Podzielam zdanie Ferecvaros-a, a do tego dodam że nie potrzebujemy żadnych zmian... to forum chce sie czytać dzięki temu że drugiego takiego nie znajdziecie... składa sie na to od początku wysoki poziom dyskusji, i przedewszystkim ludzie pokroju... nie napisze bo za wielu bym przypadkowo pominął ;)... temu forum klimat nadaje to co jest... dlatego jestem przeciwnikiem zmian, ale wiedząc że jakieś są "musowe" to ew. wygląd delikatnie, przechodzenie między działami bez wychodzenia na "główną"... co do dzielenia tematów na strony to jestem przeciw, ponieważ wole czytać w "ciurku" a nie przekładać strony jak jakiś pokemon...
-
-
Jakie powinno być nowe forum?
Myslę, chyba podobnie jak rebbe, ze choc obecna szata graficzna jest ok i zupełnie nie brakuje -jak widać nie tylko mnie - wszystkich 'wodotrysków' - to nie powinniśmy zapominać o mlodziezy, a takze wszystkich tych, ktorzy 'uatrakcyjniacze' lubią... slowem godne łaskawego spojrzenia adminów są wszystkie próby znalezienia złotego środka wcześniej już proponowane.
Byleby w efekcie nasz wzrok nie musiał bładzić wśród rozmaitej grafiki w poszukiwaniu tekstu...
nie wydaje mi sie zeby ktos juz cos takiego pisal ale moznaby gdzies "wplesc" jakies barwy bialo-czerwone, bo wkoncu to jest forum Cracovii a same odcienie szarosci sa na nim...
dla mnie najwieksza zaleta jest wlasnie to ze wszystko pokazuje mi sie na jednej stronie.. i nie musze co chwile zmieniac ich! A brakuje tylko ilosci czytanych tematow... a te wszystkie Avatary to tylko przszkadzaja w czytaniu...
Najlepszym rozwiazaniem bylo by zrobienie dwoch forow.. jednego z wodotryskami.. drugie takie jakie jest.. ale tak zrobinych zeby w obydwu zapisywaly sie te same wiadomosci.. tak jaby obydwa fora korzystaly z jednej bazy! ale czy to technicznie mozliwe..!!
Wiadomość zmieniona (23-01-05 18:07)
100% racji dla knura !
Jest dobrze po co zmieniać. Zwłaszcza jestem przeciwny rozbijaniu tematów na kilka stron. Forma graficzna -prosta i czytelna- do zostawienia błagam ! Liczniki- zbędne - nigdy na to nie zwracam uwagi chyba że ktoś zacznie się chwalić. Hyde Park- jest jak dżungla ale spełnia swą rolę, rzadko się tam zapuszczam ale czasami uda się upolować jakąś perełkę, poza tym każdy może się tam wyżyć a świadomość, że nie jestem w stanie przeczytać wszystkich postów dodatkowo mnie podnieca ( ho! ho! ale forum mamy). Sygnaturki ograniczone ale do zostawienia bo ubarwiają forum. Pozostaję z szacunkiem dla Waszej pracy ale proszę nie przekombinujcie!
Tylko Pasy !!!
No wlasnie moim zdaniem dobrze jest tak jak jest i nie ma co ulepszac. Po co zmieniac na sile cos co jest dobre?
opcja zrobienia drugiego gadzeciarkiego (tzn emotikonki i kolorowe tła itp) i wyboru miedzy tym co mamy (które jest rewelacyjnie czytelne i w ogóle jestem w nim zakochany:)) według mnie nie jest rzecza niemozliwa
pozdro dla adminów !!
i dla kumatych:>
[quote]opcja zrobienia drugiego gadzeciarkiego (tzn emotikonki i kolorowe tła itp) i wyboru miedzy tym co mamy (które jest rewelacyjnie czytelne i w ogóle jestem w nim zakochany:)) według mnie nie jest rzecza niemozliwa
pozdro dla adminów !!
i dla kumatych:>[/quote]
Do zrobienia, ale po co?
Takie forum jakie teraz jest bardzo mi odpowiada jedyne co bym zmienił to aby dany temat nieotwierał sie na jednej stronie tylko był grupowany na kilka podstron dzieki temu łatwiej jest znalezc gdzie sie ostatnio skonczyło czytac :)
Karolo aby zrobic tym samym ukłon w strone młodzych użytkowników (co w mym mniemaniu nie jest niezbędne)
ale lepsze to niz zbajerowanie naszego pieknego i jakze przejrzystego forum
Jak dla mnie obecne forum jest dobre. Nie potrzeba żadnych liczników, ani rang. A wodotryski są niepotrzebne. Dla modemowców jest to straszne obciążenie łącza. Jedyne co można wprowadzić to: przyklejanie tematów i wyswietlkanie po 100 postów na stronę.
Karolo - "Po co ?" to własnie kluczowe pytanie w tym temacie.
Odpowiedź na nie zależy od tego jak widzimy rolę forum i zmian na nim - jesli myslimy o udogodnieniach dla dotychczasowych użytkowników to praktycznie nic nie trzeba zmieniać.
(Mnie z bajerów wystarcza mój rabin w sygnaturce, ale i bez niego jakoś bym sobie poradził)
Natomiast, jesli forum ma promowac kibicowanie Cracovii i sciągać nowych sympatyków.. to obawiam się, że konieczny byłby kompromis między naszym konserwatyzmem, a oczekiwaniami tzw młodych ( nie, żebym ja był szczególnie stary, ale chyba wiadomo o jakich młodych chodzi-tych lubiących dużo ruszających się obrazków, kolorków i rozmowy o "dupie Maryny")
No i ja się właśnie zastanawiam.
Dla mnie nie potrzeba zadnych zmian ale jezeli takowe nastapia to sie bynajmniej nie obraze i jakos sie przyzwyczaje do nowego forum. Dla mnie wiec wlasciwie ten problem nie istnieje. :)
P.S. rebbe Twoj rabin w sygnaturce jest podobny do mojego nauczyciela Polskiego..... mowie powaznie pozdro :)
Do niedawna byłem "modemowcem" (w pracy nadal mam tylko takie połączenie z netem) i najbardziej byłem zadowolony z tego, że mogłem w ciągu krótkiego otworzyć szybko nieraz i kilkanaście tematów, a potem je pozamykać i po kolei przeglądać, bez obawy że któryś z tematów będzie urwany, niepełny. Jest to możliwe oczywiście dzięki małej ilości grafik i temu, że nie musze otwierać po 10 stron w każdym temacie. Zdecydowanie jestem przeciwny cięciu tematów na części - chyba że będzie to ilość np 200 postów/stronę.
Jeśli temat zawiera duzo fotek i nie chce się wczytywać, to wystarczy dać stopa i potem je po kolei otwierać jeśli chce się je przeglądać, a jeśli nie to mamy cały tekst wczytany. Wychodzi niewiele wiecej pracy niż otwieranie kolejnych podstron. Poza tym jeśli wiadomo, ze jest jedna strona tematu, to ludzie podświadomie rzadziej dają duże foty, które powodują wydłużanie jego wczytywania.
Pocięcie tematów na części utrudnia bardzo także znalezienie źródeł, do których nieraz w dalszej części wpisujący się odnoszą. a dalej będzie to powodować kilkakrotnie więcej cytatów, czyli więcej niepotrzebnego tekstu, dłuższe tematy itd...
Poza tym stanowcze NIE dla pokemonów, jedno takie forum w Krakowie wystarczy!!!!
Mnie tam podoba się tak jak jest..:)
Ale dostosuje się do wszystkich zmian....Mam tylko jedną prośbę bez avataróv......
no to zamiast iść spać jeszce tu się wpisze :)
1. dużo ludzi rangę chce, więc niech ma, niemniej [b]najwyższą rangą powinien być jej brak[/b]
2. wodotryski są całkowicie zbędne niemniej jeśli w toku dyskusji wyjdzie, ze mają być to mam jedną sugestię: aby [b]ustawieniem domyślnym był brak wodotrysków[/b], a jeśłi ktoś koniecznie chce te może sobie w profilu ustawić co trzeba - i wtedy forum będzie mu tańczyć, wiązac krawaty i kupowac batoniki
Jak dla mnie wszystko jest OK, ale jezeli muszą być jakieś zmiany to:
- nick nowego forumowicza na czerwono np. do 15 postów (każdy będzie wiedział że tio nowicjusz)
- brak liczników dla pozostałych forumowiczów (określanie przez modów spowoduje kłótnie dlaczego ja mam takie a nie inne określenie)
- licznik ilości otwierań tematu
- troszeczke koloru np: boki czerwone środek biały
Reszta po staremu.
Wracajac do czytania danego tematu, powinno otwierac na ostatnim poscie poprzedniej wizyty w tym temacie.(Nie dzielic na strony!)
czytam i czytam - dalej dawajcie propozycje
wszystkie sprawdzimy ze względu, na wyjonalność, funkcjonalność i oczywiście wolę innych użytkowników...
No i widać że ten Karvin to wcale nie taki zły ;) on nie chce na złość forumowiczom :)
Poddawajcie pomysły - tylko pomiętajcie że to forum CRACOVII!!! a nie jakiejś tam...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)