a zwłaszcza Ciebie dodo64 (wyruchają...)
-
-
Cracovia nie poprze G-4
Ekonomiczne argumenty przemawiają jak najbardziej za grupą G-4. Od poczatku kwoty padające z umowy o sprzedaży praw Idei były lekko śmieszne ale jak powiedział kiedyś Z.Boniek, cieszmy sie z jakichkolwiek środków, bo jeszcze chwila i nasza liga oddałaby sie za darmo. Tka to ona jest.. medialna i ciekawa i w ogóle...
Co do pozostałych kwestii, to wychodzi jak na dłoni egoizm również tejże nieformalnej grupki. Co to za głupi argument by nie współpracować z G.Łęczna, Z. Lubin, W. Płock itp. ?
Otoż chyba boli to panów "biznesmenów", że kluby te (również Bełchatów) są zabezpieczone ekonomicznie na lata i tak naprawdę nie potrzebują jakichś śmiesznych G.. coś tam. Nie wspominając już o pomyśle wykluczenia ze struktur PLP klubów II- ligowych.. No oszołomstwo totalne...
P.S. Bardzo ciekawe jest, co powiedział Listkiewicz, o tym jak to w gronie negocjatorów umowy z Ideą faceciki z G-4 siedziały cicho a teraz larum...!!
"Co to za głupi argument by nie współpracować z G.Łęczna, Z. Lubin, W. Płock itp. ?"
to nie jest głupi argument ...
sport za publiczne pieniadze jest ok w wydaniu młodzierzowym kiedy to wydawane środki ida na cele zdrowotne ...
dlaczego publiczne pieniadze nalezące do państwowych przedsiebiorstw są wydawane na zachcianki lokalnych bonzów?
to sa pośrednio podatki nas wysztkich ...
a ja nie płace podatków na jakies zagłebie lubin czy inna łęczną ...
na zachodzie nie ma ani jednego klubu którego właścicielem było by państwo ...
tylko u nas sa takie wynalazki ...
a mnie sie zdaje ze te impreze nakreca era gsm
Do Robert:
Człowieku! O czym ty majaczysz?
W KGHM Polska Miedź S.A. pracują wyłącznie ludzie związani z okręgiem lubińsko-głogowskim i to oni wypracowują co roku gigantyczne zyski.
O jakich więc podatkach bredzisz pajacu?
Ani twoje ani twoch kolesi pieniążki nie idą na Zagłębie - zapewniam cię ubogi człowieku. To raczej z haraczów jakie odprowadza KGHM do Skarbu Państwa finansowane są niejedne inwestycje (na pewno również w krakau, hehe).
Tak więc przełknij wraz z innymi ziomalami tego forum gorzką pigułkę zazdrości i zawiści i nie łudź się, że kiedyś cracovia będzie równie zasobna w kaskę co Lubin, hehehe...
worek jeszcze raz napiszesz Cracovia z małej litery - specjalnie - bo przecież widze że to nie przypadek to sie pożegnamy - jestem nerwowy ostanio...
Odpowiadam na zaczepną uwagę Roberta, który (celowo) napisał także z małej...
Worek - niech Wasza droga sukcesami usiana będzie. Zważ jednak bogaty człowieku że jeden prezes firmy państwowej daje nie swoje pieniądze na klub piłkarski a inny nie.
Przy okazji czy wyjaśnisz mi jaką korzyść ma KGHM z tej reklamy?
A to że w Lubinie pracują ludzie z okregu nie ma znaczenia bo to jest firma stworzona za państwowe pieniądze.
Kończąc - wyjaśnij co to znaczy "ubogi człowieku".Jak rozumiem nie chodzi Ci o stan majątkowy. W przeciwnym razie jesteś.......
CRACOVIA PANY!!!!!
zaglebie dostanie 5-0 to woreczek przestanie herezje wypisywać na naszym forum
I dla wsparcia Roberta i HRH jkm05 dodam, że zyski ze spółek, które ma państwowa spółka powinny trafiac do Skarbu Państwa (z przeznaczeniem na cele takie jakie to państwo ma) a nie do klubów, chyba, że w postaci dotacji na konkretne cele, które państwo ma finansować.
Choć jak domyślam się dotacji na finansowanie piłki profesjonalnej nie da rady komukolwiek wypłacać.
A to, że pracują ludzie z całego okręgu to ma zerowe znaczenie.
Chyba dostają jakieś wynagrodzenie za pracę, bo jak nie, to KGHM z całym tym Zagłębiem zbliży się do niejakiego IG Farben, co to z pracy niewolniczej czerpało korzyści.
Od początku było wiadomo że to Idea będzie sponsorem.Manewr z Sport Five ma pozwolic tylko na bezpieczne przepłynięcie łapówek dla Listkiewiczów.Bo inaczej nie rozumiem sensu Sport Five w całym interesie."Załatwili" sponsora i dzięki temu zgarną 2,5 mln.A kluby po ok. 1,2 mln. za 3,5 roku.Z....ty interes ! Ale w końcu na biznesie (bo piłka to biznes) lepiej zna się Listkiewicz niż Cupiał, Drzymała czy Walter z Wejchertem.
worek ...
z tego co piszesz wnioskuje , że młody jestes i niestety nie najmądrzejszy ...
jezeli nie potrafisz rozróznic włsności prywatnej od państwowej to wybacz ale nie zaszczyce cię dalsza polemiką ...
do obrażania kibiców Cracovii przez przybłedy z innych klubików zdązyłem sie przyzwyczaić więc twoje wypociny spływaja po mnie jak po kaczce ...
p.s.
mam nadzieje zobaczyc na naszym meczu kibiców "wielkiego" zagłębia a nie pusty sektor licze , ze zaszczycisz nas swoja obecnścia ...
a wtakim przypadku zapraszam na lemoniade i podwójną bita smietanę z rodzynkami ciebie i twoich kolegów z podwórka ...
zegnam ozieble ...
Otóż mylisz się jkm 05.
Masz blade pojęcie o ekonomii koleżko skoro piszesz, że zyski spółek Skarbu Państwa powinny być w całości odprowadzane do tegoż Skarbu. He.. swoją drogą podaj mi źródło gdzie to wyczytałeś..
Po drugie. Na potęgę i finansowe eldorado Państwo nasze szanowne nie przyczyniło się i nie pomogło. Owszem w latach 50-tych wybudowało Kombinat Miedziowy - zgoda. Ale nie po to by spełnić czyjąś zachciankę, tylko w ściśle określonym celu a mianowicie czeprania potężnych zysków. Bo już nawet zatwardziały beton komunistyczny zwąchał tu żyłę złota..
Co do korzyści jakie ma mieć z tego KGHM, to ci odpowiem szczerze, że nie musi mieć wcale. Na świecie firma jest barzdiej znana niz w kraju. Często odnoszę i nie tylko ja takie wrażenie. Natomiat ty i tobie podobni na przykład pewnie pierwszy raz w życiu dowiedziałeś się o istnieniu takiej firmy, bo jak sądzę zaintrygował cię napis na koszulkach piłkarzy z Lubina jak murzyna zapalniczka, prawda?
Co do tej ubogości - chodziło mi o ubogość merytoryczną posta Roberta, jakkolwiek i jego (umysłową). Bez urazy...
Worek - ja nie pisałem o odprowadzania zysków ze spółek do skarbu państwa. Ale to akurat nie ma znaczenia.
Nie czepiam się ale gdy zwracasz się do kogoś pisz raczej "Ty" a nie "ty".
Twoje argumenty o czerpaniu zysków przez państwo przypomina mi kilku znanych polityków.
Przy okazji, skoro ktoś inwestuje to raczej w celu wygenerowania zysków.
Co do murzyna i zapalniczki.....
Drogi Worku - z wykształcenia jestem górnikiem odkrywkowym, KGHM jest mi doskonale znany. Raczej w tym temacie nie podejmuj rozmowy, chyba że faktycznie jesteś specjalistą.
Tylko kogo na tym Forum interesuje jaki jest system eksploatacji na kopalni.
Niech Twoje Zagłębie rośnie w siłe, im więcej mocnych klubów tym mocniejsza liga w której my też chcemy odgrywać znaczącą rolę.
Jednak sponsor państwowy to żadna stabilizacja.
CRACOVIA PANY!!!!!
Gwoli uzupełnienia :
Prawo geologiczne i górnicze
Rozdział 2
Własność i użytkowanie górnicze
Art. 7. 1. Złoża kopalin nie stanowiące części składowych nieruchomości gruntowej są własnością [b]Skarbu Państwa.[/b]
drogi worku
KGHM jest tylko robotnikiem ! a nie właścicielem rudy miedzi.
PS.
Jeżeli sprzedałbym [b]twoje[/b] rzeczy to kasa należała by do mnie jako sprzedawczy czy do Ciebie jako właściciela ?
Podasz adres, chętnie zarobie
DareCki - czy Ty przypadkiem nie chodziłeś na Rzeźniczą do szkoły lub nie kończyłeś górnictwa na AGH?
CRACOVIA PANY!!!!!
Drogi jkm 05:
Zmiana Twojej retoryki jest bardzo budująca...
Masz rację - im więcej silnych drużyn (też życzę Cracovii) tym lepiej a i większa frajda dla nas i emocje.
Jako że skończyłeś AGH, faktycznie nie będę polemizował, mimo wszystko lepiej czuję się w ekonomii..
Chodziło mi raczej o to, że wielu ludzi do dziś nie wie, a wielu kibiców nie wiedziało, co to za ów tajemniczy ten sponsor z Lubina...
Tak na marginesie tylko - wydobycie rudy miedzi w Lubinie odbywa się jednak nie metodą odkrywkową (co pewnie doskonale wiesz jako szpec).
P.S. Do wpisu Dareckiego się nie odniosę gdyż chłop zgubił gdzieś meritum sprawy...
tylko nie chłop ! :)
no trudno żebyś się odnosił do prawa obowiązującego !
jkm05 - nie
Wiadomość zmieniona (11-03-05 16:00)
Worek - nie zmieniam retoryki, zawsze tak twierdziłem. Szpecem nie jestem bo nie mama kontaktu zawodowego z branżą a proces kształcenia górników jest na tyle uniwersalny że rodzaj kopalnii nie ma znaczenia. Tak wiem jaka to kopalnia, zresztą niedawno byłem pod ziemią w tamtej okolicy.
Zdania jednak nie zmienię, wydawanie nie swoich pieniędzy to żadna zasługa.
Panowie Filipiak, Cupiał, Drzymała czy Walter jednak mają lekko więcej do stracenia. Skoro firma jest państwowa to ja mam prawo być niezadowolony że wydaje się te pieniadze na coś czego ja nie akceptuję. Rzecz jasna moje niezadowolenie niczego nie zmieni. A dla Ciebie to szczytny cel i go bronisz.
Cała ta pseudo naukowa dyskusja o górnictwie, prawie i ekonomii nie ma tutaj żadnego znaczenia. O Twoim klubie ostatecznie jednak zadecydują politycy a ich decyzje są nieprzewidywalne......
CRACOVIA PANY!!!!!
KGHM - czyż to nie spółka akcyjna?
Jeśli tak, to komu mają przypadać dywidendy, jak nie właścicielowi?
O ile dobrze wiem - Skarb Państwa (mojego i waszego) ma tam 44,28 % akcji.
Czyli chyba powinien dostawać 44,28 % zysku lub coś koło tego - nie wiem, czy SP nei ma przypadkiem akcji uprzywilejowanych.
Jeśli zyski są niewypłacone, lecz reinwestowane, to pytanie dlaczego, skoro spółkę stać na takie fanaberie, jak drużyna piłkarska.
Wszystko co worek piszesz jest taką samą prawdą, jak wielkomiejskość Lubina (bo ma TESCO Reala i wyższą uczelnie - pamiętacie?).
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)