Czy myślicie że w Odrze są debile?Cóż to za wymiana beznadziejnie słaby iwan za Chmiesta.Na razie póki co to są spekulacje z Chmiestem i Sosinem do Wisły.A swoją drogą przy okazji meczów hokejowych ze stoczniowcem czy podhalem profesorowi Filipiakowi (który na pewno bedzie na nich)może należy przypomnieć by do drużyny piłkarskiej Cracovii kupił klasowego napastnika.Można mu o tym przypomnieć głośnym dopingiem i np takim transparentem ,,Profesorze Filipiak dość szarzyzny i przegrywania derbów kup klasowego napastnika''
-
-
Transfery(temat zbiorczy) - archiwum jest nowy wątek
Jak nam się nie uda sprowadzić ,żadnego wysokiego,silnego i dobrze grającego głową napastnika, to nie pozostanie nam nic innego jak przesunięcie ....Wiśni do ataku.Jacek spełnia wszystkie te kryteria, a jak pokazuje przykład Sosina czy Bagnickiego zawodnicy defensywni są najlepszym materiałem na napastników...he,he,he
mi się wydaje, że będzie jak co roku, czyli dupa a nie wzmocnienia :( pamiętacie jak obiecał, że po skończeniu rundy jesiennej poprzedniego sezonu, jak będziemy w pierwszej trójce to będą wzmocnienia(a nie uzupdełnienia) i zajeliśmy 3 miejsce,ale wtedy przegraliśmy dwa mecze z rundy wiosennej,które zagraliśmy jesienią (Korona - we mgle, i nie pamiętam kto). I wzmocnień nie było! Nie zdziwiłbym się, jakby było podobnie i tym razem!!!
Tylko po co na wielkoduszny prezes zapowiada takie rzeczy, jak i tak nie robi tego później. Mam nadzieje, że się mylę i że trener Majewski zmusi go do wyłożenia trochę pieniędzy.
Pozdrawiam i czekam na jakieś transwery, WZMOCNIENIA!!
w PS Chmiest i Socha opowiadają o prowadzonych rozmowach z "niewłaściwą stroną"
Po fiasku transferu Brożka do Nancy nie sądze, aby Wisła wyłożyła takie pieniądze na Chmiesta.Chyba ,że mają działaczy Odry za idiotów i liczą na to ,że oni zgodzą się na wymianę beznadziejnie słabego Iwana na Chmiesta.
Mnie 'paradokslany' pomysł przesunięcia Wiśniewskiego do ataku na środkowego napastnika się podoba. W tej chwili mamy odcięty jeden element taktyczny - zagranie w pole karne na strącajacego wysokie piłki gracza, a najskuteczniej grającym głową napastnikiem jest... Moskała. W tej sytuacji rajdy bokiem do linii końcowej nie przynoszą żadnego zagrożenia. Co więcej, zaczęłaby się rywalizacja na skrzydle, Bojar musiałby walczyć o miejsce z Szwajdychem, a Pawlusiński z Nowakiem. Myślę też, że Pawlusiński powinien być też częściej próbowany jako alternatywa dla Gizy.
Gdyby to się okazało realne, to naszym jedynym problemem pozostaje obrona. Co sądzicie o Kaczorowskim?
Dyżurni optymiści, odezwijcie się, bo jakoś przygaśliście!
Monday Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dyżurni optymiści, odezwijcie się, bo jakoś
> przygaśliście!
Będzie dobrze i będzie ludzi masa :D:D:D
Transfer Chmiesta do nas odpada ze względu na cenę.Wątpliwe wydaje się wyłożenie 1,4 mln zł za tego zawodnika +wysoki kontrakt.Przy tym niejako trzeba by było przyznać się do błędu (a wręcz głupoty)że nie wzięło sie tego zawodnika wcześniej za grosze ,kwestionując jego umiejetnośći piłkarskie.
Raczej profesor na to nie pójdzie.Jedyna szansa to kasa +transfer wymienny (dajemy Odrze kilku zawodników )u nas niegrających.Do wzięcia jest Drumlak,Wojciechowski,Jao i znalzło by się paru innych.Zasadnicze pytanie kto ma to u nas załatwiać.Nie mam przekonania czy Łach jest na tyle operatywny by podołać zadaniu .A w odwodzie jest tylko prezes Tabisz.
Panie profesorze Filipiak OBIECAŁ PAN KIBICOM CRACOVII realne wzmocnienia ,ściągnięcie do Cracovii wysokiej klasy napastnika na którego ma pan nie pożałować pieniędzy.
Liczymy ŻE TYM RAZEM dotrzyma pan danego publicznie słowa i nie wytrzemy dupy szkłem.
Brak wysokiego ,dobrej klasy napastnika w składzie (widoczny od długiego już czasu)spowoduje mecze bez stawki w lidze .Będziemy solidnym ligowym zespołem w ok 8 miejsca czyli typowa szarzyzną w Polskiej lidze.O zdobyciu PP mimo że jest na nie szansa jak nigdy dotąd też możemy zapomnieć.Było by profesorze szkoda przez grzech zaniechania zaprzepaścic tej wielkiej szansy.Powinniśmy wyciagac wnioski i nie powtarzac tych samych błędów.Już raz grzech zaniechania spowodował że nie zagralismy W EUROPEJSKICH PUCHARACH.
Profesorze Filipiak kibice pasów mają dość przegrywania derbów ,nijakości i szarzyzny.Nasz klub właśnie zaczął nowe 100 lat i już najwyższa pora by powrócił na ligowe szczyty.
A jak pisalem o Gitarze w ataku to sie nie podobalo :P http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?11,1052239,1052385#msg-1052385
dajcie na luz z tym drewniakiem........Niech idzie do gts-u lepiej.Już raz sie na nas wypiął...Lepiej żeby grali Kurowski i Dudzic
Chmiest rozmawia z Wisłą.
- Rozmawiałem już z Adamem Nawałką - mówi Marcin Chmiest. Również prezes Odry Wodzisław Ireneusz Serwotka potwierdza wstępne negocjacje z Wisłą na temat transferu napastnika. I tylko w Krakowie zaprzeczają, że kontaktowali się z Chmiestem, licząc że wszystko uda zachować się w tajemnicy.
Jednak piłkarz potwierdza, że rozmawiał już z trenerem, choć przyznaje, że do wiążących deklaracji jeszcze daleko. - Chętnie zagrałbym w Krakowie, ale trochę to potrwa, zanim podpiszemy kontrakt - mówi, dodając, że w zanadrzu ma jeszcze oferty z klubów zagranicznych.
O ile rozmowy Wisły na temat kontraktu z zawodnikiem z całą pewnością nie są trudne, o tyle dogadać się z Odrą na temat sumy odstępnego to spory problem.
hugo_boss1968 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> dajcie na luz z tym drewniakiem........Niech idzie
> do gts-u lepiej.Już raz sie na nas
> wypiął...Lepiej żeby grali Kurowski i Dudzic
... w juniorach.
Dudzic i Kurowski mogą grać w seniorach i będą grac razem z moskała i o napastników bym się nie martwił. potrzebujemy stopera i bocznych obrońców
Santo, Ty nie strasz przeciwników Dudzicem i Kurowskim, bo przeciwnicy mogą się ze strachu pofajdać i będzie wielki smród.
a ja tak sobie pomyslalem co by było gdyby:
- w rundzie wiosennej Dudzic strzelił powiedzmy 16 goli w ty 3-4 przepieknej urody/nie wiem jakias przewrotka, z piety czy lobiki jakies/????
-duuuuuuza kaska i na zachod?????
Co by było gdyby? Gdybanie!
Santo nie rozśmieszaj mnie bo mi się ..zajady ze śmiechu porobią.,,Kurowski i Dudzic mogą grać w seniorach i będą grać z Moskałą i o napastników bym sie nie martwił''.Zdanie twórcze bo równie dobrze może grać Jao Paulo i Zimoń w ataku albo każdym innym w kadrze.Jeśli mamy być szarakiem,drużyna nijaką ,ciągle przegywać derby i grać mecze bez stawki w lidze to oczywiście atak Moskała,Dudzic,Kurowski i ...Bania wystarcza aż nadto.
Trzeba powiedzieć wprost brak w wzmocnień w ataku to zero szans na sukcesy.Ot tak od czasu do czasu wygraja z kimś mocnym pojedyncze mecze w lidze.Kurowski i Dudzic to melodie przyszłości (piłkarze utalentowani),ale nie liczył bym na to że udzwigną ciężar zdobywania bramek w takich meczach jak z legia ,psiarnią .
To zdecydowanie za wysokie progi na ich nogi.Od takiego zawodnika jak np Sosin mogli by sie wiele nauczyć i wchodząc na 30 -40 min w meczu powoli wchodzić w dorosłą ekstraklasową piłkę.Mam nadzieje że twoje zdanie Santo nie podzieli Profesor bo zafundował byś kibicom Cracovii marazm ,nijakość ,kolejne przegrane derby(i kolejny wstyd).Profesor musi się zdecydować czy chce realnych wzmocnień CZYLI POZYSKUJEMY GRACZY LEPSZYCH OD TYCH CO MAMY W KADRZE,czy jedynie wzmocnienia na papierze lub na tzw sztukę.Obecne wzmocnienia czyli Kłus i Dudzic to nie sa realne wzmocnienia mogące w istotny sposób podnieść wartość całego zespołu.Pozyskaliśmy niezłego defensywnego pomocnika i utalentowanego juniora który za rok,dwa może być dobrym ligowym graczem.
To wszystko bardzo nie wiele biorac pod uwage fakt że przynajmniej 2-3 graczy odejdzie.
tez mysle,aby zakonczyc temat Chmiesta.HUGO BOSS SLUSZNIE zauwazyl,pewien problem.
ja bardziej cieszyl bym sie z zakupu,zawodnikow o mniej znanych nazwiskach..
nazwiska nie graja,sami wiecie,ale z drugiej strony..
ano,kij zawsze ma dwa konce :)
Kolego volker O nazwiska rzeczywiście nie grają ale na pozycji napastnika jest spora posucha.Chodzi o poziom sportowy.Jeśli mamy ściągać nieznanych to nie czarujmy sie jest wielce prawdopodobne ze trafimy na klon okińczyca lub Jao.Wzmocnienie bedzie tylko na papierze albo na sztukę.Nam kolejnych piłkarskich miernot nie potrzeba.Potrzeba nam klasowego zawodnika najlepiej reprezentacyjnego od którego Kurowski czy Dudzic mogli by sie czegoś nauczyć.Bo od banii nie nauczy sie nic.
Najlepszy dla nas byłby Sosin -jest wysoki dobrze gra głową ,strzela mnóstwo bramek .W parze z Moskałą duet wysoki i niski to byłoby to.Tu kolejny raz wraca jak bumerang podstawowe pytanie CZEGO CHCEMY W LIDZE CZY PUCHARZE..Jesli chcemy w lidze się liczyć i mieć szansę na zdobycie PP to zakup klasowego (a więc i drogiego napastnika jest nieodzowny).Chyba że kolejny raz mamy udawać że się wzmacniamy.
Sosin do nas może przyjść bez odstępnego.Musi mieć tylko bardzo wysoki kontrakt (trzeba liczyc się z wydatkiem minimum 100 tys euro na rok albo i drugie tyle).Ale warto bo za tego gracza nie wydajemy nic na transfer a jest gwarantem ZNACZNEGO PODNIESIENIA POZIOMU ATAKU JAK I CAŁEJ DRUZYNY.I do tego dochodzi niemal bezcenna rzecz przy nim tak jak dawniej przy Wegrzynie młodzi zawodnicy bedą się uczyć i rozwijać.Nie było by Skrzyńskiego gdyby nie bezcenne nauki pobierane na boisku od Węgrzyna.
Pieniadze wyłożone na Sosina zwrócą się szybko.Bedziemy co najmniej o kilka miejsc wyżej w tabeli a to wyższa o kilkaset tysięcy złotych wypłata z C+,więcej widzów na trybunach ,łatwiejsze pozyskiwanie reklam i sponsorów.Jest tylko małe ale PROFESORA TRZEBA PRZEKONAĆ!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)