no to teraz mysle ze jakies spektakularne wzmocnienia jak na nasze warunki beda tej zimy oby tak jeszcze zdobyc w ost. dwóch meczach min 4 pkt. :)
-
-
Transfery(temat zbiorczy) - archiwum jest nowy wątek
Ja też wierzę że profesor Będzie chcial sie odkuć na wiśle i krzyknać z całym stadionem NA KOLANA KUNDLE.Wierze że ten WĄŻ CO SIEDZIAŁ W JEGO KIESZENI poszedł precz!!!!
Punktow w dwoch ostatnich meczach musimy zdobyc 6!Wtedy moze to profesora zwotywuje do transferow.
Powinnismy wszystko robic zeby sciagnac w przerwie zimowej do nas Chmiesta!Jest to typowy snajper i wedlug mnie duzo lepszy od przereklamowanego Matusiaka ,na ktorego i tak nie mamy
szans!
Chmiest rozumie się z Pawlusiński byłby nie zły duet.
Niby Krakus z NH ale nie wiem czy u niego nie większy sentyment do Psiarni
Od wczoraj Piechna jest do wzięcia
od Piechny to ja już wole Banie
Ogólnie sa potrzebne transfery jeśli mażymy o grze w Pucharze UEFA.
Matusiak jest dobry, ale powinien zrzucić trochę kilogramów. Chmiest jest to facet ambitny, prowadzi sportowy tryb życia, i myślę że teraz dopiero zacznie grać.
Grzegorz Piechna wróci do Polski?
- Nastroje są kiepskie. W klubie może dojść do trzęsienia ziemi - powiedział w "Super Expressie" Grzegorz Piechna. Zespół polskiego napastnika Torpedo Moskwa, na dwie kolejki przed końcem rozgrywek, nie ma już szans na utrzymanie w rosyjskiej ekstraklasie.
- Do piątku mamy wolne, a jak w sobotę pojawię się na treningu, to mogą mi nawet powiedzieć, że rozwiązują ze mną kontrakt - dodał popularny "Kiełbasa".
W drugiej lidze rosyjskie zespoły mogą zatrudniać pięciu obcokrajowców. Kilku piłkarzy na pewno opuści Torpedo. Czy wśród nich będzie Piechna?
czytaj dalej
- Możliwe są ciecia kosztów, a wtedy będzie grała sama młodzież, również w dwóch ostatnich meczach ligowych. Zresztą trener nie lubi stawiać na obcokrajowców i trzeba się z tym pogodzić. Chciałbym grać, dlatego wszystkie oferty które dostanę, będę brał pod uwagę, również te z Polski. Zresztą żona namawia mnie do powrotu do ojczyzny - podkreślił 30-letni napastnik.
Źródło informacji: Super Express/INTERIA.PL
Kiedyś nie pasował do koncepcji,ale teraz koncepcja się zmieniła więc może wartałoby się zastanowić.Jednak wtedy kosztował niewiele ,teraz cena na pewno sporo poszła w górę.
"- Tak, dobrze, że będziemy mogli w listopadzie i grudniu zagrać trzy mecze. Regulamin tego pucharu jest taki, że będzie w nim można próbować nowych, niepotwierdzonych jeszcze graczy. Zatem będzie świetna okazja do przetestowania nowych zawodników, a tacy powinni się pokazać w Cracovii."
Powiedział Stefan Majewski!!!!
Więc nareszcie poszli po rozum do głowy.Ile można grać III ligowym składem niezmiennie.
ale mogą być tylko 2-a mecze bo podobno Widzew nie chce startować.
.
>
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ale mogą być tylko 2-a mecze bo podobno Widzew
> nie chce startować
Nie 2 tylko 6 meczów bo jest mecz i rewanż.
A do tego Widzew nie może odmówić bo gra jest w PE obowiązkowa,a Widzew ma mieć remont na stadionie i będą grać w Piotrkowie.
Jeśli chodzi o listopad i grudzień to trzy.
Tak się zastanawiam czy to cisza przed burzą czy cisza wogóle...;)
Gdzie by nie spojrzeć to coś dłubią przy zakupach a u nas ani widu ani słychu.
Czyli opcje są dwie albo to robimy profesjonalnie bez szumu albo jesteśmy w tzw. głębokiej _ _ _ _ _ ;) i za niedługo przeprosimy się z M.Jelonkiem (bez wycieczek osobistych!)
W jednym z komentarzy do artykułu o testowaniu nowych zawodników przez ŁKS Łódź przeczytałem, że do Cracovii ma przejść Dariusz Kłus ( ponoc juz kontrakt wstepny podpisał).
Świetne warunki fizyczne tyle, że pomocnik.
Zaznaczam, że moze być to informacja całkowicie nieprawdziwa.
Na 90minut.pl to jest :) Jakby przyszedł to by sie przydał. Zastępca Barana będzie :P
Piątek powraca z Lechii i narazie tyle,może Nikitovic z Łęcznej ...
A idą Giza,Drumlak i Zimoń wieść za 90 minut.pl
to spekulacje tylko - nie sądzę żeby Giza poszedł do Legii
Nie spodziewajmy się niczego dobrego. Wzmocniń nie będzie, a jeżeli to raczej będą osłabienia ... Takie są realia i taka mentalność JF! Niestety.
14 listopada 2006, 7:00:19 - prof
Arka zainteresowana Marcinem Chmiestem
Arka zarzuciła sieci na Śląsk. W pierwszej kolejności chce wykupić z Odry Wodzisław Śląski Marcina Chmiesta, który ma w kontrakcie 150 tys. euro odstępnego.
- Na 80 procent Marcin wiosną zagra w Arce - mówi z przekonaniem jej trener Wojciech Stawowy. - Obawiamy się tylko konkurencji ze strony klubu zagranicznego.
Najskuteczniejszy napastnik ekstraklasy podpisał wcześniej długoletni kontrakt, który wygasa w czerwcu 2008 roku. Piłkarz nie ukrywa jednak, że dużo wcześniej chciałby się wyrwać z Wodzisława. Dużo zależy od stanowiska menedżera piłkarza Jarosława Kołakowskiego.
- W ostatniej kolejce jesieni nie zagram, gdyż pauzuję za kartki - przypomina napastnik Odry. - Po zakończeniu rundy będę się zastanawiał nad ofertami. Co do Arki, to uważam, że jest to dobra propozycja. Przede wszystkim dlatego, że jest tam Wojciech Stawowy. Obaj jesteśmy krakusami, ale wcześniej nigdy ze sobą nie pracowaliśmy. Na razie niczego nie przesądzam, bo jeszcze kluby muszą się porozumieć. Poza tym Arka to nie jest moja jedyna opcja - mówi Chmiest.
Chmiesta ma wykupić z Odry jedna z firm ubezpieczeniowych dla której wydatek rzędu 600 tys. złotych to żaden problem.
źródło: Przegląd Sportowy
Monday Napisał(a):
> Nie spodziewajmy się niczego dobrego. Wzmocniń
> nie będzie, a jeżeli to raczej będą
> osłabienia ... Takie są realia i taka
> mentalność JF! Niestety.
Straszne realia oj straszne...
Masz jakąś lepszą propozycję niż tę straszną "mentalność" J.F. ??
Nie marudź tomecki tym razem się nie rozczarujesz.Ostatnio profesor był w zoo i zostawił tego węża w terrarium.Będziesz zaskoczony in plus jakością tranferów.Mogę się z toba założyć !!!!.Także póki co radzę tomecki odszczekaj tą,,mentalność''.
potter Napisał(a):
> Nie marudź tomecki tym razem się nie
> rozczarujesz.Ostatnio profesor był w zoo i
> zostawił tego węża w terrarium.Będziesz
> zaskoczony in plus jakością tranferów.Mogę
> się z toba założyć !!!!.Także póki co radzę
> tomecki odszczekaj tą,,mentalność''.
Potter błagam czytaj ze zrozumieniem;-)
No faktycznie tomecki pomyłka w adresie sorry!!!!.
Cracovia zainteresowana Dariuszem Kłusem
Cracovia jest bardzo zainteresowana defensywnym pomocnikiem Łódzkiego Klubu Sportowego Dariuszem Kłusem. 25-letniemu wychowankowi GKS-u Jastrzębie pod koniec grudnia wygasa kontrakt z łódzkim klubem.
Nim Kłus trafił do Łódzkiego Klubu Sportowego, rozegrał w Odrze Wodzisław 26 spotkań w ekstraklasie, strzelając jednego gola. W tym sezonie Kłus był podstawowym zawodnikiem swojego zespołu. Wystąpił w 12 meczach w barwach Łódzkiego Klubu Sportowego, w tym 10 przez pełne 90 minut. Zdobył też dwa gole: w remisowym spotkaniu z Zagłębiem Lubin (2-2) w Łodzi i w wygranym (2-1) na wyjeździe pojedynku z GKS-em Bełchatów. - Nie wiadomo, czy uda się zatrzymać Darka, bo rozmowy w sprawie przedłużenia umowy na razie zakończyły się niczym - mówił przedwczoraj menedżer łodzian Tomasz Hajto.
Z nieoficjalnych informacji wynika, że Kłus odejdzie, gdyż dostał korzystną finansową ofertę z czołowego polskiego klubu. I tym klubem ma być Cracovia, z którą zawodnik ponoć już podpisał wstępną (zgodnie z przepisami) umowę. Trener Cracovii Stefan Majewski zarzekał się, że do momentu gdy nie będzie podpisu zawodnika na kontrakcie, nie udzieli żadnej informacji. - Na razie to tylko spekulacje, które powodują, że cena za piłkarza wzrasta kilkakrotnie. To są nasze tajemnice, a piłkarz może dostać 20 innych propozycji - tłumaczył Majewski. - Znam go bardzo dobrze, bo obaj pochodzimy ze Śląska. Bardzo dobry zawodnik i jeśli taki transfer się szykuje, oznacza to wzmocnienie dla Cracovii - nie ukrywał Dariusz Pawlusiński.
W orbicie zainteresowań "Pasów" są też młodzi piłkarze: Michał Pazdan z Hutnika i Damian Sołtysik z Rakowa Częstochowa.
Wczoraj drużyna analizowała przegrany mecz z Górnikiem Łęczna. W opinii trenera Cracovii zabrakło ostatniego podania i skuteczności, a nie najgorzej było z wymianą podań i utrzymaniem się przy piłce.
źródło: Gazeta.pl
Sołtysik to rocznik 85.W zeszłym sezonie zdobył dla Rakowa 12 bramek ,a w tym 5,ale rozegrał chyba 7 czy 8 meczów.
No to jedno szydło wyszło z wora (przypadkiem).Kłus to bardzo dobry gracz i ...myslę że jest już nasz!!!.Jeśli tak to trzeba działaczom pogratulować,a profesorowi podziękować !.
Zajebiste "wzmocnienia" nie ma co.......Zupełnie nie rozumiem dlaczego zawsze zaczynamy "transfery" od dupy strony........Zamiast chociaż raz wyłożyć kasę na jakiegoś solidnego napastnika to F&T wzmacniają rezerwy.
A gdzie on gra? W środku czy na bokach pomocy?
Srodek pola , i trzeba przyznac,ze uprzykrzyl zycie naszym srodkowym. Przy systemie preferowanym przez Stefana z dwojka defensywnych zajalby miejsce Nowaczka pewnie
Martinez a co ty chcesz od Kłusa?To dobrej klasy pilkarz.Szukaliśmy alternatywy dla Barana to mamy.A przy okazji mamy piłkarza b.dobrze grającego głową.Tamci dwaj to pewnie popelina ,albo do rezerw.
A oto wypowiedź Filipiaka dla DP :
"Mogę potwierdzić tylko jedno szykamy zawodników do Cracovii, choć rynek piłkarski jest nieco zawężony.Chcemy pozyskać nowych graczy ,choćby to miało nawet trochę kosztować.Zatem można mówić o zmianie strategii naszego klubu"
Ta wypowiedź daje iskrę nadzieji na rzeczywiste wzmocnienie zespołu w przerwie zimowej.A co do Kłusa to nie zgadzam się z opinią,że ten zawodnik to wzmocnienie rezerw.Kłus jest podstawowym zawodnikiem czołowej obecnie drużyny naszej ligi.Grając na pozycji defensywnego pomocnika strzelił w tej rundzie 2 bramki, w tym jedną chyba Legii.Jest jeszcze stosunkowo młody i ma bardzo dobre warunki fizyczne.Wszyscy pamiętamy nasz mecz z ŁKS-em podczas ,którego łodzka drużyna opanowała środek opola i duża w tym zasługa była właśnie Kłusa.Myślę ,że w para Kłus -Baranek w środku pomocy, bardzo poważnie wzmocni nasz środek pola.
Na potwierdzenie fragment relacji z meczu Korona-ŁKS:
"Pierwszy sygnał do ataku ełkaesiakom dał najlepszy w ŁKS, a może nawet na boisku, Dariusz Kłus. Pomocnik ŁKS po podaniu Rafała Niżnika strzelił z szesnastu metrów minimalnie niecelnie"
I jeszcze coś z GK
Na Cracovii wrócił do łask temat wzmocnień. - Zapewniam, że jesteśmy bardzo aktywni na rynku transferowym - przekonuje trener Stefan Majewski. Jednak o to: kto, skąd, po co i za ile pytać nie warto. Wszystkich obowiązuje jedna z zasad dyplomacji: po pierwsze - dyskrecja. - Dopóki nie będzie podpisów na umowach, to nic nie powiemy. Prosiłbym o wyrozumiałość - apeluje szkoleniowiec "Pasów". - W naszym kraju tak się dzieje, że kiedy tylko środki masowego przekazu poinformują o zainteresowaniu jakimś zawodnikiem, to z marszu rozmowy z nim, czy jego klubem stają się trudniejsze - argumentuje. Majewski do zagadek nie oferuje żadnych podpowiedzi. - Czy to "duże" nazwiska? Nie powiem. Pozycje, wzrost, waga, rok urodzenia, kolor włosów? Nic z tego - śmieje się. Taka taktyka sprawia jednak, że rodzą się plotki. Najświeższa z nich: już w poprzednim tygodniu kontrakt z Cracovią podpisał 25letni pomocnik ŁKS Dariusz Kłus. Nazwisko być może rzucone na chybił trafił, ale współrzędne kandydata się zgadzają: w grudniu kończy mu się kontrakt, a Majewski dobrze zna go z Łodzi, bo przez ostatnie dwa lata pracował w Widzewie.
Trener przewraca oczami. - Nie komentuję plotek. Zresztą może pan wymienić i sto nazwisk. Żadnego nie potwierdzę - mówi stanowczo. Zaprzecza też sam Kłus, choć nie sprawia zaskoczonego pytaniem o Cracovię. - O przyszłości będę myślał po zakończeniu rundy - odpowiada spokojnym głosem. - Czy mam jakieś oferty? Jak wyżej. Sygnał z Krakowa? Nic o tym nie wiem. - Piotrka Gizę też niedawno do Legii sprzedawano - komentuje Majewski. - Transfery zawsze elektryzują ludzi, więc wystarczy, że ktoś ledwie o czymś napomknie i od razu powstaje hitowa informacja. Na koniec kilka sprawdzonych faktów: wczoraj piłkarze "Pasów" mieli dwa treningi przy ul. Wielickiej, w meczu z Widzewem będzie mógł zagrać wracający po kontuzji Piotr Bania, za to nie wystąpi w nim Paweł Szwajdych (zwichnięty palec u nogi). Poza tym - wysoki poziom dowcipu utrzymuje Lesław Ćmikiewicz. - Robisz konkurencję Pudzianowskiemu? - zagadnął rosłego Marcina Zimonia, któremu wskaźnik na wadze pokazał wynik powyżej normy. - Nie, trenerze - ze skruszoną miną odparł piłkarz - za obfite śniadanie dzisiaj zjadłem.
PRZEMYSŁAW FRANCZAK - Gazeta Krakowska
A łodzkim wydaniu wyborczej napisali:
Dariusz Kłus w Cracovii
Dariusz Kłus odejdzie z ŁKS. Już wiosną piłkarz będzie grał w Cracovii.
Po meczu z Koroną w Kielcach Kłus nie powiedział jeszcze, że jest blisko podpisania kontraktu z innym klubem pierwszoligowym.
- Na razie chcę się przygotować do spotkania z Wisłą Kraków, a dopiero po nim ogłoszę gdzie będę grać wiosną - mówił piłkarz.
Okazało się, że tym klubem jest Cracovia. - Dopóki nie złoży podpisu, nie mogę jednoznacznie potwierdzić, że jest naszym zawodnikiem - powiedział wczoraj Stefan Majewski, trener krakowskiego klubu.
Kłus jest wychowankiem GKS Jastrzębie, skąd trafił do Odry Wodzisław. Następnie przeniósł się do ŁKS, w którym zadebiutował 13 marca 2004 roku w meczu z GKS Bełchatów. Piłkarz odejdzie do Cracovii jako wolny zawodnik, bo 31 grudnia 2006 roku
jakby Padzan przyszedł ... to sami zobaczycie juz za rok, za dwa ...
to największy talent z Suchych Stawów, niecałe 20 lat, a gra jak 30-latek
silny, sprawny, nie bojący sie walczyc, nie pęka w żadnej sytuacji na boisku
myśli
środkowy obrońca, ale moze też grać na boku obrony, jak i efensywnego pomocnika
technika świetna, umie grać kombinacyjnie jak to wychowanek Hutnika
dobre uderzenie z dystansu
to będzie Wielki zawodnik
Data: 15.11.06 12:50, Autor: Bartosz Zimkowski, Źródło: własne / Przegląd Sportowy
Kikut, Scherfchen i Wachowicz chcą opuścić Lecha
Trzech zawodników Lech Poznań: Marin Kikut, Marcin Wachowicz i Maciej Scherfchen chce opuścić podczas zimowego 'okienka' transferowego klub z Poznania. Powodem takich decyzji jest brak regularnej gry.
- Uważam, że zasługuję na miejsce w jedenastce. Będę walczył do końca i nie palę się do odejścia z klubu. Ale jestem teraz w najlepszym wieku do podnoszenia umiejętności, a na ławce nie da się tego robić - mówi Scherfchen, który przegrywa rywalizację o miejsce w składzie z Rafałem Murawskim i Henry Quinterosem.
Także Wachowicz praktycznie nie pojawia się już nawet na ławce rezerwowych, a Kikut jeśli już gra to na prawej obronie (tak jak w meczu z Arką Gdynia). W sumie w rundzie jesiennej Orange Ekstraklasy ci trzej zawodnicy rozegrali tylko 9 spotkań.
Być może po Scherfchena sięgnie Czesław Michniewicz z Zagłębia Lubin, który jeszcze kilka miesięcy temu był trenerem Lecha Poznań.
Kikuta i Wachowicza można sobie darować ale z Scherfena byłby na pewno duży pożytek
Nie wiem kto do nas przyjdzie w napadzie...Ale Kikut grajac w Amice grał dobrze do tego był podstawowym napastnikiem młodzierzówki.
Napastnik Rakowa w Cracovii?
Piotr Malinowski, zawodnik trzecioligowego Rakowa być może przejdzie do Cracovii. Napastnik twierdzi, że nic nie wie o propozycji z Krakowa, a wiceprezesprezes Rakowa przyznaje, że rozmowy trwają.
Malinowskiego, który imponuje szybkością, w swoich szeregach widzi Cracovia. Sam zawodnik twierdzi jednak, że nie dostał jeszcze żadnej oficjalnej propozycji. - Nic na ten temat nie wiem, z nikim jeszcze nie rozmawiałem - mówi. - Jednak gdyby taka szansa się pojawiła, to nie miałbym się nad czym zastanawiać. Przecież to I liga.
To, że trwają rozmowy na linii Cracovia - Raków, potwierdza wiceprezes Rakowa Beata Bielecka. - Cieszymy się, że w naszym klubie prowadzone jest bardzo dobre szkolenie i inni interesują się naszymi zawodnikami - mówi Bielecka. - Jeśli Piotrek będzie chciał odejść, to nie będziemy mogli go zatrzymać. Cracovia złożyła nam wstępną propozycję. Wymieniliśmy między sobą faksy. Do rozmów powrócimy po zakończeniu rundy jesiennej, czyli już w następny weekend.
źródło: Gazeta.pl
Kikut to pomocnik prawy.
Zgoda, ale w młodzierzówce grał w ataku:)
Szybki napisał "Kikut to pomocnik prawy"
Tak on jest bardzo prawy, nawet jak jedzie autem to zgodnie z przepisami, nie przechodzi też na czerwonym świetle.....
CRACOVIA PANY!!!!!
potter Napisał(a):
> Martinez a co ty chcesz od Kłusa?To dobrej klasy
> pilkarz.Szukaliśmy alternatywy dla Barana to
> mamy.A przy okazji mamy piłkarza b.dobrze
> grającego głową.Tamci dwaj to pewnie popelina
> ,albo do rezerw.
Potter jest Rzucidło i jest Zimoń..........
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)