Po co to "wałkować" kolejny raz. CRACOVIA jest najstarsza. Ja mówię że to jest prawda, ktoś mówi że to nie jest prawda. Ale to jest prawda i tyle.
CRACOVIA PANY!!!!!
-
-
co to ma być ????
19 dni później
a pros Resovii i Cracovii.
Resoviakiem jestem z urodzenia i to jest moj rodzinny klub, ale szanuje tez Cracovie i mam wielki sentyment dla niej. Co jak co , ale te dwa klubu sa niemal blizniacze - laczy je dobry szmat czasu , juz 100 lat. Mniejsza z tym kto jest starszy - oba sa polskie i maja bialo-czerwone barwy, a laczy je wspolnie honor i duma (i nawet podobne problemy , przeciez nie tak chciano je rozwiazac).
w moin sercu zawsze beda 2 kluby - Cracovia i Resovia
Na początku był CRACOVIA! Któż zdoła powiedzieć dokładnie, co to była CRACOVIA? Niejedni widzieli w Niej jakąś istotę boską[...] Inni - mówili, że to będzie potega! :)
4 dni później
To Cracovia jest najstarszym klubem Polski i nic to nie zmieni NIGDY!
Oczyścimy Krakó z wiślackiego ścierwa
hehhhh
sa dowody na to , ze jednak Resovia jest starsza, bo Pogoni Lwów juz nie ma :)
P.S pozdrowienia dla kibiców Cracovii . TYLKO PASY !!!!!!
taaaaaaaa resovia jest starsza od samego rzeszowa...........co tam od swiata jest starsza........buhah
resovia to najstarszy klub wszechświata i okolicy :>
ok, moze Rzeszów (lezacy gdzies w galaktyce) młodsze i miniejsze miasto od Krakowa, jednak nie zmienia to faktu ze Resovia w herbie ma wpisane 1-9-0-5 a Cracovia 1906
he he
Wiadomość zmieniona (11-03-05 00:58)
Wpisalem wlasnie sobie w dowod, a wlasciwie poprawilem, date urodzenia na 2004.
Czy to uczyni mnie paromiesiecznym bobasem?
Ale sie przejmujecie...
To Cracovia gra w I lidze a nie Resovia...
I to Cracovia jest uwazana za najstarszy klub w Polsce...
I kropka ;)
Był kiedyś pochód pierwszomajowy. Byłem wtedy małym chłopcem i słyszałem jak spiker zapowiada, kto idzie przed trybuną honorową (dla młodszych: spróbowałby jakiś zakład pracy czy klub nie przyjść!). Głośniki puszczały tego spikera w całym Krakowie. No i w pewnym momencie szła Cracovia. A jakiś czas potem słyszę spikera: "A teraz przed trybuną pojawia się najstarszy klub sportowy w Polsce..." i ja myślę: jak to? Przecież Cracovia już szła? A spiker: "Wisła!" Za komuny nawet to nam chcieli odebrać...
I czy przez to Wisła stała się najstarszym klubem w Polsce?
To nie jest ważne, że ktoś mówi, że on jest z tego rocznika (jak to ładnie komentuje Karolo). Cóż - prawdy nie da się zmienić. A fakt dopisywania sobie sztucznie dwóch lat nie najlepiej, niestety, świadczy o sympatycznej Resovii - jakoś przez wiele lat tego nie robiono, dopiero ostatnio wpadli na pomysł by cofnąć się do 1905 roku...
Mozesz byc pewny ze to samo co komuchy z trybuny pierwszomajowej bedzie pieprzyl prezes Pawelec za rok przy obchodach.
Klamstwo powtarzane z kolko wielu uznaje za prawde.
Cracovia - Najstarszy Klub Sportowy W Polsce. I Tyle;)
Resovia ma cenowa bombe , a Cracovia najstarszym klubem!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)