Zgadzam sie z Albertem, ze chyba czas na wylonienie podstawowej jedenastki i zagranie najblizszych sparingow skladem zblizonym do optymalnego. Zostalo tych kontrolnych spotkan niewiele, a przeciez "starterzy" musza sie ze soba rozumiec. Tym bardziej, iz bedzie prawdopodobnie dwoch nowych zawodnikow w pierwszym skladzie: prawy obronca (ani Piatek ani Wacek nie grali jeszcze w lidze) i wydaje sie, ze Moskala. Szczegolnie wiec wspolpraca po prawej stronie musi zostac jakos ustabilizowana, a kto bedzie tym podstawowym na prawym skrzydle tez jeszcze nie wiadomo. Z kolei jesli Radwanski wygra rywalizacje z Wawrzyczkiem na lewej stronie, to tez bedzie nowosc w ustawieniu.
Jakos mi na to wyglada, ze dojdzie jeszcze do trzeciego zgrupowania w Chorwacji i dopiero tam rozegrane sparingi beda tymi, ktore uksztaltuja wyjsciowy sklad, tym bardziej, ze w Polsce podobno ma byc nadal zimno i mrozno.
Nieustajace pozdrowienia dla wszystkich forumowiczow z Kalifornijskiej Silicon Valley, gdzie rowniez pogoda nie najlepsza:)
-
-
Sparingi (temat zbiorczy-prywatne pogaduchy beda kasowane) ...
Nie mam nic do Wacka, ale po takiej nieobecnosci gość ma od razu pierwszy skład, to albo mamy cudotweórców rehabilitantów, albo on jest niesamowity. Ja tam dalej widzę Radwanskiego na prawej a Wawrzyczka na lewej.
będzie dobrze Panowie... Sparing to tylko sparing. Pamiętacie kadrę Engela? Przed Ukrainą wszyscy ich w sparingach prali po 3-0
panowie spokojnie....odkąd pamiętam drużyna Stawowego zawsze miała ciężkie początki rund.....po prostu teraz Stawowy zrobił zwód i tą słabszą dyspozycję przeniósł na pierwsze mecze sparingowe....a w lidze to będzie ho ho ho !!!....po prostu super !!!
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
Wszyscy mamy nadzieję,że będzie super ale przy dzisiejszej grze "z pierwszej piłki "drużyna musi się rozumieć w ciemno.
dla tych co watpią w Wacka przypominam , ze przed kontuzja był naszym najlepszym obrońcą ...
obrona w skałdzie Radwański na lewej Wacek na prawej grała przez 1,5 roku w 3 i 2 lidze ...
nie widzę problemu ...
Radwański od zawsze był lewym obrońcą i Jego gra z konieczności po prawej stronie to było zaledwie 75% mozliwości tego chłopaka ...
[i]- Rozegraliśmy naprawdę dobry mecz – powiedział dla Teraz Pasy! [b]Marcin Dudziński[/b]. - Przez 90 minut mieliśmy sporą przewagę. Na pewno nasza gra mogła się podobać, szczególnie w II połowie. Przeprowadziliśmy wiele składnych akcji i stworzyliśmy kilka sytuacji po których powinny paść bramki. [b]Największym mankamentem drużyny jest w tej chwili słaba skuteczność...[/b][/i]
Moze dobrym pomyslem byloby zagrac z jakas slabsza Polska druzyna...
z V albo IV ligi, zeby sprobowac poprawic skutecznosc...
Albo chociaz z rezerwami...
Tak probowal robic Lech Poznan...
I wyniki byly w miare zadowalajace...
po 2-3, czasem nawet 4 bramki napastnikow w meczu...
Wiadomość zmieniona (27-02-05 09:53)
Ech, napastników mamy wspaniałych ,a jacy „bramko strzelni „ ....
Ale zaraz się okaże ze boisko było nierówne ,światło lub słońce oślepiało a gra taktyczna była wspaniała...
Niema się co okłamywać, liga rusza za 3 tygodnie - a drużyna gra fatalnie i taka jest prawda, czy się to komuś podoba czy nie.
Czasu niedużo do rozpoczęcia rundy, ale wyniki spraingów to sprawa drugorzędna. Jeżeli gra piłkarzy jest w miarę poukładana to jestem dobrej myśli. Zauważcie też, że nasi chłopcy niestety głównie się motywują przy silnych przeciwnikach. Przy słabych im to za to różnie wychodzi....
.. więc jeżeli gara dobra to jestem spokojny, może troche martwi mnie tylko brak skuteczności.
ramadan: jakie 3 tygodnie ?!
dzisiaj juz 27 luty...
Ramadan: "drużyna gra fatalnie i taka jest prawda" - widziałeś jak gra drużyna, czy tylko wiesz jakie były winiki meczów??
Jóżwa : Zimbir KIszyniów - drużyna nie ustępująca poziomem gry takim tuza, ja Barcelona czy Real
Czy w takich kategoriach mam traktować wynik O-O..
Drużynę rozlicza się za wyniki napastników za strzelone bramki..
Pytanie - ile bramek , w ilu sparingach strzelili nasi napastnicy?
Dla ułatwienia powiem, że[b] O[/b]
Kid - dzisiaj jest po sobocie rózne to jest z tymi obliczeniami moimi ;-)
ramadan , widziałeś jak grają? Podejrzewam że nie , więc nie pisz że grają fatalnie
Brak jest napastników i to widać już w sparingach.Moskała nie mieścił się w składzie Groclinu..Ja nie byłbym takim optymistą odnośnie pucharów- chciałbym się mylić................
Dajcie spokoj... Poczekajmy do ligi i wtedy bedziemy komentowac..
Tak Arena - trener wystawił noty za styl -same 10
Ale czy o to w piłce chodzi ?
Strzelać bramki, punkty zdobywać .. a nie poruszać się po boisku z gracja i elegancją - to nie taniec towarzyski czy jazda figurowa na lodzie
Gole ,gole ,gole i jeszcze raz gole, ja przez ten pryzmat widzę dobrą formę drużyny....
teraz cie rozumiem ramadan , chcesz by Cracovia była mistrzem Polski w sparingach .
Strasznie spłycasz , bo pewnie jesteś.....
dokończ bardzo ciekawy jestem...
Ja sie zastanawiam jak oni mieli wygrac w takim skladzie ??
Na bramce: Sławek Olszewski
W obronie: Tomasz Wacek, Jacek Wiśniewski, Łukasz Skrzyński, Krzysiek Radwański,
w pomocy: Piotrek Bania, Marcin Dudziński, Paweł Nowak,
W ataku: Paweł Szwajdych, Łukasz Szczoczarz, Marcin Bojarski
Nasz najlepszy napastnik gral w pomocy...
Przy takich eksperymentalnych skladach to odrazu widac ze w tych sparingach nie chodzi o wygrywanie tylko wlasnie o samo granie bez wzgledu na wynik.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)