjasnienie, bo inaczej nigdy bym do tego nie doszedl, co dla mnie jest zjawiskiem negatywnym, szczesliwie do innych po prosbie chodzic nie bede musial za to pojde na zasluzony odpoczynek nocny po trudach lopatologicznego rozumienia transparentow, ktore mnie kompromituja.
I ot, na co mi przyszlo...
Lexal, siedzisz za oceanem (nie wiem jak długo), a wypowiadasz się na tematy i o osobach, których jak sądzie nie znasz dostatecznie. Powiedz mi co Ty takiego zrobiłeś dla Cracovii, że uprawnia cię to do pisania:
"Recze, ze gdym nadal byl w Klubie, ta kompromitujaca szmata nie wisialaby nawet pieciu minut."
Bo Metala można lubić albo nie lubić ale wiem że jeśli chodzi o subkulturę kibicowską Cracovii nie ma osoby, która by zrobiła dla niej więcej w przeciągu ostatnich kilkunastu lat.
Mówiąc krótko, wydaje mi się, że Ci się lejce poj.....bały.
P.S.
Już nie mogę się doczekać (i sądze, że nie tylko ja) kiedy zobacze jak będziesz ściągał "tą kompromitującą szmatę"........
"i ot, nic mi nie przyszlo" :D bo nie mialo co przyjsc!
szkoda ze juz uciekasz ;)
Wiadomość zmieniona (19-03-05 12:10)
Lexal napisal: "...moge gwarantowac, ze niebawem obecne wladze Klubu spojrza inaczej na ten problem"
Wizerunek klubu (sponsora/własiciela) ma swoja wymierna cene...
Czekam kiedy Filipiak zamiast kokietowac bandziorów powie im - dosc...
Poniewaz liczyc on potrafi - mam nadzieje – ze bedzie to niebawem...
Czekam na to...
Lexal na plażę! Albo nie wiesz co piszesz - albo nie piszesz co wiesz. Raczej to pierwsze.
Wara od Metala.
Lucekpas - od dawna pas?
W ciężkich dla klubu czasach Ci, na których plujecie robili dużo dobrego. I nie chodzi mi tu tylko o ,,doghunting''.
Łatwo walczyć i wydawać sądy przez internet - życie jednak nie jest wirtualne. Ulica to nie neostrada.
DON'T FORGET YOUR ROOTS.
Ha, ha, ha - teraz dopiero zauważyłem. Sebass - reaktywujesz sekcję pływacką? Lekko Arturem Wojdatem zajeżdża ;) Ale graficznie zdrowa sygnaturka (podoba mi się).
"...od dawna pas?"
Od zawsze...
Myslę, ze od czasów kiedy Twoja Mamusia była jeszcze w przedszkolu... :-)
a wiesz rzeczywiscie ;)
teraz po twojej malej sugestii tez mi sie z tym kojarzy :D
To masz Lucku koło sześćdziesiątki - to wszystko tłumaczy. Powinieneś chyba pisać o flagach ZBOWiDu... Chociaż... wolność słowa.
Przesadziłes Miły Kolego... :-)))
Doceniam Twoja wielkoduszność, że moge sie wypowiadac na dowolny temat...
Mysle, ze nie naduzyje Twojej cierpliwosci jeśli podziele sie z Toba jeszcze jedna smutna refleksja...
"... jestesmy z Wami" powiadasz do swoich kolegów. Niestety, mozesz byc z nimi jeszcze blizej jezeli nie zaczniesz mysleć...
Sztum, Barczewo, Wronki i inne tego typu miejsca czekaja na Wasze młode ciałka... Pomyśl o tym w wolnej chwili...
Aby bylo jasne - nikomu tego nie zycze!!!(rowniez tym Twoim kolegom ktorzy tam juz sa)
kolejna jałowa debata...;-)
co to jest? komisja śledcza?
Lucek - jestem starszy niż węgiel. Na moje ciałko nikt już nie poleci.
Jeżeli chodzi o mój intelekt to - ;) ,,(...)jestem bezwzględnie inteligentny(...)'' (wiesz z jakiego to filmu?) - i myślenie mnie nie boli.
Co do Wronek - (jak miło, że mi ich nie życzysz!) - cóż to w porównaniu do gułagu? Twoje pokolenie dało radę - moje też powinno.
Nie wybieram się jednak do puszki, bo mam potomstwo, które muszę wychować i nakarmić.
(tylko nie praw mi, że wychowam je na bandziorów Lucek - są granice, których przekraczać nie wolno).
Pozdrawiam i niniejszym kończę tę jakże miłą, ale niestety prowadzącą w ślepy zaułek gentlemańską wymianę poglądów.
J-aki R-ezolutny szczeniaczek, wyszczekany i wtajemniczony. Jego zdaniem Lexal ma rację i w dodatku mu to nie przeszkadza. Ma swoje zdanie, ale go nie rozumie.
Do widzenia wszystkim - ten temat się wyeksploatował, żałuję że zabrałem głos w tej sprawie.
Bez odbioru
"....kończę tę jakże miłą, /.../ gentlemańską wymianę poglądów"
Skoolboy, szanując róznice pogladów, pozostaje z wyrazami szacunku.... :-)))
GREGU - 13 marca już był :) czas na zmiane sygnaturki,heh.
hheeh fakt. dzieki za cynk, nie zwróciłem uwagi;D
wracając do tematu to drogi sebasie ja nie chodze do twojego przedszkola..
...a jak ci się niepodoba to przyjdź wcześniej i wieszaj flagi...kto ci broni ????
wybacz czlowieku ale chyba jestes niepowazny . to po jaka cholere sa ci cali opravcy, to juz nawet flag nie chce sie wam rozwieszac, marciinksc_ksc nie kompromituj sie ( a raczej innych kolegow opravcow bo jak widze na Ciebie juz za pozno ) nikt was do tego nie zmuszal a jezeli zaczeliscie cos robic to robcie to do konca i z pelnym poswieceniem.
before... mimo ze ja jestem z drugiej strony blon ale chyba przy takich ulewach mozna sobie darowac oflagowanie i zrobic troche skromniejsze niz normalnie ?? po co nadmiernie eksploatowac flagi na takich malo atrakcyjnych meczach ??
dziwi mnei za to zupelny brak oprawy...
Fakt trochę mało było flag. Szkoda z enie było "Bóg wybacza Cracovia nigdy" i "Nigdy nie zejdziemy na psy", i inne takie fajne.
Szkoda też że ukrócili hymn Maleńczuka.
Każdy to powie, Cracovia rządzi w Krakowie.
A propos flag to dzisiaj na Małyszu znowu widać było piękną flagę Cracovii. O dziwo na jednym kiju wisiała razem z nią biało czerwona flaga z napisem Szczecin. Jak widać kibice Pasów są w każdym mieście :-)
JR a kogo obchodzi co cie dziwi,wiesz chłopaku(?) ty naprawde straciłeś kontrole nad tym ile czasu spedzasz na niewłasciwym (w twoim przypadku) forum:/ Zadam ci proste pytanie mam nadzieje,ze odpowiesz: Czy ty jestes wogóle zalogowany na psim forum??
Autor: ARTU (---.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl)
Data: 19-03-05 21:12
A propos flag to dzisiaj na Małyszu znowu widać było piękną flagę Cracovii. O dziwo na jednym kiju wisiała razem z nią biało czerwona flaga z napisem Szczecin. Jak widać kibice Pasów są w każdym mieście :-)
widziałem, była jak co roku w Planicy
DSS zwierzetami sie nie interesuje
Pozwolicie że się wpisze na temat i ominę pyskówki bardziej lub mniej uzasadnione i rozmywające temat.
Przypomne post nr.1:
"Nasze piekne flagi, a raczej ich brak!!!
mam takie pytanie, moze jestem zwyklym szaraczkiem stadionowym albo niekumatym czlowiekiem, ale zadziwilo mnie dzisiaj jakze "bogate" oflagowanie na stadionie.
czy moze mi ktos to zjawisko wytlumaczyc i jakie byly tego przyczyny??
zapewne wspaniali opravcy maja na ten temat wiele do powiedzenia."
Odpowiadam, bo mam wiele do powiedzenia i czuję się tu w obowiązku do odpowiedzi mimo twojego sarkastycznego podejścia do ludzi których traktujesz z góry.
Flag wywieszono tyle ile uznano za niezbędne minimum przy tych warunkach pogodowych. My o nie dbamy, my decydujemy. Proste. Dla jednej łęcznej nie ma sensu niszczyć dorobku ostatnich lat. Nie zgadzasz się? Naprawdę jak to mówią : trudno się mówi.
Dodam że był też pomysł by wyciągać koszulkę na środek... Twój post i takie pomysły świadczą o braku wyobraźni oraz braku praktyki stadionowej moim zdaniem i o niczym więcej.
Przypomnę jednocześnie że flagi w dyspozycji Opravców to jedynie część dorobku kibiców. Zapytaj więc moze gdzie były flagi Oświecenia, Koła Sympatyków, Nowej Huty, Grobli, Kazimierza, Woli i innych osiedli. Zapytaj, czemu zasłonięto flagę Grupy 100 i Opravców zamiast je po prostu przewiesić. Przecież byłoby o dwie fany więcej! Czemu nie zadasz takiego pytania tylko jedziesz Opravcom? Czemu? Bo wiesz że nie dadzą ci w twarz?
ps Na stadionie wisiało 8 flag (plus jedna maleńka) i transparent. 5 z nich wywiesili Opravcy, dwie osoby prywatne + Tarnovia transparent nie liczę jako flagi. Teraz wiesz przynajmniej czego się czepiasz.
Wiadomość zmieniona (20-03-05 03:57)
apropo flag, ta chyba miała debiut:
[img]http://cracovia.pasy.net/images/stories/zoom/JDULFZ/cracovia-leczna-021.jpg[/img]
Wiadomość zmieniona (20-03-05 04:45)
hehe ale Cie urazilem. naprawde nie chcialem Ci az tak wjechac na ambicje.
po pierwsze:
" Dla jednej łęcznej nie ma sensu niszczyć dorobku ostatnich lat. "
mozesz mi wytlumaczyc czym sie rozni leczna od innych klubow?
podazajac za Twoim tokiem rozumowania to na psiarnie nie powinna zostac wywieszona zadna flaga bo przeciez na nich nie warto niszczyc dorobku wielu lat.
po drubie:
najbardziej mnie ciekawi to (jak juz zauwazyl Arro) ze zamiast wisiec na plocie flaga lezala na ziemi. tak sie nie niszczy?
po trzecie:
"czemu zasłonięto flagę Grupy 100 i Opravców zamiast je po prostu przewiesić. Przecież byłoby o dwie fany więcej!"
wlasnie takie sa skutki gdy do wieszania flag biora sie wszyscy (no i jak widac nikt) nie wydaje Ci sie ze za takie rzeczy powinni byc odpowiedzialni opravcy? no ale przeciez Ty tu jestes "guru" stadionowy.
i naprawde nie chodzi mi o to ze bylo 8 czy 12 flag ,tylko troche to kiepsko wygladalo ( oczywiscie jest to wylacznie moje zdanie )
ps.
Craco zeby Cie juz uspokoic nie jade tylko po opravcach.
piszac tem temat nie mialem tylko na mysli piatkowego meczy ale tez wziolem pod uwage swoje wczesniejsze obserwacje.
z niecierpliwoscia czekam na nastepne mecze zobaczymy wtedy.
before Sebasss after SKIBA masz pomysły, coś cię trapi, chcesz poprawic cos podejdź do opravców i powiedz, że chcesz pomóc, być moze sie przydasz. Nie wystarczy tylko krytykować kolego, trza przedewsztskim działać.
Powiedz mi a gdzie byś suszył tyle mokrych fan?? Masz na to miejsce, od deszczu szalg może trafić materiał. Im więcej fan byłoby przemoczonych tym gorzej dla nich. podejrzewam, że są one składowane jedna na drugiej. Trzeba dbać o to co się ma. A poza tym nie masz się o co doczepić?? Sam byś wyszedł spod dachu i zaproponował pomoc...
Przesadzacie wszyscy!!!Ja nie dziwie sie Sebasovii,mamy najlepsze w Polsce flagi i przykro,że na inauguracje ich nie ma:( Trza jednak przyznac,że pogoda doje**ła:(
fenix:> co TY:> najpierw bys twarze zamazał bo cały qrdwanowski młyn widać
Wiadomość zmieniona (20-03-05 11:03)
Ad1
Myślę że moja logika jest jednak słuszna. Nie rozumiesz jej , to pewnie nie zrozumiesz, nie masz po prostu takiej woli.
Ad2
Flaga spadła, została podniesiona. Zdarza się, wiało jak cholera.
Ad3
Myślę że zdrową zasadą jest, że jeśli wywieszona jest czyjakolwiek flaga, to należy ją tak zostawić, albo przewiesić jeśli jest taka potrzeba. Pretensje więc po raz kolejny kierujesz nie tam gdzie trzeba, ale mam wrażenie, że ci na tym zależy. OK.
Coraz mniejszy mamy szacunek do siebie na wzajem, co widać na trybunach gołym okiem. I takie są tego efekty jak widać.
Gdybym był Guru chodźby dla ciebie, to byś nie pisał takich rzeczy. A ja jestem tylko szaraczkiem, który próbuje dla trybun robić coś więcej niż 80% kibiców. Nie mam z tym problemu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)