no włąśnie jakie plany mają górnicy????
bedzie ktoś od was?
-
-
CRACOVIA - GÓRNIK ŁĘCZNA 0 : 0
tylko nie deszcz !!!!!!!!!!!!
Obczaiłem ten temat na stronie Górnika.Wiele Łęczynskich kibiców porównuje nas własnie do........Górnika z tamtego sezonu.Chodzi mi tu o miejsce w tabeli,apetyty zawodników,kibiców a tu nagle......WIELKIE NIC........My jednak w porównaniu do Górnika mamy swój CHARAKTER----wierze w to.Oto tresc artykułu
Już jutro w Krakowie Górnik rozegra pierwszy w tym roku kalendarzowym mecz o punkty. Jego rywalem będzie drużyna Cracovii. W ekstraklasie oba zespoły spotkały się zaledwie raz. Miało to miejsce w rundzie jesiennej w Łęcznej. Wtedy lepszy okazał się Górnik a bohaterem meczu stał się wracający do drużyny po kilkuletniej przerwie Sławek Nazaruk. Spotkanie zakończyło się wynikiem 3:1, dwie bramki zdobył Nazaruk a wynik otworzył Sylwester Czereszewski.
Honorową bramkę dla „Pasów” strzelił Piotr Bania. Niestety zwycięstwo z Cracovią było jednym z niewielu wygranych w rundzie jesiennej Górnika.
W drużynie z ul. Kałuży w długiej przerwie zimowej nie zaszły znaczące zmiany personalne. Odeszli Piotr Świerczewski i Marcin Makuch a przybył napastnik Tomasz Moskała. Odwrotną sytuację w chwili obecnej ma Górnik. Tu w zimie odbywał się chyba największy w ekstraklasie ruch transferowy. Wymienione zostało praktycznie pół składu i zostało zmienione ustawienie zespołu. Jakie przyniesie to efekty przekonamy się już wkrótce ale jeśli chodzi o mecze sparingowe to Górnik wypadł bardzo korzystnie. Podobnie jak w transferach jesteśmy jednym z ligowych rekordzistów. Łęcznianie rozegrali aż 13 spotkań, natomiast Cracovia zaledwie 5 (z Admirą Wacker Modling 2:1, Widzewem 4:1, Terekiem Grozny 0:2, Podbeskidziem Bielsko Biała 1:1 i Zimbru Kiszyniów 0:0) . Trener „Pasów”, Wojciech Stawowy uzasadnia to w następujący sposób: „- Nie patrzę na ilość, tylko na jakość sparingów. Gdyby to było wykładnikiem sukcesu, gralibyśmy więcej meczów kontrolnych - zapewnia Stawowy. - Więcej meczów powinny odbyć te drużyny, które w sposób diametralny zmieniły styl swojej gry.”
Nam osobiście sytuacja Cracovii przypomina trochę tę, w jakiej Górnik jako beniaminek był w zeszłym sezonie po rundzie jesiennej. Wysokie miejsce w tabeli, wyróżnienia w mediach, rozbudzone apetyty kibiców i tylko trener Jacek Zieliński starał się trochę tonować łęczyński huraoptymizm. Jak wyglądała wiosna nie będziemy przypominać. Kibicom „Pasów” życzymy aby zapewnienia trenera co do wiosennych osiągnięć ich drużyny znalazły odzwierciedlenie w rzeczywistości. „Mam zasadę, że nie obiecuję. Mogę jedynie zagwarantować, że drużyna powtórzy wyniki z rundy jesiennej...” Oby!! Wynik 1:3 całkowicie nas satysfakcjonuje.
PozdRO
oby to nie byl prawda:
Nie jest jeszcze pewne, czy rozegrane zostanie piątkowe spotkanie Cracovii z Górnikiem Łęczna. Boisko jest odśnieżone, ale w pobliżu ławek rezerwowych zalegają warstwy lodu. - Chcemy zagrać, jednak nic na siłę - podkreśla Jakub Tabisz, wiceprezes Cracovii.
http://sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2606408.html?skad=rss&wv=0000
więc od której są otwarte jutro kasy ???
kasy stadionowe otwarte od 13.30
PozdRO
taka ciekawostka ...
to co za oknem wcale mi sie nie podoba ;(
No niezbyt ciakawie sie robi na polu.... Ale mecz musi być i będzie !!! Już nie moge sie doczekać !!!!!!!!!!!!!!!
to ciekawe czy górnicy sie zjawią tak jak pisze na ich forum
A ja myśle że dziś będzie dobrze......Weżmiemy sobie rewanż...HAHAHAaa....
Niemam nic do Łęcznej ale sądze że wyjadą z KAŁUŻY bez punktów aaaaaa mecz już za kilka dodzin.......
O Koziołek!!!!!Pozdro od KURY dla całego LECHA!!!!!!!!!!!
CIężki mecz nas czeka w błocie ze zdeterminowanym przeciwnikiem.
Niech wygrają choćby 1-0 i będzie OK.
Czesc mam pytanko - czy mozna kupic bilet przed meczem na stadionie , czy trzeba gdzies wczesniej ? aha i czy wszyscy tam chodza w barwach Craxy? ... mozna sie wypuscic bez szalika np ?
Protektor: bilet kupisz przed meczem... mam nadzieje ;)
A co do szalikow to chyba mozesz przyjsc bez ;)
Nie wiem... cala zime nie bylem na meczu :P
(oprocz TN)
Wiec nie wiem czy sie cos zmienilo ;)
Jak przyjdziesz bez szalika to dostaniesz po twarzy ;) buehehe
kkk: nie mow mu tak bo sie przestraszy i pojdzie na wisle :P
no dobra zartowalem nie buj sie i na wisle nie idz, nikt Cie bil nie bedzie jak przyjdziesz bez szalika, ewentualnie jak juz bedziesz na stadionie to sobie zakupisz na szaliczek na stoisku :)
pytam sie bo nie chodze na mecze czasem ogladam tylko interesuje sie kulturystyka i moze w przyszlosci wykorzystam to na jakichs psach
Wiadomość zmieniona (18-03-05 11:07)
Autor: Protektor (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 18-03-05 11:07
pytam sie bo nie chodze na mecze czasem ogladam tylko interesuje sie kulturystyka i moze w przyszlosci wykorzystam to na jakichs psach
Autor: Protektor (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 18-03-05 11:07
:) w MdM były kiedyś PAJACYKI tekst poprostu powala
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)