Mam pytanie czy komus cos wiadomo kiedy moze rusza modernizacja naszego stadionu albo moze kiedy ma zapasc jakas decyzja co z wlasnoscia terenu itd?Wiem ze nasz stadion przez ostatnie dwa lata przeszedl metamorfoze jakiej nie bylo przez 30 lat ale czy na tym koniec?Obawiam sie ze niestety tak i teraz dluzszy czas sie nic nie ruszy tym bardziej ze ostatnio wladze naszego miasta wspominaja o stadionie z drugiej strony blon nie mowiac nic o naszym,nie bede juz mowil o naszych wspanialych barakach w ktorych byly szatnie w 3 lidze i sa teraz co jest zenadą!
-
-
KIEDY STADION?
Wsumie Ci przyznam racje ale zadużo też niemożemy wymagać nato potrzeba czasu
Dopoki miasto nie zalatwi sprawy z siostrami to nie bedzie nic modernizowane. To co mozna bylo zrobic zostalo zrobione. Wszystkie inne modernizacje sa modernizacjami stalymi, ktorych nie mozna wykonac poki ziemia nie nalezy do miasta.
innymi słowy o stadionie z prawdziwego zdrarzenia na 100 - lecie klubu możemy po prostu zapomnieć :((
wg mnie [b]w ogóle[/b] możemy zapomnieć, przynajmniej w tej lokalizacji...
przykre ale prawdziwe
Dziwna sprawa z tym stadionem, nikt nic nie wie. Może o to chodzi żeby nie robić hałasu. Tylko kto na tym skorzysta ?
Pewnie psy bo beda mialy nowy stadion a nasz bedzie taki jak jest.
http://www.garbarnia.krakow.pl/zdjecia7.html
mozna zobaczyc jak wygladal stadion Cracovii w 1951 roku.
Eeee tam co wy gadacie za 5 tygodni pewnie będzie :D
By powstał nowy stadion Cracovii musi upłynąć trochę czasu.
Sprawy własnoścowe to nawet przy dobrej woli wszystkich stron minimum 2 lata.
W chwili obecnej powinny być nadal prowadzone prace modernizacyjne i estetyzujące tego stadionu, który jest.
Zrobiono nowe ogrodzenie, będzie więcej bramek wejściowych.
Czyli prace są ciągle prowadzone. Oczywiście nie zastąpi to nowego nowoczesnego stadionu ale na dziś należy iść w tym kierunku.
Można zaproponować co można zrobić w najbliższym czasie (o ile oczywiście będzie na to kasa)
Moje propozycje:
1. wycięcie drzew na całej koronie stadionu i przy stadionie (wyrosły bo dawniej nikt się ich wycinaniem nie zajmował, obecnie gdy chodzi na mecze dużo osób mogą zagrażać zdrowiu i życiu, co będzie jak w czasie meczu zawalą się 2 wielkie topole rosnące przy ul. Focha?, zasłaniają też stadion i zabierają miejsce na którym powinny być reklamy),
2. na zboczach nasypów zwłaszcza od strony ul. Kałuży powinny być umieszczone gęsto reklamy (są tam np. stare schody), to jest centrum miasta, a pieniędzy potrzeba klubowi dużo, b. dużo,
3. na murze od ul. Focha (był poruszany ten temat na forum) powinna też być reklama - np. ComArchu, ale nie elementy klubowe bo zostaną zdewastowane (ten mur jest rzeczywiście paskudny),
4. powinny być uporządkowane reklamy na koronie stadionu od Al. Focha bo teraz jest to mało estetyczny chaos i zasłaniają widok na błonia,
5. nowa podgrzewana płyta ale to też nie jest sprawa na najbliższe miesiące (koszt ok. 3 mln zł),
6. można jednak wprowadzić obrotowe-zmienne reklamy wzdłuż boiska, tego jeszcze nikt w Polsce nie ma, byłby to szpan ale i duże dodatkowe pieniądze, mnie się wydaje, że w tego typu nowoczesne reklamy warto zainwestować, już 2 pierwsze mecze Cracovii będą przecież w telewizji, a później czym Cracovia będzie wyżej w tabeli tym transmisji będzie więcej,
7. od strony ul. Kraszewskiego mógłby powstać sklep z pamiątkami, kawiarnia, coś w takim guście jak ma Wisła (tymczasowy, metalowy lekki pawilon) by można tam oglądać na dużym telewizorze mecze wyjazdowe, posiedzieć, pogadać w godziwych warunkach, przyjdą tam też ludzie przebywający na błoniach.
Na razie tyle propozycji. Pani Maczugowska może też wchodzi na forum!?
Wszystko ok ale do 1 punktu sie nie zgodze bo po pierwsze jezeli wytniemy drzewa (od strony Kraszewskiego)to będzie dość przejrzyście i może sie to nie spodobać młodszej części pasiackiej rodziny:-),a po drugie drzewka troche pomagają przy szybkim opuszczaniu stadionu po zakonczeniu meczu(na skroty).hehe
Ja jestem w szczegolnosci za punktem nr.7
pkt 5 odpada bo plyta chciano zdaje sie robic juz w zeszle wakacje ale siostry zabronily :/ bo to inwestycja stala i nie da jej sie poskladac jak oswietlenia.
Co za kur... te siostry wymiekam z nimi ja bym im spalil w h... ten budynek ich!
Macieksc jeszcze ogrodek i bylo by wiecej miejsca na nowy stadion ;)
Na nowy stadion moze nie ale zamiast ich kwiatuszkow pierd.... bylo by zajeb... boisko treningowe ;)
hahahahha
4 dni później
Co zrobić na STADIONIE c.d.
Zdecydowanie jestem za wycięciem drzew na koronie i koło stadionu. Wszyscy przyzwyczailiśmy się do zieleni, ale to jest relikt czasów biedy i tego, że w pewnym okresie nikt się stadionem nie zajmował.
Stadion sam w sobie jest też reklamą. Jego korona powinna być dobrze widoczna z Alej i Błoń. Każdy przechodzący, przejeżdżający powinien widzieć, że tam się coś dzieje, że Cracovia gra mecz. Nasz stadion jest w samym centrum miasta (obecnie to ewenement) i należy to bezwzględnie wykorzystać. Oczyszczone z zieleni stoki, stare schody powinny być wykorzystane do ustawienia reklam. Zdobywanie pieniędzy i ciągłe zwiększanie budżetu to powinno być stałe zadanie pracowników klubu.
Profesor o tym ciągle mówi ale mało się robi by znacząco zwiększyć dochody z reklamy. Cały stadion powinien być obwieszony efektownymi i estetycznymi reklamami.
Wycinkę trzeba zrobić teraz i dlatego natychmiast należy załatwiać odpowiednie zezwolenia. Gdy drzewa się zazielenią to nie będzie odpowiedni moment na wycinanie.
To jest działka wiceprezesa Jakuba Tobisza (podobno wybitnego fachowca), więc niech się zabiera do roboty.
Obecne reklamy reklamują firmy lokalne, a gdzie reklamy wielkich koncernów za wielką kasę!!!
8. Należy dokończyć betonowanie korony stadionu od strony ul. Kraszewskiego, bo dlaczego na tym odcinku mamy chodzić po błocie.
9. Powinno być więcej kabin WC.
10. Był taki okres, że na koronie stadionu od ul. Rtm Zb. Dunin-Wąsowicza były metalowe maszty na które w dniu meczu wciągano flagi. To był sygnał, że dziś jest mecz. Takie maszty można by przywrócić. Koszt nie jest wielki, a efekt bardzo fajny.
11. W tym samym miejscu można zamontować 5-6 dużych bilbordów z kilkoma zdjęciami z historii Cracovii, np. drużyna z 1906 r., drużyny mistrzowskie, audiencja u Papieża. To już jest dość droga sprawa, ale jeżeli chcemy budować prestiż klubu, budować świadomość kibiców i wyciągać duże pieniądze z reklam to taka inwestycja się opłaci. Kto zrezygnuje z reklamy w towarzystwie Papieża i mistrzów Polski.
Jak mamy czekać na stadion tyle co na oficialną strone to ja dziękuje :P :D
A tak na poważnie to proponował bym wyburzyć dokońca tor kolarski i dzięki temu powiększyć sektor D do samego dołu i sektor przyjezdnych też by na tym zyskał.
Tor kolarski powinien zostać do momentu remonty całego łóku.Slifer i tak by tam nikt nie siedział (słaba widoczność).A tak to mamy Cracovie Pany!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)