Tosiek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Morawski na testach w Szczakowiance
>
> Jutrzejszy meczu z Hutnikiem Kraków dla trenera
> Szczakowianki, Robert Moskala będzie okazją do
> przyjrzenia się nowym zawodnikom. Zapowiadani są
> m.in. Marcin Maternik, Konrad Koźmiński i Marcin
> Morawski (na zdjęciu) z Cracovii. Początek
> spotkania o 12.00. Ten ostatni może się okazać
> nową "gwiazdą" Szczakowianki bowiem młody
> wychowanek Cracovii w Małopolsce przez wielu
> fachowców uznawany jest za wielki talent.
> Zawodnik najlepiej czuje się na lewej jaki i
> prawej pomocy. W ostatnich dniach prowadził
> rozmowy z działaczami Cracovii na temat nowego
> kontraktu.
>
> - Ostatecznie nie doszliśmy do porozumienia, nie
> pojechałem na obóz na Cypr dlatego zdecydowałem
> się odejść. Mam jeszcze ofertę z KSZO Ostrowiec,
> ale chce grać dla Szczakowianki- dobrej drużyny
> drugoligowej , a przede wszystkim z aspiracjami.
> Poza tym z Krakowa do Jaworzna jest jak
> rzut beretem - twierdzi
> Marcin Morawski.
>
> Największym atutem wychowanka Cracovii są przede
> wszystkim warunki fizyczne. Transfer do Jaworzna
> może okazać się przysłowiowym strzałem
> w dziesiątkę.
Szczakowianka podziękowała testowanym piłkarzom
Po przegranym sparingu z Hutnikiem w Krakowie (0-3) trener Szczakowianki Robert Moskal podziękował wszystkim testowanym zawodnikom.
Wystarczy już tej partyzantki!- mówi wyraźnie zirytowany szkoleniowiec.Pora na zgrywanie zespołu. Musimy się skupić na tych piłkarzach, których mamy, ustawić grę pod ich umiejętności.
Wbrew zapowiedziom zabrakło w meczu kontrolnym Konrada Koźmińskiego z Ruchu Chorzów.
Nie wiem czemu go nie było. Nie słyszałem też, żeby skontaktował się z naszym klubem Mieczysław Sikora. To jest po prostu niepoważne traktowanie Szczakowianki, myślę, że temat pozyskania tych zawodników jest zamknięty. Jedynie na pozycję ostatniego obrońcy możemy jeszcze wziąć kogoś, jeśli pojawi się piłkarz o znanych nam umiejętnościach dodaje Moskal.
W środę jaworznianie na sztucznej murawie w Skotnikach zagrają z Kmitą Zabierzów. W sobotę przy Stadionie Śląskim spróbują sił z pierwszoligową Koroną Kielce.
źródło: Dziennik Zachodni
-
-
Transfery(temat zbiorczy) - archiwum jest nowy wątek
Wojciech Okińczyc wypożyczony do Radomiaka
19-letni napastnik Cracovii Wojciech Okińczyc został wypożyczony do drugoligowego Radomiaka. Prawdopodobnie w sobotę trener Mariusz Kuras poda przybliżoną kadrę klubu, która ma liczyć 22 zawodników.
Okińczyc został wypożyczony na pół roku z Cracovii. To już szósty nowy gracz, który podpisał umowę z Radomiakiem. Wcześniej z "zielonymi" do 30 czerwca 2007 roku związali się: Krzysztof Nykiel, Aleksandar Majić, Andrzej Bednarz, Piotr Uss i Artur Błażejewski.
Zmienił się trochę plan gier kontrolnych. Dziś Radomiak gra z Heko, w piątek (zamiast w sobotę) także w Skierniewicach z Mazowszem Grójec (godz. 12), 15 lutego radomianie zagrają z Hetmanem Zamość w Łęcznej, 18 lutego zaplanowany był sparing ze Zniczem Pruszków i raczej do niego nie dojdzie, bo z Radomiakiem chce grać Zagłębie Sosnowiec na sztucznej płycie w Chorzowie. 25 lutego nasi piłkarze zagrają w KSZO, ale nie w Ostrowcu Świętokrzyskim tylko w Skierniewicach.
Trener Kuras do Skierniewic chce także jeździć na treningi. - Przynajmniej raz w tygodniu na dwie godziny potrenować na sztucznej płycie - dodał szkoleniowiec.
źródło: Echo Dnia
Kandydaci do gry w juniorach Pasów - dwaj młodzi piłkarze Okocimskiego: Sergiusz Kostecki i Bogumił Szafrański zagrali dziś w Tarnowie-Mościcach w sparingu z Unią. Chyba specjalnie nie wyróżnili się.
==
Unia Tarnów - Okocimski 3:3 (2:1)
Dziś w Tarnowie spotkały się dwie największe "firmy" we wschodniej grupie małopolskiej IV ligi, tym razem w partii sparingowej. Mecz zakończył się remisem 3:3 i był to niejako przedsmak tego co czeka kibiców obu drużyn w rundzie wiosennej. Okocimski jest zdecydowanym liderem IV ligi, Unia jest czwarta, ale mecze pomiędzy tymi zespołami bez względu na pozycje w tabeli obu drużyn - elektryzują okoliczny światek piłkarski.
Bramki:
Chrobak 19, 75, Konieczny 27 - Policht 9, Karwat 79, 85
Okocimski: Szuba - Stawiarski, Dzięciołowski, Gąsienica - Pachota, Pszeniczny, Kostecki, Policht, Bryl - Imiołek, Karwat
na zmiany weszli: J. Palej, Bizoń, Atanasković, Manelski, Jagła, Drużkowski, Wawryka, Kuraś, Szafrański.
Dopiero w trzecim meczu sparingowym "Piwoszom" udało się zdobyć gola. Dokonał tego Rafał Policht w 9 minucie dzisiejszego spotkania. Piłkarze nie mieli łatwego zadania, bowiem ich poczynania mocno ograniczała płyta boiska w większości pokryta warstwą lodu.
Trener Zbigniew Kordela nie mógł skorzystać dzisiaj z kilku zawodników. Piotr Rojkowicz dochodzi do zdrowia po urazie kostki, którego nabawił się w meczu z Kolejarzem, natomiast Krzysztof Palej nadwyrężył mięsień czworogłowy uda. Piotr Stawarczyk przebywał jeszcze w Zakopanem na obozie łódzkiego Widzewa. Nową twarzą w zespole Okocimskiego jest hucznie zapowiadany od dłuższego czasu Wojciech Pszeniczny (poprzednio AKS Busko-Zdrój).
Do przerwy na boisku w Mościcach prowadzili gospodarze, którzy za sprawą Chrobaka i Koniecznego doprowadzili do stanu 2:1. "Jaskółki" stworzyły sobie kilka groźnych sytuacji, a w bramce Okocimskiego dwoił się i troił Krzysztof Szuba. Warto odnotować, że kilka minut po zdobyciu pierwszego gola w wyraźnie nieprzepisowy sposób w polu karnym powstrzymany został Marcin Imiołek, lecz arbiter spotkania nie dopatrzył się przewinienia.
Po zmianie stron inicjatywę przejęli już przyjezdni. Dobrą partię rozegrał Dariusz Karwat - strzelec dwóch goli. W międzyczasie swoje drugie trafienie zaliczył także Łukasz Chrobak i spotkanie ostatecznie zakończyło się remisem 3:3.
źródło: okocimski.brzesko.prv.pl
Czemu niby mieli się wyróżnić, skoro to jakieś przeciętniaki... Takich, ba, nawet wiele lepszych wychowanków jest jeszcze kilku w naszym klubie. Tylko na nich nikt nie ma zamiaru stawiać. Lepiej sprowadzać zawodników "z nikąd", którzy niczym się nie wyróżniają, no może poza tym, że bez problemu zgodzą się na 7-letni kontrakt za 300 zł...
pasiak_ksc:
[i]Czemu niby mieli się wyróżnić, skoro to jakieś przeciętniaki...[/i]
Przeciętniaki warte chyba sprawdzenia - zac pisał niedawno, że jeden z nich strzelił w jesiennej rundzie tylko 23 bramki :)
Wisła rozwiązała kontrakt z Kowalczykiem, jest wolnym zawodnikiem. Co my na to?
raczej co na to Bełchatów.... ;)
Może nie ten temat, ale nie miałem pomysłu gdzie to rzucić... :)
Fragment wywiadu z Mielcarskim:
"W tym kontekście mam też do siebie pretensje o to, że nie doprowadziłem do zatrudnienia w Wiśle Kazia Węgrzyna, do którego mam ogromne zaufanie. Chłopak z Krakowa, były piłkarz Wisły, kiedyś, w czasach kariery piłkarskiej, mój rywal, dzisiaj - wielki przyjaciel. Gdyby pracował przy mnie, miałbym się z kim naradzić. Może by mnie w takich momentach, jak ten po porażce w Pucharze Polski, klepnął i powiedział: "Mielcar, trzeba coś z tym zrobić"."
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35797,3156793.html?as=2&ias=3
ale don felipe po awansgate by go chyba nie zatrudnił.
Mężyk ostatecznie wylądował w ŁKS-ie i już strzelił bramkę w wygranym spraingu z HEKO 5:1
4 dni później
zac zacytował:
[i]Wojciech Okińczyc wypożyczony do Radomiaka
19-letni napastnik Cracovii Wojciech Okińczyc został wypożyczony do drugoligowego Radomiaka. Prawdopodobnie w sobotę trener Mariusz Kuras poda przybliżoną kadrę klubu, która ma liczyć 22 zawodników.
Okińczyc został wypożyczony na pół roku z Cracovii. To już szósty nowy gracz, który podpisał umowę z Radomiakiem.[/i]
Okazuje się, że informacja była nieścisła i przedwczesna. Wczoraj w sparingu Radomiaka z Hetmanem w Łęcznej obchodzący 20-te urodziny Okińczyc już nie wystąpił. Trener Kuras poinformował, że niestety młody zawodnik musiał powrócić do Cracovii.
Prasa pisze, że Tabisz zażądał horrendalnej kwoty za wypożyczenie.
no to rezerwa się wzmocni:)
ile by Kubiś nie zarządał, to by Radomiak nie zapłacił....
pewnie z 10 tys. :)
Szkoda, że Staw nie podał wszystkich nazwisk z listy, po co mu był Zganiacz?
Pomocnik, 173 cm/70 kg, 1 bramka strzelona na sezon...
"Zostałem poproszony przez prof. Janusza Filipiaka o listę zawodników, których chciałbym mieć w zespole. Piłkarze, których umieściłem na dwóch pierwszych miejscach, są dziś w Koronie. To Krzysztof Gajtkowski i Mariusz Zganiacz. Do żadnego transferu nie doszło..."
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,42699,3168724.html?as=1&ias=3
Bo to dobry gracz, dzieki robocie,ktora on wykonuje inni moga te bramki strzelac.
Gracz może i dobry, tylko niski i Cracovii nie potrzebny (wg. mnie), potrzebni są napastnicy i obrońcy, a nie kolejny pomocnik i to w dodatku wzrostu Moskita...:)
... może będzie powtórka z transferów "last minute" i jednak ktoś przyjdzie...
To nie będzie "last minute" tylko raczej "las minet"....
CRACOVIA PANY!!!!!
Zgadzam się z wszystkimi, którzy domagają się zakupu porzadnego stopera.
las minet :DDDD
hahha, ale sie usmiałem, jednak pseudo polityka prof. koncentruję się teraz na zakupach FIRST MINUTE , niby juniorów kupujemy :D
Wczorajsza małowiarygodna gazeta "Fakt" napisała,że Bojarski otrzymał propozycję gry w lidze rosyjskiej.Natomiast Rafał Grzelak na pytanie dziennikarza Faktu czy prowadzi jakieś rozmowy w sprawie przejścia do Cracovii odpowiedział dyplomatycznie,że nie potwierdza ,ani nie zaprzecza.
z Forum Srefy
"ale to prawda (nistety)
z Bojarem można się już powoli żegnać
za niego ma przyjść Grzelak lub jakiś koleś z Radomiaka
ps: info pewne od jednego z członków G100 który duzo wie"
:(
Tez słyszałem różne spekulacje na ten temat ..
To jest spora roznica - Grzelak lub jakis koles z Radomiaka :] A Bojara szkoda,ale duzo zrobil dla Pasow i moze odejsc, ma rodzine, chce cos wiecej zarobic.
Co to znaczy może odejść? Pytanie nie jest czy może tylko ZA ILE (ma kontrakt na ponad 2-a lata jeszcze) i drugie pytanie KTO w zamian.? Nie da się bezboleśnie stracić najlepszego gracza drużyny. Ile meczy nam samą swoją walecznośćią wygrał.
Jakby odchodził np. za półtorej bańki i bralibyśmy na jego miejsce perspektywicznego 20-24 latka grającego już teraz na wysokim poziomie to super . A jak miałby go Jeleń zastąpić to nie czarujmy się poziom gry Pasów zdecydowanie spadnie.
półtorej bańki to minimum
za mniej to szkoda
Z tego co ja słyszałem i dev na forum również napisał to za Bojara ma przyjsć dwóch zawodników ( napastnik i pomocnik ). A bojar ma być sprzedany za hmm....
Nie dzielmy skory na niedzwiedziu.
Khalid - wiadomo,ze nie za darmo - tego chyba nie musialem pisac.
Szybkilopezie - nie do końca żeśmy się zrozumieli...
Chodziło mi o to ,że Bojarski właśnie nie może(!!!) odejść dlatego ,że dużo dla Pasów zrobił. Zasługi zawodnika nie są bowiem żadną podstawą by go "puszczać". Liczy się tylko Cena trensferu , pozostała długość kontraktu ew. wysokość tego kontraktu (a Bojar tani nie jest) + wiek (oczywiście różny w zależności od gracza , pozycji itp.)
a Fackt coś nie szeptał ile?
Dodam ,że w handlu trzeba być bezwzględny. Patrzcie jak długo Cupiał Żurawia i Franka nie puszczał i ile w końcu wytargował...nie mówiąc już o MISTRZOSTWIE POLSKI w zyskownym transferze jaki Drzymała z Milą zrobił:)
wróble cwierkaja , ze cos kolo 350 tys ojro
hmmm, a nie, ze coś koło 500 tys ojro ?
ale nie wiem czy to temat na forum no bo jeszcze ten transfer nie dojdzie do skutku :)
a nie ze mniej?
cos te wróble niezdecydowane w opinii
Khalid - a jak Bojar bedzie chcial odejsc? Z niewolnika nie ma pracownika. Stawowy tez duzo dla Cracovii zrobil :P.
Za TP
Marcin Bojarski do Rosji?
Crac
czwartek, 23 luty 2006
Marcin Bojarski do Rosji?
Czy kibice Cracovii będą musieli pożegnać Marcina Bojarskiego? (fot. Gregaz)
Bardzo możliwe, że w rundzie wiosennej kibice Cracovii nie zobaczą już przy ul. Kałuży Marcina Bojarskiego - jednego z najlepszych i najpopularniejszych piłkarzy [b]w drużynie trenera Wojciecha Stawowego*[/b]. Bojar najprawdopodobniej przejdzie do jednego z klubów rosyjskich.
Marcin Bojarski, który przebywa obecnie na obozie przygotowawczym w Turcji, najprawdopodobniej wkrótce pojedzie na zgrupowanie swojej nowej drużyny, gdzie ustali szczegóły indywidualnego kontraktu.
We wtorek poinformowano nas w Klubie, że Cracovia nie otrzymała żadnej oferty pozyskania Bojarskiego. Skąd więc ten transfer?
- Do Klubu zwrócił się menedżer, który przedstawił ofertę transferu Marcina Bojarskiego do Rosji – powiedział dla Teraz Pasy! wysoki urzędnik klubowy, który prosił, aby nie ujawniać jego nazwiska.
[b]Według naszych informacji szacunkowa kwota za jaką Bojarski mógłby być sprzedany wynosi około 300 tys. euro.[/b]
Ewentualny transfer Bojarskiego spowodował, że Cracovia rozważa możliwość pozyskania pomocnika Pogoni Szczecin Rafała Grzelaka.
Właściciel Pogoni, Antoni Ptak, rozczarowany postawą drużyny zbudowanej niemal wyłącznie z Brazylijczyków nie jest jednak już tak skłonny do sprzedania tego piłkarza jak było to kilka tygodni temu.
W sprawie transferów Bojarskiego i Grzelaka bardzo istotne są dwie daty. 28 lutego – do tego dnia może być sfinalizowany transfer Grzelaka i 15 marca – wtedy kończy się w Rosji okienko transferowe.
Czy transfer Marcina Bojarskiego uzależniony jest od powodzenia rozmów w sprawie pozyskania Grzelaka? Czy jest możliwe, że Cracovię opuści Marcin Bojarski, a w jego miejsce Klub nie pozyska piłkarza podobnej klasy?
- Wszystko zależy do decyzji prezesa Filipiaka – usłyszeliśmy w Klubie.
*Przez te lata nie oglądaliśmy Cracovii, tylko drużyne trenera WS?
Sorry że się czepiam ale,...
Nie tylko drużynę,ale też kibiców Wojciecha Stawowego......Pora więc ,aby Cracovia stała się Cracovią ,a dla niektórych kibiców znowu najważniejsza była Cracovia ,a nie Wojciech Stawowy.
najwidoczniej dla TP wazniejszy od Cracovii jest stawowy
halo otrzasnijcie sie koniec wf- u
a jak maja tak plakac to zmiencie nazwe na www.teraz.stawowy.net
bo juz mi sie zygac chce tymi ich lamentami płaczki z...ne
TP niech zrobi ściepe, niech wykupią Bojarskiego, i Bojar będzie miał sponsora indywidualnego, a jaka reklama od razu nakład się zwiększy i TP stanie się gazetą ogólnopolską, a pewnie w przyszłości pójdzie w ślady AGORY. przecież to taki opłacalny biznes
[i]Autor: gary (IP zapamiętane)
Data: 23 lut 2006 - 12:31:47
(...)w przyszłości pójdzie w ślady AGORY. przecież to taki opłacalny biznes[/i]
dziś ostatni "Nowy Dzień".. oj złośliwy jesteś :):):):):)
a tak ad vovem: z jednej strony: Bojar skrywał pewien żal, że już latem nie pozwolono mu odejść... z drugiej strony najbardziej optymalnym roziwązaniem byłoby jego przejście po tej rundzie (w końcu to tylko 2,5 miesiąca). Wszelkie łatanie w ostatniej chwili, pośpieszne szukanie następcy..... ale z trzeciej strony: 300 tys. euro to ten "milion pana anatola"
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)