zrodlo: Onet
"Cracovia: "Aleksander" pomoże?
Na zgrupowaniach przed meczami ligowymi piłkarze Cracovii oglądają tylko filmy batalistyczne, które mają nastrajać ich bojowo oraz uczyć strategii walki. To pomysł trenera Wojciecha Stawowego.
W czwartek wieczorem piłkarze beniaminka ekstraklasy obejrzą film p.t. "Aleksander".
"Stało się już tradycją, że w przeddzień meczów ligowych oglądamy filmy batalistyczne - powiedział trener Wojciech Stawowy. - Są pouczające dla piłkarzy, bo mogą się z nich wiele nauczyć o strategii i o taktyce podczas walki. To może się im przydać na boisku. Przed piątkowym meczem z Górnikiem Łęczna obejrzymy znany film pod tytułem "Aleksander". Na ile on nam pomoże w walce o ligowe punkty - zobaczymy. Na piłkarskim boisku przez półtorej godziny trwa walka, podczas której taktyka i strategia ogrywają dużą rolę".
Cracovia w piątek inauguruje rozgrywki rundy wiosennej meczem z Górnikiem Łęczna na własnym boisku. Spotkanie powinno dojść do skutku, bo płyta jest w dobrym stanie.
"Usunęliśmy odpowiednio wcześnie śnieg i dzięki temu murawa jest teraz w niezłym stanie - zapewnił wiceprezes Cracovii Paweł Misior. - Na pewno można na niej grać. Mógłby powstać problem tylko wtedy, gdyby nad Krakowem przeszła przed meczem długotrwała ulewa"."
Wiadomość zmieniona (17-03-05 23:26)
-
-
"Aleksander" czyli nowy pomysl trenera
Engel podobno puścił film o Katyniu przed meczem w Kijowie.
Efekt: 3-1 z Ukrainą
:D
. Jesli ogladali Aleksandra to jestem pelen obaw o wynik.... To bodaj najgorszy film historyczny jaki widzialem.. Malo tam walki, malo historii, malo taktyki, wogole strategii, za to bardzo duzo pedalstwa.
"Pluton" niech im pusci..
niech im pusci Janosika:-)
Czterej Pancerni i pies przed derbami.
Filmy?
Przeczytali by (zwalszcza Trener Stawowy) "Sztuke wojny" Sun-Tsu.
Wtedy LM mamy gwarantowana, wystarczy zastosowac rady i na jezyk pilki przelozyc.
Naprawde. Panie Trenerze - polecam!
czytalem i polecam..
natomiast Aleksander to nie najlepszy pomysl.. chyba, ze pasy zrobia taka jatke jak jezdzcy na sloniach ;)
"Sztuka Wojny" Sun Tzu - bardzo ładne nowe wydanie z komentarzami i takie tam, dostępna w EMPIKU za niecałe 40 zeta :D
Aleksander to rzeczywiście nie najlaprzy pomysł
według mnie w tej kategorii filmów bez konkurencyjny jest
[b]BRAVEHEART[/b] !!!
jeden z moich ulubionych filmów...
[IMG]http://lsc.mit.edu/schedule/archives/design1996/old_terms/Sp96/Graphics/Braveheart.2.gif[/IMG]
Wiadomość zmieniona (18-03-05 14:10)
ja proponuje Troję :)
Podobno oglądali już "Troje" i "Gladiatora", ale przed derbami "Czterej pancerni i pies" to jeszcze lepysz pomysł :-)
Każdy to powie
Cracovia rządzi w Krakowie!
Ja tam proponuję... ,,Zatańcz ze mną" :pppp
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)